X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja mam koleżankę Esterę i po pierwsze to super dziewczyna i nikt się nigdy z niej nie śmiał z powodu imienia.
    To jest Wasze dziecko wiec to Wy powinniście wybrać takie jak wam się podoba. Wkurza mnie takie coś ze ludzie chcieliby nam wszystko dyktować, tak jakby oni byli idealni a my nie. Kochana także słuchaj z mężem głosu serca i tylko tego.
    Miłej niedzieli życzę :-)

kaczamila lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... macie rację. ja walczyłam z tymi docinkami ale w pewnym momencie było ich tak wiele i już takich niemiłych, np to że "skrzywdzę" dziecko tym imieniem. przecież każdy wie ze matka chce dla dziecka jak najlepiej. teraz mam Was i mogę liczyć na rady więc jest ok. mąż też mówi ze mam się nie przejmować i że jak tylko spotka tych wszystkich ludzi to ich opieprzy:)
    Rybeńka Ty dodałaś mi jeszcze skrzydeł pisząc że znasz Esterę i że jest ok::)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera to bardzo ladne imie. Nie jest super popularne ale nie jest tez jakies dziwne, zagraniczne czy smieszne. Takie imiona bardzo lubie. Estera bedzie na pewno wyjatkowa dziewczynka i na pewno nie zrobicie jej krzywdy!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym uwazam ze kazdy ma prawo nazywac dziecko jak chce. U nas na placu zabaw biega Leila i Rafael. Nie nazwalabym tak dzieci ale nawet z takich oryginalnych imion nikt sie nie smieje

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Kaczamila zawsze dla spokoju swojego i innych możesz dać dziecku dwa imiona. W przyszłości bedzie mogła przedstawiać się też tym drugim jakby jej nie pasowało pierwsze. Wiem,że duzo osob tak robi-choćby moja ciocia,babcia czy znajoma. Moim zdanien Estera to śliczne wyjątkowe imie i córka na oewno nie poczuje sie skrzywdzona. Ja np mam na imię Karina bo tatuś mój kocha konie i naoglądal.sie filmu "Karino" i postanowil połączyc jedno z drugim. I mimo,że mam na drugie Anna nigdy nie pomyślalam nawet,żeby zmienić. Nawey jak ktoś wprost mowi-a nie bylo takiego konia karina?

Także mam nadzieje,że zostaniecie przy swoim wyborze bo w końcu to wy poczęliście do życia dzidzie. Nikt wam nie pomagal wiec tez niech sie nie wtracaja :)

Miłego dzionka. Moja Lena dalej nie chce pokopać mamusi :(

kasss, SunSun lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madzik i Niunia.
    Niunia Ty mówisz, że koń miał tak na imię z filmu a ja usłyszałam ze kiedyś mój dziadek miał krasulę Esterę:) ale z tego to akurat strasznie się śmiałam bo od razu przypomniały mi się nazwy wszystkich moich zwierząt albo imiona kóz teściowej- Agatka i Helcia. ale no przecież do każdego imienia wymyślisz coś. jak nie historia z życia (jak imiona zwierząt) to głupi tekst piosenki czy powiedzenie ludowe... dlatego akurat takie porównania mnie śmieszą :) :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kczmila ja znam dwie Estery.. jedna moja byla wspolpracownice a druga ma 3 latka i jest przeurocza ;) a rodzina mowi do niej Estka, Esia, Eśka... moze dla niektorych to dziwne i oryginalne imie a dla mni3 jest tak naturalne jak np Ania ;))

a tak z innej beczki... Kaczmila gdzie robilas prenatalne i gdzie bedziesz robic polowkowe?? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:54

kaczamila, Krysti lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkimi krokami zbliżamy się do USG połówkowego :) kiedy robicie? ja już się nie mogę doczekać, a zostało 9 dni!!! :) połówkowe robię w 21 tc (20t+2d), odliczam czas :) wtedy poznamy też płeć naszego maleństwa :D

Niunia86, kaczamila, konwalianka, slodka100 lubią tę wiadomość

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    kczmila ja znam dwie Estery.. jedna moja byla wspolpracownice a druga ma 3 latka i jest przeurocza ;) a rodzina mowi do niej Estka, Esia, Eśka... moze dla niektorych to dziwne i oryginalne imie a dla mni3 jest tak naturalne jak np Ania ;))

a tak z innej beczki... Kaczmila gdzie robilas prenatalne i gdzie bedziesz robic polowkowe?? ;)

O fajnie ze podałaś zdrobnienia bo mama mnie pytała jak bediemy do niej mówić zdrobniale... "przecież tego imienia nie da się zdrobnić!"

a co do prenatalnych to robię w Bielsku w klinice Galena na ul. Żywieckiej

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polowkowe robie dosc pozno bo bede w 22tc i 1dzien.. 20 pazdziernika... ;)

kaczmila ja jade do Katowic do kliniki Angelius...

a czy ktoras ma w rodzinie Nikodema?? ;)jak na dziecko sie zdrabnia to imie ;)) ja bym niechciala zdrabniac bo mi podoba sie w takiej formie... a wiekszosc rodziny juz mowi Nikoś;) a jak inaczej? bo Niki kojarzy sie bardziej z dziewczynka ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja połówkowe mam również 20 pażdziernkia o 12.40

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeszcze do wagi to chyba przytyłam najwięcej bo na dzień dzisiejszy mam już 5 kg na plusie... masakra

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C do Nikodema to nie pomogę bo też tylko Nioś mi sie kojarzy :)

A co do wagi to ciężko mi powiedzieć bo moja chyba jest zepsuta :(
    W pierwszych tyg ciąży schudłam 3 kg i wg mojej wagi jeszcze mi te 3kg nie wróciły-brakuje mi ok 0,5 kg. U lekarza się zważę za tydzień to będę wiedziała. Ale podejrzewam,że do poniedziałku te 3kg już mi wrócą :) No i dobrze bo w sumie to chyba jest dobry przyrost. No i brzuszek też już widać więc mi pasuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 14:04

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek w necie znalazłam takieKodi, Kola, Koszka, Nicki, Niczek, Niekoś, Niki, Niko, Nikodek, Nikodemek, Nikodemuniek, Nikodemus, Nikodeś, Nikodymek, Nikolo, Nikolutek, Nikos, Nikosiek, Nikoszek, Nikotulek, Nikotyn, Nikoś, Nikson, Niku, Nikula, Nikulek, Nikuleń, Nikun, Nikusiek, Nikuś, Nimi, Nitoś, Nynuś
    ale jakieś dziwne te zdrobnienia mi podoba się Nikuś ;)

kaczamila, madziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek znalazłam takie zdrobnienia. Chociaż niektóe to chyba przesada :P
    Kodi, Kola, Koszka, Nicki, Niczek, Niekoś, Niki, Niko, Nikodek, Nikodemek, Nikodemuniek, Nikodemus, Nikodeś, Nikodymek, Nikolo, Nikolutek, Nikos, Nikosiek, Nikoszek, Nikotulek, Nikotyn, Nikoś, Nikson, Niku, Nikula, Nikulek, Nikuleń, Nikun, Nikusiek, Nikuś, Nimi, Nitoś, Nynuś

kasss, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie odgapiaj :P

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe mam dopiero 3.11 bedzie wtrdy 23t i 1d. Moj lekarz uwaza, ze im pozniej tym lepiej wiec troche sobie poczekam.... A zwykla wizyte mam w nastepny poniedzialek

Niunia86, Krysti, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Kasss nie odgapiaj :P
    haha dodałyśmy równo 14.41;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja polowkowe mam dopiero 3.11 bedzie wtrdy 23t i 1d. Moj lekarz uwaza, ze im pozniej tym lepiej wiec troche sobie poczekam.... A zwykla wizyte mam w nastepny poniedzialek

Ja chyba będę miała identycznie. W następny poniedziałek wizyta a połówkowe prawdopodobnie 3.11 :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdziutek dla mnie zdrobnienie Nikus lub Niko.tak wola moka koleżanka do synka

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ