X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski! nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze jestescie :-)
    ja dzis tez mam kiepski dzien, wlasnie Maly po wczorajszych wariacjach jest bardzo spokojny i nie bardzo chce kopac :-( czulam pare kopniaczkow rano, a po poludniu czulam jak sie obraca a tak poza tym cisza :-( i jestem niespokojna a Wy piszecie, ze macie tak samo! ja wiem, ze uspokoje sie dopiero jak bede Malego trzymac w ramionach...
    Scarlett fajnie, ze pracujesz i ja uwazam, ze jesli nie ma przeciwskazan i kochasz swoja prace to olej innych ludzi i nie rzejmuj sie tym co mowia!
    zamowilas wczoraj ta sukienke na allegro? :-)

SunSun lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia jakie ty pysznosci robisz na obiad...i jeszcze piszesz o tym a mi ślinka cieknie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie zamówiłam :) ale zamówiłam legginsy w pepitkę + jedne czarne ocieplane :)

A dziś oczywiście chcę coś kupić dla Juniora :)

A Bella jak maluchy będę w ramionach to pewnie też się będziemy martwić :) tylko jeszcze innymi rzeczami :) np. mój prowadzący ostatnio mi mówił, że jest na etapie martwienia się o syna bo ten robi prawo jazdy :)

Anastacia moi szefowie w sumie nie wiem na co liczą :) chyba się po prostu cieszą, że pracuje bo choć zachowali się super to na pewno moje L4 ich przeraziło. Żywcem nie miał mnie kto zastąpić - na szczęście mam już osobę, którą uczę więc jestem spokojniejsza.

• Madzik82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki niestety teraz waga nam skoczy czy bedziemy jadly czy nie :( w pierwszej ciazy tylam rowno 1,5kg co 3 tyg i niewazne czy sie objadalam czy jadlam malo. Takie uroki ciazy.
    brzucha faktycznie nie mam prawie wcale, jestem bardzo wysoka i moze to dlatego. Cieszy mnie to bo mam 16miesiecznego synka i ciezko by mi bylo go nosic z duzym brzuchem.
    a minusy sa takie ze nikt mnie nie traktuje jak ciezarna. Nawet maz wieczorem pyta czy mu cos przyniose czy zrobie herbate. Kiedy mu przypominam ze jestem w ciazy i to on moglby mi zrobic zaraz slysze "przepraszam, zapomnialem ze jestes w ciazy". Sama czasem o tym zapominam, tyle jest pracy przy pierwszym dziecku a jeszcze teraz nam choruje

MamaAdasia, madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • muszka27 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja jestem 5 kg na plusie, na razie waga w miejscu stoi od 1,5 tygodnia, bo ostatnio jem mniej, a widze, ze brzuch rośnie bo mam problemy z depilacja tu i ówdzie :D

ja do tej pory przytyłam 7 kg i na ostatniej wizycie lekarz powiedział, żebym zwracała większą uwagę na to co jem, a więc w odstawkę poszły słodycze i inne puste kalorie... i też mam problemy z depilacją...najzwyczajniej nie widzę :P a z czasem będzie coraz trudniej, bo brzuch będzie jeszcze większy....i tak się zastanawiam jak do tego tematu podejść... czy zrezygnować z depilacji bikini i miejsc intymnych? ostatnio poddawałam się tym "zabiegom" tak właściwie tylko przed wizytą u lekarza, ale nie wiem czy nie zrezygnować z czasem....jak Wy do tego podchodzicie?

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o mnie zdaje sobie sprawe ze wszystkich dramatycznych rzeczy ktora sa wokol i ktore moga sie wydarzyc. jednak nie dopuszczam do siebie mysli ze cos bedzie nie tak. marze o dotarciu do granicy przezywalnosci a potem zeby maluszek mial juz ten 1kg to wtedy chyba mozna byc spokojniejsza. ja raz poronilam i mowie sobie ze to i tak duzo za duzo cierpienia jak na jedna osobe i nic zlego wydarzyc sie nie moze.

jesli chodzi o ruchy ja niby cos czulam kolo 17tc ale nie wiedzialam czy to ruchy. pewna bylam po 18t ale potem byl dobry tydzien ciszy. teraz czuje malucha codziennie ale nie mocno. mam lozysko na przedniej scianie i moze dlatego.

jeśli chodzi o wage to mysle ze z genami nie wygramy. oczywiscie nie mowie ze mozna sobie pozwalac na tort i czekolade codziennie ale wydaje mi sie ze jak ktos ma malo przytyc to przytuje malo bez wiekszych ograniczen. jesli ktos ma tendencje to nawet dwa kawalki ciasta w tygodniu odbija sie na wadze. ja cwicze 6x w tygodniu i jezdze na rowerku stacjonarnym z jedzeniem pilnuje sie jak moge a mam 6kg na plus. duzo dla mnie za duzo. wierze jednak ze dzieki cwiczenia i bieganiu do lipca sierpnia uda mi sie wrocic do wagi ze slubu:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• muszka27 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewuszki niestety teraz waga nam skoczy czy bedziemy jadly czy nie :( w pierwszej ciazy tylam rowno 1,5kg co 3 tyg i niewazne czy sie objadalam czy jadlam malo. Takie uroki ciazy.
    brzucha faktycznie nie mam prawie wcale, jestem bardzo wysoka i moze to dlatego. Cieszy mnie to bo mam 16miesiecznego synka i ciezko by mi bylo go nosic z duzym brzuchem.
    a minusy sa takie ze nikt mnie nie traktuje jak ciezarna. Nawet maz wieczorem pyta czy mu cos przyniose czy zrobie herbate. Kiedy mu przypominam ze jestem w ciazy i to on moglby mi zrobic zaraz slysze "przepraszam, zapomnialem ze jestes w ciazy". Sama czasem o tym zapominam, tyle jest pracy przy pierwszym dziecku a jeszcze teraz nam choruje

ja też mam mały brzuszek szczególnie rano, coś tam widać, ale uważam że jest mały... z drugiej strony, jeszcze jest czas by był ogromny ;D

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:

eee mój mąż też czasami zapomina, że jestem w ciąży... mimo brzucha :)

Swoją drogą to dziewczyny z małymi dziećmi mają trudniej... w końcu musicie się sporo nanosić dzieciaków. Ja się ostatnio przestraszyłam jak synek kuzynki wskoczył mi w ramiona.... tzn. ucieszyłam się, bo to słodki dzieciak, ale przestraszyłam się bo oczywiście go zapałam żeby nie upadł a on swoje już waży.

muszka ja jeszcze walczę z depilacją ale nie wiem jak długo :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet pracuj sobie jezeli masz na to sile i ochote. Moja mama ze skurczami dokonczyla swoja zmiane, poszla na piechote do domu, zrobila ojcu obiad na kilka dni i wybrala sie spacerkiem do szpitala gdziw po kilku godzinach urodzila bez znieczulenia i nacinania. Hahaha kiedys chyba powietrze bylo inne i ciaze bez komplikacji

czekaja, MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett piękny ten Twój Jasiek :) I piękne imię dla synka :) Ja też jeszcze pracuje i jeżeli nie będzie przeciwwskazań to chciałabym od stycznia pójść na zwolnienie.

Byłam dziś na połówkowym u swojego gina (nfz). Wszystko dokładnie pomierzył, posprawdzał, odpowiedział na wszystkie pytania. Łożysko nadal jest na ścianie tylnej, tak jak od samego początku i nie ma takiej możliwości żeby się przesunęło na przednią, nawet mi dokładnie pokazał gdzie jest i gdzie by było, gdyby było z przodu. Mała nie ma wcale takiej dużej główki, wszystkie pomiary są w granicach 20t3d - 21t2d. No i jest większa ma już 415g! <3 Stópki ma już wysoko nad pępkiem. Wszystkie wyniki badań ok, obciążenie glukozą też, szyjka 44 mm.

Jestem zła, bo w tej poradni genetycznej (w której byłam poniedziałek) olewają pacjentki, które przecież często kierowane są z konkretnych powodów, są w grupie wysokiego ryzyka. I co z tego, że lekarz z certyfikatem fmf, skoro badanie trwa 5 min, mierzy wszystko niedokładnie w pośpiechu i nawet źle określa umiejscowienie łożyska.

Teraz już będę musiała z mężem ostatecznie wybrać imię dla naszej małej :)

czekaja, Sarah88, kasss, SunSun, MamaAdasia, Scarlett2014, gosiaczek31, madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka27 wrote:
    ja do tej pory przytyłam 7 kg i na ostatniej wizycie lekarz powiedział, żebym zwracała większą uwagę na to co jem, a więc w odstawkę poszły słodycze i inne puste kalorie... i też mam problemy z depilacją...najzwyczajniej nie widzę :P a z czasem będzie coraz trudniej, bo brzuch będzie jeszcze większy....i tak się zastanawiam jak do tego tematu podejść... czy zrezygnować z depilacji bikini i miejsc intymnych? ostatnio poddawałam się tym "zabiegom" tak właściwie tylko przed wizytą u lekarza, ale nie wiem czy nie zrezygnować z czasem....jak Wy do tego podchodzicie?
    lusterko albo mąż :) już o tym myslałam ponad tydzien temu jak sie zaciełam zamiast ogolić ;/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myslicie o kupowaniu krzyzyka chlopcu na chrzest?? jestem w neidziele chrzestna i kupilam krzyzyk. stwierdzilam ze jak ktos chrzci dziecko to jest wierzacy. a wierzacy nie powinien wierzyc w zabobony:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja a co Twój lekarz mówi na rowerek stacjonarny? Mój rowerek leży nie używany od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży... nie pytałam o niego lekarza, ale zasadniczo mój prowadzący powtarza że dozwolone są 3 sporty w ciąży "spacer, pływanie i sex" :)

A no i po wczorajszej rozmowie z ortopedą mam mocne postanowienie pójścia na basen. Tylko chcę w piątek dopytać ginekologa co mogę wziąć jako ochronę przed bakteriami. A potem muszę sprawdzić czy uda mi się ukryć biust w starym stroju :)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze bede prosci o pomoc meza a przed terminem porodu wybiore sie do kosmetyczki:)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche zazdroszcze obecnym tutaj pierworodkom. Mozecie sie w pelni skupic na maluchu. Ja sie bede musiala rozdwoic i jeszcze poradzic sobie z zazdroscia starszaka. Ogolnie padne pewnie na twarz,a o drzemce z dzieckiem moge zapomniec. I jak uspic jedno dziecko jak drugie wariuje. Jak mam karmic piersia jak drugie bedzie mi w tym czasie wyrzucalo wszystko z szafek w kuchni? Aaaaaa bedzie sajgon

MamaAdasia, gosiaczek31, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet rowerek stacjonarny to najbardziej bezpieczna forma ruchu oprocz spacerow::) stoi stabilnie obciazenie ustawiasz pod siebie i jeszcze mozesz tv ogladac:) ja jezdze codziennie 30 minut ze srednia predkoscia 20km na godzine:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy to ja nie pracuje ale za to śpiewam w weekendy na weselach.Czasami to jest tylko sobota a czasami od piątku do niedzieli zasuwamy... Ostatnia impreze mamy 7 lutego i chciałabym na niej byc mimo,że kazdy mi mówi,że gdzie to cała noc na nogach i jeszcze do tego przepona pracuje to i brzuch boli. Moim zdaniem pracując przeponą od 10 lat jestem na takim etapie,że wiem kiedy powinnam przystopowac a kiedy moge popracowac. Poza tym mam możliwośc sie zdrzemnąc jakies 30min więc spoko :)

No bo kto lepiej zna moje ciało niż ja sama? Skoro daje radę i lekarza mówi,że nie ma przeciwwskazań to nie mam zamiaru siedziec w domu i patrzec w sufit :)

SunSun lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś rano na wadze +4 kg, ale chyba muszę zacząć się pilnować bo podjadam ostatnio za dużo słodyczy.
    Z depilacją na szczęście jeszcze nie mam problemów, a później jakoś poratuję się lusterkiem :)
    Wczoraj przeglądałam stronę smyka. Teraz jest sporo promocji i opinie o ciuszkach też pozytywne, więc chyba zamówię coś wieczorem.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zapowiedzialam mezowi, ze bedzie mnie golic :-) ostatnio stwierdzilismy, ze musimy zaczac cwiczyc by sie nauczyl zanim brzuch duzy urosnie ;-)
    Scarlett zgadzam sie, ale ja sobie tlumacze, ze jak dziecko bedzie juz z nami to bede miala wieksza kontrole nad tym co sie z nim dzieje (wiem, ze zludne), a teraz to nic nie moge :-/
    Madzik Ty mowisz, ze przez to, ze nie masz brzucha nikt Cie nie traktuje jak ciezarna. a ja mam brzuch i ludzie jak mnie widza to najczesciej odwracaja wzrok, nikt mnie w kolejce nie przepusci, czy w tramwaju miejsca nie ustapi. a maz od samego poczatku jest najszczesliwszy jak mu pisze, ze ide spac. nie pozwala mi nic w domu robic :-D

czekaja, Madzik82 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik wszystko kwestia dobrej organizacji. latwo nie bedzie ale pewnie wszystko sie ulozy:) ja wprawdzie spodziewam sie pierwszego ale wiem to z doswiadczenia siostry czy szwagierek:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ