X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuruj się Anastacia. Jednak nic tak nie pomaga jak leżenie w łóżku.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cIFJIxHWjO0F-czYafHhvPNPAUQo04WtE9LXa3rQv0w/edit?usp=sharing możesz wejść i edytować?
    Czy to jest ten link by wpisać sie na listę?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co bierzecie na przeziębienie? Ja mam katar i ciągle kicham od poczatku ciazy

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Czy to jest ten link by wpisać sie na listę?

Dokładnie tak.

Ja ostatnio pokonałam przeziębienie miodem, sokiem malinowym, cytryną i czosnkiem. Plus lekarka pozwoliła mi brać Paracetamol - ale to było bardzo lekkie przeziębienie i nic mocniejszego nie potrzebowałam.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    A co bierzecie na przeziębienie? Ja mam katar i ciągle kicham od poczatku ciazy
    Na katar jeśli masz zapchany nos aby oczyscic polecam inhalacje z soli fizjologicznej

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ale ty z tego robilas syrop znaczy znieszalas wszystkie składniki czy jak?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nigdy nie robiłam takich syropów. Ja po prostu czosnek kroiłam w kosteczkę i dawałam na kanapki, herbatę piłam z sokiem malinowym i cytryną a mleko z miodem :) no i zamiast jak zawsze chodzić z przeziębieniem 2 tygodnie, położyłam się do łóżka na 2/3 dni i wystarczyło.

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki witaj Anet ja przytyłam 4 kg płeć poznałam tydz temu ale czekam na potwierdzenie na polowkowym;-)
    Anastacia to lezcie sobie w trójkę i wygrzewajcie się ;-) mi na razie nic nie jest ale maz jest mocno przeziębiony
    ja dzisiaj wkurzylam się na siostrę wzięłam jej bardzo drogi teł na raty zapłaciła jedna i dalej nie płaci tak się wkurzylam ze szok położyłam się do łóżka i poczułam moja Julcie chyba nie lubi jak jestem zła i chciała mnie uspokoić kochana moja :-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha to dzieki spróbuje chociaz nie cierpię czosnku. I w ogóle w tej ciąży jedzenie dla mnie to koszmar ale się zmuszam dla dobra dzdzi

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Witaj Anet - ja poznałam płeć bardzo szybko bo około 12stego tygodnia. Synek :) potem raczej się to potwierdziło na badaniach prenatalnych i na jednej z ostatnich wizyt ale na 100% pewności liczę po połówkowym, które mam w poniedziałek.

Bella u mnie chyba ok po odstawieniu duphastonu - w poniedziałek miałam wrażenie, że czuje się dziwnie, ale to chyba były moje schizy po tym jak zobaczyłam krew na papierze toaletowym (okazało się, że to krew po depilacji ale wystarczyło żebym lekko zeschizowała). Nadal czasami mam wrażenie, że brzuch robi mi się twardszy ale ratuje się magnezem (3/4 tabletki dziennie), zresztą przy duphastonie też miałam takie uczucie więc to raczej nie od tego. Na wszelki wypadek mam jeszcze 3 tabletki w zapasie.
    Bella a Ty bierzesz nospe? bo mi lekarz powiedział, że na ból brzucha mogę brać jeszcze to, ale zdarzyło mi się to może raz.

no wlasnie nigdy nospy nie bralam. mi sie tez wydaje, ze to sa moje schizy ;-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuski wlasnie przyszly mi ciuszki z allegro :-) i tak getry sa boskie:

http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-dlugie-pepitka-m-l-i4672061489.html naprawde miekkie i jak przymierzylam to na brzuchu super, nic nie uwiera :-)

a bluzka jest ok, ale szalu nie ma. myslalam, ze bedzie chociaz troche grubsza :-/
    http://allegro.pl/mega-modna-tunika-ciaza-i-karmienie-kolory-36-40-i4606473549.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Ty przynajmniej byłaś u lekarza wczoraj :) więc trzymaj się myśli, że jest ok.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie, widzisz taka glupia jestem. bo tak w skrocie to wiecie, ze chodze i prywatnie i do luxmedu. prywatny lekarz kazal mi przerwac branie dupka juz w zeszla srode (przestalam brac w niedziele), a ta z luxmedu mysli, ze biore lutke i powiedziala, ze mam nie odstawiac bo na pewno bede miala bole brzucha :-/ wiec kazala mi jeszcze brac jeszcze jedno opakowanie. i tak mi wczoraj nagadala o tym bolu brzucha, ze chyba za bardzo sie tym przejelam :-/

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki :) Ja dopiero wstałam :) Znowu mi sie jakieś cuda śniły -czasami aż boje sie zasnąć.... :(

Życzę Wam miłego dnia i duuuużo zdrówka :)
    Ja czekam z niecierpliwościa na sukienkę bo wesele już za 3tyg i pewnie potrzebne będą poprawki albo w ogóle nie bedzie cos pasowało i kombinuj znowu :/

Powodzenia na wizytach!

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jednak ty kupiłaś te leginsy w pepitke ja się na nie czaje ale też kupie skoro mówisz ze a super

Tak poza tym to witam dziewczyny w ten brzydki dzień

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Nie. Nigdy nie robiłam takich syropów. Ja po prostu czosnek kroiłam w kosteczkę i dawałam na kanapki, herbatę piłam z sokiem malinowym i cytryną a mleko z miodem :) no i zamiast jak zawsze chodzić z przeziębieniem 2 tygodnie, położyłam się do łóżka na 2/3 dni i wystarczyło.
    a mi mąż zrobił ostatnio taka obrzydliwą miksturę że nie wiedziałam czy łykać czy rzygać :P ale wypiłam do połowy kubka i na drugie dzień monter :)

do mleka dał wycisniety czosnek i 2 duże łyżki miodu, straszny smak fuuuuj, ale pomogło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 10:07

SunSun lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bella... czy Tobie nie miesza w głowie tych dwóch lekarzy? :) ja miałam pomysł, żeby chodzić do dwóch ale potem doszłam do wniosku, że jak jedne powie mi Ci coś innego niż drugi to oszaleje :)

Ja na początku miałam tak samo z Bromergonem....o mój lekarz kazał brać, a jak trafiłam w między czasie do innego to był tym bardzo zdziwiony i wystarczyło, żeby namieszać mi w głowie choć koniec końców zrobiłam tak jak chciał mój prowadzący. Teraz dla świętego spokoju staram się chodzić do jednego lekarza - nawet jak mam coś pilnego to szukam wizyty u mojego prowadzącego.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Bella jednak ty kupiłaś te leginsy w pepitke ja się na nie czaje ale też kupie skoro mówisz ze a super

Tak poza tym to witam dziewczyny w ten brzydki dzień

kupilam :-) ja jestem zadowolona, cos czuje, ze jak je zaloze no z tylka nie sciagne :-) material jest naprawde super :-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    201410151_eqqxnwa.jpg

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisza ze zdjecie zostalo poprawnie dodane a zamiast fotki pojawia sie to co widzicie.dlaczego?

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ