Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya tak wogole to zapomnialam witam nowa kolezanke:) ale ja nie wychowana hehe i ze skleroza:)
nie wiem jak jest z tym macierzynskim ale moja kol po pol roku wrucila do pracy bo mowila ze miala wybor albo caly rok 80% albo pol roku 100% a drugie pol roku 60%i wziela ta pierwsza opcje i po pol roku po tych 100% wrucila do pracy -
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:kasha malutki?? nie zartuj... ja mam traz niewiele wiekszy a u mnie juz 19tc
justyska jest wlqsciwy i ciazowy a nie utyty
Madziutek heh to jets z rana wieczorem troche wiekszy jak sie najem to wtedy wygladam jakbym byla miesiac do przodu
mam cos dziwnego teraz w brzuchu niewiem moze os powoli odczuwam takie bombelkowanie jakby cos mi sie trzesło w brzuchu
madziutek 23, Niunia86, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeżeli umowa o pracę na czas określony, zgodnie z terminem, na który została zawarta, ulegałaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, z mocy prawa jest przedłużana do dnia porodu.
W takim przypadku w dniu porodu podlega się zatem jeszcze obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do otrzymania zasiłku macierzyńskiego po ustaniu tego ubezpieczenia. Zgodnie z nowymi przepisami zasiłek ten będzie więc można pobierać przez okres do 52 tygodni.
info ze str. Ministerstwa. -
kasss wrote:Jutro się kończy moje konto premium ciekawe jaka bedzie róznica;)
Madziulek a ty miałaś nam coś pokażać?
mamuśki słodka dodała do listy imie i wiek tak że wpisujcie się
Ja dodałam do listy imię i wiek bo ktoś napomknął,żeby coś takiego zrobic a że miałam chwile wolnego to dodałam i wpisałam się jako pierwsza
Witam kolejną nową koleżankę
Scarlet gratuluję udanej wizyty
Ja znowu cierpie z powodu zaparć.Już nie mam pomysłu co jeść a nie mogę się znowu zmusić do picia wody. Ale chyba będę musiała bo cienko to widzekasss lubi tę wiadomość
-
Kochane ja też uciekam. Właśnie przyszły książki, które zamówiłam i nie potrafię się im oprzeć.
Dobranoc, kolorowych snów i ucałujcie swoje brzuszki od cioci Kashy
Niunia86, kasss, SunSun, Justyska89, bella82, madziutek 23, gosiaczek31, konwalianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI jeszcze kończąc temat zus - jeśli idziemy na pół roku macierzynskiego to płacą nam za niego 100% Jesli idziemy na rok to dostajemy 80% przez caly rok albo 100% przez pierwsze pół roku a 60% przez kolejne pół roku.
Ja listę uzupełnienie jutro nie chce mi się iść po laptopa
Ninunia mi ostatnio na zaparcia pomaga inka z mlekiem - tam mi się przynajmniej wydaje.
Dziewczyny przytyłam już 4, 5 kg. Czy to dużo? Wiem że w normie ale mam wrażenie że sporo. Muszę przetac jeść słodycze
Faktycznie Blanka się nie odzywa a wczoraj chyba miała wizytę
A dziś ja też wg. belly zaczęłam 5 miesiąca. W ramach świętowania tego i udanej wizyty juto idę na wyczekaną wizytę do fryzjeraNiunia86, kasss, jasmin, bella82, gosiaczek31, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo ja właśnie też mam tendencje do tycia
nie mam nic przeciwko kg ciążowym ale nie chcę przez ciąże zupełnie odpuścić rozsądnego żywienia a niesgeyy idzie w tą stronę zwłaszcza ze słodyczami. Kupę wysiłku włożył w osiągnięcie rozmiaru S i mam zamiar do niego wrócić