X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u was raz dostajecie z łokcia a raz z pięty:) i dlatego z dwóch stron, ja czuję w tych miejscach w których gin mi pokazał, że się zagnieździły maluchy:)

miło, że o mnie nie zapomniałyście:)

aaa i z nowości, to dzisiaj rano zauważyłam, że mam już delikatną linię na brzuchu.

a co do tycia w ciąży, to coś czuję, że za kilka dni stuknie mi dycha na plus:)

30-go mam usg połówkowe, ciekawa jestem ile moje chłopaki urosły i czy nadal są chłopakami:)oby rosły zdrowo:)

czekaja, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas 10 kg przy blizniakach to nie duzo:-) Tobie wolno wiecej niz nam:-)
    ja narazie depiluje sie sama z lusterkiem albo na czuja:-) poprzednio do konca ciazy dawalam rade i przed porodem w szpitalu tez ogolilam sie sama. Brzuch przeszkadza ale jakos mozna sobie poradzic. Zreszta ja teraz w ciazy nie zaprzatam sobie az tak tym glowy. Mojego G nie bede prosila, jakos mam opory. On pewnie tez by nie chcial z obawy ze mnie pozacina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:44

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny już macie problemy z depilacją? ja do końca sie goliłam tuż przed porodem też na macanego co prawda ale jednak a mnie i tak goliła przed porodem mimo że nie bardzo było co tzn brzuch do cesarki

ja ruchy czuje dosyć często ale bardzo nisko i to mnie troche niepokoi bo macica na ostatniej wizycie była już powyżej pępka a ja ruchy tylko w dole brzucha czuje i to dość intensywne dobrze że pojutrze mam usg to sie dowiem czy wszystko ok

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tutaj taka cisza hmm :) mamusie spocie :)

Właśnie dowiedziałam się że żona mojego kuzyna która ma rodzic z 7 tyg do szpitala trafiła na cukrzycę ciążowa a miała dietę przyjmowała insulinę i niewiadomo co się stało do szpitala trafiła

• SunSun Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie coś ucichło.Kurcze a ja dziś zostałam w lóżku-trochę brzuch mnie bolał i głowa.Stwierdziałam ,że to przeczekam w lóżku i to była najgorsza decyzja!Nie dość że nawet do łazienki nie chce mi się iść to chyba zostanie w pidżamie spowodowało jeszcze gorsze samopoczucie!Dzień chyba trwa już z 40 godzin a ja czuje się jak kupe grubego lenia! :P Nagle cere mam okropną,wielki brzuch i tłuste cyce.NIE POLECAM!

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i co rusz wymyślam co może pójść nie tak w ciąży.Jestem chyba ekspertem od diety cukrzycowej ;)

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Aha i co rusz wymyślam co może pójść nie tak w ciąży.Jestem chyba ekspertem od diety cukrzycowej ;)

A cukrzyce masz ??? Mam nadzieje ze nie urodzi przez to wcześniej niech poczeka jeszcze z 2 tyg chociaz

• SunSun Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no właśnie nie mam...tylko od tego siedzenia w domu czytałam takie dziwne różne artykuły.....:-/

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja staram się o takich rzeczach nie myśleć bo mąż mi zakazał heh . Mój K gdzieś z kolega rozmawiał i ten ma żonę w 7 mies. ciąży i ten dał mojemu mężowi rade taka żeby mi internet wyłączył bo niby kobieta w ciąży i internet to źle połączenie heh tamten mówił ze swojej żonie wyłączył internet bo wyczytywala wszystko możliwe. Ja staram się nie myśleć o złych rzeczach ale też boje się ze coś przegapie:(

SunSun, bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun nie czytaj. Jeśli już Internet to lepiej oglądanie rzeczy dla malucha. Ja dziś nic nie kupiłam amle myślę że jutro bądź dziś zamówię to: http://allegro.pl/jesienny-kocyk-maluszka-minky-75x100cm-kolderka-i4625906522.html

A poza tym to wróciłam z obiadu u teściowej, zjadłam sałatkę śledziową, ciastko i nadal jestem głodn więc gotuje pierogi :) a jutro pewnie będę Wam narzekać ze tyje:)

• SunSun Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk sliczny :-) i to chyba będzie twój pierwszy zakup dla Juniora?:-D

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett kocyk jest przesliczny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk super chyba odgapie od ciebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się w nim zakochałam choć pewnie będzie mało praktyczny :) ale trudno kompletowanie wyprawki zaczynam od mniej praktycznych rzeczy :) tylko chyba wezmę ten mniejszy? Jest 75x100 albo 100x135? Jak myślicie?

Mam na razie tylko body z Biedronki :) zgodnie z tradycją forum :)

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje, ze dla maluszkow mniejszy rozmiar bedzie lepszy

• Rubi Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratujcie:( mam cos jak jelitowke..nie wymiotuje ale mi cały czas niedobrze..miałam 3 razy wizytę na kablu normalnie że mnie woda leciała..i teraz mam 37, 6 i nie wiem co robić..wzięłam teraz panadol ale boję się że nie pomoże..plecy mnie bolą i ogólnie bardzo mi źle..aha wypilam pół szkl wygazowanej coli :(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje ze większy chociaż nie wiem

• bella82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to jedz do szpitala, albo zadzwon do swojego gina. duzo zdrowka :-*

• SunSun Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi albo szpital albo pogotowie intenistyczne? Na pewno bym tego nie bagatelizowala...

ex2btv738sn49jef.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudny ten kocyk już wylądował u mnie w zakładkach te z sówkami boskie po prostu
    chociaż szkoda że nia ma tego z małpkami ale może jeszcze będą nie śpieszy mi sie

na początek lepiej mniejszy czy do wózka czy do łóżeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 20:42

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ