Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyscarlett te w pepitke fajne na gore jakas ciemna tunika zawsze jakies urozmaicenie tez zazwyczaj nosze ciemne i tylko czarne ale te w pepitke kusza hehe
wkalsnie kasss jak brzuch ????Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:25
-
Witajcie.
Trzymam kciuki za wizyty
Kasss jak się czujesz?
Co do ciuchów,ja ostatnio wpisałam w allegro: oversize i sporo tunik wyskoczyło ,choć na ciążowe oczywiście też zaglądam. Kupiłam jedną ale póki co wyglądam w niej średnioJak w worku ;)Może im brzuszek będzie większy,tym tunika będzie lepiej leżeć.
Ja chyba nie będę korzystać ze szkoły rodzenia,choć jest u mnie przy szpitalu.
Nie wiem ,póki co. -
JA w dalszym ciągu ruchów nie czuję, więc nie wypowiem się....czasem coś mi zabulgocze albo zadrga ale to na wysokości pępka a nawet czasem wyżej więc nie mam pojęcia czy to maluch czy jelita...
jak mnie porządnie kopnie, że się zwinę z bólu o chyba wtedy będę wiedziała, że to dzidzia:P
a propo naszych leginsów wyszczuplających to chciałam tylko sprostować, że to Juśka je zapoczątkowała nie ja...ja też ściągnęłamchociaż widziałam je wiele razy ale Juśka mnie przekonała:P
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Madzik82 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Bardzo bisko czuje ruchy dziecka. Doskownie na wzgorku lonowym, pobizej lini majtek. Pod blizna od cesarki. Jestem zdziwiona, ze tak w ogole cos jest. Pukniecia sa bardzo wyrazne, nawet widze jak sue brzuch rusza. Tez maciw tak bardzo nisko?
Z tego co czytałam, tam gdzie było cc, mięśnie są rozluźnione i co w środku jest dość cienkie i dla tego tak dobrze czuć ruchy. Nie przytoczę tego dokładnie, bo nie pamiętam i do tego znaleźć nie mogę.Madzik82 lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:scarlet ta tunika z mohito jest boska sukienki też sliczne ale no właśnie ciezko trafic teraz rozmiar Noa udanego wyjazdu i zakópów dla maluszka znasz juz płeć?
Bella ta z nadrukiem też fajna np na pidzamke
Dzięki serdeczne
Kasss w 90 % znam płeć ale zdradze publicznie po połówkowym. A to dlatego że pare koleżanek wie że udzielam się tu na forum i możliwe że podczytuje co pisze , a nie chce żeby jeszcze wiedziały ...moje takie widzi misie
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
hey laseczki
prywatna polozna na bank wynajme, maz mi nawet zalecai ona prowadzi tez szkole rodzenia do ktorej tez bede uczeszczac
ale przyjmuja od 25tc wiec jeszcze mam czas
mam do was pytanko: czesto wieczorami (ale tylko wieczorem) mam takie gryzienie w przelyku, pragnienie jakbym kaca miala masakra jakasczy to jest zgaga??
za 2tyg wizytapolowa czekania za nami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:00
-
aha i jak chodzi o usg polowkowe to ja wpisalam w tabelke termin nast wizyty bo to bedzie prawie 20tc ale z lekarzem wogole sie nie umawialam na usg polowkowe nawet o nim nie mowil wiec mysle ze wlasnie teraz ono bedzie, a widze ze wy sie umawiacie
-
ale się wątek modowy nam zrobił
Madzik82 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Bardzo bisko czuje ruchy dziecka. Doskownie na wzgorku lonowym, pobizej lini majtek. Pod blizna od cesarki. Jestem zdziwiona, ze tak w ogole cos jest. Pukniecia sa bardzo wyrazne, nawet widze jak sue brzuch rusza. Tez maciw tak bardzo nisko?
ja ruchów nie czuję, ale gin mi pokazywał wczoraj gdzie sobie siedzą moje juniory, i oba znajdują się w strefie pomiędzy pępkiem a linią majtek. Jednego coś tam czasem poczuję, ale ten drugi chyba za głęboko sobie siedzi i mi nie dokucza:)
kasha - to zdeterminowana jesteś tyle telefonów wykonać i się nie poddać, ale jak widać opłacało sięczekamy niecierpliwie na relacje:) i na zdjęcia:) powodzenia:)
-
dzięki dziewczyny że pytacie brzuch nie jest juz twardy i kuje co raz mniej na wizycie dwa dni temu było wszystko ok więc może to chwilowe a magnez biore 2xdziennie
A co do piersi mam ten sam problem i duże piersi wcale nie sa takie fajne jak sie wydaje ciężko mi dobrać odpowiedni biustonosz bo mały obwód pod biustem a miseczki duże
Noa najważniejsze że ty znasz i będziesz mogła cos kupić ja tez nie jestem do końca przekonana uwierze na połówkowym na długo lecisz? uważaj na siebie i na maluszka;)
Kasha trzymamy kciuki daj znać po masz chyb jako pierwsza połówkowe;)
[/url]
-
Scarlet, tak ja się nastawiam na ujastka caly czas, dlatego też na połówkowe sie tam umówiłam. Kolezanki tam rodzily i sobie chwala. Ze kazda sala porodowa osobna, także intymność zapewniona. I maz moze byc przy tobie, ewentualnie tak jak mój nie nastawia się na końcowy widok to zostaje tam a ja idę do sali gdzie jest juz lóżko porodowe itp. I przy przyjęciu każdej pacjentce jest przydzielana osobna polozna i jeśli masz ochote to jej mozesz "cos" dać a jak nie to ma obowiązek i tak się nami zająć. Potem tez podobno ladne sale, mily personel itp. I ja się wybieram na dni otwarte do nich w listopadzie albo w grudniu
-
nick nieaktualnyMmarina ja się waham między Ujastkiem, Kopernikiem a Siemiradzkim. Mój lekarz jest zdania, że Ujastek jest najlepszy. Ja do niedawna też tak myślałam, ale potem słyszałam trochę negatywnych opinii na ten temat. Moja przyjaciółka z kolei rodziła w Siemiradzkim i była zachwycona. Ale na pewno na dni otwarte Ujastka chciałabym pójść bo tam mi chyba najbliżej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:44
-
Mmarina, Scarlet a co myślicie o Nrutowicza lub Rydgiera? Z moich okolic wszyscy rodzą Narutowicza i sobie chwalą porodówka jest tez po remoncie. Ja niestety nic dobrego nie słyszałam o ujastku za to wiem że polecaja tam badania połówkowe ale nie wiem czy to w szpitalu czy przy szpitalu
[/url]
-
Hm nikt mnie nie pytał o zdanie,ale wtracę sie ;)u mnie dwie znajome położne oraz lekarz bardzo odradzają Ujastek.W Zeromskim maja duże parcie na naturalny poród i potrafią nieźle umeczyc mamę i dziecko zanim zdecydują sie na cesarke.Kopernik podobno tak sobie jeśli chodzi o poród naturalny ale za to jeśli planowaa cesarka-to tylko tam.Siemiradzkiego maja salę do kongurowania i jeśli mama nie może,dają tacie i dawaj
Mi polecają Rydygiera..Ale jeszcze nie zdecydowalam:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:11
-
Slodka, tak to zgaga. Ppdobno mleko meutraluzuje kwasy. No i manti mozna brac w ciazy.
Ja polecam pieluchy,Dada z biedronki. Mozecie sprawdzic na opakowaniu. Sa produkowane w tym samym miejscu co pampersy!!slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnySunSun każda opinia się przyda bo widać, że wybór nie jest łatwy.
Madzik wczoraj rozmawiał z koleżanką z pracy i ona mówiła, że Dada jest tańsza ale słabiej wchłania wilgoć niż Pampery i w konsekwencji ona zmieniała je częściej maluchowi. Przy starszym dziecku jej zdaniem nie było już różnicy. Ale nie wiem:) nie mam doświadczenia - taką opinię usłyszałam po prostu wczorajTy masz to już sprawdzone
A i faktycznie przyjaciółka która rodziła w Siemiradzkim (miała cesarkę, ale wcześniej nieźle ją wymęczyli) mówiła, że jak ją zszywali to mały był z tatą. I na pewno w Siemiradzkim komfort sal jest niesamowity - jeśli dla kogoś ma to duże znaczenie to warto rozważyć to miejsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:18
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
SunSun no właśnie zapomniałyśmy o Tobie wybacz to jest nas juz 4 z krk mi też polecaja Rydgiera i mój gin tam jest tylko dla mnie to chyba za daleko do huty moge nie dojechac najblizej mam Narutowicza a to itak 25 km z których stron w ogole jestescie?
SunSun lubi tę wiadomość
[/url]