X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to zapomnialam witam nowa kolezanke:) ale ja nie wychowana hehe i ze skleroza:)

nie wiem jak jest z tym macierzynskim ale moja kol po pol roku wrucila do pracy bo mowila ze miala wybor albo caly rok 80% albo pol roku 100% a drugie pol roku 60%i wziela ta pierwsza opcje i po pol roku po tych 100% wrucila do pracy

• jasmin Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss niestety nie wiem :(

relg2n0abn31771x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ale malutki :)

kasha malutki?? nie zartuj... ja mam traz niewiele wiekszy a u mnie juz 19tc ;)

justyska jest wlqsciwy i ciazowy a nie utyty ;D

Sarah88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się kończy moje konto premium ciekawe jaka bedzie róznica;)
    Madziulek a ty miałaś nam coś pokażać?
    mamuśki słodka dodała do listy imie i wiek tak że wpisujcie się;)

jasmin, madziutek 23 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    kasha malutki?? nie zartuj... ja mam traz niewiele wiekszy a u mnie juz 19tc ;)

justyska jest wlqsciwy i ciazowy a nie utyty ;D

Madziutek heh to jets z rana wieczorem troche wiekszy jak sie najem to wtedy wygladam jakbym byla miesiac do przodu :)

mam cos dziwnego teraz w brzuchu niewiem moze os powoli odczuwam takie bombelkowanie jakby cos mi sie trzesło w brzuchu

madziutek 23, Niunia86, Emily83 lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki wpisujemy imię i wiek na listę ...hop siup..raz ,dwa ;)

madziutek 23, Niunia86 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze ktos dodac linie oststniej osobie na liscie bo prubowalam ale mi cos nie wychodzi

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki życzę wam miłego wieczoru ja niestety muszę kończyć czas na kolacje zgłodnieliśmy z bobaskiem a potem kąpiel i spanie bo jutro niestety muszę iść do pracy

jasmin, SunSun, Niunia86, kasss lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass mam problemy techniczne... ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli umowa o pracę na czas określony, zgodnie z terminem, na który została zawarta, ulegałaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, z mocy prawa jest przedłużana do dnia porodu.
    W takim przypadku w dniu porodu podlega się zatem jeszcze obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do otrzymania zasiłku macierzyńskiego po ustaniu tego ubezpieczenia. Zgodnie z nowymi przepisami zasiłek ten będzie więc można pobierać przez okres do 52 tygodni.

info ze str. Ministerstwa.

4e3f84b95f.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Jutro się kończy moje konto premium ciekawe jaka bedzie róznica;)
    Madziulek a ty miałaś nam coś pokażać?
    mamuśki słodka dodała do listy imie i wiek tak że wpisujcie się;)

Ja dodałam do listy imię i wiek bo ktoś napomknął,żeby coś takiego zrobic a że miałam chwile wolnego to dodałam i wpisałam się jako pierwsza :)

Witam kolejną nową koleżankę :)

Scarlet gratuluję udanej wizyty :)

Ja znowu cierpie z powodu zaparć.Już nie mam pomysłu co jeść a nie mogę się znowu zmusić do picia wody. Ale chyba będę musiała bo cienko to widze :(

kasss lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja też uciekam. Właśnie przyszły książki, które zamówiłam i nie potrafię się im oprzeć.
    Dobranoc, kolorowych snów i ucałujcie swoje brzuszki od cioci Kashy :)

Niunia86, kasss, SunSun, nick nieaktualny, bella82, madziutek 23, nick nieaktualny, konwalianka lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze kończąc temat zus - jeśli idziemy na pół roku macierzynskiego to płacą nam za niego 100% Jesli idziemy na rok to dostajemy 80% przez caly rok albo 100% przez pierwsze pół roku a 60% przez kolejne pół roku.

Ja listę uzupełnienie jutro nie chce mi się iść po laptopa :/

Ninunia mi ostatnio na zaparcia pomaga inka z mlekiem - tam mi się przynajmniej wydaje.

Dziewczyny przytyłam już 4, 5 kg. Czy to dużo? Wiem że w normie ale mam wrażenie że sporo. Muszę przetac jeść słodycze :/

Faktycznie Blanka się nie odzywa a wczoraj chyba miała wizytę :(

A dziś ja też wg. belly zaczęłam 5 miesiąca. W ramach świętowania tego i udanej wizyty juto idę na wyczekaną wizytę do fryzjera :)

Niunia86, kasss, jasmin, bella82, nick nieaktualny, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to jesteśmy na tym samym etapie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do książek,czy czytacie jakieś poradniki na temat ciąży albo pierwszych miesięcy dziecka? Może coś polecacie. Interesowałam się tym jakiś czas temu ale jak stanęłam w księgarni to zbaraniałam :D nie wiedziałam co wybrać.

relg2n0abn31771x.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytylam ponad 3 kilo

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett u mnie też już 4 kg na plusie... wczoraj lekarz mówił, że to ok i jest w normie, a mi się wydaje, że dużo, chyba też muszę zacząć się bardziej pilnować tym bardziej, że ogólnie mam tendencje do przybierania niestety

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin ja mam tylko w oczekiwaniu na dziecko i podczytuje fragmemtami :) dosc ciekawe

Poza tym czytam kryminały :-)

A chciałabym przeczytać w Paryżu dzieci nie grymasza - kupiłam koleżance i chwaliła.

jasmin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też mam tendencje do tycia :/ nie mam nic przeciwko kg ciążowym ale nie chcę przez ciąże zupełnie odpuścić rozsądnego żywienia a niesgeyy idzie w tą stronę zwłaszcza ze słodyczami. Kupę wysiłku włożył w osiągnięcie rozmiaru S i mam zamiar do niego wrócić :)

• SunSun Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam W oczekiwaniu na dziecko.Naprawdę ciekawe i często sięgam po nią:-) a o W Paryżu dzieci nie grymasza-słyszałam -podobno świetna..

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ