Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka gratuluję 50% :)

Pocahontas fanie, że piszesz o tym lewym boku - już o tym słyszałam, ale dobrze wiedzieć, że lekarze naprawdę o tym mówią.

Kass trudno ocenić to co piszesz - pewnie to nic groźnego. A Ty bierzesz magnez? Może spróbuje wziąć, ewentualnie nospę i obserwuj jak zareaguje Twój organizm. No i odpoczywaj.

A ja witam się z Wami w nowym tygodniu. Wzięłam przed chwilą ostatnią (mam nadzieje)w tej ciąży tabletkę duphastonu. Od jutro walczę własnymi siłami :)

Powodzenia dla wszystkich odstawiających leki (dziwnie to brzmi :) ) i dla tych które mają dziś wizytę.

A Bella ja mam wizytę 24tego, ale połówkowe 20stego a tam na pewno pooglądam dokładnie Juniora dlatego obecnie obliczam czas do połówkowego.

Mmarina Ty chyba pisałaś, że myślisz o rodzeniu na Ujastku. Ja też. Zdecydowałaś już coś? ja chyba powoli muszę zacząć myśleć o takich tematach. Nie mam wyprawki, nie mam pojęcia gdzie będę rodzić. Zdaje się, że po połówkowym powinnam rozpocząć akcję "poród i wyprawka" :)

A czy myślałyście o wykupieniu do porodu dodatkowej opieki położnej? takiej która byłaby cały czas z Wami? ja mocno o tym myślę bo po pierwsze zastanawiamy się z mężem czy rodzić razem, a nie chcę być sama (koleżka, mama czy tym bardziej teściowa odpadają :) )

bella82, kasss, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dorka gratuluję 50% :)

Pocahontas fanie, że piszesz o tym lewym boku - już o tym słyszałam, ale dobrze wiedzieć, że lekarze naprawdę o tym mówią.

Kass trudno ocenić to co piszesz - pewnie to nic groźnego. A Ty bierzesz magnez? Może spróbuje wziąć, ewentualnie nospę i obserwuj jak zareaguje Twój organizm. No i odpoczywaj.

A ja witam się z Wami w nowym tygodniu. Wzięłam przed chwilą ostatnią (mam nadzieje)w tej ciąży tabletkę duphastonu. Od jutro walczę własnymi siłami :)

Powodzenia dla wszystkich odstawiających leki (dziwnie to brzmi :) ) i dla tych które mają dziś wizytę.

A Bella ja mam wizytę 24tego, ale połówkowe 20stego a tam na pewno pooglądam dokładnie Juniora dlatego obecnie obliczam czas do połówkowego.

Mmarina Ty chyba pisałaś, że myślisz o rodzeniu na Ujastku. Ja też. Zdecydowałaś już coś? ja chyba powoli muszę zacząć myśleć o takich tematach. Nie mam wyprawki, nie mam pojęcia gdzie będę rodzić. Zdaje się, że po połówkowym powinnam rozpocząć akcję "poród i wyprawka" :)

A czy myślałyście o wykupieniu do porodu dodatkowej opieki położnej? takiej która byłaby cały czas z Wami? ja mocno o tym myślę bo po pierwsze zastanawiamy się z mężem czy rodzić razem, a nie chcę być sama (koleżka, mama czy tym bardziej teściowa odpadają :) )
    ja juz od dawna wiem że w ciązy najbezpieczniej i najzdrowiej jest spac na lewym boky, ale problem w tym że ja na lewym boku zasnąc nie mogę tylko na prawym...he he

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett ja sobie osobiście tez nie wyobrażam rodzic w obecności mamy czy koleżanki

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja już z rana pobiegłam na kontrole TSH...Co 2tyg muszę się męczyć - masakra :/

Wzięłam wczoraj ten pregnofer,globulkę i w nocy nawet raz na siku nie wstałam - dopiero jak budzik o 7 zadzwonił. Co do brzucha to czuję nadał ucisk więc najprawdopodobniej dzidzia mi sie wpasowała w sam dół i sobie gniecie mamusie :)

Trzymam dziewczyny kciuki za wizyty. Moja już w poniedziałek w południe! Jupi! :D

Ale najpierw dwudniowe wesele... :/

Miłego dzionka :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    hejka

a u mnie dziś do dupy jak szłam po małą do przedszkola to myślałam że na miasto nie dojdę tak mnie kuło i bolało w dole brzucha że musiałam iśc bardzo wolno żeby dojść wogule i sie wystraszyłam strasznie ale jak siedze nie boli tylko jak dłużej pochodze
    a wizyta dopiero 27 ;(

a do tego chyba mam zapalenie dziąseł bolą mnie dziąsła i zęby wszystkie normalnie zwariować idzie kopiłam płyn corsodyl do płukania kiedyś już tak miałam to mi dentysta kazał tym płukać i przeszło a na forach czytałam że podobno wolno w ciąży

Sylwia Eludril jest tez bardzo dobry, tez mozna w ciazy. Corsodyl podobno pozostawia zacieki na zebach, kiedys uzywalam i dentystka kazala mi zmienic na Eludril wlasnie.

sylwia85 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny... ja duphason odstawklam ok 2 tygodnie temu... chyba nie macie sie co bac bo lozysko jest juz tak wyksztalcone ze spokojnie daje rade ;)

ja w tym samym czasie odstawialam zastrzyki przeciwzakrzepowe ale ze tego sie cholernie balam to kupilam wzamian slabiej dzialajace tabletki acard...

co do smoczkow dto ja kupie 1 smoczek i 1 butelke wlasnie chyba z Awentu i jak malenstwu spasuje to dokupie... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett a wiesz jak to jest z położną? To trzeba udać się do szpitala, w którym planujemy rodzić i zorientować się jak to załatwić, no i czy jest jakiś określony termin, w którym należałoby to zrobić?... Ja jestem ciemna w tym temacie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to 17 listopada rozpoczynam zajęcia w szkole rodzenia :D :D :D

bella82, justwol, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szkole rodzenia chodzi sie chyba od 24 tc.. ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jednak tez bede chodzila do szkoly rodzenia :-)

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella dzięki pomyśle o nim jak ten nie da rady chociaż już mi sie wydaje że jest troche lepiej
    tylko boli mnie szczęka w jednym miejscu tak nisko jak kość szczękaowa jest szczegolnie jak dotykam w tym miejscu nie wiem co to bo to poniżej zębów

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogule to dzien dobry wszystkim ;)

te zacieki to może po tym czerwonym płynie corsodyl 0,1? ja wcześniej miałam ten czerwony a wczoraj kupiłam inny przezroczysty jest i mocniejszy 0,2 ale można w ciąży bo jest na etykiecie

ja dziś znowu dzień od pierogów zaczęłam dziś ruskie lubcie?

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie dzien dobry mamuski :-)

Sylwia jejku nie pamietam ktory to byl, ja juz od jakis 3 lat uzywal Eludril wiec nie pamietam :-/

uwielbiam ruskie, w zasadzie wszystkie pierogi :-) mniam :-)

• justwol Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam telefon do położnej, która wu mnie w okolicy prowadzi szkołę rodzenia i się tak zbieram już od tygodni żeby zadzwonić... chyba czas się ogarnąć :P

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett. Ja buszowałam wczoraj po allegro. Wybór jest ogromny. Musiałabyś sama przejrzeć, bo nie znam Twojego gustu.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ! Ale cieplo na dworze ;-) ja koncze pakowanie! Tak samo jak Scarlett odstawiam duphaston, dzisiaj ostatnia tabletka , tez troszke mam obawy tym bardziej ze bede poza krajem ale trzeba byc dobrej mysli ;-)

Scarlett ja ostatnio kupilam tunike w h&m i nie jest ciazowa ;-)

Nie obrazcie sie jak przez ten tydzien bede malo pisala ;-* Jeszcze dzisiak bede na biezaco ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:22

bella82, SunSun, Niunia86 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa udanego wyjazdu !:)

Tunika nie musi być ciążowa - musi być luźna. Ostatnio kupiłam w Mohito tunikę nie ciążową i jeszcze w rozmiarze S - to chwilowo moja ukochana rzecz ciążowa. Wygląda tak: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sweaters-sweatshirts/kt609-99x/combined-materials-sweater i rzeczy w tym fasonie szukam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:23

noa8, bella82 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja uwielbiam pierogi ruskie ;-) ale ostatnio mam ich przesyt ruskich i z miesem ;-)

Jutro 5miesiac!! ;-) codzien rano , zanim wstane z lozka glaszcze brzuszek i mam wrazenie ze jest coraz wiekszy.

bella82, SunSun, sylwia85, MamaAdasia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa pozdrow Londyn ode mnie :-) i uwazaj tam na siebie :-)

Scarlett pewnie to nie to czego szukasz ale ja zwrocilam uwage na te ciuszki:

http://allegro.pl/modna-tunika-na-ciaze-i-dla-mamy-karmiacej-i4662633348.html

http://allegro.pl/mega-modna-tunika-ciaza-i-karmienie-kolory-36-40-i4606473549.html

http://allegro.pl/bluza-ciazowa-z-kapturem-tunika-chlodne-dni-s-m-i4650400734.html

http://allegro.pl/tunika-bluzka-ciaza-nadruk-smieszna-wyprzedaz-m-l-i4652940864.html

te koszulki z nadrukiem sa smieszne i od jakiegos czasu mi sie podobaja :-)

noa8 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett Ty chyba szukalas ocieplanych legginsow?

http://allegro.pl/show_item.php?item=4683400197

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ