X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj już jestem w szpitalu w Żorach. Szpital okropny! Lekarz powiedział mi, że mi nie zależy na ciąży skoro sobie wyjazdy robię!! Myślałam że mi serce pęknie :-( szpital stary, jeszcze mnie położyli na sali z kobietami 50+ :-(
    Ja juz chce do domu!!! I na pewno nie będę tu rodzic. Mam już dość. Tak bardzo chce się przytulic do Męża :-(

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za lekarz? jak mógł taki durny wniosek wysnuć... zresztą nie każdy gin zabrania wyjazdów, ja mam zielone światło od swojej gin na wycieczki...

a jak długo będą Cie w szpitalu trzymać?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony dają o sobie znać. Mam dziś bardzo ciężki dzień.

"Pod koniec drugiego miesiąca powszechnie występuje uczucie zwątpienia w siebie, a czasem nawet ambiwalentne uczucia do dziecka. Możesz czuć się nieszczęśliwa, nie wierzyć w swoje możliwości."

Dokładnie tak się dziś mam. Najczarniejsze myśli mi przychodzą.
    Objawów nadal brak. Normalnie to po pracy wyciągnęłabym Tequile i cytrynki...

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem :-( Kochana każdy lekarz prawie mówi, że jak ciąża jest zdrowa to trzeba normalnie funkcjonować. A przecież u mnie wszystko było ok. Tylko mi <3 zaszkodziło. A skąd to miałam wiedzieć. Ach to był taki stary głupi cep. Szkoda gadac. Ale ogólnie pielęgniarki mi tu mówiły, że kobiety z ciąży nie powinny w góry jechać i ze to prawda jest z tym klimatem itp.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za patafian ten lekarz! Ja jutro jadę nad morze tez mam zielone światło no kurde bez przesady...

Co do herbaty to 2,3 razy dziennie pije zielona z cytryna lub jakąś Lipton piramidki owocowa ;) do tego woda soki i pepsi ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Od wczoraj już jestem w szpitalu w Żorach. Szpital okropny! Lekarz powiedział mi, że mi nie zależy na ciąży skoro sobie wyjazdy robię!! Myślałam że mi serce pęknie :-( szpital stary, jeszcze mnie położyli na sali z kobietami 50+ :-(
    Ja juz chce do domu!!! I na pewno nie będę tu rodzic. Mam już dość. Tak bardzo chce się przytulic do Męża :-(

Boze co za idiota! jak mogl tak powiedziec!!!!
    Kochana nie przejmuj sie! spokojnie, ne denerwuj sie!
    trzymaj sie i dbaj o siebie <3

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje ci Rybenko ale nie denerwuj sie bo to nic nie da tylko zle wplywa na twoja kruszynke :(

laseczki kurcze od wczoraj po delikatnej grze w ping ponga boli mnie prawy jajnik nie caly czas ale w nocy czulam i czasem jak cos robie i tak sie zastanawiam czy to moze byc cos zlego?????? boje sie ze moze to byc ciaza pozamaciczna :(
    a w nocy dodatkowo mialam ciezko nocke bo zle mi bylo na brzuchu tak nie dobrze ;/ ale na wymioty sie nie zbieralo ;/ teraz tez troche czuje ten brzuch ale nie jest az tak zle i do tego duzoooo bączkow hehe
    jeszcze od 3 dni mam jeczmien na oku tak dziwnie po zewnetrznej stronie oka taka opuchlizna z dnia na dzien coraz gorzej jak jutro nic sie nie poprawi to bede musiala do szpitala jechac bo wygladam okropnie coraz mnie widze przez opuchnieta powieke ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 10:38

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, ze nikogo tu nie ma :( otoz poczytalam troche w necie i owszem moze to byc ciaza pozamaciczna przez ten bol po prawej stronie ale tez nie musi bo jajniki moga bolec w normalnej ciazy wiec nie mam co sie stresowac bo to mi nie pomoze tylko czekac na wizyte ;) i byc dobrej mysli + modlitwa :)

Anulka26 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciąza pozamaciczna tez nie musi dawac żadnych objawów, bo czasem nawet @ normalnie pzychodzi - wtedy jest największy problem

tez o tym czytalam, ale w sumie to jesli jest pozamaciczna to nic na to nie poradze, nie moge tego zmienic, wiec dziewczyny:

stawiam sobie i wam nagane!
    za to, że zamiast cieszyć się ciążą to my siedzimy w necie i doszukujemy sie strasznych rzeczy, jakichkolwiek nieprawidłowości itd

zamiast tego lepiej sie z kimś umowic na soczek, albo napisac ukochanemu jakiegos fajnego smska.

ja zmieniam swoje nastawienie na bardziej pozytywne, kto ze mną czeka spokojnie na usg? :)

slodka100, Anulka26, Niunia86, mizzelka lubią tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie do ciebie przylacze ;) przynajmniej sie postaram ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alternatywa ja czekam ;) Umówię się na wizytę albo tuż przed wyjazdem na urlop albo tuz po powrocie czyli albo 18 lipca albo 28. Chciałbym bardzo wytrzymać do 28 lipca bo już wtedy będzie widać wszystko ;) A póki co zrobiłam sobie arbuzową ucztę ;) MNIAM :)

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka trzymaj się!
    Słodka sama sobie odpowiedziałaś co robić zanim zdążyła to zrobić któraś z nas:)
    Alternatywa - chciałabym ale nie wiem czy umiem:/ a bolący brzuch średnio mi w tym pomaga. Ale spróbuje.

• slodka100 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz poczulam lewy jajnik e tam mam to gdzies tj. mowisz alternatywa i tak nie mamy na to wplywu wiec po co sie zadreczac ide se nozki troche musnac sloncem i siebie dotlenic ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesteśmy we trzy praktycznie w tym samym momencie ciązy ;) W kupie siła ;) hahaha ;)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka! Mnie tez bolal jajnik przez kilka dni. Tez panikowalam, ze to pozamaciczna. Okazalo sie, ze mam torbiel na jajniku. Ale jest to "fizjologoczne", niegrozne i sie wchlonie. Nic sie z tym nie robi

Sunsun w 30dc lekarz odeslal mnie do domu i kazal przyjsc najwczesniej za 2 tyg bo jeszcze noc na tym etapie nie widac. Co za lekarka... Ja pierdziu...

Rybenka trzymaj sie dzielnie! Lepsze babki 50 plus niz kobiety po poronieniu albo przed lyzeczkowaniem. Dopiero bys sie zdenerwowala!

Dodbijam temat. Czy ktos wie co z La?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 mnie od 3-4 dni napiernicza lewy jajnik a pierwszego dnia to aż do uda promieniował i też się bałam,że może być pozamaciczna ale wczoraj byłam na USG i wszystko w idealnym porządku-nawet mały Kropuś był, także nie masz się co martwić. Widać taki urok naszych Maluchów :)

Anulka26 mogę zapytać jaką dawkę jodu bierzesz?? Bo gdzieś czytałam,ze w ciąży powinno się brać 150-200 a mi lekarz kazał tylko 100 i się zastanawiam czy to nie za mało przy moim TSH..

Dziewczyny cieszę się ,że wyniki w normie,USG prawidłowe i trzymam kciuki za dalszy przebieg ciąży:)

Rybeńko nie przejmuj sie starym cepem- zazdrosny,że taka fajna dziewczyna a On stary i nic innego mu nie zostało jak popatrzec to zazdrość go zżera,że juz sobie nie ma "czym" poużywać :P Będzie dobrze :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Jodid 100 od samego początku. Mój endo mówił tylko, że jak zacznę brać witaminy prenatalne to jod mam odstawić. Więc nic nie zmieniam, co za dużo to tez nie zdrowo... Spokojnie z tego co czytałam ładnie spadło Ci tsh więc na razie nie myśl za dużo ;) Skontrolujesz za jakiś czas. Ja w poniedziałek sobie zrobię badania na tsh i zobaczę co dalej robić z dawką ;)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam jodid 100. Może faktycznie nie ma co panikować skoro eutyrox większe biorę.. Najgorsze to czekanie na badania i na kolejną wizytę. Mam nadzieję,że żadnych plamień nie będzie tak jak ostrzegał i luteina pomoże:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiłam Wam,że według USG moja ciąża ma nie 4t2d tylko 5t2d? I termin mi wyszedł nie na 17.03 tylko na 10.03 i śmiałam się,że zamiast urodzić w imieniny mojego Tatusia to urodzę w urodziny Teścia hehe :)
    Ale chyba prawde USG mówi,bo gdyby to był początek 5t to Kropka nie było by widać i beta nie byłaby taka duża.. Wszystko sie wyjaśni za 2tyg.. (jejku jak ten czas wolno leci)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się rybenka wszystko będzie dobrze pomysł sobie ze na następne wakacje dzidzia będzie z wami a lekarzem się nie przejmuj dupek jeden!! Musisz jakoś to przetrwać myśl pozytywnie.
    Niunia to tak jak ja też mam na 10 marca a ja dzisiaj w pracy jestem i tak mi się chce spać ze szok ziewam od samego rana

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ