Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Poród mam w marcu, więc postaram się wrócić do pracy na przełomie października i listopada. Jak kierownik nie przedłuży to dokończę urlop. Oby był tak dobry, bo z 1 wypłaty będzie ciężko.
Ewka co do ruchów, jeśli pamiętasz w którym miejscu ginekolog na brzuchu przykładał urządzenie USG to tam wyczekuj ruchów. A jak nie pamiętasz to leżąc wciągnij brzuch. Poczujesz twardą gulkę. Tam jest dzidzia. Krzywdy mu nie zrobisz
-
SunSun wrote:U mnie koleżanka z pracy miała taka sytuację.Musieli jej przedłużyć..takie są przepisy.I tak zrobili- dostała taki świątek ze umowa jej zostaje przedłużona do dnia porodu.A później normalnie dostawała/dostaje macierzyński.
-
Dopiero we wtorek, jeśli pani doktor zrobi mi USG. Ostatnio zapowiedziała że mam przyjść tylko po zwolnienie. Oby zapomniała
Jak się nie uda to w końcu na 3D pójdę i poznam płeć.
Mogę wrzucić wcześniejsze
https://www.facebook.com/mojenowewcielenie/media_set?set=a.408790252594740.1073741841.100003913052869&type=3Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 18:56
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Scarlett ja to bym chciala móc isc na rodzicielski sle nie moge bo umowe mam przedluzoma do dnia porodu.
A dlaczego nie możesz? Moim zdaniem możesz. Sprawdzałam to jak nie byłam pewna czy szef przedłuży umowę tej dziewczynie od nas z firmy o której pisałam wcześniej. Nie masz prawa tylko do urlopu wychowawczego. Ale na wszelki wypadem zadzwoń sobie na ta infolinie zusu - nie chciałabym Cię niechcący wprowadzić w błąd.
Kasha pamiętaj tylko że na urlop rodzicielski możesz iść tylko bezpośrednio po urlopie macierzyńskim dodatkowym a jeśli dzielisz go na części to druga część powinna nastąpić bezposrednio po pierwszej a trzecia bezpośrednio po drugiej. -
Hej
nadrobiłam wszystko, dobrze że u was wszystko w porządku pomimo małych trudności, ja szaleje ze szczęścia ze juz weekend bo jestem strasznie przemęczenia, nie wiem czy mam po prostu mniej siły czy coś bo nie pracuje jakoś dużo bardziej...mam też dużo stresu mam nadzieje ze nie odbije się to na Maleństwu, oby do grudnia bo idę na l4 bez mrugnięcia okiem
Któraś pytała o zus, ubezpieczenie ustaje 68 ie sieci po rozwiązaniu stosunku pracy, czy ustaniu ubezpieczenia, kobieta na macierzyńskim jest objęta ubezpieczeniem wiec ma jeszcze pół roku ( jeżeli nie ma już umowy)
Zwolnienie dostarcza się do pracodawcy jeżeli stosunek pracy został rozwiązany trzeba do zusu w terminie 7dni i ważne pierwszy dzień liczy się już od dnia wystawienia
Co do wymiaru maleństwa mi termin z ostatnich usg wyszedł na 23 lutegoale wg usg w 9 tyg był to termin 2.3 i lekarz powiedział ze ten jest najpewniejsze bo później są zbyt duże rozbieżności
O reszcie tematów juz nie pamiętam ale cieszę się że u wszystkich wszystko dobrze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kasha, ja mało widzę na tych zdjęciach, mi musi ktoś palcem pokazywać i tłumaczyć
a o zus-ie i tych sprawach się nie wypowiadam, bo nic nie wiem
ciekawa jestem o czym będziemy sobie tu gawędziły za rok:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:19
czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anastacia33 wrote:no tak i przez 20 tyg dostaje zasilek macierzynski i pozniej pewnie rejestracja w up
-
Justyśka widać widać
pocahontas zapewne o tym jakie to nasze maluchy robią postępy mając już po ok 7 mc wg dziewczyny z forum robia sobie spotkania z dziecmi i wrzucaja zdjecia np 10 wózków z mamusiami widziałam to gdzies w pamietniku szkoda że my takie porozrzucane po całej Polsce
Jasmin wiesz może co z blanką?[/url]