X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam przed chwila ze kwietniowki nas wyprzedziły w ilości pisanych postów heh

• SunSun Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska juz naprawdę niedługo i sie doczekasz! :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja kupiłam na początku ciąży ten rossmanowy balsam...ale tak śmierdzi jakby był przeterminowany i go nie używam;/ lecę samą oliwką na noc i przyklejam się do koszulki-trudno

U mnie to samo. Myślałam, że z moją skórą wchodzi w jakąś dziwną reakcje i tak cuchnie.

Madziutek nie wiem kiedy dokładnie wyniki, bo trafiają prosto do lekarza, ale to przecież tylko glukoza jak przy morfologii, wiec powinny być najpóźniej następnego dnia :)

Powiem Wam, że fatalnie zniosłam te dwie godziny. Ledwo wypiłam cały ten kubek (gdyby to jeszcze nie było takie ciepłe), a później cały czas mi się to odbijało, kilka razy nawet mi się cofnęło z żołądka, ale połknęłam z powrotem (fuj !), żeby drugi raz tego nie przechodzić. Było mi słabo, kręciło mi się w głowie. Co chwilę ktoś mnie pytał czy wszystko w porządku, tak kiepsko wyglądałam. Z bycia twardą niestety dziś nici.

Oczywiście, gdy rano zobaczyła mnie pielęgniarka od razu powiedziała, że mam wejść i w żadnym wypadku nie czekać. Jak to usłyszały starsze panie w kolejce to podniosły straszny raban, że jak to i nagle wszystkie zaczęły wymachiwać skierowaniami, że mają na CITO, że ważne badania itd. Jak zwykle :P

madziutek 23 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM a byłaś sama?

• MartaM Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama w sensie bez osoby towarzyszącej? Tak, mąż w pracy. Ja teoretycznie też w pracy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:36

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Pytam bo jedna z moich znajomych tak źle to zniosła, że za drugim razem wzięła męża - właśnie dlatego, że robiło jej się słabo.
    Swoją drogą myślałam, że glukozę robi się trochę później - koło 24 tygodnia. Ja oczywiście zrobię jak lekarz mi zleci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:40

• MartaM Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli jeszcze kiedykolwiek będę miała takie badanie robione to na 100% nie pójdę sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:40

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pewnie będzie w pracy więc planuje iść sama, pytanie tylko czy po badania będę się czuła na tyle dobrze żeby prowadzić samochód :/

• MartaM Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tych dwóch godzinach zjadłam bułkę, którą ze sobą zabrała, przeszłam się wokół parkingu, że zaczerpnąć trochę powietrza i normalnie prowadziłam samochód. No ale na każdego to działa inaczej. Glukozę piły ze mną jeszcze 3 osoby i siedziału kompletnie niewzruszone.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunsun super brzuszek;)
    justyska no kwietniówki szaleja;)
    MartaM współczuje na szczęcie to juz za toba a jeszcze przed nami ja nie wiem jak to przetrwam jak jeszcze zdarza mi się wymiotować wtedy musiała bym to powtarzac tak?

SunSun lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny brzusio Sun :-) jednaj brzuszki u szczuplych dziewczyn wygladaja duzo lepiej takie ksztaltne pileczkowe:-) ja przy tuszy i ten brzuch wyglada grubo i tyle:-) ale coz poradzic trzeba bedzie po porodzie sie za siebie zabrac o ile przy dwojce dzieci bede jeszcze miala sile na cokolwiek:-) MamaAdasia zdrowka dla malego! Ja tez mam czasem takie klucia jakby wewnatrz pochwy, ostatnio nawet mialam takie uczucie jakby wlasnie dretwienia i puchniecia?!? Mowilam o tym gin. I kazala nospe brac wtedy. Marta ja po glukozie mialam dokladnie takie same odczucia za pierwszy razem. Okropne to jest. Ale jakos trzeba dac rade.

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasss trzeba powtorzyc jesli sie zwymiotuje:-) ja tak wlasnie mialam w ciazy z Ola. Ake wtedy juz bez pobrania na czczo. Tylko odrazu po obciazeniu mialam nastepnego dnia. I poszlo juz gladko:-)

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzusie ;) nie dam rady nadrobić, mam nadzieje ze u was wszystko w porządku ;) słuchajcie wpadłam w szał kupowania w Tesco i w smyku z okazji wyprzedaży na kupiłam mbóstwo ubranek ( 5pak śpioszków w tęsknię jeden za 15 drugi za 30 zł wiec tanio bardzo kupiłam tez kombinezon na wyjście ze szpitala ;)) ciuszki sa taki slodkie ze chciałabym mieć wszystkie gdybym mogła ;)))

MartaM, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 super ze zakupy udane nasz płeć?pochwal sie wstaw jakies fotki;)
    sunsun scarlet co myslicie o darmowej szkole rodzenia znalazłam taka na zeromskiego co myslicie?? http://www.zeromski-szpital.pl/?szkola-rodzenia,49

gann3e3k1ojenyv4.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma być dziewczyneczka :) zdj zaraz mogę wstawić ;)

Scarlett2014, Niunia86 lubią tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wsaw wsaw chetnie obejrzymy a do kiedy te promocje w smyku?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

marta i tak dzielnie to zniosłaś i masz już ten ohydny test glukozy za sobą ja miałam go w tamtym tygodniu i to był prawdziwy koszmar jak dla mie czegoś tak ohydnego jeszcze nie piłam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 16:54

MartaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla gratuluje córeczki a jakie imię wybraliście dla małej?
    scarllet co do terminu krzywej cukrowej to każdy lekarz zaleca według swojego uznania kiedy taki test zrobić ale oczywiście zaleca się od 24 tyg ja miałam ten test prędzej bo w mojej rodzinie były przypadki cukrzycy typu 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass brzmi nieźle ale :) 1. Czy będą jeszcze miejsca? Jakoś wątpię :/ 2. Czy nie lepiej ma szkołę rodzenia chodzić tam gdzie chce się rodzić?

A propos... 8 listopada są dni otwarte na ujasteku. Moze którąś z Was to zainteresuje :) ja planuje iść tylko jeszcze muszę zmusić męża żeby poszedł ze mną. No chyba że będzie pracował :/

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem do kiedy promocje ale na stronie internetosu tez są co prawda letnie ale akurat na 68 cm ;) dziewczyny a nie widzicie mojego suwaczka?

f2w39jcg4pc7z6r0.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ