Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emartea wrote:Jeżeli umowa o pracę na czas określony, zgodnie z terminem, na który została zawarta, ulegałaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, z mocy prawa jest przedłużana do dnia porodu.
W takim przypadku w dniu porodu podlega się zatem jeszcze obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do otrzymania zasiłku macierzyńskiego po ustaniu tego ubezpieczenia. Zgodnie z nowymi przepisami zasiłek ten będzie więc można pobierać przez okres do 52 tygodni.
info ze str. Ministerstwa.
Prawdachyba że bliźniaki
-
Vanilla29 zgafza sie...ale jesli mam umowe tylko do dnia porodu to po tym dniu nie jestem pracownica i nalezy mi sie tylko zasilek macierzynski. ...ale nie na takich warunkavh jak urlop macierzynski bo ten przysluguje tylko pracownicy na etacie
-
jasmin wrote:Wracając do książek,czy czytacie jakieś poradniki na temat ciąży albo pierwszych miesięcy dziecka? Może coś polecacie. Interesowałam się tym jakiś czas temu ale jak stanęłam w księgarni to zbaraniałam
nie wiedziałam co wybrać.
Ja czytam teraz język niemowląt - super i ,, w oczekiwaniu na dziecko" fajne bo podzielone na miesiące ciąży i cały poradnik napisany jako pytania i odpowiedzi, przez położna, i mam też kilka innych ostatnio mąż kupił mi ,, ciąża w pytaniach i odpowiedziach ale szczerze nawet nie miałam czasu jeszcze otworzyć jej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
nie martwię się jakoś mocno ale liczyłam że któraś z Was coś mi podpowie
Anastacia jak wchodził urlop rodzicielski to dużo było głosów że nie będzie dla osób którym umowa kończy się z dniem porodu ale teraz sa już inne interpretacje.
Czekaja ja tyjeoj tyje
nic dziś nie kupilamy i jestem zła
fatalnie wyglądam w normalnych ciuchach. W ciazowych też. Jestem na etapie przejściowym
ale wypatrzylam śliczny sweterek w mohito - jutro go kupię
czekaja lubi tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Vanilla29 zgafza sie...ale jesli mam umowe tylko do dnia porodu to po tym dniu nie jestem pracownica i nalezy mi sie tylko zasilek macierzynski. ...ale nie na takich warunkavh jak urlop macierzynski bo ten przysluguje tylko pracownicy na etacie
No tak, bo urlopu może udzielić tylko pracodawca. Ale to chyba nie ma większego znaczenie bo nie wiąże się z żadnymi pieniędzmi. Mogło by mieć jeśli urodziłabyś przebywając na wychowawczym.vanilla29 lubi tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Vanilla29 zgafza sie...ale jesli mam umowe tylko do dnia porodu to po tym dniu nie jestem pracownica i nalezy mi sie tylko zasilek macierzynski. ...ale nie na takich warunkavh jak urlop macierzynski bo ten przysluguje tylko pracownicy na etacie
fakt będzie to zasiłek macierzyński nie urlopwydawało mi się że pytasz o ubezpieczenie czy prawo do macierzyńskiego... tak czy inaczej masz 52 tygodnie zus wypłaca kase
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:54
-
scarlettt ja też mam troszkę niższy hematokryt ale mój lekarz to widział i nic nie mówił, a ja czytałam, że w ciąży normalne są lekkie spadki niektórych wskaźnikowStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
scarlet to dla Ciebie
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.htmlScarlett2014 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️