X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella ale mi raczej pomaga zimny oklad albo wlasnie chlodzaca maść końską,kiedyś posmarowalam ta rozgrzewajaca i mi zyly napuchly i szczypialo,szybko zmywalam!

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Kochana jak moja Mama cierpi :-/ mam nadzieje, ze bole nie powroca

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    bella ale mi raczej pomaga zimny oklad albo wlasnie chlodzaca maść końską,kiedyś posmarowalam ta rozgrzewajaca i mi zyly napuchly i szczypialo,szybko zmywalam!

kurcze, no widzisz kazdemu pomaga co innego :-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Jutro wezmę ostatni raz. Od tygodnia biorę 1 tabletkę dziennie - lekarz powiedział że mogę albo od razu odstawić albo dokończyć opakowanie. Wybrałam drugą opcję tylko że zamiast 2 brałam 1 tabletkę dziennie. A Ty?

ja wlasnie od poniedzialku biore jedna, a bralam wczesniej 2. Lekarz mi powiedzial, ze mam wziac 1x przez 2 dni (czyli wczoraj ostatni dzien), ale ja sie boje i wzielam tez dzisiaj i pewnie wezme tez jutro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też trochę się boje ale nie będę tego przyciągać... nie szczególnie lubię brać leki w ciąży. Niby wiem że są bezpieczne ale jeśli mogę wolę ograniczyć ilość tabletek. Więc odstawiam od soboty zupełnie - do polowkowego będę wtedy miała trochę ponad tydzień więc może doczekam i nie sfiksuje :)

A w ogóle to mi lekarz powiedział że przy dawce 2x1 moge odłożyć Duphaston z dnia na dzień więc ten tydzień to i tak dodatkowy luz dla mnie.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie lubie, nie wiem moze to glupie ale to mi daje jakies poczucie bezpieczenstwa...

SunSun lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Rozumiem. Ale z drugiej strony ja myślę że jak odłożę i będzie ok to się uspokoje. Bo będę wiedziała że jest dobrze bo jest dobrze a nie dlatego że podtrzymują to leki.
    Choć jeśli mam być szczera to chyba do końca tej ciąży nie uda mi się już zaznać 100% spokoju... tydzień po wizycie trzymam się nieźle a potem zaczynam świrować :/ teraz czekam na polowkowe, potem pewnie na 24 tydzień itp.

to prawda, ja jeszcze pare dni wezme. ja niby mam wizyte we wtorek ale to w luxmedzie i podejrzewam, ze nawet USG mi nie zrobi... a u prywatnego dopiero 27 wiec troche czekania jest...

• SunSun Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam odstawic dupka po pół tabletki co dwa dni zmniejszając..ale sie rozchorowalam na tego poplasca i dalej zażywam.We wtorek mam wizytę i może w końcu tez odstawie..Mam tak jak wy- boję sie bo daje mi poczucie bezpieczeństwa..

Dorka1979, bella82 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

a u mnie dziś do dupy jak szłam po małą do przedszkola to myślałam że na miasto nie dojdę tak mnie kuło i bolało w dole brzucha że musiałam iśc bardzo wolno żeby dojść wogule i sie wystraszyłam strasznie ale jak siedze nie boli tylko jak dłużej pochodze
    a wizyta dopiero 27 ;(

a do tego chyba mam zapalenie dziąseł bolą mnie dziąsła i zęby wszystkie normalnie zwariować idzie kopiłam płyn corsodyl do płukania kiedyś już tak miałam to mi dentysta kazał tym płukać i przeszło a na forach czytałam że podobno wolno w ciąży

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie na pęcherz pani w aptece poradziła Pregnofer Uro- wspomaga funkcjonowanie układu moczowego. Do tego mam infekcje więc zapobiegawczo wezmę na noc tabletkę tego pregnoferu i globulke na infekcję. Może to od tego?? Rano się okaże...

Dobrej nocki dziewczynki :)

Ps. Ja nie mam bóli głowy ani nóg. Bolą za to plecy i zęby dwa :(
    A dentysty boje sie najbardziej na świecie!!!!

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądam allegro i się pogubiłam.
    Jest od groma rodzajów smoczków. Możecie mi napisać jakie wybrałyście i dlaczego?
    To samo dotyczy smoków "butelkowych"

Sama już nie wiem co potrzebuje dla maluszka. Ogółem muszę zrobić spis co mam, a czego mi brakuje. Na allegro jest tyle rzeczy że pogubić się można. To chyba będą moje najdłuższe zakupy :) Nigdy chyba nie zastanawiałam się tak długo nad kilkoma rzeczami dla siebie, jak dla maluszka heh. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 22:23

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Właśnie przeglądam allegro i się pogubiłam.
    Jest od groma rodzajów smoczków. Możecie mi napisać jakie wybrałyście i dlaczego?
    To samo dotyczy smoków "butelkowych"

ja miałam z aventu dlaczego bo tylko ten jej podpasował metodą prób i błędów ogólnie miałam smoczki 4 różnych firm i kształtów oczywiście musiała wybrać ten najdroższy to butelki też już brałam z tej firmy ale to poźniej ja karmiłam piersią 9 miesięcy

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Mi na razie na pęcherz pani w aptece poradziła Pregnofer Uro- wspomaga funkcjonowanie układu moczowego. Do tego mam infekcje więc zapobiegawczo wezmę na noc tabletkę tego pregnoferu i globulke na infekcję. Może to od tego?? Rano się okaże...

Dobrej nocki dziewczynki :)

Ps. Ja nie mam bóli głowy ani nóg. Bolą za to plecy i zęby dwa :(
    A dentysty boje sie najbardziej na świecie!!!!

Niunia ale raczej zn tymi zębami to nie przelewki co jak co ale do dentysty w ciazy trzeba iść bo po ciąży bez zębów zostaniesz. Dzieciaczek całe wapno wyciągnie a nam tylko dziury w zębach zostaną.ja zaczęłam chodzić jednego wyleczyłam kanalowo juz a drugi Niewiem czy normalne leczenie czy też kanałowe ale to już w listopadzie bo kasy brak :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Justyska, ja prowadze wlasna dzialalnosc, i na zwolnieniu jestem od 01.10. Wczoraj przyszedl mi sms ze przesylka ze zwolnieniem zostala doreczona a dzisiaj już mnie odwiedzili
    A powiedz mi bo u mnie skleroza jest wielka albo budyń, Ty przechodzilaś na wyższy ZUS? I jeszcze jedno pytanko jak wysyłałaś zwolnienie do ZUSu pocztą to dołączyłaś do tego zwolnienia wypełniony druczek ZUS Z-3b?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Jutro wezmę ostatni raz. Od tygodnia biorę 1 tabletkę dziennie - lekarz powiedział że mogę albo od razu odstawić albo dokończyć opakowanie. Wybrałam drugą opcję tylko że zamiast 2 brałam 1 tabletkę dziennie. A Ty?
    Ja z luteiną zrobiłam tak jak Ty i też jutro biorę ostatnią

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki wyjątkowo jako pierwsza nie mogę spać mam twardy brzuch i kłucia nie takie jak zwykle tylko ci jakiś czas po kilkanaście sekund jak by ktoś mi szpilkę wbijal nie jest to bolesne ale martwię się czy wszystko jest ok?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i miłego dnia życzę i udanych wizyt. Wyskoczyło mi że mam zrealizowane 50% więc połowa mi stuknęła. Mnie też twardy brzuch dziś obudził i ból z cholernymi skurczami.

bella82, kasss lubią tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, tak ja przechodzilam na wyższy zus a jak wysylalam zwolnienie to cos do tego dołączałam, tylko nie wiem co to juz bylo, bo to ksiegowa wypelniala ja tylko podpisalam.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny witam z rana:)
    ja wczoraj u gina miałam 16 pozycji, które mnie niepokoją:) śmiał się z położną jak wyjęłam listę, ale powiedzieli, że bardzo dobrze, bo niczego nie zapomnę:)

wszystkie z nich zostały uznane za normalne w ciąży... na skurcze łydek w nocy mam brać magnezin (magnez) raz dziennie,mam też nie zapominać o suplemencie typu pregna itp i brać go codziennie, bo tam, też są duże dawki potrzebnych nam składników.

co do różnego rodzaju bólów to już pisałam po wizycie - powiedział, że to w ciąży normalne. Może być, że jak chodzimy boli w jednym miejscu jak leżymy w innym, albo ciągle w tym samym, bo na różne miejsca może być ucisk.
    Ja mówiłam, że jak czasem coś w brzuchu czy w boku zaboli to tak boli 2-3 dni, powiedział, że jak silny ból to można wziąć apap,i żeby nie leżeć na plecach, a tylko kłaść się zawsze na lewym boku!!!

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :) witam się w 17 tyg :) zdjęcie będzie później. Spać od 5 nie mogłam juz przeszukiwalam allegro z meblami do naszego mieszkania trochę oglądam i można tanie narożniki tam znaleźć prosto od producenta i chyba się skusimy tak samo stół i 6 krzeseł za 1500 zł a w sklepie same takie krzesła 1500 a stół z następne 500

Pocahontas ja prawie całą noc śpię na lewym boku czasem to aż mnie boli jak się budzę

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ