Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDorka gratuluję 50%
Pocahontas fanie, że piszesz o tym lewym boku - już o tym słyszałam, ale dobrze wiedzieć, że lekarze naprawdę o tym mówią.
Kass trudno ocenić to co piszesz - pewnie to nic groźnego. A Ty bierzesz magnez? Może spróbuje wziąć, ewentualnie nospę i obserwuj jak zareaguje Twój organizm. No i odpoczywaj.
A ja witam się z Wami w nowym tygodniu. Wzięłam przed chwilą ostatnią (mam nadzieje)w tej ciąży tabletkę duphastonu. Od jutro walczę własnymi siłami
Powodzenia dla wszystkich odstawiających leki (dziwnie to brzmi) i dla tych które mają dziś wizytę.
A Bella ja mam wizytę 24tego, ale połówkowe 20stego a tam na pewno pooglądam dokładnie Juniora dlatego obecnie obliczam czas do połówkowego.
Mmarina Ty chyba pisałaś, że myślisz o rodzeniu na Ujastku. Ja też. Zdecydowałaś już coś? ja chyba powoli muszę zacząć myśleć o takich tematach. Nie mam wyprawki, nie mam pojęcia gdzie będę rodzić. Zdaje się, że po połówkowym powinnam rozpocząć akcję "poród i wyprawka"
A czy myślałyście o wykupieniu do porodu dodatkowej opieki położnej? takiej która byłaby cały czas z Wami? ja mocno o tym myślę bo po pierwsze zastanawiamy się z mężem czy rodzić razem, a nie chcę być sama (koleżka, mama czy tym bardziej teściowa odpadają)
bella82, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Dorka gratuluję 50%
Pocahontas fanie, że piszesz o tym lewym boku - już o tym słyszałam, ale dobrze wiedzieć, że lekarze naprawdę o tym mówią.
Kass trudno ocenić to co piszesz - pewnie to nic groźnego. A Ty bierzesz magnez? Może spróbuje wziąć, ewentualnie nospę i obserwuj jak zareaguje Twój organizm. No i odpoczywaj.
A ja witam się z Wami w nowym tygodniu. Wzięłam przed chwilą ostatnią (mam nadzieje)w tej ciąży tabletkę duphastonu. Od jutro walczę własnymi siłami
Powodzenia dla wszystkich odstawiających leki (dziwnie to brzmi) i dla tych które mają dziś wizytę.
A Bella ja mam wizytę 24tego, ale połówkowe 20stego a tam na pewno pooglądam dokładnie Juniora dlatego obecnie obliczam czas do połówkowego.
Mmarina Ty chyba pisałaś, że myślisz o rodzeniu na Ujastku. Ja też. Zdecydowałaś już coś? ja chyba powoli muszę zacząć myśleć o takich tematach. Nie mam wyprawki, nie mam pojęcia gdzie będę rodzić. Zdaje się, że po połówkowym powinnam rozpocząć akcję "poród i wyprawka"
A czy myślałyście o wykupieniu do porodu dodatkowej opieki położnej? takiej która byłaby cały czas z Wami? ja mocno o tym myślę bo po pierwsze zastanawiamy się z mężem czy rodzić razem, a nie chcę być sama (koleżka, mama czy tym bardziej teściowa odpadają)
-
Dzień dobry
Ja już z rana pobiegłam na kontrole TSH...Co 2tyg muszę się męczyć - masakra
Wzięłam wczoraj ten pregnofer,globulkę i w nocy nawet raz na siku nie wstałam - dopiero jak budzik o 7 zadzwonił. Co do brzucha to czuję nadał ucisk więc najprawdopodobniej dzidzia mi sie wpasowała w sam dół i sobie gniecie mamusie
Trzymam dziewczyny kciuki za wizyty. Moja już w poniedziałek w południe! Jupi!
Ale najpierw dwudniowe wesele...
Miłego dzionka -
sylwia85 wrote:hejka
a u mnie dziś do dupy jak szłam po małą do przedszkola to myślałam że na miasto nie dojdę tak mnie kuło i bolało w dole brzucha że musiałam iśc bardzo wolno żeby dojść wogule i sie wystraszyłam strasznie ale jak siedze nie boli tylko jak dłużej pochodze
a wizyta dopiero 27 ;(
a do tego chyba mam zapalenie dziąseł bolą mnie dziąsła i zęby wszystkie normalnie zwariować idzie kopiłam płyn corsodyl do płukania kiedyś już tak miałam to mi dentysta kazał tym płukać i przeszło a na forach czytałam że podobno wolno w ciąży
Sylwia Eludril jest tez bardzo dobry, tez mozna w ciazy. Corsodyl podobno pozostawia zacieki na zebach, kiedys uzywalam i dentystka kazala mi zmienic na Eludril wlasnie.sylwia85 lubi tę wiadomość
-
hey dziewczyny... ja duphason odstawklam ok 2 tygodnie temu... chyba nie macie sie co bac bo lozysko jest juz tak wyksztalcone ze spokojnie daje rade
ja w tym samym czasie odstawialam zastrzyki przeciwzakrzepowe ale ze tego sie cholernie balam to kupilam wzamian slabiej dzialajace tabletki acard...
co do smoczkow dto ja kupie 1 smoczek i 1 butelke wlasnie chyba z Awentu i jak malenstwu spasuje to dokupie...
-
Scarlett a wiesz jak to jest z położną? To trzeba udać się do szpitala, w którym planujemy rodzić i zorientować się jak to załatwić, no i czy jest jakiś określony termin, w którym należałoby to zrobić?... Ja jestem ciemna w tym temacie
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
bella dzięki pomyśle o nim jak ten nie da rady chociaż już mi sie wydaje że jest troche lepiej
tylko boli mnie szczęka w jednym miejscu tak nisko jak kość szczękaowa jest szczegolnie jak dotykam w tym miejscu nie wiem co to bo to poniżej zębów -
a tak wogule to dzien dobry wszystkim
te zacieki to może po tym czerwonym płynie corsodyl 0,1? ja wcześniej miałam ten czerwony a wczoraj kupiłam inny przezroczysty jest i mocniejszy 0,2 ale można w ciąży bo jest na etykiecie
ja dziś znowu dzień od pierogów zaczęłam dziś ruskie lubcie? -
Czesc dziewczyny ! Ale cieplo na dworze
ja koncze pakowanie! Tak samo jak Scarlett odstawiam duphaston, dzisiaj ostatnia tabletka , tez troszke mam obawy tym bardziej ze bede poza krajem ale trzeba byc dobrej mysli
Scarlett ja ostatnio kupilam tunike w h&m i nie jest ciazowa
Nie obrazcie sie jak przez ten tydzien bede malo pisala ;-* Jeszcze dzisiak bede na biezacoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:22
bella82, SunSun, Niunia86 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyNoa udanego wyjazdu !
Tunika nie musi być ciążowa - musi być luźna. Ostatnio kupiłam w Mohito tunikę nie ciążową i jeszcze w rozmiarze S - to chwilowo moja ukochana rzecz ciążowa. Wygląda tak: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sweaters-sweatshirts/kt609-99x/combined-materials-sweater i rzeczy w tym fasonie szukam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:23
noa8, bella82 lubią tę wiadomość
-
Sylwia ja uwielbiam pierogi ruskie
ale ostatnio mam ich przesyt ruskich i z miesem
Jutro 5miesiac!!codzien rano , zanim wstane z lozka glaszcze brzuszek i mam wrazenie ze jest coraz wiekszy.
bella82, SunSun, sylwia85, MamaAdasia lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Noa pozdrow Londyn ode mnie
i uwazaj tam na siebie
Scarlett pewnie to nie to czego szukasz ale ja zwrocilam uwage na te ciuszki:
http://allegro.pl/modna-tunika-na-ciaze-i-dla-mamy-karmiacej-i4662633348.html
http://allegro.pl/mega-modna-tunika-ciaza-i-karmienie-kolory-36-40-i4606473549.html
http://allegro.pl/bluza-ciazowa-z-kapturem-tunika-chlodne-dni-s-m-i4650400734.html
http://allegro.pl/tunika-bluzka-ciaza-nadruk-smieszna-wyprzedaz-m-l-i4652940864.html
te koszulki z nadrukiem sa smieszne i od jakiegos czasu mi sie podobajanoa8 lubi tę wiadomość