X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo to o tym bólu to nie wiedziałam, że tak działa na dziecko!! ale ja starałam się smarować miejsca takim mentolowym "kotkiem" jak kiedys babcie używały,na szczescie przechodziło ,a jakie tabletki można brac na ból głowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:36

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zawsze staram sie zalagodzic naturalnymi sposobami:amolem, spacerem, drzemka itp ale ja jestem migrenowcem wiec zadko kiedy to poaga :-/ najlepiej brac czysty paracetamol np apap (ale nie max, tylko zwykly)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzecie jeszcze kwas foliowy ???? Bo ja myślałam że mi lekarz odstawi juz i ze witaminy będzie kazał brać a on dopisał a jak zapytałam o Wit to powiedział ze tez mogę brać mam sobie jakieś wybrać.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przestalam brac w momencie kiedy zaczelam brac wit dla kobiet w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem bo ja brałam zwiększona dawkę 5 mg i może przez moją chorobę mam brać cały czas i z witaminami nie wiem już sama

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to dobrze ze wizyta udana i bierz te tabletki jak cię boli;-) Justyska ja brałam do 12 tc.
    Dziewczynki właśnie przyszła moja paczka z allegro zamówiłam kosmetyki z palmersa i witaminy za pol ceny pragną plus fajnie to wychodzi cenowo jak chcecie to wstawie wam link sprzedawcy;-)

bella82, Niunia86, SunSun lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss to ja poproszę link :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt:)i uroczych brzuszków.
    U mnie do wizyty równo tydzień.

Małgorzata Kożuchowska urodziła dziś synka ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja płaciłam 41 za dwa op u tego sprzedawcy brałam też oliwke balsam i krem do biustu z palmersa ale nie widze wszystkich tych kosmetyków teraz na stronie może aukcja zakonczona i trzeba zaczekać aż ponownie wystawią
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?p=3&us_id=34041284

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i moj brzuch ;-)

23mtoao.jpg

Scarlett2014, MartaM, Justyska89, SunSun, Niunia86, jasmin, kasss, Emca, Sarah88, gosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie i jestem niepocieszona!!! Maluch podkurczył nogi, do tego jeszcze skrzyżował i odwrócił się pleckami!! Tak więc nadal nie wiemy czy jest chłopcem czy dziewczynką. Następna wizyta za miesiąc dopiero. No ale wszystko jest ok, wiek się różni tylko 2 dni od tego wyliczonego od ostatniej miesiączki, waga i długość też w porządku. Ze mną też wszystko dobrze, tylko trochę hemoglobina zbyt niska. Mam brać żelazo. Trochę później wam pokażę jak się z nami dzidzia ładnie przywitała.

MartaM, bella82, Scarlett2014, Niunia86, kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea to wstydniś z twojego maluszka :) Najważniejsze, że zdrowy i pięknie rośnie :)

Jak ostatnio zamawiałam witaminy z gemini też skusiłam się na kilka kosmetyków palmersa. Do tej pory używałam tylko balsam przeciw rozstępom, a teraz kupiłam dodatkowo masło do pielęgnacji brzucha i oliwkę.
    http://www.aptekagemini.pl/palmers-cocoa-maslo-do-pielegnacji-brzucha-w-czasie-ciazy-125ml.html
    http://www.aptekagemini.pl/palmers-cocoa-terapeutyczna-oliwka-do-ciala-150ml.html
    O oliwce za dużo nie mogę jeszcze napisać, po pierwszych użyciach wydaje się fajna, ale w maśle do brzucha się zakochałam. Gdy użyję go wieczorem po kąpieli to rano skóra jest super. Oby faktycznie te kosmetyki uchroniły mnie od rozstępów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 19:44

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na początku ciąży oliwkę z palmersa i była OK. Potem zrobiłam zakupy na stronce www.bliskonatury.pl i tam zakupiłam masło kakaowe w takich pastylkach, wtedy była jakaś promocja, ale ogólnie w tej chwili za 400g takiego masła płaci się niecałe 43 zł. Tak więc wychodzi dużo taniej niż palmersowe cuda, a główny składnik to i tak masło kakaowe. Te pastylki wystarczy podgrzać np. w kąpieli wodnej. Ostatnio też wypróbowałam roztapianie ich w mikrofali - 2 minuty na 1000w i jest już w konsystencji lejącej. A efekt ten sam.

SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol szukam tych pastylek o coś nie widzę :-) możesz podać dokładniej nazwę?

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja bede robic obciazenie glukoza dopiero w 22 tygodniu .u mnie też trzeba siedziec i grzecznie czekać

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Justwol szukam tych pastylek o coś nie widzę :-) możesz podać dokładniej nazwę?

poniżej dokładny link :)

http://www.bliskonatury.pl/pl/p/Maslo-kakaowe-Theobroma-Cacao%2C-pastylki%2C-400g/850

SunSun lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tak, ale ja lubię kosmetyki z palmersa, przed ciążą stosowałam krem na noc z retinolem (rewelacja), żel do mysia twarzy i balsam brązujący. Z palmersa mam też swój ulubiony krem na dzień z delikatnym filtrem. Jedynie krem pod oczy się u mnie nie sprawdził.

A jak próbowałam stosować masło shea w kostce, olej kokosowy itp. to zawsze coś mi nie pasowało. Lubię eco/naturalne, ale już gotowe mieszanki :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja używam tej oliwki z palmersa i balsamu na rozstępy. ...jestem bardzo zadowolona chce jeszcze dokupic balsam ujędrniający.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny właśnie wróciłam z "zakupów" chociaż nie kupiłam nic bo od piątku mam nową kartę bankomatową i pieniądze mi się na niej rozpłynęły. na koncie internetowym są jak byk a na karcie mam 0 zł... masakra
    ale byłam w biedronce i są jeszcze te śliczne body dla dzieci i te ręczniki rożki kąpielowe. jutro z rana zaraz jadę po te śpioszki i ręczniczek. Śpioszki kupie różowe z Mini chociaż płci jeszcze nie znam. idę na czuja... a jak co to albo w poniedziałek wymienię (jak jeszcze będą) albo po prostu komuś sprzedam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pamięta może któras z Was ile kosztował ten ręcznkiczek kąpielowy z Biedronki? bo nigdzie nie było ceny...

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ