X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah dzieki, skoro pare z nas tak ma to uwazam, ze nie mamy sie czym stresowac i, ze jest to normalne ;-)
    Kasss super! ja jakies 30min temu tez cos poczulam, wlasnei z lewej strony w dole brzucha i tez wydaje mi sie, ze to TO:-) maz szybko przybiegl ale bylo juz za pozno :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 21:03

kasss, gosiaczek31, MamaAdasia, slodka100, Emily83 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam dziewczyny spać bo jutro 4.40 budzik zadzwoni i trzeba wstać

bella82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mamuśki musze się wam pochwalić od godz leze na łóżku i czuje ruchy maluszka jestem prawie pewna ze to jest właśnie TO bo czuje ci jakiś czas tylko zastanawiam się czy to możliwe ze czuje tak nisko z lewej strony w samym dole brzucha?
    Mnie też waza w butach i odejmują kilo;-)

Wczoraj poczułam coś też w samym dole brzucha tylko, że z prawej str. Położyłam się na plecach i wymacałam, że właśnie chyba tam ulokowało się maleństwo. Prawa str. była taka bardziej wystająca i twarda niż lewa.

kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, właśnie przeczytałam o Ani Przybylskiej. Nie mogę w to uwierzyć. Wielka szkoda :-(

Dorka1979 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam takie uczucie rozepchania brzucha - szczególnie na początku ciązy - i w zwiazku z tym nie miałam nawet chęci jeść bo i tak byłam jakby objedzona. Teraz jak zjem np obiad to całą górną część brzucha mam aż twardą i ciężką ale to pewnie też przez ściśniete już bebechy:)
    Ja u położnej przed wiztytą się ważę:) Sama wskakuje na wage a ona tylko zapisuje. Zawsze zdejmuje buciki. Nic mi nie odejmuje. Ale i tak zawsze waże tam mniej niz na domowej:) Wiec mi pasuje:)
    Też uważam że nie ma co przejmować sie zdaniami o imieniu dla dziecka. Wam ma sie podobać. Wasza decyzja!
    Ja mam wizytę w poniedziałek 13.10 a połówkowe pewnie tydzien albo 2 później czyli tak miedzy 21/22 tc. Nie ustalałam jeszcze dokładnej daty bo idę prywatnie a tam wystarczy ze zadzwonie 2-3 dni wcześniej. Choc jestem pelna obaw ze wzgl. na wcześniejsze podejrzenia po usg w 12 tyg. to i tak nie mogę sie doczekać bo dawno nie widziałam malucha. A i ostatnio coś mało aktywne to moje maleństwo.
    Dziewczyny gratuluję wyczucia pierwszych ruchów:) Super:)

Miłego wieczoru

• bella82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Ojej, właśnie przeczytałam o Ani Przybylskiej. Nie mogę w to uwierzyć. Wielka szkoda :-(
    Aż sie wierzyć nie chce....

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka młodziutka trójkę dzieci zostawiła:(

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) Co do ruchów to ja dzisiaj byłam u znajomych i po ok 3 godz siedzenia na twardym, niewygodnym krzesle poczułam jakieś 3-4 cm poniżej pępka jakby coś mi się normalnie ruszyło w brzuchu. poczułam to ze dwa razy i stwierdzam,że chyba moja mała nie lubi jak siedze tak w jednym miejscu i troche jednak przyciskam brzunia bo cóż to mogło byc innego? Normalnie jakby mi się od środka brzuch przekręcił. Bebeszki poszły mi raczej w góre troche bo jak nigdy mam caly czas nad pepkiem jakby spuchnięte a nigdy tak nie miałam.

Było to bardzo dziwne uczucie ale równocześnie coś nie do opisania :D
    Kładę się zaraz, rece na brzuch i może znowu mała fikołka zrobi??? :D

Dobranoc :)

PS. Widzę,że coraz więcej nas ma wizytę 13 paźdzernika :D Fajnie :)

SunSun, Zosia_Tosia, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się czuję nadmuchana od kilku dni i brzuch mam przez to bardziej napięty.

W środę poczułam pierwsze prawdziwe kopniaki (u mnie nie było etapu bąbelków, rybek itp.) i od tej pory za każdym razem gdy usiądę czy się położę jestem w stanie je wyczuć (silniejsze lub słabsze). Czasami są bardzo nisko, a czasami tuż pod pępkiem, raz z prawej raz z lewej strony, więc Mała się nieźle wierci. spokojna jest tylko, gdy jestem ruchu.

Niunia86, bella82, SunSun, gosiaczek31, kasss, slodka100, Emily83 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie, milego dzionka

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrerk.
    Słoneczko ładnie przyświeca.
    Jeszcze 24 godziny i wizyta u pani doktor. Aż stres mnie zaczyna łapać. Jak z resztą przed każdą wizytą.
    Jak tam u Was? Jakieś wizyty? Trzymam kciuki za wszystkie.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Ja mam za sobą cudowną niedzielę - korzystając z ładniej pogody byliśmy w Tyńcu na spacerze a wieczorem oglądaliśmy filmy. Po drodze zaliczyliśmy jeszcze obiad u teściowe i choć ta część dnia nie była wspaniała to dało się przeżyć.

A dziś powrót do normalności czyli dzień w pracy :) popołudniu za to mam spotkaniem z przyjaciółką i jej kochanym synkiem :) po pracy chcę jeszcze kupić mi coś ładnego bo dawno nie dostał prezentu od cioci :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Trzymam kciuki, żeby to był kolejny dzień dobrych wieści.

p.s. zauważyłam, że dużo z nas ma zaplanowane usg połówkowe na 20stego - będziemy razem przeżywać.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dzień dobrerk.
    Słoneczko ładnie przyświeca.
    Jeszcze 24 godziny i wizyta u pani doktor. Aż stres mnie zaczyna łapać. Jak z resztą przed każdą wizytą.
    Jak tam u Was? Jakieś wizyty? Trzymam kciuki za wszystkie.
    Powodzenia na wizycie. Ja mam jutro wizytę na godz. 17.30 doczekac sie juz nie mogę.

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam, ja mam wizytę dziś!!! Ha, wreszcie.. ale dopiero o 17, niemniej stres jest bo to pierwsza wizyta u tego gina (chodziłam do niego prywatnie w I ciąży i czekałam teraz na wizytę bite 3 m-ce, taki oblegany) mam nadzieję, ze się nie zdziwi, że przyszłam z takim brzuszkiem :)

ja usg połówkowe mam dzień po Was..czyli 21 październik, niemniej 20 październik będzie dla mnie także kluczowy, bo jadę z starszym synkiem na konsultacje lekarskie i modlę się, aby nie była konieczna jego operacja, bo umrę ze zmartwienia.. buziaki i miłego dnia, mimo tego ziąbu za oknem..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski :-)
    ja o dziwo obudzilam sie dopiero o 8 ;-) wypilam z mezem herbatke i teraz jestem juz sama :-/
    dzis mam w planie ugotowac pieczarkowa i zrobic jakies danie ze schabu :-)
    trzymam kciuki za wizyty, na pewno wszystko bedzie super :-*
    ja polowkowe dopiero bede miala 27.10 wiec jeszcze chiwle musze poczekac ;-)
    milego dzionka!

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    i ja się witam, ja mam wizytę dziś!!! Ha, wreszcie.. ale dopiero o 17, niemniej stres jest bo to pierwsza wizyta u tego gina (chodziłam do niego prywatnie w I ciąży i czekałam teraz na wizytę bite 3 m-ce, taki oblegany) mam nadzieję, ze się nie zdziwi, że przyszłam z takim brzuszkiem :)

ja usg połówkowe mam dzień po Was..czyli 21 październik, niemniej 20 październik będzie dla mnie także kluczowy, bo jadę z starszym synkiem na konsultacje lekarskie i modlę się, aby nie była konieczna jego operacja, bo umrę ze zmartwienia.. buziaki i miłego dnia, mimo tego ziąbu za oknem..
    udanej wizyty i samych pozytywnych informacji

konwalianka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki !!! Promocja w Biedronce

http://www.biedronka.pl/pl/artykuly-przemyslowe

bella82 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Ja za to widziałam reklamę lidla i mają być śliczne dresy i takie bluzy z kapturem i uszkami. KOCHANE :)
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=431#

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt mamuśki:)

Imię Estera bardzo mi się podoba, u nas do imienia Elwira czy Amelia nie mogli się przyzwyczaić, szczególnie starsi twierdzili, że co to w ogóle za imiona. itp itd, ale minie jakiś czas i imię przestaje być dziwne dla tych osób.

U nas na Nikodema mówi się po prostu Nikoś.

Ja przytyłam już jakieś 6-7kg, także chyba pobiłam rekord na naszym forum:) Mówię do męża, że chyba czas przejść na dietę, a on: no! chyba cię zaraz kopnę w tyłek! Żadnego głodzenia moich dzieci sobie nie życzę! :)

jak się dowiedziałam o śmierci Ani Przybylskiej to nie mogłam uwierzyć, szok normalnie.

kaczamila lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ