Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRubi ja też pojechałabym do lekarza... ewentualnie zaczekaj godzinę i zobacz czy panadol pomógł.
A kocyków tego typu jest sporo więc jutro jak otworze komputer to wybiorę jakiś wzór i zamówięjuż dawno temu jak nie byłam jeszcze ciąży to oglądałam go na jakiś targach w galerii i nnawet chciałam kupić go na prezent ale był strasznie drogi a na Allegro ceny są do przeżycia
-
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:Sylwia jest więcej wzorów wejdź w przedmioty sprzedawcy tam jest wiecej
już widziałam są i z małpkami ale na razie jeszcze nic nie kupuje bo mała zakosi ona uwielbia kocyki tylko jej zawsze kupowałam takie miluśie jak te są z jednej strony tej jednokolorowej -
nick nieaktualnyDrogie mamusie!!
Przepraszam, że tyle czasu się nie udzielałam ale tyle się dzieje ostatnio, że wpadam na chwilę podczytać Was, obejrzeć brzuszki i znikam
Wizytę miałam tydzień temu i maleństwo ważyło 225 gram, nie powiedziała ile mierzy a ja z tego szoku nie zapytałam. Szok gdyż iż ponieważ na genetycznym usłyszałam, że będzie chłopiec a ta mi mówi, że dziewczynka i teraz nie wiem co myślećna połówkowe nie idę, później pójdę na 3d. kolejna wizyta 4 listopada... i mam do Was pytanko...
naszła mnie i narzeczonego myśl o ślubie cywilnym. W sumie to on nalega żeby uregulować te sprawy a ja nie wiem co z czym i jak to zorganizować.Sprawy czysto urzędowe czaje ale imprezowe mnie przerastają. O ile ślub kościelny wiadomo kościół, suknia, sala weselna to jak to wyglądało bądź powinno wyglądać Waszym zdaniem w wersji ślubu cywilnego???
Będę wdzięczna za każdą radę bądź relację z Waszych ślubów cywilnychSunSun, bella82, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia85 wrote:już widziałam są i z małpkami ale na razie jeszcze nic nie kupuje bo mała zakosi ona uwielbia kocyki tylko jej zawsze kupowałam takie miluśie jak te są z jednej strony tej jednokolorowej
ja tez jeszcze sie wstrzymam do polowkowego bo sie jeszcze okaze ze mojej Hani cos urosłoale malo to prawdopodobne
mam zamiar zrobic cs takiego dla mojej malej kolo lozeczka powiesic http://www.youtube.com/watch?v=Be3-xlci-owWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 21:15
-
nick nieaktualnyJustyska ja to nie mam talentów manualnych więc coś takie pewnie też by mnie przerosło
ale ogółem bardzo lubię rzeczy ręcznie robione.
Magda ja byłam tylko na jednym ślubie cywilnym. U naszych przyjaciół którzy mieli w planach ślub kościelny kilka miesięcy później. Sama impreza była bardzo skromna i tylko dla najbliższych (może 30 osób), odbyła się w domu rodziców Pana Mlodego. Było dość ciasno ale poza tym bardzo przyjemnie. Trochę jak u cioci na imieninach... obiad a potem sałatki etc. Ale fajne było to że wszyscy razem siedzieli i rozmawiali. A i Panna Młoda miała skromną błękitną sukienkę w przed kolano.
Wymysliłam że kocyk zamówię w piątek po wizycie u lekarza... to będzie taki prezent dla Juniora w ramach świętowania równej połowy ciążymagda91 lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:SunSun nie czytaj. Jeśli już Internet to lepiej oglądanie rzeczy dla malucha. Ja dziś nic nie kupiłam amle myślę że jutro bądź dziś zamówię to: http://allegro.pl/jesienny-kocyk-maluszka-minky-75x100cm-kolderka-i4625906522.html
A poza tym to wróciłam z obiadu u teściowej, zjadłam sałatkę śledziową, ciastko i nadal jestem głodn więc gotuje pierogia jutro pewnie będę Wam narzekać ze tyje:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 21:46
-
magda91 wrote:Drogie mamusie!!
Przepraszam, że tyle czasu się nie udzielałam ale tyle się dzieje ostatnio, że wpadam na chwilę podczytać Was, obejrzeć brzuszki i znikam
Wizytę miałam tydzień temu i maleństwo ważyło 225 gram, nie powiedziała ile mierzy a ja z tego szoku nie zapytałam. Szok gdyż iż ponieważ na genetycznym usłyszałam, że będzie chłopiec a ta mi mówi, że dziewczynka i teraz nie wiem co myślećna połówkowe nie idę, później pójdę na 3d. kolejna wizyta 4 listopada... i mam do Was pytanko...
naszła mnie i narzeczonego myśl o ślubie cywilnym. W sumie to on nalega żeby uregulować te sprawy a ja nie wiem co z czym i jak to zorganizować.Sprawy czysto urzędowe czaje ale imprezowe mnie przerastają. O ile ślub kościelny wiadomo kościół, suknia, sala weselna to jak to wyglądało bądź powinno wyglądać Waszym zdaniem w wersji ślubu cywilnego???
Będę wdzięczna za każdą radę bądź relację z Waszych ślubów cywilnych
Magda gratulacje
my mielismy najpierw slub cywilny a rok pozniej koscielny i tak naprawde na slubie cywilnym byla najblizsza rodzinka plus prawdziwi przyjaciele. na cywilnym mialam normalnie biala suknie slubna, a po uroczystosci zaprosilismy gosci na obid/kolacje. Byl alkohol, byla muzyczka, byl tort i bylo naprawde sympatycznie. rozeszlismy sie ok 21/22. wszyscy mi mowili, ze szkoda kasy, radzili by isc do urzedu podpisac papiery ale ja sie nie zgodzilam poniewaz roznie w zyciu bywa i nie chcialam by jesli cywilny bedzie moim jedynym slubem to nie chce zalowac, ze czegos nie zrobilam. Szykowalam sie jak na slub koscielny paznokcie, make up i fryzuraa po cywilnym tesciowa wynajela nam apartament dla nowozencow
i tym oto sposobem mialam 2 super sluby ktorych nigdy nie zapomne (z jednym mezem oczywiscie
)
Emca, kasss, magda91, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Rubi i jak przeszło ci?
Scarlet świetny kocyk!
Magda ja nie miałam cywilnego ale wiem ze niektórzy robią skromne przyjęcie i zdążają się tacy co wielkie wesele spokojnie możesz ubrać biala suknie jeśli tylko masz taka ochotę ślub ma się raz w zyciu
A ja właśnie wróciłam od kardiologa i dowiedziałam się ze jak ciśnienie się nie unormuje nie będę mogła rodzic naturalnie a bardzo mi na tym zależy jestem zalamana pocieszam się tym ze moze jeszcze się wyrównamagda91 lubi tę wiadomość
[/url]
-
magda91 dwa lata temu z mężem po kilku latach znajomości chcieliśmy ze sobą zamieszkać, ale pomysł z wynajmem mieszkania nie bardzo nam się podobał. Postanowiliśmy postarać się o kredyt i kupić mieszkanie, więc szybciutko do urzędu i zaklepaliśmy najbliższą możliwą datę (w planach na kolejny rok był ślub kościelny, który ostatecznie do tej pory się nie odbył).
Zaprosiliśmy świadków, rodziców, moją i męża siostrę, przyjaciółkę i patrona mojego męża (z osobami towarzyszącymi, ale część singli przyszła sama). Później pojechaliśmy na uroczysty obiad, było bardzo miło i wesoło, na koniec wszyscy pojechaliśmy do moich rodziców na kontynuację 'biesiady'. Sukienkę kupiłam w sieciówce, makijaż, paznokcie robiłam sama, jedynie odwiedziłam fryzjera.
Rodzina (szczególnie ta dalsza) trochę marudziła, że ostatecznie nie było wielkiego wesela, ale już to chyba przełknęli. A poniżej kilka zdjęć, wybrałam te bez gości, żeby nie naruszać ich prywatności
magda91, bella82, SunSun, gosiaczek31, Justyska89, Dorka1979, Anastacia33, Niunia86, kasss lubią tę wiadomość
-
Dziwne bo gorączka mi nie spadła ale lepiej mi jakby spadła..bylismy w przychodni doraźnej pani kazala brać panadol przy temp. Co 8h i probiotyk..i że dobrze że nie ma wymiotow to powinno tak już zostać..w razie czego robić pokłady albo letnią kąpiel..i już..oby jutro było lepiej:(
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dziewczyny ja też planuję kupić kocyk, poduszkę i rożek z minky. Ten sprzedawca Makaszka ma też fajne kostki i szmatki sensoryczne. Na stronie Makaszka na facebooku są też inne wzory, można indywidualnie dobrać kolory.
Rubi dobrze, że byłaś. W ciąży podobno zawsze jest wyższa temperatura, a gorączka powyżej 37,5. U mnie standard to 37,2-37,5. OdpoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 22:20
-
Mój A. miał cywilny zrobiony jak kościelny. Ale to nie jego był pomysł, tylko jego żony. Więc właściwie to zależy od Was. Z regóły cywilny robi się skromny, dla najbliższych, bo to tylko podpisanie papierków. Tradycyjny ślub kościelny jest uroczysty. Jakby ważniejszy. Tak się przyjęło. Taka jest moja opinia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 22:26
magda91 lubi tę wiadomość
-
Hej, niedawno uspałam małego..
Rubi, dobrze że się skonsultowałaś, odpoczywaj i obserwuj temperaturę, daj znać jutro co i jak
Ja raz w życiu byłam na cywilnym, u kumpeli ,ona miała białą długa suknię, było może z 40 osób na przyjeciu, raczej skromnie.
Kasss, a jakie masz to ciśnienie?
Scarlett, jeśli chcesz żeby kocyk Ci dłużej posłużył, to lepiej większy, a jeśli tylko na początek moze być mniejszy. Większym np możesz przykryć dziecko około roku, dwóch, a mniejszy będzie wtedy za mały.
magda91 lubi tę wiadomość
-
witam wieczorkiem. moje dzieciaki już śpią to można trochę odetchnąć. taka cisza w domu. wczoraj miałam połówkowe,z dzidzią wszystko dobrze no i będzie 5 dziewczynka. troszkę smutno się zrobiło że nie chłopak,no ale trudno, ważne że jest zdrowa. gratuluję wszystkim udanych wizyt. Rubi dużo zdrówka,oby szybko ci przeszło. nie pamiętam która z was pisała że czuje kopniaczki bardzo nisko ja mam tak samo,raz czuje po lewej stronie brzucha wysoko a zaraz z prawej strony bardzo nisko.
MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31, Scarlett2014, bella82, madziutek 23, sylwia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Dorka H to ja sobie nawet wyobrazic nie umiem