Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
bella82 wrote:dziewczyny dziekuje za slowa otuchy
ja wrocilam od dentystki i w koncu zamknelam sprawe leczenia kanalowego ktore ciagnie sie za mna od poczatku ciazy!
mam nadzieje, z juz do konca ciazy bede miala spokoj
dziewczyny macie problemy z dziaslami? bo mi sie wydawalo, ze moje sa w calkiem dobrym stanie jak na ciaze a dentystka mi mowi, ze mam typowo ciazowe czyli podpuchniete i zaczerwienione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:29
-
Justyska89 wrote:A pytanie co do tych pieluch ile tetrowe przydało by się kupić i ile flanelowych
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję za miłe słowa
Ślub był organizowany na wariackich papierach, a właściwie to mąż organizował, bo ja byłam na studiach w innym mieście i przyjechałam na gotowe
A dużego wesela w końcu nie zrobiliśmy, chyba z lenistwa.
Ja do płci też już jestem pewna, bo potwierdzone na 3 usg, a wczoraj to już lekarz dokładnie zaprezentował mi i mężowi, jak to ujął, 'okolice narządów rozrywkowych' naszej córkiAle się cieszę, chociaż z kompletowaniem wyprawki jeszcze się wstrzymam, przynajmniej do czasu aż urządzimy pokoik i będzie gdzie to wszystko chować.
Jeżeli chodzi o dziąsła to krwawią przy szczotkowaniu regularnie, ale co jakiś czas bardzo puchną i są obolałe, wtedy płuczę szałwią. -
co do mniejszych kocyków to moja ma 4 lata i nad śpi z tymi kocykami co jej kupiłam po urodzeniu może do przykrycia już troszkę za krótkie ale ona uwielbia sie do nich przytulać a kupiłam jej jeden duży taki jak na łóżko jednoosobowe to nie chce bo za duży
jeden kupiłam podwójny tzn tak jakby dwa kocyki były zszyste razem też zapłaciłam sporo ale jest jak nowy poza tym że teściowa kiedyś chciała coś na nim uprasować i przypaliła go żelazkiem ale dokupie jakąś Łatke i zatkam to miejsce i bedzie jak nowy -
Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje
Ja ostatecznie uporałam się z przeziębieniem (najpierw zablokowane zatoki, katar, później zeszło na gardło), do nosa stosowałam wodę morską, do tego częste inhalacje z soli i amolu, dużo gorącej herbaty z sokiem z czarnego bzu lub konfiturami z malin i naparu z imbiru, miodu i cytryny. Piłam też syrop prenalen. Po tygodniu przeszło, tylko nie wiem co pomogło. Może wszystko razem. -
Dziewczyny! Polecam pieluchy tetrowe. W sklepie nie ma ich co macac bo dopiero po wypraniu i wyprasowaniu sa miekkie. Przydadza sie jak dziecko uleje, zeby cos wytrzec i sa tanie wiec nie ma zalu wyrzucic jak sie zmasakruja. Ja mialam 5 tetrowych i 3 flanelowe, takie kolorowe. Wszystkie byly w obrocie.
kocyki dwa. Jeden gruby do wozka, drugi moze byc cienki, do domu, do spania. Ale z jednym tez dacie rade. Gruby koc przydal mi sie tylko na zime. Czesto dodaja kocyki przy zakupie wozka albo lozeczka. Te z Pepco sa ok.Sarah88, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
sylwia to odpoczywaj i zdrowiej a jak twoja córcia chodzi z zaklejonym okiem?
dzieci uwiebiaja kocyki ten co wrzuciła scarlet jest swietny ja go zamówie i tą kostke metki tez dzieci lubią tylko zaczekam do jutra i zobacze czy różowy czy zielony
mój mąż właśnie stwierdził że nie ma co sie spieszyc na zakupy bo kurtke kupie w 30 min i bedziemy czeać do 19 oj chciała bym ją w ogóle kupićsylwia85 lubi tę wiadomość
[/url]
-
kasss wrote:sylwia to odpoczywaj i zdrowiej a jak twoja córcia chodzi z zaklejonym okiem?
dzieci uwiebiaja kocyki ten co wrzuciła scarlet jest swietny ja go zamówie i tą kostke metki tez dzieci lubią tylko zaczekam do jutra i zobacze czy różowy czy zielony
mój mąż właśnie stwierdził że nie ma co sie spieszyc na zakupy bo kurtke kupie w 30 min i bedziemy czeać do 19 oj chciała bym ją w ogóle kupić -
ja na poczatku będe dziecko do spania wkładała w rożku bo podobno noworodki lubią ciasnote bo przypomina im się jak było w brzuszku
a potem to mam dwa śpiworki(bez rękawków) gruby i cienki, więc może na razie jeden kocyk wystarczy...zawsze można rozwinąć rożek i przykryć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:18
-
Hej, witam w ten zimny dzień, brrr...
Byłam na bazarku i kupiłam świetne leginsy zwykłe lekko ocieplane za 30zł i tunikę tez za 30zł, dla małego spodnie dresowe z ociepleniem.
Jeśli chodzi o okrycie kąpielowe dla dzidzi to ja kupiłam właśnie na ryneczku, super mięciutki i milusi, od dawna juz używam zwykłego ręcznika frotte dla Adasia, bo to okrycie za małe.
Kocyki przydadzą się właśnie dwa, cieńszy i grubszy, ja mam jeden z Kubusiem, nawet po praniu jest miękki.
Pieluszek tetrowych miałam chyba z 10-15 białych, 3 kolorowe i flanelowe tez kolorowe, bo musiałam pieluchować małego.Pieluchy dostałam a część kupiłam na Allegro.
No u mnie mały dużo ulewał , to pamiętam że pomimo że było ich tyle to ciągle je prała, dobrze bo było lato
Ja z dziąsłami nie mam problemów.
Powiem Wam,że często boli mnie brzuch a za chwilę czuję kopniaki, chyba maleństwo się mocno przemieszcza.gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno to dziewczynki wszystkie marcowki beda mialy to samo fajnie:)
mamy ubrane w legginsy dzieci ubrane w body z biedronki i przykryte tymi kocykami i niektore jeszcze maja reczniczki z biedronki
co to bedzie pozniej jak juz wszystkie bedziemy wyprawke szykowaly pewnie nie raz bedziemy od siebie odgapialy ):)ale fajnie tak ze mozna od kogos cos sciagnac:)
bella82, Sarah88, SunSun lubią tę wiadomość