Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAdasia wrote:Kaczamila, ja radziłabym Ci kupić dosłownie ok 5 szt ubranek w rozmiarze 56, np 5 par bodów, plus 5 par półśpiochów, pajace też są super na chłodniejsze dni. Poza tym na pewno jakieś ciuszki dostaniesz od odwiedzających, wiec nie ma co więcej kupować. Później dokupisz już większe.
ahh to jak zdecydujemy się na tapetę jakąś to wam wstawię zdjęcie po remoncie:) mam nadzieję, że nastąpi to jak najszybciej:D bo już mi sił brakuje do tego remontu...MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
No wlasnie mnie tez chodzi o te lazienki i sala max 2 os. W ujastku ponoc jak się powie przy przyjęciu ze chce się znieczulenie to dają. I tam patrza na ilosc dlatego porodu odbywają się szybko a jak juz za dlugo wg nich czekaja to szybko cesarka bo nastepna w kolejce. Z jednej strony to dobre bo nie meczy sie czlowiek dlugo
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki ja właśnie wróciłam z pracy miałam koszmarny dzień
dziękuję wam za słowa wsparcia też mam nadzieję że w końcu trafię na mężczyznę który mie i dziecko na prawdę pokocha a nie na jakiegoś dupka tak jak do tej pory
kaczamila co do ubranek to też nie będę kupywać za dużo tych najmniejszych rozmiarów bo też słyszałam że dzidziuś szybko wyrośnie tylko tak się zastanawiam że chyba body to kupię te malutkie same długie bo 2 marzec to jeszcze zimny będzie
Ja też nie mam problemu z wyborem szpitala będę rodzić w tym w moim mieście bo do następnego szpitala mam 50 km w jedną stronę więc jest za daleko
a co do pieluch to do szpitala planuję kupić pampersy bo jak patrzałam na ceny to na promocji można kupić taniej paczkę pampersów niż paczkę dada z biedronkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:55
-
Scarlett2014 wrote:Anastacia a jeśli mogę dopytać to dlaczego wstajesz tak wcześniej? czy to wynika z tego, że pracujesz w niestandardowych godzinach czy z tego że musisz dojeżdżać?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnastacia gratuluję umowy stałej:) Widzisz trzeba wierzyć że nie wszyscy traktują źle ciężarne pracujące:) Bardzo się ciesze. Ja miałam podobny stres i tez dostałam na czas niekreślony mimo że już miałam w reku papier ze nie przedłużają
A jednak szef okazał dobrą wolę i podpisał
Czasem dobry pracownik jest doceniany:)
Dziewczyny cieszę sie że po wizytach u Was wszystko dobrze i że maluszki rosnąTo najważniejsze. Oby tak dalej. Ja do poniedziałku czekam na wizytę bez usg wiec nie mam ciśnienia bo i żadnych newsów nie bedzie... usg dopiero po 20.10
Staram sie czytać Was codziennie ale nie zawsze mam czas żeby odpisac. Staram sie być na bierząco po prostu:)
Ja też nie jestem z krk ale potwierdzam to co pisze MamaAdasia w warszawie wybó też jest duzy i każdy szpital ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników. Nie trafia sie same pozytywne opinie a one zależa głównie od tego czy poród był lekki czy z komplikacjami. Zależy tez na jakiego lekarza i połozne sie trafi a to loteria tak jak termin porodu:) chyba ze ma sie zaplanowane cc. Z wykupieniem opieki położnej super pomysł bo na pewno kobieta jest wtedy zaopiekowana od a do z. Ja przy pierwszym porodzie nie miałam połoznej swojej ale trafiłam na super babeczke akurat która bardzo ludzkie podejscie miała do mnie:) i ona była zadowolona i ja:) Jak powiedziała byłam bezproblemową pacjentka wiec i jej podejscie było ok. Rodziłam sama bez męża - wiec często do mnie przychodziła, rozmawiała, żartowałyśmy sobie:) Podpowiadała co i jak:) Nie chodziłam też do szkoły rodzenia. Troche z racji swojego zawodu, doszłam do wniosku ze niewiele sie w niej dowiem nowego:)Tym razem oczywiste jest dla mnie że też nie skorzystam. Ale uważam ze dla dziewczyn które rodzą pierwszy raz i nie miały kontaktu z noworodkiem, niemowlakiem to cenne rady bedą, jest sporo fajnych materiałów, próbek, poradników, praktycznych zajeć właśnie z kąpania, przewijania, noszenia, karmienia itp. Jesli chodzi o ćwiczenie oddechów, pozycji porodowych itp... hmm mam sceptyczne podejscie bo poród jest tak nieprzewidywalny, spontaniczny i każdy jest inny że niewiele z tych wiadomości sie sprawdza w trakcie. Poród to zywiołI idzie sie za instynktem i ten budyń w głowie wtedy dopiero daje o sobie znać
Bo nie myśli sie o niczym innym tylko o tym żeby już było po:)
-
bella82 wrote:Anastacia podziwiam Cie, naprawde
SunSun super brzucholek, ladniutka jestesale nam sie forum przytrafilo- same super dziewczyny
SunSun, Justyska89, Niunia86 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Ja mialam cesarkę w suchej beskidzkiej. To i tak ok 30km ode mnie ale nie chce tam teraz jechać. Nie milo bylo. Traktowali mnie tak jak bym im w czymś przeszkadzala. Przyjechalam ok 21 do nich a pewnie mysleli ze juz wszystkie ciecia za nimi. Poza tym ostatnio zwolnili ordynatora bo nie zrobil cesarki i dziecko bardzo chore do końca życia będzie. No i strasznie złe rzeczy teraz skysxe na temat tego szpitala
-
nick nieaktualnyciekawa jestem jak tam kasha na polowkowej wizycie poszla z nas jako pierwsza
anastacia gratuluje ci tej umowy jednak potrafia czlowieka docenic w niektorych firmach. ja mam tez na stale ale to tylko dzieki sobie bo 3 lata temu zostalam brygadzistka a u nas w firmir wszystkie brygadzistki maja na stale. przez 2 lata mi nie dawali na stale az sama stwierdzialam i poszlam zapytac czy jest taka mozliwosc cos jeszcze pogadalam o kredycie itp i po tyg dostalam aneks do umowy. zmienili mi bo mialam miec do konca 2015 a zmienili mi na stale i stwierdzilam ze moge spokojnie teraz w ciaze zachodzic -
Niunia spokojnie po urodzeniu maluszka wrócisz do upragnionej wagi.Ja przed ciąża tez przytylam - mialam stymulacje hormonalna bo naturalnie owulacji mię mialam.I teraz tez juz troszkę przytylam -waze 65kg tylko ja mam prawie 180 wiec to sie rozkłada