Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnulka trochę masz racje... ja np. czasami żałuję, że nie urodziłam dziecka w wieku 20stu lat bo wtedy byłam chyba mniej "świadoma" pewnych rzeczy. A dziś trudniej zachować mi spokój bo chyba za dużo wiem i za dużo widziałam. I choć staram się nie panikować to ni jest to łatwe.
Z tą Betą chyba masz jednak racje - zrobiłam wczoraj, przyrost jest ok i uspokoiłam się na chwilę, ale teraz chciałabym zobaczyć już pęcherzyk, a potem pewnie będę czekała na serduszko. Nie da się tak cały czas. -
no tak ja nie chcialam za bardzo, ale tak jak u mnie.. gin kazał robić przyrost przez ten płyn(13mm)..bo w razie co szybciej wykonałoby się zabieg zanim by mi rozwaliło jajnik itp..
a jednak było Ok.
z jednej strony stres ale wiesz że nie jest pozamaciczna i możesz zapobiec krwotokom wewnętrznym i sobie darować laparoskopię lub wycinanie jajowodu itp.
Lepiej spać spokojnie choćby z tego względu że wiesz że jest normalna ciąża.
Tak jak poszlam do gina powiedzial mi ze mogę mieć 3 ciąże (pozamaciczną, normalną, obumarłą)... ale u mnie nie bylo ciekawie długi cykl ( jednak późna owulka) i ten chplerny płyn (jednak urok mojej ciązy), ale palmien nie bylo.
a to czy jest czy będzie poronienie nie ma na to wpływu nikt...
ale jest baaaardzo dużo zdrowych ciąż i niekoniecznie z czarnym scenariuszem:)
mógł sie zdarzyć wadliwy plemnik lub wadliwe jajeczko itp..
-
Hejka dziewczyny,
wczoraj odebrałam wynik trzeciej betki = 38 765 )))))
Czyli wszystko ok, ciąża rozwija się prawidłowo i czekamy na poniedziałkową wizytę.
Plamienia baaardzo się ograniczyły. Jestem dobrej myśli.
Miłego dzionka:)mizzelka, slodka100, Emily83, MartaM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella82 wrote:hej Dziewczyny,
a aja odebralam bete i mam 510,30. sama nie wiem czy nie za niska?anka418 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMmarina wrote:Witam was kochane, mnie dzisiaj przywitala zgaga i wynik bety 14200, orientujecie się czy to dobrze jak na 6 tydz?
3 LP --- 5 – 50 mIU/ml
4 LP --- 5 – 426 mIU/ml
5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml
6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml
7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml
9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml
13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml
17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml
25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml
Jest to kwestia INDYWIDUALNA Ale w normach jak widac mieścisz się -
Anulka26 wrote:Nikt nie powie czy czy za niska czy w sam raz. Zależy to od momentu w którym nastąpiła implantacja, bo od tego czasu wydzielane jest HCG. Proponuję troszeczkę wrzucić na luz i cierpliwie czekać, nic więcej zrobić się nie da, jak jedynie zoszczędzić stresu sobie i dziecku
Latwo mowic Kochana, mam dzis wizyte u ginekolog na 11:20 wiec zobacze co ona mi powie. -
nick nieaktualnybella82 wrote:Latwo mowic Kochana, mam dzis wizyte u ginekolog na 11:20 wiec zobacze co ona mi powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:26
-
nick nieaktualnybella82 wrote:Kochana ja tez jedno poronienie, druga ciaza biochemiczna Kochana no wlasnie ta bezczynnosc mnie zabija moglam nie robic tych badan. Ale Kochana bedzie dobrze
bella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny trzymam za Was kciuki!
Za siebie zresztą też.
A teraz pytanie praktyczne: jakie herbaty pijecie w ciąży? bo ja z natury jestem kawoszem a teraz chciałabym trochę ograniczyć kofeinę. Może znacie jakąś smaczną herbatę owocową? przez większość dnia pije wodę, ale potrzebuje jakiegoś urozmaicenia bez kofeiny:) a jedna dziennie Inka to dla mnie maks:) -
nick nieaktualnyJa staram się nie pic a dużo herbaty ponieważ o zgrozo też ma kofeinę? Raczej pije świeżo wyciskane soki z pomarańczy, kupuję soki marchewkowe z firmy marwit ( bardzo maja dobre produkty- warto poszukać u siebie w sklepach) poza tym Dobrawianka lekko gazowana i tyle na szczęście w lecie nie potrzebuje tylu ciepłych napojów