X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Zwykłą. Hematokryt ma normey od 37% a ja mam 35,90% Z tego co czytam to chyba nie ma tragedii o łączy się to z tym spadkiem hemoglobiny.
    Scarlet ja mam 35.3 a u mnie normy są od 35-47 to obie sie miescimy;)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja tradycjnie późnym wieczorem jak mój rozbójnik śpi.
    Witam nową mamusię!
    Zaraz uzupełnię tabelkę.
    Ja wyniki morfo też zawsze mam jakies tam zawirowania ciut w góre ciut w dół w niektórych parametrach ale moj lekarz mówi ze w ciazy to normalne i mam sie nie stresować. Ze wszystko ma pod kontrolą. Ufam wiec...
    Zaparcia straszna spraw - ja miałam z tym problem po porodzie. dramat. Potrafilam 30 min siedziec w łazience i nic. Az sie mama martwiła czy zyję. Czopki glicerynowe lekarz mi polecił:)A teraz jem duzo jabłek i jak narazie jest ok.
    Z tymi umowami to zgadzam się że to spory problem - sama byłam w podobnej sytuacji poprzednio. Zaszałam w ciąze w lutym a umowę miałam do grudnia. Rodziłam w listopadzie wiec tak czy siak należał mi sie macierzyński. Ale nie bylo pewności ze dadzą mi umoe. musiałam pisać pismo do szefa o przedłużenie umowy będac na tym macierzynskim. Przedłuzył łaskawie na rok. Wiec tez mnie nie urządzało bo Ola malutka ledwie skonczyła rok a ja z perspektywą ze stracę pracę. I kadrowa powiedziała mi tak jesli nie wróce do konca grudnia to na pewno umowy nie dostanę. jesli wrócę jest szansa. Wrócilam miesiac przed koncem umowy - a dwa tygodnie później dostałam pismo że umowa nie ulegaa przedłużeniu. I dupa załamałam sie. W sumie podjęłam ryzyko bo było wiadomo ze jak nie wróce to nie mam pracy jak wrócę mam 50/50. Dzien przed wigilią poszłam na rozmowę do szefa i zmienił zdanie:)Dosłownie prosiłam go o szansę. Dał mi umowę na czas nieokreślony:) Wiec cuda sie zdarzają dziewczynki:) Trzeba próbowac i nie poddawac sie w takich sytuacjach, walczyć o siebie każdym argumentem. Ja mam trudnego szefa ale jednak sie udało i trzymam kciuki żeby i wam sie w pracy poukładało po urodzeniu dziecka.
    Swoja drogą polityka prorodzinna w polsce to porażka. I po swojej sytuacji wiem to najlepiej. Nikt nie martwi sie o młode mamy które chca wrócic do pracy. A pracodawcy wprost daja odczuć ze nie chcą takich osób. Ja mimo ze wróciłam i chciałam pracowac i uwazam ze jako pracownik sie zawsze wywiazywałam z obowiazków i tak dostałam kopniaka początkowo. I to częste zjawisko ze dostaje sie wypowiedzenie po powrocie z macierzynskiego.

Emily83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wspominacie o wadze w ciązy. Ja w pierwszej przytyłam 6 kg łącznie z tymi co mi zleciały na początku! A córka urodziła sie 3500, 55 cm. Wiec duza. Wiec właściwie też mogę powiedziec ze w ciązy schudłam:) Zaraz po porodzie ważyłam dokładnie 10 kg mniej niż przed ciążą:) Teraz zaczynałam z taka samą wagą - zleciały mi 2 kg - teraz je odrobiłam wiec bilans mam na 0 do tej pory. A brzuch mam bardzo duzy. Jem wszystko ale postanowiłam troche bardziej sie pilnowac bo obawiam sie ze w tej ciązy waga może mi jednak skoczyć sporo. A mam z nią problem od zawsze.
    Ja też czytałam jezyk niemowląt. Jesli któraś by chciała poczytac mam w wersji elektornicznej i mogę wysłac np mailowo.

Emily83 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek u mnie nie ma szans na przedluzenie umowy...bo terax powinni dac mi na nieokreślony a to im sie oplacac nie bedzie.zreszta w zeszlym roku jednej dziewczynie przedluzyli tylko do porodu.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny informuje ze 22.20 w Gdansku sa organizowane przez mamo to ja- bezplatne warsztaty dla przyszlych mam.jeszcze mozna sie zapisywac.w innych lokalizacjach tez sie odbeda warsztaty

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski, czyzbym pierwsza wstala? ja wczoraj poszlam dosc wczesnie spac poniewaz znowu glowa mnie bolala :-/ na szczescie wstalam bez bolu :-)
    dziewczyny do jutra lekarz kazal mi brac tak jak do teraz 2x1 duphaston, a od poniedzialku przez 3 dni juz tylko 1 i skonczyc. troche sie tego obawiam, czy ktoras z Was tze przestala brac dupka i jest ok?
    jesli chodzi o prace to ja mam taka sama sytuacje, umowe mam tylko do stycznia wiec bedzie przedluzona do porodu i koniec, nawet nie bede szla sie prosic bo wiem, ze to nic nie pomoze. wielka firmma, ktora ma pracownikow za roboli i na pewno sie nie zgodza.
    ja czytam "w oczekiwaniu na dziecko" i calkiem mi sie podoba :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A wspominacie o wadze w ciązy. Ja w pierwszej przytyłam 6 kg łącznie z tymi co mi zleciały na początku! A córka urodziła sie 3500, 55 cm. Wiec duza. Wiec właściwie też mogę powiedziec ze w ciązy schudłam:) Zaraz po porodzie ważyłam dokładnie 10 kg mniej niż przed ciążą:) Teraz zaczynałam z taka samą wagą - zleciały mi 2 kg - teraz je odrobiłam wiec bilans mam na 0 do tej pory. A brzuch mam bardzo duzy. Jem wszystko ale postanowiłam troche bardziej sie pilnowac bo obawiam sie ze w tej ciązy waga może mi jednak skoczyć sporo. A mam z nią problem od zawsze.
    Ja też czytałam jezyk niemowląt. Jesli któraś by chciała poczytac mam w wersji elektornicznej i mogę wysłac np mailowo.

Gosiaczek a czy moglabym prosic o przeslanie tej ksiazki? wyslalam Ci zaproszenie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dzis jak tylko Ola mi pozwoli na chwile zasiasc do kompa to Ci wysle:-)

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to odstawiamy Duphaston razem :)

Ja brałam 2 ×1 od mniej więcej 12 stego tygodnia. Dziś już mogłabym przestać ale lekarz powiedz że jeśli mam coś jeszcze w opakowania to mogę je skończyć więc pewnie jeszcze przez 3/4 dni będę brała jedną tabletkę dziennie a potem koniec.

Miłego dnia:) ja idę do fryzjera zaraz, potem po upatrzony sweterk do Mohito :) potem planuje zrobić ciasto a wieczorem widzimy się ze znajomymi. To musi być dobry dzień :)

bella82, SunSun lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super, bedzie mi razniej :-)
    to faktycznie, to bedzie dobry dzien :-) ja tez ide na zakupy i mam nadzieje, ze kupie sobie jakies ciuszki:-)

SunSun lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po odstawieniu duphastonu. mialam brac do 20tc ale skonczyly mi sie tabletki w poniedzialek i zapomnialam kupic i od tamtej pory juz nie biore czyli za chwile tydzien:) odstawilam czuje sie dobrze i nic sie nie dzieje wiec dziewczynki bez obaw:)

a ja na olx zamowilam sobie spodnie rurki ciazowe z hm za 40zł:) jedne czarne i jedne granatowe. chcialam kupic normalnie w hm ale po pierwsze szkoda mi 150zł na spodnie ktore ponosze jakies 5 miesiecy a poza tym w hm byly same takie modele ze sztywnego dzinsu a ja takich nie lubie musza byc z domieszka streczu:)

jeszcze skorzystam w niedziele z promocji 30 procent w reserved i kupie kilka swetrow i jakos moze zime przechodze:)

milego dnia:)

SunSun lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• justwol Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny informuje ze 22.20 w Gdansku sa organizowane przez mamo to ja- bezplatne warsztaty dla przyszlych mam.jeszcze mozna sie zapisywac.w innych lokalizacjach tez sie odbeda warsztaty

w poznaniu są warsztaty 28. października :)

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    w poznaniu są warsztaty 28. października :)
    ide napewno na te warsztaty. oglądałam filmiki
    Z poprzednich warsztatow i program tych warsztatow takze bedzie fajnie.mozna popytać o wiele rzeczy.

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. U mnie dziś piękne słoneczko. Popijam poranną kawkę i zastanawiam się co tu robić. Chyba umyję okna bo strasznie brudne są a w tygodniu czasu brak. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu.

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki ja się zbieram na zakupy później obiad i sprzątanie dla mnie dzien jak co dzień maz dziś wcześniej wraca to może wybierzemy się gdzieś wieczorem.
    Anastacia33 u nas też były te warsztaty ale nie byłam do końca zadowolona z ich głównie polegały na reklamowaniu różnych prodoktow

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super lista marcóweczek :-) Już dopisalam brakujące inf.

4e3f84b95f.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie dziś brzydka pogoda,więc pewnie cały dzień w domu spędzimy. Ja wczoraj zasnęłam razem z moją najmłodszą córką coś przed 21,ale wczoraj ćwiczyłam na orbitreku a wtedy jestem bardziej zmęczona. Co do wagi to mi trudno powiedzieć ile przytyłam ,bo już w ciąży nie wiedząc o niej dużo ćwiczyłam i dużo schudłam.A od czasu kiedy się dowiedziałam to mam już kilka kg więcej. Ja jeszcze karmię moją córeczkę i ciężko idzie nam odzwyczajenie. Tak mi jej szkoda,ale w najbliższym czasie będę musiała ją odzwyczaić.Co do brzuszków to mój w porównaniu do poprzednich ciąż jest dość mały. Co do macierzyńskiego itp. To się nie orientuję jak jest teraz.

3i498iikv1ryry89.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Pogoda u mnie wspaniała. Słoneczko świeci na bezchmurnym niebie.
    9.10.2014 będą warsztaty w Gdańsku od godz 14 w hotelu Mercure ul. Heweliusza.
    22.10 to swoją drogą. :)
    Pójdę pewnie na oba.
    Miłego dnia kochane.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dziewczyny, super lista marcóweczek :-) Już dopisalam brakujące inf.
    Lista fajna tylko co myślicie jak by imie mamy było za raz po nicu a test i beta na samym koncu?

SunSun, bella82 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja tradycyjnie do pracy bo jak sobota to wesele... Od wczoraj mi jakoś niedobrze :( Mam nadzieję,ze mama mnie nie zaraziła bo niby miała rotawirusa ale później lekarz powiedział,że może to być też salmonella.. Oby na mnie nie przeszło:)

Miłego weekendu życzę:)

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ