X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami w ten piękny słoneczny dzień. Normalnie w dzisiejszej pogodzie w Bielsku jestem zakochana... oby tak jak najdłużej! Dzisiaj mam zakręcony dzień ale tak pozytywnie:) jestem po fryzjerze (w końcu :P) miałam dzisiaj pasowanie moich starszaczków :) a po przyjeździe do domu przyjechały wielkie betoniarki- gruszki i zalewaliśmy strop w naszym domku:)
    a teraz zachciankę mam wielką na ziemniaczki ze szczypioreczkiem i maślanką :P pozdrawiam:)

Rubi, MamaAdasia, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Dziewczyny powiedzcie mi coś bo pierwszy raz tak miałam i nie
    Wiem chyba o czymś takim kiedyś pisalyscie ale nie wiem. A więc w nocy podczas snu jak się obracalam tak mnie zakulo coś w brzuchu i dzisiaj rano jak się wyprostowalam to tak samo to normalne jest macie tak ???

A tak poza tym to udanych wizyt życzę

Kasha nie pomogę bo się nie znam na takich sprawach według mnie musi być ciągłość chorobowego do urodzenia

Mnie też kłuje, podobno to normalne

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia. Jeśli chodzi o szefa, to akurat on nie miał nic do gadania. W lutym pracując na 3 stanowiskach w sklepie, poroniłam. Obiecałam sobie że przy kolejnej ciąży pójdę na L4. Powiedziałam lekarce jak sytuacja wygląda i zgodziła się ze mną.
    Rozmawiałam z kierem o zmianie stanowiska, powiedział że musi to przemyśleć i musiałabym przynieść zaświadczenie o braku przeciwwskazań do pracy. Z jednej strony cieszę się że zostałam na zwolnieniu, bo zaczęła się ogromna rotacja ludzi i byłoby więcej pracy, po drugie jak zmianowa się dowiedziała o mojej ciąży to zaczęła mnie jak wroga traktować.

Leki wykupione. 100 zł poszło ... no cóż.

Mój skarb dzisiaj delikatnie daje o sobie znać. A na obiadek serwuję leczo. Dawno nie jadłam.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie jestem, miałam usg, ale takie kiepskiej jakości ono jest, sprawdzane było tętno, oba dzieciaczki żyją i równo rosną. Wyniki względne

też się skarżyłam na to, że coś gdzieś mnie boli i kłuje, ale lekarz powiedział, żeby się nie martwić, bo mam w sobie jakieś 6kg dzieci + woda + łożysko..., więc jak chodzę, albo leżę to musi na coś naciskać i niestety wtedy boli lub kłuje.

co do karty rossnę to ja dostałam dziś jak kupowałam rajstopy ciążowe, kiedyś też dostałam jak kupowałam syrop i oliwkę dla kobiet w ciąży, ale wtedy zgubiłam ją. tą kartę trzeba najpierw zarejestrować przez internet i potem są zniżki na wybrane produkty.

AAA DOKTOR KAZAŁ LEŻEĆ NA LEWYM BOKU, bo po prawej leci jakaś główna żyła i lepiej jej nie obciążać...

kasss, Emca, jasmin, SunSun lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wróciłam z pracy ale się wysiedzialam wszycy obstawiali chłopca bo podobno ładnie wyglądam a ja się nie przyznalam nie mam pewności czy po polowkowym płeć się nie zmieni wiec wole nie zapeszać na razie wiecie wy i maz;-)u mnie dziś taka piękna pogoda w miejscowości której pracuje przepięknie pelno złotych lisci ah uwielbiam jesień kasha lepiej nie ryzykuj jeszcze wstrzymaja ci wypłatę i będziesz czekać nie wiadomo ile
    Pocahontas to dobrze ze wizyta udana;-)
    MamaAdasia chyba zostanie Julia ale zastanawiamy się też nad Nadia;-) bedziemy myśleć jak gin potwierdzi;-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    Pocahontas cieszę sie,ze z Twoimi chłopcami wszystko super :)

Mam pytanie i ja! Czy któraś z Was czuje jakby ucisk w dole brzucha? Ja od kilku dni sikam jak najęta i mam własnie wrażenie jakby cos od srodko wypychało,gniotlo mi brzuch. Mam nadzieje ze to Dzidzia. Do wizyty neszcze AŻ 4 dni...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja ucisku nie czuje, ale czuje, ze mam taki ciezki brzuch :-/

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, ja codziennie czuje ucisk, sikam to od początku ciąży jak najęta co chwile.. teraz jeszcze mam takie dziwne uczucie na samym dole, aż czuje ból, takie twardnienie, ale niby np tylko jedną strone mi tak wybula taka górkę, nie wiem czy to dzidzia sie wypina czy to coś poważnego. ;/

magda91, Niunia86 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja mam tak od dłuższego czasu. Na początku raz dziennie rozpychało mi brzuch z prawej strony a teraz to już koło dziesięciu razy dziennie to czuję. Dobrze, że tylko jak siedzę to to czuję. No i pukanie i bąbelki to już na porządku dziennym :) mam nadzieję, że to rozpychanie to dzidzia a nie stawiająca się macica? bo czytałam, że dopiero od 20 tyg jest to normalne a ja mam to od 16 tyg i wszystko wydaje mi się za wczesnie :/ wizytę mam we wtorek :) już nie mogę się doczekać bo od miesiąca do malca nie zaglądałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti ja też sikałam jak najęta i przy badaniu moczu okazało się, że mam ostre zapalenie pęcherza(a nic oprócz parcia na pęcherz nie czułam), wstawałam od 4 rano co godz co pół na siku a wydawało mi się to normalne! dramat! wczoraj skończyłam tabletki brać i dziś dopiero o 8 poszłam się załatwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:11

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio badałam mocz i robiłam posiew, zapalenia pęcherza nie mam, natomist ciągle walcze z infekcją pochwy więc może to przez to. :(

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu ja infekcje miałam w 7 tyg. masakra ile tych świństw się teraz czepia...

• Emca Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję, ale tylko czasami i też najczęściej po prawej stronie, może to jelita...

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie strasznie nogi bola! w nocy się budzę przez to, teraz tez mnie bola wyrobić się nie da :(

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też myślałam dwa dni temu że zapalenie pęcherza ale ani nie bolało przy sikaniu ani nie sikałam po kropelce tylko normalnie. I tak myśle czy Mała mi sie tam nie ułożyła bo tak co jakis czas czuje jakby mi ciążyl ten brzuch na dole... dobrze ze niedlugo wizyta i ciesze sie że macie podobnie. Lepiej bede spac do poniedziałku ;)
    Dziękuję za pomoc <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah a jaki to jest bol? skurcz? moze brakuje Ci magnezu?

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Sarah a jaki to jest bol? skurcz? moze brakuje Ci magnezu?
    nie, taki ciagly, rwacy,jak bylam w gimnazjum z tym walczylam dluugo,to byl reumatyzm, jak dużo chodzilam to wieczorem zaczynalo bolec i wtedy końską maścią robili mi i masowali bo aż wylam z bólu,w nocy spać nie moglam,teraz znowu mam to uczucie i aż się boję :( ta maść musze kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:15

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wspolczuje :-/ moja Mama ma reumatyzm i wiem, ze na noc owija nogi jakims kocem by nie marzla i Jej to pomaga. a mozna masc konska w ciazy stosowac?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett a odstawilas juz dupka?

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Kochana wspolczuje :-/ moja Mama ma reumatyzm i wiem, ze na noc owija nogi jakims kocem by nie marzla i Jej to pomaga. a mozna masc konska w ciazy stosowac?
    nie wiem czy można, poczytam o tym,ale.musze się ratować bo wiem jakie mialam z tym problemy, wszyscy się dziwili ze w wieku 14 lat takie rzeczy a lekarz powedzial.ze wiek nie ma znaczenia...straszny ból, ciężko zalagodzic :(

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ