X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    oto odpowiedź dlaczego rodzi się coraz więcej chłopców ;P
    http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/idzie-wojna-rodzi-sie-coraz-wiecej-chlopcow_384077.html

Moja babcia tak zawsze mowila. Ze jak sie chlopcow duzo rodzi to wojna idzie.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    dziewczyny dziekuje za slowa otuchy <3
    ja wrocilam od dentystki i w koncu zamknelam sprawe leczenia kanalowego ktore ciagnie sie za mna od poczatku ciazy!
    mam nadzieje, z juz do konca ciazy bede miala spokoj :-)
    dziewczyny macie problemy z dziaslami? bo mi sie wydawalo, ze moje sa w calkiem dobrym stanie jak na ciaze a dentystka mi mowi, ze mam typowo ciazowe czyli podpuchniete i zaczerwienione.
    odkąd jestem w ciąży to dziąsła są spuchnięte i krwawią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:29

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    A pytanie co do tych pieluch ile tetrowe przydało by się kupić i ile flanelowych
    ja mam zamiar z 10 kupić łącznie, ale w biedronce widziałąm ostatnio ręczniczek(z hello kitty itp) za 4zł i jak jeszcze bedzie to kupie do wycierania buzi

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    odkąd jestem w ciąży to dziąsła są spuchnięte i krwawią

Witam. Ja opuchniętych nie ma, ale krwawią przy każdym myciu. Przed ciążą tak nie było.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    A pytanie co do tych pieluch ile tetrowe przydało by się kupić i ile flanelowych

Justyska ja mialam 10 tetrowych i 5 flanelowych i mi wystarczylo

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problem z dziaslami. Wiem ze juz pisalyscie ale nie dam rady wrocic do tego watku, jakie plyny mozna uzywac do plukania? Eludril?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eludril mozna,ja wlasnie nim plucze.

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

ja melduje sie z bolącym gardłem mała rano 39 stopni gorączki więc lekarz zaliczony na razie bez antybiotyku ale też gardło

ja do płukania mam corsodyl

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa :) Ślub był organizowany na wariackich papierach, a właściwie to mąż organizował, bo ja byłam na studiach w innym mieście i przyjechałam na gotowe :) A dużego wesela w końcu nie zrobiliśmy, chyba z lenistwa.

Ja do płci też już jestem pewna, bo potwierdzone na 3 usg, a wczoraj to już lekarz dokładnie zaprezentował mi i mężowi, jak to ujął, 'okolice narządów rozrywkowych' naszej córki :) Ale się cieszę, chociaż z kompletowaniem wyprawki jeszcze się wstrzymam, przynajmniej do czasu aż urządzimy pokoik i będzie gdzie to wszystko chować.

Jeżeli chodzi o dziąsła to krwawią przy szczotkowaniu regularnie, ale co jakiś czas bardzo puchną i są obolałe, wtedy płuczę szałwią.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do mniejszych kocyków to moja ma 4 lata i nad śpi z tymi kocykami co jej kupiłam po urodzeniu może do przykrycia już troszkę za krótkie ale ona uwielbia sie do nich przytulać a kupiłam jej jeden duży taki jak na łóżko jednoosobowe to nie chce bo za duży
    jeden kupiłam podwójny tzn tak jakby dwa kocyki były zszyste razem też zapłaciłam sporo ale jest jak nowy poza tym że teściowa kiedyś chciała coś na nim uprasować i przypaliła go żelazkiem ale dokupie jakąś Łatke i zatkam to miejsce i bedzie jak nowy

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje :)

Ja ostatecznie uporałam się z przeziębieniem (najpierw zablokowane zatoki, katar, później zeszło na gardło), do nosa stosowałam wodę morską, do tego częste inhalacje z soli i amolu, dużo gorącej herbaty z sokiem z czarnego bzu lub konfiturami z malin i naparu z imbiru, miodu i cytryny. Piłam też syrop prenalen. Po tygodniu przeszło, tylko nie wiem co pomogło. Może wszystko razem.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Polecam pieluchy tetrowe. W sklepie nie ma ich co macac bo dopiero po wypraniu i wyprasowaniu sa miekkie. Przydadza sie jak dziecko uleje, zeby cos wytrzec i sa tanie wiec nie ma zalu wyrzucic jak sie zmasakruja. Ja mialam 5 tetrowych i 3 flanelowe, takie kolorowe. Wszystkie byly w obrocie.
    kocyki dwa. Jeden gruby do wozka, drugi moze byc cienki, do domu, do spania. Ale z jednym tez dacie rade. Gruby koc przydal mi sie tylko na zime. Czesto dodaja kocyki przy zakupie wozka albo lozeczka. Te z Pepco sa ok.

Sarah88, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia to odpoczywaj i zdrowiej a jak twoja córcia chodzi z zaklejonym okiem?
    dzieci uwiebiaja kocyki ten co wrzuciła scarlet jest swietny ja go zamówie i tą kostke metki tez dzieci lubią tylko zaczekam do jutra i zobacze czy różowy czy zielony
    mój mąż właśnie stwierdził że nie ma co sie spieszyc na zakupy bo kurtke kupie w 30 min i bedziemy czeać do 19 oj chciała bym ją w ogóle kupić

sylwia85 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziołszki, w rossmannie z kartą rossne z 30zł na 20zł do końca października Palmers przeciw rozstepom, dzis po badaniu jade kupic 2 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:15

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    sylwia to odpoczywaj i zdrowiej a jak twoja córcia chodzi z zaklejonym okiem?
    dzieci uwiebiaja kocyki ten co wrzuciła scarlet jest swietny ja go zamówie i tą kostke metki tez dzieci lubią tylko zaczekam do jutra i zobacze czy różowy czy zielony
    mój mąż właśnie stwierdził że nie ma co sie spieszyc na zakupy bo kurtke kupie w 30 min i bedziemy czeać do 19 oj chciała bym ją w ogóle kupić
    ja rózowy, zielony, albo niebieski ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku będe dziecko do spania wkładała w rożku bo podobno noworodki lubią ciasnote bo przypomina im się jak było w brzuszku :) a potem to mam dwa śpiworki(bez rękawków) gruby i cienki, więc może na razie jeden kocyk wystarczy...zawsze można rozwinąć rożek i przykryć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:18

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam w ten zimny dzień, brrr...

Byłam na bazarku i kupiłam świetne leginsy zwykłe lekko ocieplane za 30zł i tunikę tez za 30zł, dla małego spodnie dresowe z ociepleniem.

Jeśli chodzi o okrycie kąpielowe dla dzidzi to ja kupiłam właśnie na ryneczku, super mięciutki i milusi, od dawna juz używam zwykłego ręcznika frotte dla Adasia, bo to okrycie za małe.

Kocyki przydadzą się właśnie dwa, cieńszy i grubszy, ja mam jeden z Kubusiem, nawet po praniu jest miękki.

Pieluszek tetrowych miałam chyba z 10-15 białych, 3 kolorowe i flanelowe tez kolorowe, bo musiałam pieluchować małego.Pieluchy dostałam a część kupiłam na Allegro.

No u mnie mały dużo ulewał , to pamiętam że pomimo że było ich tyle to ciągle je prała, dobrze bo było lato :)

Ja z dziąsłami nie mam problemów.

Powiem Wam,że często boli mnie brzuch a za chwilę czuję kopniaki, chyba maleństwo się mocno przemieszcza.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się dziewczynki trzymajcie kciuki odezwe sie pewnie późno bo wizyta o 19 dopiero;)
    Sarah za Ciebie tez trzymam ;)

jasmin, MamaAdasia, bella82, Sarah88, SunSun, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dziewczynki wszystkie marcowki beda mialy to samo fajnie:):) mamy ubrane w legginsy dzieci ubrane w body z biedronki i przykryte tymi kocykami i niektore jeszcze maja reczniczki z biedronki :) co to bedzie pozniej jak juz wszystkie bedziemy wyprawke szykowaly pewnie nie raz bedziemy od siebie odgapialy ):)ale fajnie tak ze mozna od kogos cos sciagnac:)

bella82, Sarah88, SunSun lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka pewnie że fajnie bo to przecierz nic zlego a za to będziemy miały same najlepsze i sprawdzone rzeczy a pieniądze dobrze wydane;)

Sarah88 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ