X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie po mojej dłuższej nieobecności:) cieszę się, że znamy płeć coraz większej ilości "naszych forumowych" dzieciaczków:) gratuluję zarówno chłopców jak i tych kilku rodzynek-dziewczynek :)

u mnie wszystko dobrze, miałam troszkę stresujący okres teraz, ale już wszystko wraca do normy:)będę mogła częściej zaglądać:)

jestem w szoku po uzmysłowieniu sobie tego, że za jakiś tydzień zacznie mi się 6-ty miesiąc!

Ach! a co najważniejsze, od dłuższego czasu czuję ruchy maluszków, które są coraz bardziej wyraźne... A DZISIAJ PO RAZ PIERWSZY WIDZIAŁAM JAK MI BRZUCH PODSKAKUJE! JESTEM BARDZO SZCZĘŚLIWA. Widziałam i z jednej i za kilka godzin z drugiej strony, więc chyba oba juniory coraz solidniej dają o sobie znać :*

bella82, Anastacia33, SunSun, Justyska89, MamaAdasia, czekaja, kasss, MartaM, gosiaczek31, madziutek 23, sylwia85, konwalianka, Madzik82, Niunia86, jasmin, Juusti69, kaczamila, Emca, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas niekoniecznie, ja np. czuje raz z jednej a za chwile z drugiej strony, bo bobo sobie przepłynęło na drugą strone, a mam tylko jedno dZiecko w sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:37

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No to co powiecie na 75G przed ciążą Teraz 75H to ile podczas karmienia?

To jeszcze nie jest zle:-) ja przed ciaza 85 j:-) cale szczescie nie rosnie podczas ciazy wiec mam nadzieje ze i po porodzie zostanie jaki jest:-) to i tak dla mnie nadmiar ciezaru do noszenia. Z Ola w ciazy jak bylan tez nosilam do konca te same staniki. Kupilam dwa do karmienia oczywiscie cudem udalo mi sie znalezc sklep w ktorym mi przerobili zwykle na karmiki:-) a po ciazy dalej ten sam romiar. Oby teraz tak samo bo sie zalamie jak bede musiala szukac rozmiaru K:-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w pierszej ciąży golil mnie z wielka chęcią twraz mowil ze też bedzie he he

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek a mozna wogole dostac rozmiar k?

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo matko, ale macie balony :D ja to nosiłam przed ciążą cubusowkie D, teraz nosze h&mowskie D, a tak to miałam typowe B albo C, nie wiem, bo co marka to inna rozmiarówka ;/ raz w sklepie gdzie była brafiterka to wyszło że mam C, ale nie były ani wielkie ani małe, mąż mówił że dla niego "idealne" i to mi wystarczyło :P

teraz mi się nie podobają brodawki, bo są duże ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:45

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas no wkoncu się odezwałaś wszystkie sie o ciebie martwilysmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:46

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82, ja też coraz częściej zastanawiam się jak zorganizować np usypianie dwóch maluchów w c-gu dnia, mój mały jeszcze śpi w dzień, pocieszające dla mnie jest to, że Adaś jest coraz bardziej samodzielny, a jak będzie ciepło to na podwórku zajmie się sam sobą choć na chwilę. Chociaż i tak zawsze boję się, żeby np furtki nie otworzył...Gorzej z tą zazdrością, ale mam nadzieję, że się przyzwyczai :)

Ja przed ciążą miałam tak jak Sarah, 80b albo 80c, zależy od rozmiaru, teraz 80c są akurat.

Ja właśnie pilnowałam się z jedzeniem i faktycznie nie jadłam słodyczy jakiś czas, ale teraz mam na nie chęć..

Ja z depilacją nie mam problemu, w 1szej ciąży do końca dawałam jakoś radę :D

Pocahontas, super że czujesz już chłopaków ;)

Sarah, swoją drogą jeśli brodawki są wypukłe to dziecku łatwiej chwytać pierś podczas karmienia, ja miałam i mam płaskie, wklęsłe, więc na początku małemu ciężko było, używałam tych nakładek Aventu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:53

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dziewczyny co myslicie o kupowaniu krzyzyka chlopcu na chrzest?? jestem w neidziele chrzestna i kupilam krzyzyk. stwierdzilam ze jak ktos chrzci dziecko to jest wierzacy. a wierzacy nie powinien wierzyc w zabobony:)

Czekaja ja uważam, że krzyżyk na chrzest to nic złego. I nawet kupiłam łańcuszek i krzyżyk jak miałam być chrzestną w sierpniu. Ale potem moja teściowa i siostra męża dostały drgawek jak się dowiedziały, że jestem w ciąży (bo podobno ciężarna nie może być chrzestną) i tak mnie wkurzyły, że koniec końców nie zostałam chrzestną a maluch nie dostał łańcuszka i krzyżyka. Bo ja sobie pomyślałam, że mam im dać prezent za kupę kasy a w zamian usłyszę że to pech dla dziecka to stwierdziłam, że w dupie to mam. Krzyżyk będzie dla mojego Jaśka a one jak chcę wierzyć w zabobony to niech wierzą... ale ode mnie mają się z przesądami trzymać z daleka. Wyjaśniłam im to bardzo wyraźnie, bo mnie mocno wyprowadziły wtedy z równowagi.

Pocahontas fajnie, że się odezwałaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:58

czekaja lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://i1.luxlux.pl/25d22622b1e810589dded64e63a03121b2123423 ja mam coś takiego, tylko że ta otoczka wokół sie zrobiła duża i ciemna ;/ mąż jak to pierwszy raz zobaczył to tak się zdziwił, że aż się popłakałam :(

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocachontas całe szczescie ze sie odezwałaś martwiłysmy sie o całą wasza trójkę ale najważniejsze że wszystko ok i czujesz maluchy;)
    a ja mam piersi ostatnio bardzo zaróżowione i widać bardzo zyły nie moge na nie patrzeć a ja miałam zawsze rozmiar D Ale przed ciaza jeszcze pani w sklepie dobrała mi biustonosz i powiedziała ze moj rozmiar to F to nie wiem jak bedzie teraz

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    http://i1.luxlux.pl/25d22622b1e810589dded64e63a03121b2123423 ja mam coś takiego, tylko że ta otoczka wokół sie zrobiła duża i ciemna ;/ mąż jak to pierwszy raz zobaczył to tak się zdziwił, że aż się popłakałam :(
    A ja mam czasem takie tylko też wieksze i sa na nich takie malenkie dziurki i mąż dawno ich nie widział wstydze sie ich

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, ja mam też ciemniejsze niż na tym zdjęciu, i tak jak pisze Kasss, żyły widoczne, ale to chyba normalne :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A ja mam czasem takie tylko też wieksze i sa na nich takie malenkie dziurki i mąż dawno ich nie widział wstydze sie ich
    no ja też własnie tak mam...brzydkie to jest, a mężowi lepiej nie pokazuj bo też może mu sie nie spodobac jak mojemu ;/

zresztą nie dziwie się, skoro nam się nie podoba to czemu facetom miałoby się podobać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:04

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    no ja też własnie tak mam...brzydkie to jest, a mężowi lepiej nie pokazuj bo też może mu sie nie spodobac jak mojemu ;/

zresztą nie dziwie się, skoro nam się nie podoba to czemu facetom miałoby się podobać
    Oni lubia duze jędrne cycuszki i takie moze były ale na początku ciąży a teraz sa brzydkie i u mnie juz rozstepy sie pojawiaja aż nie chce myśleć co bedzie poźniej

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w KappAhl 3 za 2 na kolekcje dziecieca do 2.11.14.Najtanszy artykul gratis.Dodatkowo -20% na jeden art. do 10.11.14.
    Ofert nie laczymy.Pokaz karte & smsa.

Może Ktoras będzie zainteresowana :-) ja ostatnio wyrabialam kartę- na miejscu przed zakupami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:29

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Gosiaczek a mozna wogole dostac rozmiar k?

Mozna ale tylko brytyjskie firmy:-) mam to szczescie ze bez problemu znajduje je w warszawie w mniejszych miastach nie ma szans. No i niestety ale to duzo wiekszy wydatek niz zwykle rozmiary ogolnodostepne. Bo musza byc solidne i dobrze skrojone. Na szczescie nie sa to babcine spadochrony:-) i wygladaja naprawde fajnie i sexy. Wiec spoko juz sie przyzwyczailam. Kiedys to byl moj straszny kompleks. Zawsze wszyscy zwracali uwage tylko na biust.
    A teraz wyobrazcie sobie jaki problem kuoic ciuchy na taki rozmiar:-) gora duza, dol normalny. Kurtki, bluzki, wszystko dobrac to cud musi sie zdarzyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas super ze wrocilas:-) no i gratuacje podwojnych kopniakow. To musi byc super uczucie. Dwoje na raz daje czadu:-)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas a my sie tak martwilysmy o Ciebie ;* super ze sie odezwalas ;)

A moj m jest zachwycony moimi piersiami teraz... bo moze nie urosly duzo ale zrobily sie takie pelne... jak gdzies wychodzimy to kaze mi zakladac dekolty duze ;) heh faceci... jak zakladam golfa to " strzela focha" ;)

A ja sobie nie wyobrazam zeby mial mnie m golic tam... nie mam problemu z nagoscia przy nim aczkolwiek dla mnie to jest hmmm..."niekomfortowe".. :)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek z ich ''delikatnością'' to dopiero by nas pozacinali ale jak brzuch zasłoni to jakoś musimy to zrobic ja narazie daje rade ale 5 a 9 mc to znaczna różnica

madziutek 23 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ