X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto odpowiedź dlaczego rodzi się coraz więcej chłopców ;P
    http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/idzie-wojna-rodzi-sie-coraz-wiecej-chlopcow_384077.html

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej mamuski!
    witam sie w pochmurny dzien, niestety pogoda ma ogromny wplyw na moj humor :-/ i zaczynam dzien zamartwiania sie nr 2 :-/ Maly jest mniej aktywny, co prawda kopal dzis z samego rana ale teraz jest cisza :-( ja uciekam do dentysty :-/
    to normalne, moje bardzo żywe dziecko też raz wariuje a raz nic sie nie odzywa, bo pewnie śpi albo szkudzi :D(już kilka razy je chwyciłam na tym, ze gdy przylozylam reke to sie poruszało, ale bez kopania) nie ma co sie denerwowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:01

bella82 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Dziewczyny, na stronie Smyka są też fajne kocyki i tańsze.
    http://www.smyk.com/babyono-kocyk-z-mikrofibry-dwustronny-74x100-cm-malpki,p1054405410,swiat-niemowlaka-p

Też jest bardzo ładny :)

A ile potrzebuję kocyków? 2? czy więcej?

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki nic lepszego na pogodę nie powiem niestety :(
    Ale mężus ma dzisiaj wolne i przed wizyta wybieramy się na zakupy mam nadzieję ze uda mi się kupić kurtkę
    Rubi dobrze ze juz lepiej odpoczywaj:-)
    MartaM to prawda wygladalas prześlicznie:-)
    MamaAdasia dochodzi do 150 mimo brania leku ale teraz mam zeiekszona dawkę mam nadzieję ze spadnie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Też jest bardzo ładny :)

A ile potrzebuję kocyków? 2? czy więcej?
    ja na razie chyba "pojade po kosztach" i kupie tylko ten minky kocyk, a w lato kupie drugi,cieńszy, mam swoją liste i gdy ją ostatnio przeglądałam stwierdziłam, że nie wszystko jest mi potrzebne na już, a przecież jeszcze wózek, łóżeczko, fotelik, chusta do kupienia i niezbędne rzeczy do codziennego użytku, reszta może poczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:22

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja też nie chcę przesadzić, ale właśnie odbyłam rozmowę z moją przyjaciółką na temat kocyka i ona twierdzi, że potrzebuję co najmniej 2 bo nie ma szans, żeby Junior nie pobrudził mi jednego. Ale ponoć drugi może być najzwyklejszy :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to jeśli tak to na drugi moge wydac 20zł, nie chce wiecej bo ten minky juz jest drogi, ale za to porzadny ;) dzieki za info

widziałam w pepco, ale nie wiem czy są dobre jakościowo...no i reczniki z kapturkiem tez chyba kupie tam bo w biedronce nawet ich nie widzialam ;/ chyba ze jeszcze uda mi sie dostać w takiej mniejszej

ktoś wie czy pepco ma dobre te rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:34

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogółem tak. Ale ręczniczki zostawiają wiele do życzenia. Są tak samo szorstkie jak te z biedronki.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten ręcznik z biedronki i on ma bardzo duży ten kaptur na nasza głowę a nie takiego maluszka dużo reczniczkow w podobnych cenach jest też na allegro w pepco jeszcze nic nie kupowałam ale dziewczyny które prasowaly ubranka właśnie z pepco narzekały ze nadruki zostały na zelazku chyba listopadowki

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ogółem tak. Ale ręczniczki zostawiają wiele do życzenia. Są tak samo szorstkie jak te z biedronki.
    to niedobrze...w takim razie nie wiem gdzie mam szukać, chyba allegro, chociaż przez neta tez nie pomacam i nie będe wiedziała czy miękki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:51

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah z rzeczami w pepco jest różnie. ...niektore sa naprawde dobre gatunkowo.najlepiej isc dotknąć, zobaczyć

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah na allegro jest bardzo duży wybór...sama reczniki metr na metr kupowalam na allegro i jestem zadowolona.mniejszych sie nie oplaca bo na krotko posłużą

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dylemat też mam z pieluchami tetrowymi, podobno teraz to są strasznie szorstkie, nie jak kiedyś...na allegro sztuka ok 2zł, sama już nie wiem...stresuje mnie to, że od poniedziałku zaczne kupowanie a nie będę wiedziała co wybrac i czy akurat to co wybrałam bedzie dobre... ;/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki a ja dzisiaj narzekalam do męża ze ostatnie ruchy i tak delikatne czułam w niedziele a tu czwartek i nic i moze w tym brzuchu siedzi jednak chłopiec i się buntuje ze mowie do niego Julcia i w tym momecie poczułam kilka takich delikatnych pukniec;-) śmialiśmy sie z tego oboje
    Wizyta dopiero o 19 a mnie tak nosi nie wiem co ze sobą zrobić jescze mam głupie myśli ze gin odwoła wizytę bo brał ostatnio mój nr w razie czego

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mamuśki a ja dzisiaj narzekalam do męża ze ostatnie ruchy i tak delikatne czułam w niedziele a tu czwartek i nic i moze w tym brzuchu siedzi jednak chłopiec i się buntuje ze mowie do niego Julcia i w tym momecie poczułam kilka takich delikatnych pukniec;-) śmialiśmy sie z tego oboje
    Wizyta dopiero o 19 a mnie tak nosi nie wiem co ze sobą zrobić jescze mam głupie myśli ze gin odwoła wizytę bo brał ostatnio mój nr w razie czego
    a Ty myślisz, że ja się nie denerwuje? uśmiech mi z twarzy nie schodzi bo to w końcu dziś!! ale też nie umiem wytrzymać i chce już wiedzieć na 100% płeć, nadal mam nadzieję, że to dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:08

kasss lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dwa razy usłyszałam,że dziewczynke mam i raz nawet pan dr pipke mi pokazywał więc nawet nie dopuszczam do siebie myśli,że jest inaczej :)
    Jedyne co mnie smuci to to,że tak delikatnie czuje Lenke. Chciała bym już czuć takie kopniaki,żeby każdy mógł przyłożyć ręke do brzucha i bez problemu poczuć :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy faktycznie ciezko znalezc miekkie i delikatne....

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyki 2 w zupelnosci starczaja. Jeden grubszy i jeden cienki. Ja mialam 3 i w zasadzie uzywalam jedengo kupionego w biedronce za 20 zl. taki fajny mieciutki w misie. Grubego uzywalam tylko zima i to kilka razy. Pieluchy tetrowe fakt szorstkie i cienkie. A po praniu to wogole porazka. Ale tez nie uzywa sie ich juz tak duzo wiec nie rozpaczam nad tym. Buzke wycieralam flanelowa bo miekka i tyle. Na prawde dziewczyny nie ma co szalec z zakupami. Nie ma co kupowac za duzo n raz, zawsze mozna dokupic jesli okaze sie ze za malo jest czegos.

Sarah88, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziekuje za slowa otuchy <3
    ja wrocilam od dentystki i w koncu zamknelam sprawe leczenia kanalowego ktore ciagnie sie za mna od poczatku ciazy!
    mam nadzieje, z juz do konca ciazy bede miala spokoj :-)
    dziewczyny macie problemy z dziaslami? bo mi sie wydawalo, ze moje sa w calkiem dobrym stanie jak na ciaze a dentystka mi mowi, ze mam typowo ciazowe czyli podpuchniete i zaczerwienione.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie co do tych pieluch ile tetrowe przydało by się kupić i ile flanelowych

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ