Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Scarlett2014 wrote:Zwykłą. Hematokryt ma normey od 37% a ja mam 35,90% Z tego co czytam to chyba nie ma tragedii o łączy się to z tym spadkiem hemoglobiny.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja tradycjnie późnym wieczorem jak mój rozbójnik śpi.
Witam nową mamusię!
Zaraz uzupełnię tabelkę.
Ja wyniki morfo też zawsze mam jakies tam zawirowania ciut w góre ciut w dół w niektórych parametrach ale moj lekarz mówi ze w ciazy to normalne i mam sie nie stresować. Ze wszystko ma pod kontrolą. Ufam wiec...
Zaparcia straszna spraw - ja miałam z tym problem po porodzie. dramat. Potrafilam 30 min siedziec w łazience i nic. Az sie mama martwiła czy zyję. Czopki glicerynowe lekarz mi polecił:)A teraz jem duzo jabłek i jak narazie jest ok.
Z tymi umowami to zgadzam się że to spory problem - sama byłam w podobnej sytuacji poprzednio. Zaszałam w ciąze w lutym a umowę miałam do grudnia. Rodziłam w listopadzie wiec tak czy siak należał mi sie macierzyński. Ale nie bylo pewności ze dadzą mi umoe. musiałam pisać pismo do szefa o przedłużenie umowy będac na tym macierzynskim. Przedłuzył łaskawie na rok. Wiec tez mnie nie urządzało bo Ola malutka ledwie skonczyła rok a ja z perspektywą ze stracę pracę. I kadrowa powiedziała mi tak jesli nie wróce do konca grudnia to na pewno umowy nie dostanę. jesli wrócę jest szansa. Wrócilam miesiac przed koncem umowy - a dwa tygodnie później dostałam pismo że umowa nie ulegaa przedłużeniu. I dupa załamałam sie. W sumie podjęłam ryzyko bo było wiadomo ze jak nie wróce to nie mam pracy jak wrócę mam 50/50. Dzien przed wigilią poszłam na rozmowę do szefa i zmienił zdanie:)Dosłownie prosiłam go o szansę. Dał mi umowę na czas nieokreślony:) Wiec cuda sie zdarzają dziewczynki:) Trzeba próbowac i nie poddawac sie w takich sytuacjach, walczyć o siebie każdym argumentem. Ja mam trudnego szefa ale jednak sie udało i trzymam kciuki żeby i wam sie w pracy poukładało po urodzeniu dziecka.
Swoja drogą polityka prorodzinna w polsce to porażka. I po swojej sytuacji wiem to najlepiej. Nikt nie martwi sie o młode mamy które chca wrócic do pracy. A pracodawcy wprost daja odczuć ze nie chcą takich osób. Ja mimo ze wróciłam i chciałam pracowac i uwazam ze jako pracownik sie zawsze wywiazywałam z obowiazków i tak dostałam kopniaka początkowo. I to częste zjawisko ze dostaje sie wypowiedzenie po powrocie z macierzynskiego.Emily83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA wspominacie o wadze w ciązy. Ja w pierwszej przytyłam 6 kg łącznie z tymi co mi zleciały na początku! A córka urodziła sie 3500, 55 cm. Wiec duza. Wiec właściwie też mogę powiedziec ze w ciązy schudłam:) Zaraz po porodzie ważyłam dokładnie 10 kg mniej niż przed ciążą
Teraz zaczynałam z taka samą wagą - zleciały mi 2 kg - teraz je odrobiłam wiec bilans mam na 0 do tej pory. A brzuch mam bardzo duzy. Jem wszystko ale postanowiłam troche bardziej sie pilnowac bo obawiam sie ze w tej ciązy waga może mi jednak skoczyć sporo. A mam z nią problem od zawsze.
Ja też czytałam jezyk niemowląt. Jesli któraś by chciała poczytac mam w wersji elektornicznej i mogę wysłac np mailowo.Emily83 lubi tę wiadomość
-
czesc mamuski, czyzbym pierwsza wstala? ja wczoraj poszlam dosc wczesnie spac poniewaz znowu glowa mnie bolala
na szczescie wstalam bez bolu
dziewczyny do jutra lekarz kazal mi brac tak jak do teraz 2x1 duphaston, a od poniedzialku przez 3 dni juz tylko 1 i skonczyc. troche sie tego obawiam, czy ktoras z Was tze przestala brac dupka i jest ok?
jesli chodzi o prace to ja mam taka sama sytuacje, umowe mam tylko do stycznia wiec bedzie przedluzona do porodu i koniec, nawet nie bede szla sie prosic bo wiem, ze to nic nie pomoze. wielka firmma, ktora ma pracownikow za roboli i na pewno sie nie zgodza.
ja czytam "w oczekiwaniu na dziecko" i calkiem mi sie podoba -
gosiaczek31 wrote:A wspominacie o wadze w ciązy. Ja w pierwszej przytyłam 6 kg łącznie z tymi co mi zleciały na początku! A córka urodziła sie 3500, 55 cm. Wiec duza. Wiec właściwie też mogę powiedziec ze w ciązy schudłam:) Zaraz po porodzie ważyłam dokładnie 10 kg mniej niż przed ciążą
Teraz zaczynałam z taka samą wagą - zleciały mi 2 kg - teraz je odrobiłam wiec bilans mam na 0 do tej pory. A brzuch mam bardzo duzy. Jem wszystko ale postanowiłam troche bardziej sie pilnowac bo obawiam sie ze w tej ciązy waga może mi jednak skoczyć sporo. A mam z nią problem od zawsze.
Ja też czytałam jezyk niemowląt. Jesli któraś by chciała poczytac mam w wersji elektornicznej i mogę wysłac np mailowo.
Gosiaczek a czy moglabym prosic o przeslanie tej ksiazki? wyslalam Ci zaproszenie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBella to odstawiamy Duphaston razem
Ja brałam 2 ×1 od mniej więcej 12 stego tygodnia. Dziś już mogłabym przestać ale lekarz powiedz że jeśli mam coś jeszcze w opakowania to mogę je skończyć więc pewnie jeszcze przez 3/4 dni będę brała jedną tabletkę dziennie a potem koniec.
Miłego dnia:) ja idę do fryzjera zaraz, potem po upatrzony sweterk do Mohitopotem planuje zrobić ciasto a wieczorem widzimy się ze znajomymi. To musi być dobry dzień
bella82, SunSun lubią tę wiadomość
-
Ja juz jestem po odstawieniu duphastonu. mialam brac do 20tc ale skonczyly mi sie tabletki w poniedzialek i zapomnialam kupic i od tamtej pory juz nie biore czyli za chwile tydzien:) odstawilam czuje sie dobrze i nic sie nie dzieje wiec dziewczynki bez obaw:)
a ja na olx zamowilam sobie spodnie rurki ciazowe z hm za 40złjedne czarne i jedne granatowe. chcialam kupic normalnie w hm ale po pierwsze szkoda mi 150zł na spodnie ktore ponosze jakies 5 miesiecy a poza tym w hm byly same takie modele ze sztywnego dzinsu a ja takich nie lubie musza byc z domieszka streczu:)
jeszcze skorzystam w niedziele z promocji 30 procent w reserved i kupie kilka swetrow i jakos moze zime przechodze:)
milego dnia:)SunSun lubi tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Dziewczyny informuje ze 22.20 w Gdansku sa organizowane przez mamo to ja- bezplatne warsztaty dla przyszlych mam.jeszcze mozna sie zapisywac.w innych lokalizacjach tez sie odbeda warsztaty
w poznaniu są warsztaty 28. października -
Hej Mamuśki ja się zbieram na zakupy później obiad i sprzątanie dla mnie dzien jak co dzień maz dziś wcześniej wraca to może wybierzemy się gdzieś wieczorem.
Anastacia33 u nas też były te warsztaty ale nie byłam do końca zadowolona z ich głównie polegały na reklamowaniu różnych prodoktow[/url]
-
Witam. U mnie dziś brzydka pogoda,więc pewnie cały dzień w domu spędzimy. Ja wczoraj zasnęłam razem z moją najmłodszą córką coś przed 21,ale wczoraj ćwiczyłam na orbitreku a wtedy jestem bardziej zmęczona. Co do wagi to mi trudno powiedzieć ile przytyłam ,bo już w ciąży nie wiedząc o niej dużo ćwiczyłam i dużo schudłam.A od czasu kiedy się dowiedziałam to mam już kilka kg więcej. Ja jeszcze karmię moją córeczkę i ciężko idzie nam odzwyczajenie. Tak mi jej szkoda,ale w najbliższym czasie będę musiała ją odzwyczaić.Co do brzuszków to mój w porównaniu do poprzednich ciąż jest dość mały. Co do macierzyńskiego itp. To się nie orientuję jak jest teraz.
-
Witam. Ja tradycyjnie do pracy bo jak sobota to wesele... Od wczoraj mi jakoś niedobrze
Mam nadzieję,ze mama mnie nie zaraziła bo niby miała rotawirusa ale później lekarz powiedział,że może to być też salmonella.. Oby na mnie nie przeszło:)
Miłego weekendu życzę