X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam do 10.30- aż grzech :) Ale pogoda brzydka,słoneczko się schowało... To co robić?? Mam troche prasowania więc nawet lepiej,że nie jest gorąco :)

slodka100 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 4tc często bolał jajnik ale z ciążą wszystko okej. Bóle brzucha i jajników są normalne w końcu w naszym ciele zachodzi wiele zmian hormony wariuja ;) nawet teraz czasami pobolewa mnie brzuch czuje lekkie skurcze jak by ciągnięcie ale tzn ze kruszynka rośnie ;)

Niunia86, slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy bardzo kulo z prawej strony ale mam zakaz od męża martwienia się na zapas i czytania głupot w Internecie bo mówi ze jak ja się denerwuje to kruszynka też ale co zrobić jak itak się bedziemy martwic taka nasza rola jako przyszłej mamusi oby do 12 tyg później będzie nam wszystkim juz z górki;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie po wizytach ;) to zapisujcie sie na listę obecnych ciężarówek ;) wiem że macie swoją ale też jest osobny wątek ;) LISTA OBECNYCH CIĘŻARÓWEK

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a ja dostałam zakaz od swojego męża czytania forum, bo potem strasznie wszystko przeżywam i doszukuję się jakiś nieprawidłowości u siebie np. lekarka powiedziała że mój progesteron 19 jest ok a ja troszkę panikowałam u gina że za mały i można powiedzieć że "wymusiłam" receptę na duphaston ale teraz to już sama nie wiem czy go brać, chyba nie wykupię recepty skoro czuję się dobrze i żadnych plamień nie mam.
    Teraz mam zamiar cieszyć się i tylko cieszyć się swoim błogosławionym stanem i rzadziej tu będę zaglądać choć łatwo nie będzie bo trochę się uzależniłam od forum :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście tak nie mam i nie doszukuję się u siebie cudów wianków. Od kilku dni po prostu cieszę się,że udało mi się zajść i tlumacze sobie,że jak ma być dobrze to bedzie a jak źle to ja niestety wpływu nie mam. Lepiej,żebym była spokojna bo tak jest lepiej dla mnie i dla Szkraba. To,że sie bede martwic nie zmieni tego co ma być. Także cieszmy się,nie patrzmy na to,ze u jednej jest juz serduszko a u drugiej nie bo kazda jest inna. Przyjdzie czas na wszystko. Ja za 2tyg jade posłuchac naszego serduszka i nawet przez myśl mi nie przeszło,że bedzie naczej - ewentualnie 2 serduszka :P

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy szansę na dwa serduszka :) zwariowalabym ze szczęścia :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emili nasi mężowie maja racje bo my same siebie nakręcany porównujemy a kazda ciąża jest inna i gin chyba wie najlepiej bo juz nie jedna ciążę prowadził to jest taki etap ze boimy się o fasolki ale musimy myśleć ze będzie dobrze bo przecierz będzie nie ma innej opcji;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona herbata utrudnia wchłanianie kwasu foliowego...

rybeńko trzymaj się...skąd mogłaś wiedzieć, że serduszkowanie zaszkodzi, albo klimat górski...;/ przynajmniej już wiesz jakiego szpitala nie wybrać...

ja dzisiaj byłam u nowego gina do tamtego wstręciucha już na pewno nie pójdę...ten jest fantastyczny...bierze niestety 150zł za wizytę, ale najprawdopodobniej 80% będę miała refundowane...za 3 tygodnie widzimy się na usg i powiedział żeby sobie tą luteinę delikatnie zmniejszyć do 3x1 a nie 3x2

ehh tak mi poprawił nastrój, że mówię Wam...mój dzidziol aż się uśmiecha czuję to :P

Madzik82, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bylam u ginekolog i powiedziala mi, ze beta ok. mam bardzo wczesna ciaze (przelom 4 i 5 tyg co sie zgadza) i mam sie nie denerwowac. powtarzam bete w poniedzialek i mam wizyte u niej na 13. sama mi powiedziala, ze nie bedzie mi robila USG bo za wczesnie.

wlaczam pozytywne nastawienie i ciesze sie ciaza :-)

Anulka26, mizzelka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi patrząc na to co wolno czego nie musialybysmy być na wodzie mineralnej i chlebie z kwasem chlebowym bo we wszystkim jest coś ;) bez przesady. Pytałam lekarza mogę jeść wszystko oprócz bardzo ostrego i solonego ;) nie popadajmy w paranoję ;)

Specjaliści uspokajają, że zielona herbata nie szkodzi ciężarnym i ich dzieciom, pod warunkiem, że nie spożywa się jej zbyt wiele. Główną wadą zielonej herbaty jest bowiem zawartość kofeiny. Ilość tej substancji w zielonej herbacie jest podobna lub niewiele niższa niż w przypadku herbaty czarnej. Zależy to od sposobu parzenia. Ciężarne kobiety powinny ograniczyć ilość przyjmowanej kofeiny do 200 mg dziennie. Taka ilość to w przeliczeniu 3-4 filiżanki zielonej herbaty. Należy przy tym pamiętać, że kofeina znajduje się także w kawie, napojach gazowanych, coli, napojach energetycznych i czekoladzie.

Zielona herbata spożywana w niewielkich ilościach może mieć pozytywny wpływ na organizm kobiety w ciąży, ale w nadmiernych ilościach jest szkodliwa. Ekstremalnie duże ilości zielonej herbaty mogą utrudniać wchłanianie kwasu foliowego, który jest ważnym składnikiem odżywczym, zwłaszcza w ciągu pierwszych 12 tygodni ciąży. 

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 12:49

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dobra masz betę ja w 4 tyg miałam podobna 445

bella82 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Agaawa Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Czy moge do Was dołączyć? Wczoraj widziałam pikające serduszko naszego Kropka.

anka418, bella82, Niunia86, mizzelka, MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Bella dobra masz betę ja w 4 tyg miałam podobna 445
    To i ja łapie się do tego klubu - 443,800 we wtorek czyli w 4 tygodniu albo coś koło tego :)

Agaawa gratulacje:)

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa pewnie;-) który tydz u Ciebie?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaawa wrote:
    Cześć Dziewczyny! Czy moge do Was dołączyć? Wczoraj widziałam pikające serduszko naszego Kropka.

gratulacje :-)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APELUJE ;)po raz kolejny laseczki ;) moze zmodyfikujemy nasza liste troche? ;) np. fajnie by bylo jakbysmy byly na niej w kolejnosci porodu co wy na to?????? pozwolilam dodac sobie rubryke data nast. wizyty ;) wpisujcie sie, ale ogolnie ta kolumna gdzie jest data testu strasznie szeroka przez wyniki bety taka sie zrobila :P moze te wyniki sobie darujemy a tylko daty testow zostana i oczywiscie daty bety ;) ??????????
    piszcie co o tym sadzicie a ja potem zerkne tu bo musze ogarnac troche w domku ;) do potem ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Rubi patrząc na to co wolno czego nie musialybysmy być na wodzie mineralnej i chlebie z kwasem chlebowym bo we wszystkim jest coś ;) bez przesady. Pytałam lekarza mogę jeść wszystko oprócz bardzo ostrego i solonego ;) nie popadajmy w paranoję ;)

Specjaliści uspokajają, że zielona herbata nie szkodzi ciężarnym i ich dzieciom, pod warunkiem, że nie spożywa się jej zbyt wiele. Główną wadą zielonej herbaty jest bowiem zawartość kofeiny. Ilość tej substancji w zielonej herbacie jest podobna lub niewiele niższa niż w przypadku herbaty czarnej. Zależy to od sposobu parzenia. Ciężarne kobiety powinny ograniczyć ilość przyjmowanej kofeiny do 200 mg dziennie. Taka ilość to w przeliczeniu 3-4 filiżanki zielonej herbaty. Należy przy tym pamiętać, że kofeina znajduje się także w kawie, napojach gazowanych, coli, napojach energetycznych i czekoladzie.

Zielona herbata spożywana w niewielkich ilościach może mieć pozytywny wpływ na organizm kobiety w ciąży, ale w nadmiernych ilościach jest szkodliwa. Ekstremalnie duże ilości zielonej herbaty mogą utrudniać wchłanianie kwasu foliowego, który jest ważnym składnikiem odżywczym, zwłaszcza w ciągu pierwszych 12 tygodni ciąży. 
    Pewnie zaskoczy Cię to, ale zielona herbata nie jest wskazana, jeśli starasz się o dziecko. Zielona herbata, mimo licznych zalet dla zdrowia (naukowcy sądzą, że może chronić przed rakiem), ogranicza działanie kwasu foliowego, odgrywającego ogromną rolę w zapobieganiu wadom cewy nerwowej w pierwszym miesiącu ciąży. Negatywne działanie zielonej herbaty można ograniczyć, spożywając bogate w foliany warzywa i przyjmując suplementy kwasu foliowego. Po zakończeniu pierwszego trymestru będziesz znowu mogła codziennie pozwolić sobie na filiżankę zielonej herbaty.

a decyzję oczywiście każdy podejmuje sam..do paranoi mi jeszcze daleko :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście moja wypowiedź była kopiuj wklej żeby nie było że się wymądrzam..:P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Agaawa Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za powitanie. U mnie 6t 2 d dopiero. Termin na 3 marca:))

Wam tez gorąco gratuluje i zycze spokojnej ciazy i szczęśliwego lekkiego rozwiązania w marcu:))

MamaAdasia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70452.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ