X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrzę jeszcze na moje wyniki i mocz mam super ale w krwi P-LCR mam trochę podwyższone a hematokryt nieco za niski. Czy powinno mnie to zastanowić?

• SunSun Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m8h7px.jpg
    To my 17tc..

Niunia86, Scarlett2014, Justyska89, jasmin, bella82, kasss, gosiaczek31, magda91, konwalianka, MamaAdasia, Dorka1979, Emily83 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet a to zwykła morfologie robiłas?

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Scarlet a to zwykła morfologie robiłas?
    Zwykłą. Hematokryt ma normey od 37% a ja mam 35,90% Z tego co czytam to chyba nie ma tragedii o łączy się to z tym spadkiem hemoglobiny.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo patrze na swoją moefologie zeby porównać i nie mam czegoś takiego :-/

ex2btv738sn49jef.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet myślę,że nie masz powodów do obaw. U mnie w morfologii zawsze jakieś składowe są albo wyższe albo niższe minimalnie i mój lekarz mówi,że jest wszystko dobrze i wyniki prawidłowe.

relg2n0abn31771x.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    To dwa ostatnie zdjęcia.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df7539eb5043.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be5a878723b5.jpg

Dziewczynka ?

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    No dziewczynki wpisujemy imię i wiek na listę ...hop siup..raz ,dwa ;)

A gdzie ta lista jest ? Heh ja w ogóle nie jestem techniczna :(

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Jeżeli umowa o pracę na czas określony, zgodnie z terminem, na który została zawarta, ulegałaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, z mocy prawa jest przedłużana do dnia porodu.
    W takim przypadku w dniu porodu podlega się zatem jeszcze obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do otrzymania zasiłku macierzyńskiego po ustaniu tego ubezpieczenia. Zgodnie z nowymi przepisami zasiłek ten będzie więc można pobierać przez okres do 52 tygodni.

info ze str. Ministerstwa.

Prawda ;) chyba że bliźniaki ;)

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla29 zgafza sie...ale jesli mam umowe tylko do dnia porodu to po tym dniu nie jestem pracownica i nalezy mi sie tylko zasilek macierzynski. ...ale nie na takich warunkavh jak urlop macierzynski bo ten przysluguje tylko pracownicy na etacie

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze czytać że ktoś tyje bo myślałam że tylko ja:-) dziewczyny piszą że nie przytyly a inne że maks 2 kilo i myślałam że jestem jakaś dziwna:-) coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam:-)

justwol lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Wracając do książek,czy czytacie jakieś poradniki na temat ciąży albo pierwszych miesięcy dziecka? Może coś polecacie. Interesowałam się tym jakiś czas temu ale jak stanęłam w księgarni to zbaraniałam :D nie wiedziałam co wybrać.

Ja czytam teraz język niemowląt - super i ,, w oczekiwaniu na dziecko" fajne bo podzielone na miesiące ciąży i cały poradnik napisany jako pytania i odpowiedzi, przez położna, i mam też kilka innych ostatnio mąż kupił mi ,, ciąża w pytaniach i odpowiedziach ale szczerze nawet nie miałam czasu jeszcze otworzyć jej

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiem na zaparcia polecam ponownie colon c mi zawsze pomagał:-)

Niunia86 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    A gdzie ta lista jest ? Heh ja w ogóle nie jestem techniczna :(

Ta lista jest w naszym wątku na pierwszej stronie w pierwszym poście jest link do niej

vanilla29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) nie martwię się jakoś mocno ale liczyłam że któraś z Was coś mi podpowie :) Anastacia jak wchodził urlop rodzicielski to dużo było głosów że nie będzie dla osób którym umowa kończy się z dniem porodu ale teraz sa już inne interpretacje.

Czekaja ja tyje :) oj tyje :) nic dziś nie kupilamy i jestem zła :/ fatalnie wyglądam w normalnych ciuchach. W ciazowych też. Jestem na etapie przejściowym :) ale wypatrzylam śliczny sweterek w mohito - jutro go kupię :)

czekaja lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Vanilla29 zgafza sie...ale jesli mam umowe tylko do dnia porodu to po tym dniu nie jestem pracownica i nalezy mi sie tylko zasilek macierzynski. ...ale nie na takich warunkavh jak urlop macierzynski bo ten przysluguje tylko pracownicy na etacie

No tak, bo urlopu może udzielić tylko pracodawca. Ale to chyba nie ma większego znaczenie bo nie wiąże się z żadnymi pieniędzmi. Mogło by mieć jeśli urodziłabyś przebywając na wychowawczym.

vanilla29 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

fakt będzie to zasiłek macierzyński nie urlop :) wydawało mi się że pytasz o ubezpieczenie czy prawo do macierzyńskiego... tak czy inaczej masz 52 tygodnie zus wypłaca kase

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:54

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    A wiem na zaparcia polecam ponownie colon c mi zawsze pomagał:-)

ja mam czopki glicerynowe ale jeszcze nie mialam okazji użyć :) za to mam straszna zgage tz mialam bo kupiłam właśnie rennie i odrazu ulga ahhh:))

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlettt ja też mam troszkę niższy hematokryt ale mój lekarz to widział i nic nie mówił, a ja czytałam, że w ciąży normalne są lekkie spadki niektórych wskaźnikow

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet to dla Ciebie :)

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ