Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja się dziś u dentysty wkurzyłam! Miałam wizytę na 10 i byłam jakoś 9.55, patrze a tu dwie babcie w poczekalni i pytam na którą godzinę są umówione bo ja na 10. A one że takie opóźnienie, że pytały właśnie lekarza i powiedział, żeby wchodzić po kolei.
No to usiadłam i czekam. Po ponad godzinie w końcu weszłam a lekarz już bez fartucha bo był pewien, że nie przyszłam, bo mu tak te kobiety powiedziały, że nikogo nie ma mimo, że były umówione na późniejsze godziny. Co za sens ma przyjście na 9.30 jeżeli jest się umówionym na 11? Szczególnie, że to wizyty prywatne. W czwartek rano idę na badania, w tym obciążenie glikozą i też nie liczę na przychylność ze względu na brzuszek.
W nagrodę postanowiłam zajść w kauflandzie na dział ze słodyczami... i miałam ochotę na wszystkoAle byłam twarda i kupiłam tylko ciasteczka holenderskie na czarną godzinę, za to kupiłam dla siebie i malucha zapas orzechów
Jednak po powrocie do domu przypomniałam sobie o czekoladkach belgijskich, które dostaliśmy w weekend od znajomego z Brukseli no i już dwóch nie ma
Cały czas borykam się też z przeziębieniem, katar mam trochę lżejszy, za to zaczęłam kaszleć. Kupiłam syrop prenalen. Zobaczymy.
Słodka mój gin prowadzący (nfz) też nie nie mówi o połówkowym, tak samo nic szczególnego nie mówił o genetycznym usg w 11-13 tyg. Po prostu na wizycie w odpowiednim czasie wykonuje wszystkie niezbędne pomiary i to dużo dokładniejsze niż w poradni genetycznej, w której miałam robione usg w 12 tc i teraz idę na połówkowe. 3d/4d nie miałam robionego i raczej nie będę robić. No chyba, że coś mi się zmieni i bardzo zapragnę takiej pamiątki.
Co do zakupu ubrać online to ja się zawszę boję kupować bez 'macania'W życiu wylicytowałam na allegro dwie sukienki imprezowe na studiach, ale znanej mi firmy, więc wiedziałam jaki wybrać rozmiar i czego się mogę spodziewać. W dodatku cena była bardziej niż atrakcyjna, a figurę miałam wtedy taką, że większość na mnie dobrze wyglądała.
-
magdalena1991 wrote:A wiec. jutro pogrzeb przez kosciol mojego malenstwa wraz z innymi Aniolkami ktorych nie pochowali rodzice. w czwartek wracam do pracy. jestem na lekach od psychiatry jakos nie potrafie sie ogarnac. cos mnie dzis pobolewa brzuch wiec moze dostane 1 po zabiegu @.
[/url]
-
nick nieaktualnyhej witam sie po wizycie dziekuje dziewczyny za trzymanie kciukow znam plec
i bedzie dziewczynka
lekarz pomierzyl posprawdzal wszystko i wszystko jest oki pokazal mi jej cipeczke hehe ladnie pokazala kim jest hehe tylko jak zwykle szalala mi w brzuchu niespokojna ona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 15:04
MartaM, gosiaczek31, Scarlett2014, Emartea, slodka100, kasss, Niunia86, sylwia85, konwalianka, SunSun, bella82, Emca, Dorka1979, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasss ta tunika baardzo ladna na allegro taka widzialam dopiero teraz jestem na kompie wiec daje obiecany link do leginsow http://allegro.pl/leginsy-spodnie-ciazowe-wyszczuplajace-40-l-limone-i4676155429.html wtedy kupilam dwie pary. a przyszly ci juz tamte ????
kasha za twoja rada pod gabinetem chodzilam i tak szalone dziecko nie zasnelo hehe smieje sie ze wariatka bedzie po cioci bo moja siostra taka jest
magdalena wspolczuje -
nick nieaktualnyGratuluje coreczki:-)
Ja tez mam skierowanie na glukoze z obciazeniem. Ale u mnie na drzwiach laboratoriun jest kartka ze kobiety w ciazy na badanie poziomu glukozy wchodza bez kolejki. Ale trzeba byc wczesnie juz na 7.15 bo i tak 2 h trzeba siedziec. Acha i u mnie nie pozwalaja isc do domu ani sie krecic po miescie bo ponoc po wysilku poziom cukru wychodzi zaklamany. Mi gin wczoraj mowila zebym odrazu przyszla godzine po wwypiciu glukozy bo wynik na czczo ma z ostatniej morfo i wezmie go pod uwage. Nastepna wizyte mam 14.11 juz po polowkowym. Wracajac do pytania o usg. To sie nazywa polowkowe chyba wszedzie ale nie ma znaczenia czy bedzie to 2d czy 3/4 d. Najwazniejsze sa dokladne pomiary i na to lekarz zwraca uwage. Glownie chyva serduszko kontroluja pod katem wad. 4 d to tylko wizualny dodatek dla rodzicow. Dla zdjec. Ja robie wlasnie 3/4 d bo mam zaufanie do lekarza ktory mi je robi. Wiem ze dokladnie wszystko sprawdza. Place 250 zl. Usg+plyta+ladne duze zdjecia. W pierwszej ciazy to wlasnie ten lekarz wykryl mi wszystkie komplikacje a nie na nfz wiec przekonalam sie jak wazne jest dobre usg u specjalisty w tym temacie.Justyska89, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wracając załatwiłam jeszcze kilka spraw i dopiero wróciłam. Zmęczona.... źle znoszę wyjścia z domu bez śniadania.
Justyska gratuję!
Niunia fajna ta sukienkachoć ja nie lubię czerwonego koloru. Średnio też w nim wyglądam.
Kasha wysłałam Ci zaproszenie - potem spróbuję podesłać Ci jakieś linki.
Ja dziś się wkurzyłam głównie na brak organizacji. Tak naprawdę wszystkie badania i wizyty załatwiłam szybko ale swoje w poczekalni musiałam odczekać bo zamiast umówić mnie na ostatnią wizytę zaraz po poprzednich Panie wpisały mi w plan ponad godzinę oczekiwania. A przez ich błąd czekałabym jeszcze dłużej gdybym się nie odezwała. Ważne, że mam to za sobą i jestem zdolna do pracy
EKG wyszło mi super, ale myślicie, że powinnam martwić się tym cholesterolem? muszę o to zapytać mojego lekarza... ale widzę się z nim dopiero 24teg dlatego pytam Was.
Ja za połówkowe płacę 240 zł + 60 zł za płytędużo, ale nie płacę za normalne wizyty więc jakoś przeżyje. I zgadzam się z tym co pisze gosiaczek... moi zdaniem ważny jest dobry sprzęt i dobry lekarz. Do 3d nie przywiązuje wagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 15:34
Justyska89, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
MArtaM na badanie obciążenia glukozą wchodzi się absolutnie bez kolejki bo muszą zdążyć panie pielęgniarki zanim przyjedzie pan i zabierze wszystko do laboratorium , a przypominam, że najpierw jest pobranie-picie eliksiru-godzina czekania-potem znów pobranie-znów godzina przerwy i ostatni raz pobranie i do domu...więc wchodzisz i mówisz że masz glukozę i koniec...u mnie było na drzwiach napisane, ale myślę, że to standard
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 15:31
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Scarlet ja się nie znam w kwestii cholesterolu...
może dziewczyny cos podpowiedzą....kurde drogo za to badanie płacisz...ja za te 180zł dostałam płytę bez pytania...była gratis, co było mega miłym zaskoczeniem...za to musiałam się prosić o zdjęcia, bo chyba lekarza pomyślał, że skoro jest już taki zajebisty że daje płytę to zdjęć nie chcę
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Justyśka gratuluje córci widzisz a mówiłaś że dowiesz sie jako ostatnia;)
leginsy przyszły już dawno lubie w nich chodzic ale jeszcze musze jakieś zamówić
Scarlet może coś zjadłaś że ci cholesterol skoczył mojemu męzowi tak wyszło jak przez dwa dni jadł schabowe a pózniej do pracy badania robił i musiał poprawiać ale może u ciebie nie bedzie trzebaJustyska89 lubi tę wiadomość
[/url]
-
A o to mój brzusio i słynne forumowe leginsy w 19tc
Justyska89, Scarlett2014, Rubi, Niunia86, gosiaczek31, madziutek 23, Sarah88, SunSun, MartaM, bella82, Emartea, jasmin, Emca, Dorka1979, kaczamila, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
a u mnie dziś weny na pisanie brak pomału staram sie sprzątać dziś tez kawałek okna umyłam mysle że jutro skończe okna w salonie wogule wzieło mnie na porządki w szawkach układam troche okna ale tak żeby sie nie przemęczać w tym tempie może do grudnia sie wyrobie z porządkami he he
Justyśka gratuluje dziewuszki mi się dziś śniło że dziewczynkę urodziłam ciekawe czy sie sprawdzi czy będzie na odwrót
mi na glukoze pewnie da skierowanie jak pojde 27
gosiaczek31 u nas jest tak samo 7,15 bez kolejki pijesz i siedzisz cierpliwie
mnie dziś na pomidory naleciało jadłam szprotki w sosie pomidorowym a na obiad robie właśnie roladki schabowe z salami i mozzarella w sosie pomidorowym a pachnie już w całym domuJustyska89 lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Madziutek i Kasss piękne brzuszkiJustyska gratuluję dziewczynki:-)
Tez jestem po wizycie.Z nowości to odstawiam duphaston i antybiotykwszystko w porządku no i...dalej dziewczynka.Gino z 15 min oglądała:-)
Scarlett2014, Sarah88, kasss, bella82, Niunia86, gosiaczek31, Justyska89, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Magdalena wspolczuje, bede o Tobie jutro myslec :-*
Kasss piekny brzuszeksuper
ja tez po wizycie i u nas nadal chlopakUSG mega szybkie bo to w luxmedzie, lekarka chciala sie upewnic, ze wszystko ok
i po raz kolejny dostalam opiernicz i od lekarki i od poloznej, ze nie biore tabletki przeciwbolowej w przypadku bolu glowy. powiedzialy mi, ze dla dziecka gorszy jest bol i stres matki niz ta tabletka. dziecko tez wtedy dostaje mniej tlenu i subst odzywczych, wiec na nastepny raz mam brac tabletke zanim bol sie "rozkreci".Niunia86, Scarlett2014, gosiaczek31, Sarah88, SunSun, kasss, slodka100 lubią tę wiadomość