X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Swoją drogą to mam do Was pytanie: która z Was jeszcze pracuje poza mną i Anastacią? Pytam bo jestem ciekawa czy to naprawdę aż tak rzadkie.... a mi się aż nóż w kieszeni otwiera jak po raz kolejny słyszę, że powinnam o siebie bardziej zadbać. Dosłownie jakbym w dupie miała ciążę i dziecko. Sory ale to chyba ja i mój lekarz powinniśmy zdecydować co dalej z moją pracą a nie "życzliwa" koleżanka z biura która się chyba na mnie obraziła, że nie wzięłam L4 bo teraz jej będzie głupio od razu pójść na zwolnienie.

Sory, że teraz ja smęcę ale to dla mnie drażliwy temat :)
    Ja jeszcze pracuję, ciąża to nie choroba

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Kaczamila, Ewa, Bella, piękne brzusie i zgodzę się ze Scarlett, Kasss jest na 1. miejscu pod względem wielkości brzuszka :)

Scarlett, słodkie zdjęcie Jasia :)

Kurcze, ja cały czas myślę o tej wadze, teraz przez 2 tygodnie przytyłam 1kg,od początku chyba ok 4kg. to niby ok,ale tak myślę że do końca to jeszcze daleko, masakra...

Jasmin, gratuluję synka ;)Jakie imię?
    Ja się tam wagą nie przejmuję, zaczęłam specjalnie więcej jeść, bo jak mała jest przez to malutka że się ograniczałam to ja tobpierdo* ę i wolę więcej przytyć aby tylko ona rosła tak jak trzeba.

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Witam wszystkie mamusie po mojej dłuższej nieobecności:) cieszę się, że znamy płeć coraz większej ilości "naszych forumowych" dzieciaczków:) gratuluję zarówno chłopców jak i tych kilku rodzynek-dziewczynek :)

u mnie wszystko dobrze, miałam troszkę stresujący okres teraz, ale już wszystko wraca do normy:)będę mogła częściej zaglądać:)

jestem w szoku po uzmysłowieniu sobie tego, że za jakiś tydzień zacznie mi się 6-ty miesiąc!

Ach! a co najważniejsze, od dłuższego czasu czuję ruchy maluszków, które są coraz bardziej wyraźne... A DZISIAJ PO RAZ PIERWSZY WIDZIAŁAM JAK MI BRZUCH PODSKAKUJE! JESTEM BARDZO SZCZĘŚLIWA. Widziałam i z jednej i za kilka godzin z drugiej strony, więc chyba oba juniory coraz solidniej dają o sobie znać :*
    no dobrze że się odezwałaś bo wszystkie się tutaj martwiłyśmy o Ciebie.

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    To jeszcze nie jest zle:-) ja przed ciaza 85 j:-) cale szczescie nie rosnie podczas ciazy wiec mam nadzieje ze i po porodzie zostanie jaki jest:-) to i tak dla mnie nadmiar ciezaru do noszenia. Z Ola w ciazy jak bylan tez nosilam do konca te same staniki. Kupilam dwa do karmienia oczywiscie cudem udalo mi sie znalezc sklep w ktorym mi przerobili zwykle na karmiki:-) a po ciazy dalej ten sam romiar. Oby teraz tak samo bo sie zalamie jak bede musiala szukac rozmiaru K:-)
    Matko Gosiaczek toż to ja pierniczę, ale pewnie mąż zadowolony bo ma fajne zabaweczki. Mój swoje zabaweczki uwielbia

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Gosiaczek a mozna wogole dostac rozmiar k?
    Na allegro wszystko można. ;)

gosiaczek31, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    madziutek z ich ''delikatnością'' to dopiero by nas pozacinali ale jak brzuch zasłoni to jakoś musimy to zrobic ja narazie daje rade ale 5 a 9 mc to znaczna różnica
    Mój to by się dobierał do mnie zamiast golić ;)

gosiaczek31, SunSun, Emartea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda jak sie zna rozmiar dokadnie to mozna tez na allegro zaryzykowac. ja osobiscie nie lubie bielizny kupowac bez przymierzania bo nawet w jednej firmie biustonosze maja inne kroje i nie zawsze rozne modele dobrze leza na biuscie a ja to mam bzika na tym punkcie:-) wymagajacy biust i wlascicielka. Ale dzieki temu po ciazy i rocznym karmieniu moj biust o dziwo nie ucierpial. Narazie tez jakos sie trzyma.
    Maz jasne ze zadowolony. Taki ma typ... Jedni lubia male inni duze:-) ale i zazdrosny przez to bo wie ze inni zwracaja uwage:-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    dziewczyny już macie problemy z depilacją? ja do końca sie goliłam tuż przed porodem też na macanego co prawda ale jednak a mnie i tak goliła przed porodem mimo że nie bardzo było co tzn brzuch do cesarki

ja ruchy czuje dosyć często ale bardzo nisko i to mnie troche niepokoi bo macica na ostatniej wizycie była już powyżej pępka a ja ruchy tylko w dole brzucha czuje i to dość intensywne dobrze że pojutrze mam usg to sie dowiem czy wszystko ok
    Też mam kopniaki na dole i to na dodatek nie wyczuwalne ręką tylko czuję od środka. Pewnie nie szybko ręką wyczuję bo mam łożysko z przodu tylko raz jak się na lewym boku położyłam to z boku brzucha mnie zboksowała, i było to gołym okiem widać, a wiem że zboksowała bo ma USG pokazał mi że jest w pozycji takiej że główka jest na górze a to co na dole czuję to mnie nogami kopie.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM jak dla mnie idealnie zorganizowany ślub cywilny.no i wyglądałas przepieknie

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    zawsze nosiłam 75D dopóki krawcowa nie zwróciła mi uwagi że złe staniki noszę i poleciła mi sklep gdzie gościówa dobiera odpowiednie rozmiary i okazało się że jednak powinnam nosić 75G od razu biust lepiej wyglądał
    to tak naprawde o duzo za mały nosiłas

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was w ten chłodny, żeby nie powiedziec mroxny poranek...bo zimno z rana:-(miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 06:49

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w dużo lepszym stanie...zapomniała z tego wszystkiego Wam się pochwalić że we wtorek rano w pozycji na znak i leżąca zgieta nogą odezwał się w końcu mały..:) już byłam pewna że to on..i wczoraj rano dokładnie w tej samej pozycji i tylko w tej również się rozpychal..:) a dziś w nocy postanowiłam wypić jeszcze trochę coli nooiiii uaktywnil się maluszek porządnie:P mam tylko nadzieję że wojowal tak bo dostał sporą dawkę cukru a nie bo bylo mu źle z powodu mojego samopoczucia..
    Dzisiaj pewnie wyleze się w łóżku..zimno jest za oknem 5st:/ dzięki za wczorajszą radę po konsultacjach z lekarzem jakoś mi lepiej było na duszy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 07:58

bella82, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super że czujesz się lepiej i że mały się odzywa :) jednak cola każdego pobudza :)

Ja mogę się dziś dołączyć do narzekania na pogodę :/ wstałam i zaczynam pracę ale wymagało to ode mnie dużo silnej woli :) w ogóle w tym tygodniu czuje duże zmęczenie.. nie wiem czy to kwestia stresu przed usg połówkowym, dużej ilości pracy czy dużej ilości spraw po pracy :) a może po prostu ciąża daje mi coraz bardziej w kość. Ale nic :) dam radę a w nagrodę czeka mnie długi weekend :)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach.

Marta pięknie wyglądałaś w dniu ślubu ;)

Pytanie do dziewczyny które planują szkołę rodzenia: kiedy chcecie chodzić? Niunia i Kasha chyba teraz tak? Ja myślałam o grudniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 08:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i zgodzę się w ten brzydki dzień :( widzę ze spora część z was jeszcze śpi. Moja nutka wczoraj wieczorem zrobiła sobie ze mnie worek treningowy chyba z godzinę czułam jak się tłucze masakra wiercipietka mam i dwa razy kopnela tak ze zabolało w szoku byłam.

Scarlett ja do szkoły rodzenia raczej kolo 24 tyg ciazy bo słyszałam że tak najlepiej

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Scarlett ja zaczynam szkołę rodzenia 17 listopada :) Jak dzwoniłam to pani położna powiedziała,że od 24 tyg powinno sie zacząć chodzić :) U mnie to będzie równo skończone 24 tyg :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy ślub cywilny z racji tego,że mój M jest o rozwodzie... Ja chciałabym mieć białą skromna sukienkę-nie koniecznie do ziemi ale taką tez rozważam i ma u nas być ok 80 osób. Z tym,że ma to wyglądać bardziej jak normalne wesele. Zespół i zabawa do białego rana :)

Mój M przy ślubie kościelnym 17 lat temu impreze miał w domu więc nie miał jakiegoś normalnego wesela dlatego to jedno chcemy mieć z prawdziwego zdarzenia :)
    W końcu dla mnie to ma byc pierwsze i ostatnie więc chcę je zapamiętać :)

gosiaczek31, Endi84, SunSun lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczatka,
    Nadrabiam zaległości- plamienia mam że względu na pekajace naczynka. Teraz znów wróciłam do większej dawkę bo znowu problem powrocil.

Faktycznie pogoda jest dziś beznadziejna.

My teraz mamy remont w domku- łazienka i malowanie ścian. Mam nadzieję że facet szybko się ogarnie bo 3 tyg z moja teściowa to nie wytrzymam:/

Ja jeszcze nie kompletuje wyprawie dla małego. Póki co mam dwa ręczniki kapielowe z biedronki i kilka pieluszek flanelowych.
    3.11 mam usg polowkowe i już się nie mogę doczekać. Nasz synek będzie miał na imię Michal;) w porównaniu z córka jest mniej ruchliwy ale to mi nie przeszkadza.

Miłego dzionka!

gosiaczek31, Niunia86, SunSun lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!
    witam sie w pochmurny dzien, niestety pogoda ma ogromny wplyw na moj humor :-/ i zaczynam dzien zamartwiania sie nr 2 :-/ Maly jest mniej aktywny, co prawda kopal dzis z samego rana ale teraz jest cisza :-( ja uciekam do dentysty :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pogoda pod psem. Ja niewyspana bo Ola poplakiwala w nocy.
    Rubi dobrze ze czujesz sie lepiej.
    Gratuluj kopniakow. Zycze udanych wizyt dzisiaj. Ja swoja musialam przelozyc na przyszly tydzien na srode. Bo okazalo sie ze maz w pracy i nie ma kto z Mala zostac w domu. Ale zla bylam. Juz tak dlugo Manstwa nie widzialam a jesZcze sie przesunelo wszystko w czasie.
    Marta slicznie wygdalas na slubie. Podobnie jak wy uwazam ze kazdy powinien zrobic tak jak uwaza. My mamy koscielny bo maz chcial i wesele tez, mi na tym nie zalezalo w sumie wolalabym cywilny i skromne przyjecie. Ale nie zaluje naszego bo byl to super dzien i zabawa:-)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej mamuski!
    witam sie w pochmurny dzien, niestety pogoda ma ogromny wplyw na moj humor :-/ i zaczynam dzien zamartwiania sie nr 2 :-/ Maly jest mniej aktywny, co prawda kopal dzis z samego rana ale teraz jest cisza :-( ja uciekam do dentysty :-/[/QUOT

Bella na tym etapie ciazy maluchy mogą być jeszcze mało ruchliwe.
    Mój babel odezewa się przy sniadanku a później dopiero późnym wieczorem. Nie martw się tak.

Sarah88, bella82 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ