X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie po mojej dłuższej nieobecności:) cieszę się, że znamy płeć coraz większej ilości "naszych forumowych" dzieciaczków:) gratuluję zarówno chłopców jak i tych kilku rodzynek-dziewczynek :)

u mnie wszystko dobrze, miałam troszkę stresujący okres teraz, ale już wszystko wraca do normy:)będę mogła częściej zaglądać:)

jestem w szoku po uzmysłowieniu sobie tego, że za jakiś tydzień zacznie mi się 6-ty miesiąc!

Ach! a co najważniejsze, od dłuższego czasu czuję ruchy maluszków, które są coraz bardziej wyraźne... A DZISIAJ PO RAZ PIERWSZY WIDZIAŁAM JAK MI BRZUCH PODSKAKUJE! JESTEM BARDZO SZCZĘŚLIWA. Widziałam i z jednej i za kilka godzin z drugiej strony, więc chyba oba juniory coraz solidniej dają o sobie znać :*

bella82, Anastacia33, SunSun, Justyska89, MamaAdasia, czekaja, kasss, MartaM, gosiaczek31, madziutek 23, sylwia85, konwalianka, Madzik82, Niunia86, jasmin, Juusti69, kaczamila, Emca, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas niekoniecznie, ja np. czuje raz z jednej a za chwile z drugiej strony, bo bobo sobie przepłynęło na drugą strone, a mam tylko jedno dZiecko w sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:37

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No to co powiecie na 75G przed ciążą Teraz 75H to ile podczas karmienia?

To jeszcze nie jest zle:-) ja przed ciaza 85 j:-) cale szczescie nie rosnie podczas ciazy wiec mam nadzieje ze i po porodzie zostanie jaki jest:-) to i tak dla mnie nadmiar ciezaru do noszenia. Z Ola w ciazy jak bylan tez nosilam do konca te same staniki. Kupilam dwa do karmienia oczywiscie cudem udalo mi sie znalezc sklep w ktorym mi przerobili zwykle na karmiki:-) a po ciazy dalej ten sam romiar. Oby teraz tak samo bo sie zalamie jak bede musiala szukac rozmiaru K:-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w pierszej ciąży golil mnie z wielka chęcią twraz mowil ze też bedzie he he

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek a mozna wogole dostac rozmiar k?

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo matko, ale macie balony :D ja to nosiłam przed ciążą cubusowkie D, teraz nosze h&mowskie D, a tak to miałam typowe B albo C, nie wiem, bo co marka to inna rozmiarówka ;/ raz w sklepie gdzie była brafiterka to wyszło że mam C, ale nie były ani wielkie ani małe, mąż mówił że dla niego "idealne" i to mi wystarczyło :P

teraz mi się nie podobają brodawki, bo są duże ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:45

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas no wkoncu się odezwałaś wszystkie sie o ciebie martwilysmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:46

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82, ja też coraz częściej zastanawiam się jak zorganizować np usypianie dwóch maluchów w c-gu dnia, mój mały jeszcze śpi w dzień, pocieszające dla mnie jest to, że Adaś jest coraz bardziej samodzielny, a jak będzie ciepło to na podwórku zajmie się sam sobą choć na chwilę. Chociaż i tak zawsze boję się, żeby np furtki nie otworzył...Gorzej z tą zazdrością, ale mam nadzieję, że się przyzwyczai :)

Ja przed ciążą miałam tak jak Sarah, 80b albo 80c, zależy od rozmiaru, teraz 80c są akurat.

Ja właśnie pilnowałam się z jedzeniem i faktycznie nie jadłam słodyczy jakiś czas, ale teraz mam na nie chęć..

Ja z depilacją nie mam problemu, w 1szej ciąży do końca dawałam jakoś radę :D

Pocahontas, super że czujesz już chłopaków ;)

Sarah, swoją drogą jeśli brodawki są wypukłe to dziecku łatwiej chwytać pierś podczas karmienia, ja miałam i mam płaskie, wklęsłe, więc na początku małemu ciężko było, używałam tych nakładek Aventu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:53

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dziewczyny co myslicie o kupowaniu krzyzyka chlopcu na chrzest?? jestem w neidziele chrzestna i kupilam krzyzyk. stwierdzilam ze jak ktos chrzci dziecko to jest wierzacy. a wierzacy nie powinien wierzyc w zabobony:)

Czekaja ja uważam, że krzyżyk na chrzest to nic złego. I nawet kupiłam łańcuszek i krzyżyk jak miałam być chrzestną w sierpniu. Ale potem moja teściowa i siostra męża dostały drgawek jak się dowiedziały, że jestem w ciąży (bo podobno ciężarna nie może być chrzestną) i tak mnie wkurzyły, że koniec końców nie zostałam chrzestną a maluch nie dostał łańcuszka i krzyżyka. Bo ja sobie pomyślałam, że mam im dać prezent za kupę kasy a w zamian usłyszę że to pech dla dziecka to stwierdziłam, że w dupie to mam. Krzyżyk będzie dla mojego Jaśka a one jak chcę wierzyć w zabobony to niech wierzą... ale ode mnie mają się z przesądami trzymać z daleka. Wyjaśniłam im to bardzo wyraźnie, bo mnie mocno wyprowadziły wtedy z równowagi.

Pocahontas fajnie, że się odezwałaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:58

czekaja lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://i1.luxlux.pl/25d22622b1e810589dded64e63a03121b2123423 ja mam coś takiego, tylko że ta otoczka wokół sie zrobiła duża i ciemna ;/ mąż jak to pierwszy raz zobaczył to tak się zdziwił, że aż się popłakałam :(

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocachontas całe szczescie ze sie odezwałaś martwiłysmy sie o całą wasza trójkę ale najważniejsze że wszystko ok i czujesz maluchy;)
    a ja mam piersi ostatnio bardzo zaróżowione i widać bardzo zyły nie moge na nie patrzeć a ja miałam zawsze rozmiar D Ale przed ciaza jeszcze pani w sklepie dobrała mi biustonosz i powiedziała ze moj rozmiar to F to nie wiem jak bedzie teraz

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    http://i1.luxlux.pl/25d22622b1e810589dded64e63a03121b2123423 ja mam coś takiego, tylko że ta otoczka wokół sie zrobiła duża i ciemna ;/ mąż jak to pierwszy raz zobaczył to tak się zdziwił, że aż się popłakałam :(
    A ja mam czasem takie tylko też wieksze i sa na nich takie malenkie dziurki i mąż dawno ich nie widział wstydze sie ich

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, ja mam też ciemniejsze niż na tym zdjęciu, i tak jak pisze Kasss, żyły widoczne, ale to chyba normalne :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A ja mam czasem takie tylko też wieksze i sa na nich takie malenkie dziurki i mąż dawno ich nie widział wstydze sie ich
    no ja też własnie tak mam...brzydkie to jest, a mężowi lepiej nie pokazuj bo też może mu sie nie spodobac jak mojemu ;/

zresztą nie dziwie się, skoro nam się nie podoba to czemu facetom miałoby się podobać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:04

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    no ja też własnie tak mam...brzydkie to jest, a mężowi lepiej nie pokazuj bo też może mu sie nie spodobac jak mojemu ;/

zresztą nie dziwie się, skoro nam się nie podoba to czemu facetom miałoby się podobać
    Oni lubia duze jędrne cycuszki i takie moze były ale na początku ciąży a teraz sa brzydkie i u mnie juz rozstepy sie pojawiaja aż nie chce myśleć co bedzie poźniej

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w KappAhl 3 za 2 na kolekcje dziecieca do 2.11.14.Najtanszy artykul gratis.Dodatkowo -20% na jeden art. do 10.11.14.
    Ofert nie laczymy.Pokaz karte & smsa.

Może Ktoras będzie zainteresowana :-) ja ostatnio wyrabialam kartę- na miejscu przed zakupami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:29

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Gosiaczek a mozna wogole dostac rozmiar k?

Mozna ale tylko brytyjskie firmy:-) mam to szczescie ze bez problemu znajduje je w warszawie w mniejszych miastach nie ma szans. No i niestety ale to duzo wiekszy wydatek niz zwykle rozmiary ogolnodostepne. Bo musza byc solidne i dobrze skrojone. Na szczescie nie sa to babcine spadochrony:-) i wygladaja naprawde fajnie i sexy. Wiec spoko juz sie przyzwyczailam. Kiedys to byl moj straszny kompleks. Zawsze wszyscy zwracali uwage tylko na biust.
    A teraz wyobrazcie sobie jaki problem kuoic ciuchy na taki rozmiar:-) gora duza, dol normalny. Kurtki, bluzki, wszystko dobrac to cud musi sie zdarzyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas super ze wrocilas:-) no i gratuacje podwojnych kopniakow. To musi byc super uczucie. Dwoje na raz daje czadu:-)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas a my sie tak martwilysmy o Ciebie ;* super ze sie odezwalas ;)

A moj m jest zachwycony moimi piersiami teraz... bo moze nie urosly duzo ale zrobily sie takie pelne... jak gdzies wychodzimy to kaze mi zakladac dekolty duze ;) heh faceci... jak zakladam golfa to " strzela focha" ;)

A ja sobie nie wyobrazam zeby mial mnie m golic tam... nie mam problemu z nagoscia przy nim aczkolwiek dla mnie to jest hmmm..."niekomfortowe".. :)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek z ich ''delikatnością'' to dopiero by nas pozacinali ale jak brzuch zasłoni to jakoś musimy to zrobic ja narazie daje rade ale 5 a 9 mc to znaczna różnica

madziutek 23 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ