X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila 19.99

kaczamila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :*

• SunSun Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    poniżej dokładny link :)

http://www.bliskonatury.pl/pl/p/Maslo-kakaowe-Theobroma-Cacao%2C-pastylki%2C-400g/850
    Dzięki :-) kupię sobie

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masło też jest super ms fajna konsystencję i smarując się na noc skora rano jest nawilżona dostałam też mustelle od koleżanki ale jeszcze nie otwieralam a maz kupił masło kokosowe ale strasznie tłuste ja nie lubię jak się kleje

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez kupiłam balsam z palmersa ostatnio mąż mi kupił jakiś balsam mamamil zuzylam cały ale strasznie tłusty był jak wieczorem się smarowałam to pizame do brzucha przyklejalam heh rano budziłam się z dalej tłustym brzuchem ale jakoś zmeczylam go do końca :) a ten palmers ślicznie pachnie

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja smaruje sie tym co mam pod reka :-) raz balsamem z palmersa, bio oil, balsamem nivea badz zwyklym ziaja :-) a czasem tylko popatrze na balsamy i obiecuje sobie, ze jutro to na pewno sie posmaruje ;-D

gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, długo mnie nie było, sporo ładnych brzuszków i udanych wizyt. Gratuluję!
    Magda jestem z Tobą myślami w tych trudnych chwilach.

U mnie weekend weselnie. Cała sobota zajęta, świadkowałam więc tym bardziej więcej pracy było, niedziela poprawiny. Bardzo fajnie było, nawet potańczyłam troszkę. Ale długie stanie odbiło się trochę na moich nogach ;/ zauważyłam, że żylak mi wyszedł. Chodzę teraz cały czas w rajstopach uciskowych, ech.

Przyszły legginsy w zeszłym tygodniu. Bardzo fajne są. Choć przy wzroście 164 cm, który mam troszkę za długie, ale to legginsy po ziemi szurać ich nie będę :)
    Byłam w poniedziałek w szpitalu, wg wskazania lekarza, żeby sprawdzić czy szyjka się nie skraca. Na szczęście jest ok. Przy okazji zrobił lekarz usg. Dzidzia ma już 210 g :)
    Właśnie puszczam maluszkowi muzyczkę przez słuchawki. Reaguje :) jakbyście chciały poniżej kilka polecanych utworów. Nie wiem czy faktycznie coś w tym jest, że maluszki potem łatwiej się koncentrują itp, ale na pewno jest to urozmaicenie im czasu w brzuszku.
    Polecane utwory Mozarta: Symfonia nr 25 G-moll (KV 183), Andante Sostenuto z sonaty C-dur na skrzypce i fortepian (KV 296), Taniec niemiecki nr 2 (KV 605), Adagio z Divertimento B-dur (KV 287).
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za naszych w meczyku :)

SunSun, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja właśnie nie lubię tego jak się kleje ehh
    Bella ładny brzuszek ja też tak mam ze nie chce mi się smarować staram się raz dziennie a powinno się dwa ale zwyczajnie mi się nie chce

bella82 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss Ja też nie lubię ale wymeczylam ten balsam szkoda mi było go wyrzucić bo 40 zł kosztował ale już go nie ma i się nie kleje :)

kasss lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz palmersa zamienie stosuje krem na rozstępy Elancyl

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Gosiaczek ja bede robic obciazenie glukoza dopiero w 22 tygodniu .u mnie też trzeba siedziec i grzecznie czekać

Ja dopiero dostalam skierowanie do lab. Tak wiec wynik bedzie dopiero na nastepnej wizycie za miesiac. Czyli mam czas zeby zrobic:-) pewnie zrobie pod koniec miesiaca to bedzie tez jakos 21 tydzien.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm mi dzis ginka powiedziala, ze tej krzywej cukrowej nie powinno sie robic wczesniej niz w 24tc... wiec mi na razie skierowania nie dala, widze sie z nia 04.11 i wtedy mi da

Sarah88 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29 polowkowe usg a wizyte mam 4 listopada

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hmmm mi dzis ginka powiedziala, ze tej krzywej cukrowej nie powinno sie robic wczesniej niz w 24tc... wiec mi na razie skierowania nie dala, widze sie z nia 04.11 i wtedy mi da
    ja w pierwszej ciąży robilam właśnie w 24 tygodniu

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam troche zdziwiona ze juz mi dala i nawet upewnilam pytajac czy to na najblizsza wizyte a to bedzie 23 tc. Ale z lekarzem nie bede dyskutowac:-) skoro dala to zrobie i tyle. W sumie wydaje mi sie ze jak ma wyjsc za wysoko to wyjdzie czy bedzie 21,22 czy 25 tc. Poprzednio nie pamietan kiedy dokladnie mialam ale tez chyba jakos kolo 20 tc. Bo pamietam ze jeszcze mnie mdlosci trzymaly:-) i za pierwszym podejsciem glukoza sie nie przyjela i wisialam nad umywalka w przychodni:-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :-* ja zmykam pod kolderke :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myślę jeszcze o tej glukozie. Mojego kuzyna żonie wyszła cukrzyca i ma dietę i insulinę. Tym razem lekarz nie dał mi żadnych wyników do zrobienia dziwne ale oki

Opowiem wam coś dzisiaj miałam taką zachcianke ze szok bo wsiadłam do busa po lekarzu i obok siadł taki chłopak może 1 technikum z pizza tak pachniało ze masakra siedziałam cala drogę jak na szpilkach juz miałam mu mówić żeby dał kawałek bo jak nie to nasle na niego myszy heh. Ale jakimś cudem udało mi się dojechać do domu a zasliniona do pasa chyba byłam :) a przyjechałam do domu to odechciało mi się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:19

Emartea, gosiaczek31, SunSun, kaczamila lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Chciałabym dołączyć do was. Termin mam na 22 marca. To moja trzecia ciaza jednak druga ktora dojdzie do rozwiązania. Chciałam was zapytać w ktorym tygodniu poznalyscie plec dzidziusia jesli juz znacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:31

madziutek 23, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Witam dziewczyny. Chciałabym dołączyć do was. Termin mam na 22 marca. To moja trzecia ciaza jednak druga ktora dojdzie do rozwiązania. Chciałam was zapytać w ktorym tygodniu poznalyscie plec dzidziusia jesli juz znacie
    witaj.ja poznam płeć ns usg polowkowym czyli 29.10

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:

Witamy cie wśród nas :) mam nadzieje ze będziesz się z nami dobrze czuła :). Ja poznałam płeć dzisiaj

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ