Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
eh dziewczyny ale mam super humor...do dzisiaj miałam umowe o prace na czas okreslony i byłam pewna że przedłuża mi do dnia porodu tak jal robili z innymi pracownicami a tu...niespodzianka dostałam umowe na czas nieokreslony:-)
SunSun, Rubi, Scarlett2014, kasss, bella82, Niunia86, kaczamila, gosiaczek31, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:Slodka, tak to zgaga. Ppdobno mleko meutraluzuje kwasy. No i manti mozna brac w ciazy.
Ja polecam pieluchy,Dada z biedronki. Mozecie sprawdzic na opakowaniu. Sa produkowane w tym samym miejscu co pampersy!!Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:Slodka, tak to zgaga. Ppdobno mleko meutraluzuje kwasy. No i manti mozna brac w ciazy.
Ja polecam pieluchy,Dada z biedronki. Mozecie sprawdzic na opakowaniu. Sa produkowane w tym samym miejscu co pampersy!!
to moze jak chwyci mnie ta zgaga to wypije kakao i moze zadzialabo samego mleka nie lubie
-
Witam i ja w nowym tygodniu, mój brzusio wygląda tak:
Madzik82, ja też czasem ostatnio czułam nisko dzidzię,sama zastanawiałam się czy wszystko ok.Wydaje mi się,że na tym etapie dzieci mają dużo miejsca i się przemieszczają.
bella82, Scarlett2014, kasss, Madzik82, gosiaczek31, Justyska89, Sarah88, Niunia86, Rubi, madziutek 23, Dorka1979, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Anastacia, gratuluję przedłużenia umowy, u mnie nie ma szans, mam na zastępstwo.
Na zgagę dobre jest podobno właśnie mleko, mój mąż to stosuje.
Ja dziś robiłam babeczki,ale z opakowania, cytrynowe i czekoladowe z kremem bananowym. Na obiad frytki z jajkiem sadzonym,a na jutro planuję zrobić gołąbki z kapusty włoskiej.
Jeśli chodzi o pampersy DADA to szczerze polecam, sama zakładam Adasiowi do spania. Nie ma z nimi problemu, jak był malutki używałam Pampersów,ale miał na nie uczulenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 15:07
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Anastacia to super że masz na czas nieokreślony docenili to że pracujesz a nie poszłaś od razu na l4;) MamaAdasia fajny brzusio juz co raz bardziej widoczny;)
z Pmampersami to podobno jest różnie jedno dziecko ma uczulenie od dady drugie od pampersa wiec chyb nie ma co za duzo kupować trzeba sprawdzic czy naszemu beda odpowiadac;) ja miałam robić schabowe ale idąć do sklepu poczułam zapach ziemniakow duszonych i musiałam zrobić schab bedzie jutro;)[/url]
-
Gratuluje super brzuszka!
O niskie ruchy zapytam lekarza w poniedzialek wiec Wam napisze.
Dada sa super. Na pieluchach nie oszczedzam i zmieniam max co 3h wiec nie odczulam roznicy miedzy dada a pampers. Moze pampers jest bardziej miekki. Ale nie jestem za ekonomicznym noszeniem pieluch po 5-6 godzin ze wzgledu na bakterie. Wiec chlonnosc dady mi starcza. Zreszta synek cala noc ma dade i jest ok.
Polecam tez chusteczki nawilzane Fitti z Biedronki. 3 paczki za 9,90.MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
brzusio fajny, druga ciąża a on taki zgrabniutki:)
anastacja gratuluję nowej umowy, super, że tak ci się fajnie ułożyło:)
kobitki mam pytanie z zupełnie innej beczki: CO SĄDZICIE O TAPECIE DO SALONU? nie na całość tylko na część ze ścian... miała któraś do czynienia z tapetami? u mnie w domu nigdy nie było, a opinie od znajomych są skrajnie różne i nie wiem teraz czy upierać się na tapetę, czy pozostać przy zwykłej farbieMamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Ja jak mały nosił pieluchy to zmieniałam bardzo często, teraz kupuję ale na jakiś dalszy wypad zakładam.
Dzięki, no rośnie w końcu go widać
Znam te chusteczki, też kupuję.
Pampersy np z Rossmana są gorsze od DADA, są twarde i takie sztywne. -
Pocahontas, my teraz kładliśmy kamień na część sciany,ale widziałam u znajomych fajne tapety i mi się podobają. Np na jednej ścianie tapeta,a reszta farba. Fajne są też tzw fototapety, koszt większy ale są śliczne. Musisz popatrzeć, pooglądać na żywo.
Ja mam tapetę w misie w pokoju dziecięcym, na wszystkich ścianach,przez 2 lata świetnie się trzyma, nie brudzi itd.
Pocahontas lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z Krk, to ja juz nie wiem, moja gin poleca ujastek. Szwagierka rodzila na kopernika i przeklina ten szpital strasznie. Dziecko tracilo tętno, cesarki nie chcieli zrobić tylko wypychali na sile przy nie pelnym rozwarciu. A w siemiradzkim się nie placi cos za poród? No ja nie ukrywam ze dla mnie warunki tez są wazne. A szczególnie po porodzie. I ja chyba najdalej z was bo mam ok 40 km do Krk. Na szczęście droga dobra i w ok 50 min się tam jest.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Pokahontas ja miałam fototapetę w pokoju na jednej ścianie i byłam bardzo zadowolona. mama ma w salonie zwykłą tapetę ale ze wzorkami takimi odstającymi fajnie to wygląda. więc myślę, że jest to super pomysł
Ja dzisiaj na obiad mam kluski na parzemniam
Pocahontas, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mieszkam w Krakowie, ale uważam,że bez względu na to gdzie będzie się rodzić to każdy ma swoje indywidualne odczucia, np. ta, która miała ciężki poród będzie odradzała szpital, a inna- będzie chwalić.
W Wawie tak jest , dużo osób chwali np szpital na Inflanckiej, czy Karowej, ale jest też dużo przeciwników.
Ja z wyborem nie mam problemu, do szpitala w Wołominie mam 2km i tam będę drugi raz rodzić,mimo że mój 1szy poród nie był lekki, szczególnie w ostatniej fazie. Panuje miła atmosfera, nie ma tłumów, nikt nie leży na korytarzach (jak w Wawie) i oddział gin-poł jest po remoncie.Ma miano Szpitala Przyjaznego Dziecku. Mąż może być przy porodzie,a to najważniejsze dla mnie
-
nick nieaktualnyA mam takie pytanko co do ciuszków dla dzidizusia. powiedzcie mi, jakie rozmiary kupujecie? chodzi mi dokładnie o to czy kupujecie te malusieńkie i ile szt. np śpioszków. bo podobno dzieci wyrastają bardzo szybko z tych najmniejszych rozmiarów. pytam bo to moje pierwsze dziecko i nie wiem jak ugryźć ten temat. pozdrawiam
-
Kaczamila, ja radziłabym Ci kupić dosłownie ok 5 szt ubranek w rozmiarze 56, np 5 par bodów, plus 5 par półśpiochów, pajace też są super na chłodniejsze dni. Poza tym na pewno jakieś ciuszki dostaniesz od odwiedzających, wiec nie ma co więcej kupować. Później dokupisz już większe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:06
kaczamila lubi tę wiadomość