X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten piękny bezchmurny dzień....niestety okazało się że mężulek musi dziś być cały dzień pracy, bo wystąpiły małe komplikacje u niego w firmie :( więc sobota samotna, dopiero wieczorem przychodzą znajomi...

ja umyłam dziś włosy już 3 raz nizoralem w ciągu 2 tyg...mam nadzieję, że dziś w magiczny sposób mój łupież zniknie...nigdy nie miałam z tym problemu...a teraz mam jedną wielką skorupę na głowie i czuje się strasznie niekomfortowo;/

a przez całą noc nie wiem czemu i co to było przelewało mi się w brzuchu jakbym miała z 5l płynu...i ciągle mi bulgotało...nie mogłam przez to spać...

pozdrawiam Was kochane miłego dzionka :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja sie malo odzywam ale jestem. U mnie bez zmian, zero brzucha...
    Co do wapnia - dwa plasterki sera zoltego dostarczaja dzienna pptrzebna dawke. W bialym serze wapnia nie ma prawie wcale :( w jogurtach malo, mleko uht tez trzeba by pic litrami. Jak lubicie zolty ser to polecam.

Mi umowa konczy sie miesiac po porodzie wiec tez bede na zasilku macierzynskim a nie na urlopie. Cale 52 tygodnie mam zamiar spedzic w domu.

SunSun, Scarlett2014, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadha ja ide tylko na te 22.10

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam od fryzjera i ze sklepu i po raz pierwszy w tej ciąży czuje się jak milion dolarów. Kocham moje włosy - nawet nie wiedziałam, że aż tak mi przeszkadzały w ostatnich tygodniach. To uczucie warte każdych pieniędzy :) mam mnóstwo energii i zaraz zabieram się za ciasto a potem sprzątanie. Popołudniu albo jutro muszę jeszcze zaatakować jakiś sklep bo u mnie super sprawdziły się rajstopy ciążowe a kupiłam na razie tylko jedną parę.

SunSun, Krokodylica, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik fajnie, że się odezwałaś i że w czasie kiedy Cię nie było omijały Cię komplikacje.

Uzupełniłam listę - super :) u nas chyba zostanie jednak Jaś więc nieśmiało też wpisałam do tabelki :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny wróciłam od fryzjera i ze sklepu i po raz pierwszy w tej ciąży czuje się jak milion dolarów. Kocham moje włosy - nawet nie wiedziałam, że aż tak mi przeszkadzały w ostatnich tygodniach. To uczucie warte każdych pieniędzy :) mam mnóstwo energii i zaraz zabieram się za ciasto a potem sprzątanie. Popołudniu albo jutro muszę jeszcze zaatakować jakiś sklep bo u mnie super sprawdziły się rajstopy ciążowe a kupiłam na razie tylko jedną parę.

Zamawialas z allegro ?? Tez bym chciała ale lubię takie mega elastyczne a czasami trafiają się takie szorstkie które się ściągają i nie są dopasowane nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi :)

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    Zamawialas z allegro ?? Tez bym chciała ale lubię takie mega elastyczne a czasami trafiają się takie szorstkie które się ściągają i nie są dopasowane nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi :)

Chyba wiem albo wydaje mi się, że wiem :) Kupiłam jedne 40 DEN w Gattcie i są super. Mam też 20 DEN ale trochę mi w nich za zimno. Zastanawiam się teraz czy nie kupić 60 DEN w dwupaku z H&M. Któraś z Was piała chyba, że są fajne?

vanilla29 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Ojjj zazdroszczę. Daj troszkę energii proooszęęęę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica a próbowałaś fryzjera? :)

Energią chętnie bym się podzieliła - mi zdaje się dobrze zrobiłoby gdybym choć na chwilę usiadła na tyłku :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett bardzo chętnie bym poszła do fryzjera, marzę o tym, ale moje ciągłe wymioty nie pozwalają mi wyjść z domu. :/
    Jak tylko mi odpuści na pewno pierwsze co zrobię to pójdę do fryzjera.

A i pokażę Wam mój mały brzusio (tak mi się zdaje że mały):

brzuch%252014tc.jpg

Scarlett2014, Justyska89, bella82, SunSun, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica brzusio bardzo maly...

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja,
    ja sprawdziłam wyniki w systemie i w szoku jestem.. po miesiącu brania pregna plus hematokryt skoczył mi z 10 do 11.1 -szok, bo nic innego nie brałam poza magnezem i minerałami.. za to mam CRP powyżej normy i to dwukrotnie, czyli krąży ciągle jakiś stan zapalny w moim organizmie i truje mi malucha ;/ czekam teraz na komentarz lekarza co o tym myśli..

Scarlet - super, ze energia aż Cię rozpiera..duży pozytyw!:)

krokodylku, ja uważam, że masz śliczny brzuszek, w sam raz..wcale nie mały a zgrabny; zresztą w 14t to sory, ale nie będziesz mieć brzucha jak osoba w 19

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 14:27

MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale mam humor masakra stwierdzam że moje dziecko będzie klębkiem nerwów po mamusi ostatnio zloszcze się na wszystko i wszystkich a remont naszego mieszkania mnie wykończy to jest pierwszy temat kłótni mojej z moim ojcem który nam pomaga i ciągle wymyśla i głupio dogaduje masakra normalnie. Mam nadzieje ze poprawie sobie tutaj humor

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja też do fryzjera się wybieram w poniedziałek bo włosy mi wypadają i może jak skruce to mi się odżywia. Rajstopy ciążowe tez mam w planie kupić ale takie grubsze

Krokodylku bardzo ładny brzuszek :)

U nas w sobotę zawsze takie pustki na forum szok

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 14stego ide do fryzjera bo moja ulubiona fryzjerka wczesniej czadu nie ma.

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

to pochwal sie co zrobilas z wloskami :-)
    a rakstopy to jakiejs konkretnej firmy? poleacisz cos :-)?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz doczytalam, ze odpowiedzialas na pytanie dot rajstop- sorki ;-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica super brzuszek! jak na 14tc swietny :-)
    my z mezem zaszalelismy na zakupach i nawet dla Maluszka kupilismy body i pizamki :-) Dziewczyny jakby ktoras miala ochote to w Cubusie 1 body za 10zl, sa ogolnie przeceny :-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 i Konwalia dziękuje :)

Konwalia a kiedy lekarz skonsultuje Twoje wyniki?

Justyska dlatego ja się cieszę że remont zrobiliśmy przed ciążą bo to ciągłe nerwy, a to cos nie wychodzi a to opóźnienia, a to kolor na ścianie inaczej wygląda itd. Także ćwicz wdech - wydech, wdech - wydech. :)

Justyska89, konwalianka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Krokodylica super brzuszek! jak na 14tc swietny :-)
    my z mezem zaszalelismy na zakupach i nawet dla Maluszka kupilismy body i pizamki :-) Dziewczyny jakby ktoras miala ochote to w Cubusie 1 body za 10zl, sa ogolnie przeceny :-)

bella dziekuję :)
    Taki malutki ten mój brzuchol, jak się luźniej ubiorę to nic nie widać. :)
    A Ty wiesz już co będzie? Czy dziewczynka czy chłopak? Czy kupujesz takie aby pasowały dla każdego?
    U mnie w tej zapadłej mieścinie to mogę pomarzyć o Cubusie.

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ