X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto odpowiedź dlaczego rodzi się coraz więcej chłopców ;P
    http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/idzie-wojna-rodzi-sie-coraz-wiecej-chlopcow_384077.html

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej mamuski!
    witam sie w pochmurny dzien, niestety pogoda ma ogromny wplyw na moj humor :-/ i zaczynam dzien zamartwiania sie nr 2 :-/ Maly jest mniej aktywny, co prawda kopal dzis z samego rana ale teraz jest cisza :-( ja uciekam do dentysty :-/
    to normalne, moje bardzo żywe dziecko też raz wariuje a raz nic sie nie odzywa, bo pewnie śpi albo szkudzi :D(już kilka razy je chwyciłam na tym, ze gdy przylozylam reke to sie poruszało, ale bez kopania) nie ma co sie denerwowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:01

bella82 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Dziewczyny, na stronie Smyka są też fajne kocyki i tańsze.
    http://www.smyk.com/babyono-kocyk-z-mikrofibry-dwustronny-74x100-cm-malpki,p1054405410,swiat-niemowlaka-p

Też jest bardzo ładny :)

A ile potrzebuję kocyków? 2? czy więcej?

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki nic lepszego na pogodę nie powiem niestety :(
    Ale mężus ma dzisiaj wolne i przed wizyta wybieramy się na zakupy mam nadzieję ze uda mi się kupić kurtkę
    Rubi dobrze ze juz lepiej odpoczywaj:-)
    MartaM to prawda wygladalas prześlicznie:-)
    MamaAdasia dochodzi do 150 mimo brania leku ale teraz mam zeiekszona dawkę mam nadzieję ze spadnie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Też jest bardzo ładny :)

A ile potrzebuję kocyków? 2? czy więcej?
    ja na razie chyba "pojade po kosztach" i kupie tylko ten minky kocyk, a w lato kupie drugi,cieńszy, mam swoją liste i gdy ją ostatnio przeglądałam stwierdziłam, że nie wszystko jest mi potrzebne na już, a przecież jeszcze wózek, łóżeczko, fotelik, chusta do kupienia i niezbędne rzeczy do codziennego użytku, reszta może poczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:22

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja też nie chcę przesadzić, ale właśnie odbyłam rozmowę z moją przyjaciółką na temat kocyka i ona twierdzi, że potrzebuję co najmniej 2 bo nie ma szans, żeby Junior nie pobrudził mi jednego. Ale ponoć drugi może być najzwyklejszy :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to jeśli tak to na drugi moge wydac 20zł, nie chce wiecej bo ten minky juz jest drogi, ale za to porzadny ;) dzieki za info

widziałam w pepco, ale nie wiem czy są dobre jakościowo...no i reczniki z kapturkiem tez chyba kupie tam bo w biedronce nawet ich nie widzialam ;/ chyba ze jeszcze uda mi sie dostać w takiej mniejszej

ktoś wie czy pepco ma dobre te rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:34

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogółem tak. Ale ręczniczki zostawiają wiele do życzenia. Są tak samo szorstkie jak te z biedronki.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten ręcznik z biedronki i on ma bardzo duży ten kaptur na nasza głowę a nie takiego maluszka dużo reczniczkow w podobnych cenach jest też na allegro w pepco jeszcze nic nie kupowałam ale dziewczyny które prasowaly ubranka właśnie z pepco narzekały ze nadruki zostały na zelazku chyba listopadowki

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ogółem tak. Ale ręczniczki zostawiają wiele do życzenia. Są tak samo szorstkie jak te z biedronki.
    to niedobrze...w takim razie nie wiem gdzie mam szukać, chyba allegro, chociaż przez neta tez nie pomacam i nie będe wiedziała czy miękki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:51

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah z rzeczami w pepco jest różnie. ...niektore sa naprawde dobre gatunkowo.najlepiej isc dotknąć, zobaczyć

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah na allegro jest bardzo duży wybór...sama reczniki metr na metr kupowalam na allegro i jestem zadowolona.mniejszych sie nie oplaca bo na krotko posłużą

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dylemat też mam z pieluchami tetrowymi, podobno teraz to są strasznie szorstkie, nie jak kiedyś...na allegro sztuka ok 2zł, sama już nie wiem...stresuje mnie to, że od poniedziałku zaczne kupowanie a nie będę wiedziała co wybrac i czy akurat to co wybrałam bedzie dobre... ;/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki a ja dzisiaj narzekalam do męża ze ostatnie ruchy i tak delikatne czułam w niedziele a tu czwartek i nic i moze w tym brzuchu siedzi jednak chłopiec i się buntuje ze mowie do niego Julcia i w tym momecie poczułam kilka takich delikatnych pukniec;-) śmialiśmy sie z tego oboje
    Wizyta dopiero o 19 a mnie tak nosi nie wiem co ze sobą zrobić jescze mam głupie myśli ze gin odwoła wizytę bo brał ostatnio mój nr w razie czego

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mamuśki a ja dzisiaj narzekalam do męża ze ostatnie ruchy i tak delikatne czułam w niedziele a tu czwartek i nic i moze w tym brzuchu siedzi jednak chłopiec i się buntuje ze mowie do niego Julcia i w tym momecie poczułam kilka takich delikatnych pukniec;-) śmialiśmy sie z tego oboje
    Wizyta dopiero o 19 a mnie tak nosi nie wiem co ze sobą zrobić jescze mam głupie myśli ze gin odwoła wizytę bo brał ostatnio mój nr w razie czego
    a Ty myślisz, że ja się nie denerwuje? uśmiech mi z twarzy nie schodzi bo to w końcu dziś!! ale też nie umiem wytrzymać i chce już wiedzieć na 100% płeć, nadal mam nadzieję, że to dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:08

kasss lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dwa razy usłyszałam,że dziewczynke mam i raz nawet pan dr pipke mi pokazywał więc nawet nie dopuszczam do siebie myśli,że jest inaczej :)
    Jedyne co mnie smuci to to,że tak delikatnie czuje Lenke. Chciała bym już czuć takie kopniaki,żeby każdy mógł przyłożyć ręke do brzucha i bez problemu poczuć :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy faktycznie ciezko znalezc miekkie i delikatne....

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyki 2 w zupelnosci starczaja. Jeden grubszy i jeden cienki. Ja mialam 3 i w zasadzie uzywalam jedengo kupionego w biedronce za 20 zl. taki fajny mieciutki w misie. Grubego uzywalam tylko zima i to kilka razy. Pieluchy tetrowe fakt szorstkie i cienkie. A po praniu to wogole porazka. Ale tez nie uzywa sie ich juz tak duzo wiec nie rozpaczam nad tym. Buzke wycieralam flanelowa bo miekka i tyle. Na prawde dziewczyny nie ma co szalec z zakupami. Nie ma co kupowac za duzo n raz, zawsze mozna dokupic jesli okaze sie ze za malo jest czegos.

Sarah88, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziekuje za slowa otuchy <3
    ja wrocilam od dentystki i w koncu zamknelam sprawe leczenia kanalowego ktore ciagnie sie za mna od poczatku ciazy!
    mam nadzieje, z juz do konca ciazy bede miala spokoj :-)
    dziewczyny macie problemy z dziaslami? bo mi sie wydawalo, ze moje sa w calkiem dobrym stanie jak na ciaze a dentystka mi mowi, ze mam typowo ciazowe czyli podpuchniete i zaczerwienione.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie co do tych pieluch ile tetrowe przydało by się kupić i ile flanelowych

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ