X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dzisiaj ciagnie mnie w dole okrutnie...nieprzyjemne jest to uczucie.mysle ze to ze zmeczenia bo po pracy sie zaczęło

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę co 4 tyg i L4 tez co 4 pielęgniarka która wypisuje chorobowe mówiła ze może na 30 dni a jak jej nie było i lekarz mi wpisał to wpisał na 31 niewiem os czego to zależy. Może chciała więcej kasy od twojej siostry wyciągnąć

Co do ruchów to wczoraj mnie mała pokopala ze szok a dzisiaj cicho siedzi ze szok kilka razy ja poczułam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:57

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska mnie mój maluch ostatnio tez nieźle kopie...

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia tylko mój to wcześnie zaczyna ja w 18 tyg ty juz w 20 ledwo tydzień czuje kopniaki takie lekkie a już wczoraj z godzinę tak szalała bez przerwy energiczne dziecko będzie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 18:10

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja tez co 4 tygodnie mam wizyte... ale odkad czuje ruchy to czas leci szybciej i nie stresuje sie tak bardzo ;)

a wlasnie... bo moja siostra musiala miec wizyte co 2 tyg bo lekarka mowila ze nie moze wystawic L4na dluzej niz 2 tyg. a mi moj gin bez problemu wystawia na 4 tygodnie... jak myslicie???
    obydwie chodzimy do prywatnych lekarzy...

Mi tez wypisuje na 4 tyg. I nigdy nie bylo problemu. Nikt sie nie czepial.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUS ponoć nie lubi dłuższych zwolnień niż 21 dniowych więc część lekarzy nie lubi wypisywać dłuższych zwolnień. Ale to żadna reguła. Podobnie jest z wizytami: jedni lekarze zalecają co 2 tygodnie, inni co 3 a jeszcze inni co 4 tygodnie.

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    sylwia to odpoczywaj i zdrowiej a jak twoja córcia chodzi z zaklejonym okiem?
    dzieci uwiebiaja kocyki ten co wrzuciła scarlet jest swietny ja go zamówie i tą kostke metki tez dzieci lubią tylko zaczekam do jutra i zobacze czy różowy czy zielony
    mój mąż właśnie stwierdził że nie ma co sie spieszyc na zakupy bo kurtke kupie w 30 min i bedziemy czeać do 19 oj chciała bym ją w ogóle kupić

kass chodzi o dziwo bez problemu dziś jej pierwszy raz zrobiłam wolne bo taka biedna z tą gorączką to nie przyklejałam a 29 mamy wizytę prywatną u innego okulisty zobaczymy co powie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie weszliśmy,wciaz cczekamy a ja i moje bobo w nerwach :/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kurcze ale dużo piszecie nie nadrobie dzisiaj za nic ; (

Dzisiak w pracy było lekko za to prywatnych spraw do załatwiania coraz więcej, pracuje tylko do końca grudnia i ani dnia dłużej, nie mogę się juz doczekać ;))

mam nadzieję że u wszystkich wszystko dobrze ;) do dzisiaj przytyłam 6 kg mam nadzieje ze to w miarę normalnie

widziałam ze piszecie o ruchach ja pierwsze poczułam w ostatnim dniu 18 tygodnia, z dnia na dzień są bardziej wyczuwalne ale tylko przezemnie, nie czuje natomiast jak malutka się przemieszcza, tylko takie plusowanie co jakiś czas, jak kopie i rusza rączkami, lozysko mam na scianie przedniej wiec stwardnienia tez nie czuje ;)

Bella to ty wklejalas zdjęcie brzuszka w leginsach w pepitke? Są super tez chce takie! ;p a na allegro nie mogę znaleźć z pasem na brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 19:26

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero nadrobiłam zaległości

ja l4 mam na dokładnie 25 dni

ja też nie mam body z biedronki ani ręcznika ani nic jeszcze nie kupiłam kocyk mi sie bardzo podoba ale to temat na później

najpierw musze zacząć od jakieś komody bo tak samo jak SunSun nie mam gdzie tego wszystkiego jeszcze trzymać

Dorka1979 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla ja wklejalam i jeszcze ktoras z mamusiek :-)

podsylam link:

http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-dlugie-pepitka-m-l-i4672061489.html

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 dziekuję bardzo, dobrze się noszą i nie mechacą? pytam bo moje ostatnie które zamówiłam z allegro są beznadziejne :P

http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-becik-z-falbanka-i-szarfa-i4708372475.html

dziewczyny nr 463 czy 403 ? pomóżcie jeden już wybrałam ten w różowe sówki bez falbanki ale podobno przydają się dwa, a ta falbanka jest taka urocza że nie mogę się oprzeć tylko nie wiem który wziąć :(

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla ja jestem z nich bardzo zadowolona, sa mega wygodne i po praniu nic sie z nimi nie stalo, ale juz teraz wiem, ze na chlodniejsze dni sie nie nadaja bo jest w nich po prostu zimno.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah daj znać dzisiaj , bo jestem aż ciekawa czy będzie ta dziewczynka :D
    Ja w 18 tyg poczułam pierwszego konkretnego kopniaka od tamtej pory czuje tylko pukanie , taki kopniak się narazie nie powtórzył ;)
    Ja na temat L4 się nie wypowiem , nie mam pojęcia..:)
    Czy kregosłup daje Wam znać o sobie? bo umnie tak.. nie wiem co to będzie w 9msc.
    Tak jak SunSun i vanilla musze kupić komode dla dziecka , kompletnie nie będe miała gdzie pochować ubranek.

JUTRO JA WIZYTUJE! TRZYMAJCIE KCIUKI! PROSZE!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 19:45

SunSun, jasmin lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok mi kręgosłup coraz mocniej dokucza... ale ja sobie dokładam tym że siedzę kilka godzin dziennie. Ortopeda nie wiele mógł mi pomóc - mam zwracać uwagę na to jak siedzę i jak śpię. Pomóc może basen. Ewentualnie kąpiele z solą jeśli ginekolog nie będzie miał nic przeciwko. Ogółem jednak nie liczę na wielką poprawę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia słodkie te rożki :) heh chyba następna rzecz zgapie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zmartwiłaś mnie ;) jeszcze legginsow nie dostałam a już ma mi być w nich za zimno? :)

Noa trzymam kciuki :) ciekawe jak tam dziewczyny

A i ja jutro też mam wizytę u mojego prowadzącego więc też poproszę o trzymanie kciukow. .. zawsze pomagają;:)

noa8, SunSun lubią tę wiadomość

• moonia81 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. wreszcie trochę odpocząć można. od rana do teraz miałam normalnie pełną chatę znajomi podrzucili swoich dwóch synów bo nasze dzieciaki mają przerwę szkolną a oni musieli iść do pracy i nie mieli co z dzieciakami zrobić. po wszystkim pokój dziewczyn to jak po huraganie wyglądał ale już sytuacja opanowana.JA z zakupami już nie będę szalała bo mam masę ubranek po najmłodszej,kocyków również. chociaż na wyprzedażach to na pewno się nie powstrzymam i obkupię wszystkie córeczki. rodzinka już poinformowana że będzie 5 córeczka i co mnie miło zaskoczyło że nikt nie mówił nic że szkoda itp. a raczej pozytywnie każdy reagował,pewnie żeby mi przykro nie było hehe. ale ja i tak kocham tą moją kruszynkę. widzę że dużo z nas ma łożysko na przedniej ścianie. mnie kręgosłup też często boli zwłaszcza jak myję naczynia albo sprzątam. trzymam kciuki za wizyty

Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i498iikv1ryry89.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    bella82 dziekuję bardzo, dobrze się noszą i nie mechacą? pytam bo moje ostatnie które zamówiłam z allegro są beznadziejne :P

http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-becik-z-falbanka-i-szarfa-i4708372475.html

dziewczyny nr 463 czy 403 ? pomóżcie jeden już wybrałam ten w różowe sówki bez falbanki ale podobno przydają się dwa, a ta falbanka jest taka urocza że nie mogę się oprzeć tylko nie wiem który wziąć :(

Dla mnie chyba 463 :) kurcze a ja myślałam że rożek tak średnio jest potrzebny :/ myślałam nawet żeby kupić rożek który potem można rozłożyć i powstaje kocyk. Sama nie wiem :/

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett na bolący kręgosłup jedź do spa albo na jakiś basen z biczami wodnymi itd, ja sobie wczoraj popływałam pomasowałam plecki i super było :) teraz bede chodziła już częściej bo czytałam też że pływanie ułatwia poród przygotowuje ciało do wysiłku i ćwiczy oddychanie, zawsze byłam leniwa jeżeli chodzi o uprawianie sportów jak juz to zumbe albo pilates, pływanie bylo na szarym koncu ale jak ma pomóc to warto spróbować :)

Justyska - zgapiaj :P

f2w39jcg4pc7z6r0.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ