X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propozycja zasiadania w komisji tym razem jest dość usząca. Kontrolą za bardzo się nie przejmuje. No ale jak radzicie, by odpuścić ... to się Was posłucham. Ale 300zł za kilka godzin siedzenia ...

Ja właśnie wracam od internisty. Dostałam ochrzan że z katarem i lekkim kaszlem nie przyszłam. Dostałam ziołowe leki. Jak do pn nie przejdzie to antybiotyk. Pędzę do domku na mleko z miodem i syropek cebulkowy.

Trzymam kciuki za wizyty.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha a jeszcze pytanie dasz rade wysiedziec kilka godz bo ja bym nie dała jak siedzę 2 godz to później masakra ze mna

• justwol Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska chyba wszystkie jesteśmy w ciąży przewrażliwione na wszystko ogólnie rzecz biorąc ;) mnie też nie raz kłuje, bywa, że trwa to dość długo, to wtedy biorę nospę i zazwyczaj puszcza
    u mnie natomiast od wczorajszego wieczora śluz podbarwiony jest na różowo-jasnobrązowo, się zastanawiam czy to coś co powinno być zmartwieniem, ale jeśli nie jest tego dużo to chyba nie jest źle...

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol ja to ogólnie zawsze byłam przewrazliwiona i wolę tu do was postekać bo w domu nie mogą mnie słuchać :) Justwol pewnie nic groźnego może jakaś infekcja ci się szykuje ??? A nie swędzi cie ani nic ???

• noa8 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss serdeczne dzieki skorzystam z tej opcji ;D

MartaM dziekuje ;D na bol glowy wypijam jedna lekka kawe i jak reka odjal ;-) wole to niz leki.
    Ja nie mam zadnych obaw co do lotu ale w trakcie napewno bede trzymac sie za brzuszek i myslec .. Echh

Mnie prawie codziennie cos zakluje jak nie pod brzuchem to w srodku w macicy .
    Dziewczyny kosc ogonowa mnie boli przy niektorych czynnosciach. A wam jeszcze kregoslup nie dokucza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:37

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska. To mie jest oboz. Robi sie co sie chce. Nie trzeba caly czas siedziec. Praca moze byc meczaca szczegolnie ze liczenie odbywa sie w porze nocnej. Ogolem fajna przygoda i latwy zarobek. Trzeba miec tylko nadzieje ze trafi sie ogarnietego i normalnego przewodniczacego. Inaczej mozna utknac do 4 lub 5 rano.

Przepraszam za bledy, ale z telefonu pisze.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa mnie strasznie posladek boli od dawna juz tak jakby ktos mnie skopal i przechodzi troche na kregoslup ostatnio zapomnialam zapytac sie o to lekarza ale za 5 dni zapytam dla mnie ten bol to normalnosc juz czasem schylic sie nawet nie moge

• noa8 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska mnie tez tylek boli podczas siedzenia , nawet w kosciele nie moge wysiedziec , jak sie podnosznosze to dupka mnie boli jak bym tone wazyla . I pewnie z tego ten kregoslup. Jeju co to bedzie jak bede miala duzy brzuch.. Wogole nie wstane samodzielnie.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się smiałam ostatnio ze w 8 miesiącu to chyba mąż mnie będzie musiał podnosić i prowadzac bo ciężko ze mną będzie

• justwol Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska nie mam problemów ze swędzeniem, pieczeniem itp. ogólnie raz już taki śluz mi się zdarzył, no i przeszło samo w ciągu dnia dlatego teraz czekam, że też szybko ustąpi i wróci do normy ;) lepiej tak niż infekcja... tych staram się unikać, a w razie czego mam iladian, zwykle szybko załagadza takie początkowe stany zapalne

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja właśnie wróciłam z lumpa i z rossmana....też wzięłam dzisiaj tą kartę...a na ciuchach nic nie było więc dalej jestem bez kurtki...

a propo spaceru, kurde tak się makabrycznie męczę...idę bardzo wolniutko a sapię jak jakaś babcia...;/ a będzie gorzej zapewne...pominę już że wszyscy patrzą na mnie na brzuch i odczuwam że chyba mają mnie za szesnastkę która wpadła bo patrzą dość dziwnie...no trudno :P trochę by się zdziwili ile mam naprawdę lat

w rossmanie kupiłam sobie płyn do higieny intymnej...bo nigdy nie używałam, mam nadzieję, że mi się nic nie zacznie po nim dziać bo ogólnie po mydłach i żelach nic mi nie było dotychczas...

dobrze wiedzieć z tym kontem premium :P

aha...i ja się boję kichać muszę się specjalnie u łożyć do tego bo raz jak kichnęłam to myślałam że mi jajnik pękł..takie okropne uczucie..

nooo to chyba tyle...udanych wizyt...dziewczyny nie dajcie się choróbskom...zakładajcie szaliki bo pogoda zdradliwa teraz...!!

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie tez pare dni tak bolala kosc ogonowa ze siedziec nie moglam... na szczescie troche przeszlo...;)

Justwol ja bym czekala co sie wydarzy... jesli to jednorazoe to chyba nie ma sie czym martwic ale jak bedzie sie utrzymywalo dluzej niz 1 dzien to bym pojechala to sprawdzic... ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    dziewczyny a ja właśnie wróciłam z lumpa i z rossmana....też wzięłam dzisiaj tą kartę...a na ciuchach nic nie było więc dalej jestem bez kurtki...

a propo spaceru, kurde tak się makabrycznie męczę...idę bardzo wolniutko a sapię jak jakaś babcia...;/ a będzie gorzej zapewne...pominę już że wszyscy patrzą na mnie na brzuch i odczuwam że chyba mają mnie za szesnastkę która wpadła bo patrzą dość dziwnie...no trudno :P trochę by się zdziwili ile mam naprawdę lat

w rossmanie kupiłam sobie płyn do higieny intymnej...bo nigdy nie używałam, mam nadzieję, że mi się nic nie zacznie po nim dziać bo ogólnie po mydłach i żelach nic mi nie było dotychczas...

dobrze wiedzieć z tym kontem premium :P

aha...i ja się boję kichać muszę się specjalnie u łożyć do tego bo raz jak kichnęłam to myślałam że mi jajnik pękł..takie okropne uczucie..

nooo to chyba tyle...udanych wizyt...dziewczyny nie dajcie się choróbskom...zakładajcie szaliki bo pogoda zdradliwa teraz...!!

rubi nie wiem czemu ale ja tez sie czuje jak gowniara co wpadla... ;) nie wiem czemu.. ;) moze dlatego ze zawsze wszedzie chodz3 sama bo moj m pracuje od rana do wieczora i rzadko jedziemy razem na zakupy czy zalatwiac cos... ;)

a ja juz od dawNa myje sie tylko plynem do higieny intymnej i jakos lepiej sie po tym czuje... tak jakos bardziej swiezo ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz zadam żenujące pytanie...normalnie nakładać go na rękę czy lepiej na gąbkę?? i czy będzie ok jeśli wleci gdzie tam trochę głębiej :P? ja pierdziele ale jestem dumna z tego posta:D

SunSun, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta

ja już pierogów z kapustą z teściową rano nalepiłam i uszek a jutro ruskie będzie zapas

nadrukowałyście tyle od wczoraj że nie jestem w stanie nadrobić

i tak właśnie doszło do mnie że skoro męża bratowa też w ciąży to niektóre rzeczy będę musiała kupić bo tak to używaliśmy po ich synku wanienke ze stelażem, bujaczek, zabawki też trzeba będzie rozdzielić które były czyje i łóżeczko musze jedno skombinować żeby mieć jedno na górze drugie na dole bo nie wyobrażam sobie na dole nie mieć
    więc zakupowy szal też mnie po części dotknie

MamaAdasia lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi gąbka w miejscach intymnych podobno w ogóle odpada bo jest bardzo dużo na niej zarazków.
    Pisałam z Blanka- wszystko u niej dobrze - ma utrudniony dostęp do netu :-) odezwie sie w przyszłym tygodniu

Rubi, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na przeziębienie polecam zdecydowanie czosnek u mnie sie sprawdził w 100% i mleko z miodem 2 dni i ból gardła mam z głowy a i amol do smarowania

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Justyska. To mie jest oboz. Robi sie co sie chce. Nie trzeba caly czas siedziec. Praca moze byc meczaca szczegolnie ze liczenie odbywa sie w porze nocnej. Ogolem fajna przygoda i latwy zarobek. Trzeba miec tylko nadzieje ze trafi sie ogarnietego i normalnego przewodniczacego. Inaczej mozna utknac do 4 lub 5 rano.

Przepraszam za bledy, ale z telefonu pisze.
    a nie dało by się zrobić tego bez informowania kogos? ja bym poszla i nic nie zgłaszała jesli sie da

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah niestety trzeba zapisać się na wybory do jakiejś partii. Nie trzeba w niej być, tylko poinformować że chce się brać udział w wyborach, lub do Pełnomocnika Miasta. Niestety "praca" ta, to jest na stanowisku urzędowym, więc niestety nie da się. Przychodzi też pit. A umowa jest o dzieło.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to pewnie będzie umowa o dzieło i będzie zarejestrowany przychód-czyli (dodatkową pracą podczas l4 ) jest podstawa do wstrzymania kasy z zusu a na dodatek mogą kazać zwrócić to co wzięłas.Ja bym nie ryzykowala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:46

Sarah88, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ