X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Udanych wizyt mamuśki:)

Imię Estera bardzo mi się podoba, u nas do imienia Elwira czy Amelia nie mogli się przyzwyczaić, szczególnie starsi twierdzili, że co to w ogóle za imiona. itp itd, ale minie jakiś czas i imię przestaje być dziwne dla tych osób.

U nas na Nikodema mówi się po prostu Nikoś.

Ja przytyłam już jakieś 6-7kg, także chyba pobiłam rekord na naszym forum:) Mówię do męża, że chyba czas przejść na dietę, a on: no! chyba cię zaraz kopnę w tyłek! Żadnego głodzenia moich dzieci sobie nie życzę! :)

jak się dowiedziałam o śmierci Ani Przybylskiej to nie mogłam uwierzyć, szok normalnie.
    to całkiem naturalne że przytyłas najwiecej z nas wszystkich w końcu masz w brzuszku 2 dzidziusie:-)to normalne w ciązy bliźniaczej.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Witam się z rana. Ja za to widziałam reklamę lidla i mają być śliczne dresy i takie bluzy z kapturem i uszkami. KOCHANE :)
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=431#
    u mnie w lidlu to rzucaja sie jakby coś za darmo dawali także będa po pracy o godz. 16 to ja nie mam szans żeby cokolwiek dostac:-(

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dziewuszki !!! Promocja w Biedronce

http://www.biedronka.pl/pl/artykuly-przemyslowe
    dzieki kochana za info...zajrze dziś do biedronki po pracy może cos jeszcze będzie

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki my w sobotę mieliśmy się wybrać do znajomych tak czekałam do wieczora i nie doczekałam się rozbololal mnie brzuch i glowa i trzeba było zostać w domu. Dzisiaj mam wizytę u Endo a w srode u gina ;-) konwalianka trzymam kciuki za wizytę i za Tymka żeby ominęła go operacja;-)
    Miałam dzisiaj myć okno a u mnie zimno i mgła na dodatek
    lidla nie mam w okolicy a biedronka ma być otwarta za kilka dni to moze jeszcze coś trafie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:06

konwalianka lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam...życzę sobie żeby cały miesiąc był taki pogodny...

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty..;)

kurdeeee ja też chce już wiedzieć płeć i kupować na promocjach śliczne ciuszki!!!

kass ja mam endo jutro-w końcu...aleeeeee uwaga uwaga wchodzę dziś rano na czczo na wagę a tu +1kg :):):) pierwszy raz w życiu cieszę się że ma wagę na plus :P

konwalianka lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Udanych wizyt życzę :)
    Mój mąż właśnie wybiera się sprawy załatwić i ma odwiedzić lidla,może jeszcze coś upoluje. ;)

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :)

Rubi a tak się martwilas a przez Twoje martwienie ja ze za mało przytyłam ale teraz jak co się waga rozkręci:) Rubi przyszły ci te legginsy ????

Wczoraj był mój kuzyn z zona ona jest w 7 mies ciąży i mówi że jak dziewczynkę będziemy mieli to będzie na ubranka dawała :) wiec ciekawa bardzo jestem kto tam w brzuszku moim siedzi

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to Ty mi je polecałaś :P a ja się zgubiłam z kim rozmawiałam na temat legginsów i już tu nic nie pisałam :P przyszły szybko i są naprawdę fajne...troszkę za długie, ale fajnie leżą na dupie :P

Justyska89 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie według mnie lepiej ze długie bo ja takie wole nieraz są takie jakieś krudkie ze aż denerwują wiec ja szukałam dłuższych. Dobrze ze się podobają bo bym czuła się źle polecając coś do niczego :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Udanych wizyt mamuśki:)

Imię Estera bardzo mi się podoba, u nas do imienia Elwira czy Amelia nie mogli się przyzwyczaić, szczególnie starsi twierdzili, że co to w ogóle za imiona. itp itd, ale minie jakiś czas i imię przestaje być dziwne dla tych osób.

U nas na Nikodema mówi się po prostu Nikoś.

Ja przytyłam już jakieś 6-7kg, także chyba pobiłam rekord na naszym forum:) Mówię do męża, że chyba czas przejść na dietę, a on: no! chyba cię zaraz kopnę w tyłek! Żadnego głodzenia moich dzieci sobie nie życzę! :)

jak się dowiedziałam o śmierci Ani Przybylskiej to nie mogłam uwierzyć, szok normalnie.

no mi tez maz jedzenie wciska zeby mi szybciej brzuch urosl bo uwaza ze jest za maly ;D
    ó
    ale Ty Pocahontas powinnas przytyc wiecej niz my!! ;)

a co do Ani Przybylskiej to jak w radiu uslyszalam o 5 rano to bylam w takim szoku ze juz nie zasnelam. wg mnie zawsze ona byla przepiekna kobieta i miala idealne wrecz rysy twarzy... a ze niee sledze zycia gwazd to nie mialam pojecia ze ona chorowala...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczynki nie mam za bardzo opcji na doczytanie was bo cos zrylo mi sie w kompie cale forum sie rozszerzylo i do kitu sie czyta :( grrr
    a chcialam wam tylko przypomniec jak juz ktos raz wspominal ;) jezeli znacie plec to szybko teraz biegusiem do lidla ;) sliczne niektore rzeczy dla naszych maluszkow ;)
    ja kupilam bluze ciepla z uszkami brazowa z liskiem ;)
    rajstopki 2x, dresik taki zielono szary w paseczki i takie leginsy ala sztruks bezowe ;) super

jasmin, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w zimny, deszczowy ranek. Okropna pogoda. Ja połówkowe mam 21 ale godzinę mi wybrali niezłą 8:30. A dzieciaki na 9 do szkoły. Ja legginsy mam z h&m jak dla mnie są świetne. Co do ubranek dla dzidziusia to ja jadąc teraz w sierpniu na wakacje do Polski wy zawiozłam większość mojej siostrze która rodzi teraz w październiku tak samo ubrania ciążowe zostały mi tylko typowo dziewczęce ubranka bo moja siostra będzie miała synka, a ja się pod koniec pobytu dowiedziałam o ciąży. Nawet kupiłam jej pełno chłopięcych ubranek. A tu niespodzianka i teraz muszę na nowo kupić dla siebie. Ale u nas ubranka jakoś taniej wychodzą niż w Polsce więc to sama przyjemność.

jasmin, Niunia86 lubią tę wiadomość

3i498iikv1ryry89.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze slodka ja nie znam plci ale jak tak chwalicie to mi się przypomniało ze gdzieś koło Endo był lidl zobaczymy czy coś będzie o 16 ale wątpię
    Jasmin ciekawe czy twój maz coś kupi mój to by nie wiedział co szukać i gdzie i rozmiar też podejzewam ze by nie wiedział jaki wziąć ;-)

slodka100 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, weekend bardzo zajęty więc nawet na forum czasu nie było. Muszę się pochwalić, że w piątek poczułam poniżej pępka cudowne muśnięcie od środka :) prawie się popłakałam, a nie wypadało bo w towarzystwie byłam he he. Cudowne uczucie.
    Co do wagi to u mnie od początku ledwo drgnęła: 1kg, może 1,5kg. Trochę się zastanawiam czy nie za mało :/ brzuszek też ledwo, ledwo odklejony od kręgosłupa. Ale myślę, że od 20 tygodnia zacznie mocno się wypiętrzać. Ja wizytę u lekarza mam jutro i mam nadzieję, że dowiem się czy synek, czy córeczka :) też już bym z chęcią pobiegała po sklepach z ubrankami dla maluszków. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i trzymam kciuki za badania!

madziutek 23, slodka100 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Kurcze slodka ja nie znam plci ale jak tak chwalicie to mi się przypomniało ze gdzieś koło Endo był lidl zobaczymy czy coś będzie o 16 ale wątpię
    Jasmin ciekawe czy twój maz coś kupi mój to by nie wiedział co szukać i gdzie i rozmiar też podejzewam ze by nie wiedział jaki wziąć ;-)

Dostał wytyczne,co i jak ;) Pewnie zadzwoni jak już będzie w sklepie.

relg2n0abn31771x.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na targi się nie wybieram niestety. Bella82 z jakiej części Wrocławia jesteś? Ja południe, okolice pętli krzyki :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Dostał wytyczne,co i jak ;) Pewnie zadzwoni jak już będzie w sklepie.
    to trzymam kciuki za udane zakupy;)
    byłam teraz na sronie lidla te ciuszki są przepiękne ahhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:52

jasmin lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi w ciąży, to prawidłowy przyrost podobno to 0,5kg na tydzień.
    u mnie już 4 kilo na plusie! ;P kurde chociaż wolałabym tak jak moja mama tylko 6 kilo przytyć jednak w takim tempie to niemożliwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:54

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie tu fajny kalkulator, mi pokazuje dobrze http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:59

SunSun lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jostek81 Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przeglądam ten wątek praktycznie od początku, z racjji tego, że rownież mam termin na marzec- 16ty :)

Emca, Emartea, bella82, SunSun, konwalianka, madziutek 23, Niunia86, kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ