Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczamila ja mam koleżankę Esterę i po pierwsze to super dziewczyna i nikt się nigdy z niej nie śmiał z powodu imienia.
To jest Wasze dziecko wiec to Wy powinniście wybrać takie jak wam się podoba. Wkurza mnie takie coś ze ludzie chcieliby nam wszystko dyktować, tak jakby oni byli idealni a my nie. Kochana także słuchaj z mężem głosu serca i tylko tego.
Miłej niedzieli życzękaczamila lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny... macie rację. ja walczyłam z tymi docinkami ale w pewnym momencie było ich tak wiele i już takich niemiłych, np to że "skrzywdzę" dziecko tym imieniem. przecież każdy wie ze matka chce dla dziecka jak najlepiej. teraz mam Was i mogę liczyć na rady więc jest ok. mąż też mówi ze mam się nie przejmować i że jak tylko spotka tych wszystkich ludzi to ich opieprzy:)
Rybeńka Ty dodałaś mi jeszcze skrzydeł pisząc że znasz Esterę i że jest ok:Rybeńka lubi tę wiadomość
-
Estera to bardzo ladne imie. Nie jest super popularne ale nie jest tez jakies dziwne, zagraniczne czy smieszne. Takie imiona bardzo lubie. Estera bedzie na pewno wyjatkowa dziewczynka i na pewno nie zrobicie jej krzywdy!
kaczamila lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Poza tym uwazam ze kazdy ma prawo nazywac dziecko jak chce. U nas na placu zabaw biega Leila i Rafael. Nie nazwalabym tak dzieci ale nawet z takich oryginalnych imion nikt sie nie smiejeNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Witajcie
Kaczamila zawsze dla spokoju swojego i innych możesz dać dziecku dwa imiona. W przyszłości bedzie mogła przedstawiać się też tym drugim jakby jej nie pasowało pierwsze. Wiem,że duzo osob tak robi-choćby moja ciocia,babcia czy znajoma. Moim zdanien Estera to śliczne wyjątkowe imie i córka na oewno nie poczuje sie skrzywdzona. Ja np mam na imię Karina bo tatuś mój kocha konie i naoglądal.sie filmu "Karino" i postanowil połączyc jedno z drugim. I mimo,że mam na drugie Anna nigdy nie pomyślalam nawet,żeby zmienić. Nawey jak ktoś wprost mowi-a nie bylo takiego konia karina?
Także mam nadzieje,że zostaniecie przy swoim wyborze bo w końcu to wy poczęliście do życia dzidzie. Nikt wam nie pomagal wiec tez niech sie nie wtracaja
Miłego dzionka. Moja Lena dalej nie chce pokopać mamusikasss, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Madzik i Niunia.
Niunia Ty mówisz, że koń miał tak na imię z filmu a ja usłyszałam ze kiedyś mój dziadek miał krasulę Esteręale z tego to akurat strasznie się śmiałam bo od razu przypomniały mi się nazwy wszystkich moich zwierząt albo imiona kóz teściowej- Agatka i Helcia. ale no przecież do każdego imienia wymyślisz coś. jak nie historia z życia (jak imiona zwierząt) to głupi tekst piosenki czy powiedzenie ludowe... dlatego akurat takie porównania mnie śmieszą
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
kczmila ja znam dwie Estery.. jedna moja byla wspolpracownice a druga ma 3 latka i jest przeurocza
a rodzina mowi do niej Estka, Esia, Eśka... moze dla niektorych to dziwne i oryginalne imie a dla mni3 jest tak naturalne jak np Ania
)
a tak z innej beczki... Kaczmila gdzie robilas prenatalne i gdzie bedziesz robic polowkowe??Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 12:54
kaczamila, Krysti lubią tę wiadomość
-
wielkimi krokami zbliżamy się do USG połówkowego
kiedy robicie? ja już się nie mogę doczekać, a zostało 9 dni!!!
połówkowe robię w 21 tc (20t+2d), odliczam czas
wtedy poznamy też płeć naszego maleństwa
Niunia86, kaczamila, konwalianka, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:kczmila ja znam dwie Estery.. jedna moja byla wspolpracownice a druga ma 3 latka i jest przeurocza
a rodzina mowi do niej Estka, Esia, Eśka... moze dla niektorych to dziwne i oryginalne imie a dla mni3 jest tak naturalne jak np Ania
)
a tak z innej beczki... Kaczmila gdzie robilas prenatalne i gdzie bedziesz robic polowkowe??
O fajnie ze podałaś zdrobnienia bo mama mnie pytała jak bediemy do niej mówić zdrobniale... "przecież tego imienia nie da się zdrobnić!"
a co do prenatalnych to robię w Bielsku w klinice Galena na ul. Żywieckiej
-
ja polowkowe robie dosc pozno bo bede w 22tc i 1dzien.. 20 pazdziernika...
kaczmila ja jade do Katowic do kliniki Angelius...
a czy ktoras ma w rodzinie Nikodema?? ;)jak na dziecko sie zdrabnia to imie) ja bym niechciala zdrabniac bo mi podoba sie w takiej formie... a wiekszosc rodziny juz mowi Nikoś
a jak inaczej? bo Niki kojarzy sie bardziej z dziewczynka
)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
C do Nikodema to nie pomogę bo też tylko Nioś mi sie kojarzy
A co do wagi to ciężko mi powiedzieć bo moja chyba jest zepsuta
W pierwszych tyg ciąży schudłam 3 kg i wg mojej wagi jeszcze mi te 3kg nie wróciły-brakuje mi ok 0,5 kg. U lekarza się zważę za tydzień to będę wiedziała. Ale podejrzewam,że do poniedziałku te 3kg już mi wrócąNo i dobrze bo w sumie to chyba jest dobry przyrost. No i brzuszek też już widać więc mi pasuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 14:04
-
Madziulek w necie znalazłam takieKodi, Kola, Koszka, Nicki, Niczek, Niekoś, Niki, Niko, Nikodek, Nikodemek, Nikodemuniek, Nikodemus, Nikodeś, Nikodymek, Nikolo, Nikolutek, Nikos, Nikosiek, Nikoszek, Nikotulek, Nikotyn, Nikoś, Nikson, Niku, Nikula, Nikulek, Nikuleń, Nikun, Nikusiek, Nikuś, Nimi, Nitoś, Nynuś
ale jakieś dziwne te zdrobnienia mi podoba się Nikuśkaczamila, madziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyMadziutek znalazłam takie zdrobnienia. Chociaż niektóe to chyba przesada
Kodi, Kola, Koszka, Nicki, Niczek, Niekoś, Niki, Niko, Nikodek, Nikodemek, Nikodemuniek, Nikodemus, Nikodeś, Nikodymek, Nikolo, Nikolutek, Nikos, Nikosiek, Nikoszek, Nikotulek, Nikotyn, Nikoś, Nikson, Niku, Nikula, Nikulek, Nikuleń, Nikun, Nikusiek, Nikuś, Nimi, Nitoś, Nynuśkasss, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja polowkowe mam dopiero 3.11 bedzie wtrdy 23t i 1d. Moj lekarz uwaza, ze im pozniej tym lepiej wiec troche sobie poczekam.... A zwykla wizyte mam w nastepny poniedzialek
Niunia86, Krysti, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Madzik82 wrote:Ja polowkowe mam dopiero 3.11 bedzie wtrdy 23t i 1d. Moj lekarz uwaza, ze im pozniej tym lepiej wiec troche sobie poczekam.... A zwykla wizyte mam w nastepny poniedzialek
Ja chyba będę miała identycznie. W następny poniedziałek wizyta a połówkowe prawdopodobnie 3.11Madzik82 lubi tę wiadomość