X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ale pogoda ponura dzisiaj bleee...

powodzenia na wizytach trzymam kciuki ;)

Ja dziś mówię, e na pewno chcę rodzeństwo dla mojego malucha...mam nadzieję, że po porodzie ani w międzyczasie zdania nie zmienię...wiedzę jak super jest u mojego męża..jest ich czworo i każdy zawsze odwiedzi mamę, zawsze coś u teściowej w domu się dzieje, jest wesoło i rodzinnie...też chcę kiedyś żeby dzieci mnie odwiedzały przyjeżdżały na obiadki..:P więc mówiłam mężowi o trójeczce:P ale nie wiem jakie w praktyce będą chęci :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, włąsnie nie chce oliwki bo są za tłuste i brudza ubrania...to chyba bede musiala znowu kupic te dla ciezarnych choć są drogie ;/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach,trzymam kciuki :)
    Wczoraj wieczorem miałam jakiś dziwny ból w plecach,taki pulsujący,wystraszyłam się okropnie,aż powietrza mi brakowało. Na szczęście nie trwało to długo i udało mi się w spokoju zasnąć.Nie wiem co to było,ale przeraziłam się.

Co do rodzeństwa ja nic nie planuję,cieszę się z tego,że mam dzidzie w brzuszku. Długo czekałam na tą chwilę.Chciałabym oczywiście kiedyś mieć jeszcze jedno dziecko,ale jak to się mówi...co komu pisane :)

relg2n0abn31771x.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam wczoraj wieczorem straszny ból podbrzusza po prawej stronie(żaden wyrostek), promieniujący przez biodro az do krzyża, bok jakby troche zdrętwiał ;/ i tak to trwało z godzine...od razu sie położyłam do łóżka na lewy bok i tak leżałam, a jak wstałam żeby usiąść to czułam dyskomfort w środku, ucisk...no ciężko to opisać, musze to powiedziec mojej gin na nastepnej wizycie :( ostatnio miałam podobny, tez po prawej stronie, ale promieniujący do nogi, że ledwo szłam, jeszcze to mi się zaczęło dziać na zakupach...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki ból mam często ze od kręgosłupa promieniuje mi na posladek i mi lekarz powiedział ze tak może być bo w środku się wszystko przesuwa i naciska na różne narządy. A w internecie przeczytałam ze to macica naciska na coś od kręgosłupa i stad bierze się ten bol. Mnie w nocy jeszcze tak kolano realizacji ze szok mowie ze do końca ciąży to przez te bóle to będę jak inwalidka

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam na początku ciąży ten rossmanowy balsam...ale tak śmierdzi jakby był przeterminowany i go nie używam;/ lecę samą oliwką na noc i przyklejam się do koszulki-trudno

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki u nas akurat ładna pogoda a ja dopiero wstalam;-) Bella super;-) MartaM trzymaj się jskos;-) ja mam skłonność do rozstępów i wątpię żeby kremy zdzialaly cuda. Sarah ja za duży balsam palmersa 500ml dałam dwadzieścia kilka złotych nie są drogie
    Plecy też mnie często bola wieczorem z łóżka wstać nie moge

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta

my dzieciaczka drugiego planowaliśmy ja chciałam wcześniej żeby różnica wieku była mniejsza ale mieszkalismy w jednym pokoju budowa i dopiero jak sie przeprowadziliśmy odetchneliśmy troche 1,5 roku od przeprowadzki wzieliśmy sie za robote a różnica między dzieciakami bedzie 5 lat
    wiec większość rzeczy mam uniwersalych z tych głównych i najdroższych ;) wózek łóżeczko chociaż krzesełko do karmienia mam różowe kremowe coż jak będzie chłopak może mu to zbytnio na psychike nie wpłynie chyba że mała nie będzie chciała oddać bo krzesełka używa do tej pory

Witaj Anet ja płci jeszcze nie znam

wczoraj sie nie odzywałam bo mnie wzieło na generalne porządki za kuchnie sie wziełam w szawkach sobie powymywałam poukładałam itd itp ale na spokojnie bez pospiechu a dziś aż takiej weny nie mam do porządków

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za 250ml przeciw rozstepom z palmersa dalam 30zł... i uzywalam tylko do biustu, a ziaje uzywam do brzucha za 18 w rossmanie, zastanawiam się czy nie kupić czegoś innego teraz np. lirene, gerber, perfecta, polecacie któryś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:48

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak jest taka wena trzeba wykorzystać wiem po sobie bo na drugi dzień zwykle odwrotnie
    Sarah bo te do samego biustu sa trochę drozsze
    Mam też liren będę mama super ma zapach ale dużo trzeba nskladac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:50

sylwia85 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ten palmers co kupilam to na brzuch jest, a ja go uzywam na biust ;P rozstępy to rozstępy wiec stosuje, bo kupiłam go jak już piersi rosły a brzuch jeszcze nie i tak zostało że smaruje nim piersi a ziają brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:56

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

CO do rodzeństwa to mój M ma 15-letniego syna z pierwszego małżeństwa więc my planujemy jedno:) Oczywiście jak Bóg da więcej to na pewno nie będzie to tragedia bo wiadomo-każde dziecko to dodatkowa dawka szczęścia i miłości ale w planach mamy to jedno,które siedzi w brzuszku :D

No i moja Dzidzia nadal nie chce kopać :( Ale jak byłam na wizycie w pn to pan dr powiedział,że w przeciągu dwóch tyg powinnam doznać tego pięknego uczucia ponieważ dzidzia jest jeszcze mała a ja mam troszke tłuszczyku... Także czekam cierpliwie:)

Miłego dnia życzę:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah z perfecty jest tez ok polecam rowniez oliwke babydream dla kobiet w ciąży rossmana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:06

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia moj z pierwszego malzenstwa ma 15 letnia córkę. ...a my czekamy na nasze drugie

Niunia86 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Sylwia jak jest taka wena trzeba wykorzystać wiem po sobie bo na drugi dzień zwykle odwrotnie
    Sarah bo te do samego biustu sa trochę drozsze
    Mam też liren będę mama super ma zapach ale dużo trzeba nskladac

no dziś już mi sie nie chce mała wstała przed 7 wyszli z tatusiem do przedszkola na 8 a ja usnełam na kanapie i wstałam o 10 i jeszcze nic dziś nie zrobiłam

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi w Krakowie za to mamy dziś cudną pogodę! Już myślę, gdzie wyciągnę męża w weekend na spacer jeśli taka temperatura się utrzyma :)

Ja do brzucha używam Palmersa, co biustu Lirene. Oba balsamy są ok. Ale przy kolejnym zamówieniu z apteki kupię polecane przez Was masło do ciała Palmersa

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia, nie martw się ja też nic nie czuję...:( przyjdzie na nas czas:P

Justyska89, Niunia86, Emily83 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki mam prośbę. Czy mogłybyście dopisać swoje witaminy z DHA, które bierzecie?! Kilka firm nie podaje składu witamin typu Prenatal itp.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1snf_BT3V64zltGJzkpBbtuVrXOzLPB4zx_kRduZiF68/edit#gid=0

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dha bierzecie po konsultacji z lekarzem czy na własną rękę...? bo jak jak zwykle boję się coś sama zacząć brać...jedyne na co mnie było stać, to zmniejszenie dawki luteiny z dwóch tabletek na jedną...i i tak się z tym źle czuję :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore zwykle witaminy bez DHA

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ