X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja też pojechałabym do lekarza... ewentualnie zaczekaj godzinę i zobacz czy panadol pomógł.

A kocyków tego typu jest sporo więc jutro jak otworze komputer to wybiorę jakiś wzór i zamówię :) już dawno temu jak nie byłam jeszcze ciąży to oglądałam go na jakiś targach w galerii i nnawet chciałam kupić go na prezent ale był strasznie drogi a na Allegro ceny są do przeżycia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jest więcej wzorów wejdź w przedmioty sprzedawcy tam jest wiecej

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Sylwia jest więcej wzorów wejdź w przedmioty sprzedawcy tam jest wiecej

już widziałam są i z małpkami ale na razie jeszcze nic nie kupuje bo mała zakosi ona uwielbia kocyki tylko jej zawsze kupowałam takie miluśie jak te są z jednej strony tej jednokolorowej

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie!!
    Przepraszam, że tyle czasu się nie udzielałam ale tyle się dzieje ostatnio, że wpadam na chwilę podczytać Was, obejrzeć brzuszki i znikam ;)
    Wizytę miałam tydzień temu i maleństwo ważyło 225 gram, nie powiedziała ile mierzy a ja z tego szoku nie zapytałam. Szok gdyż iż ponieważ na genetycznym usłyszałam, że będzie chłopiec a ta mi mówi, że dziewczynka i teraz nie wiem co myśleć ;) na połówkowe nie idę, później pójdę na 3d. kolejna wizyta 4 listopada... i mam do Was pytanko...
    naszła mnie i narzeczonego myśl o ślubie cywilnym. W sumie to on nalega żeby uregulować te sprawy a ja nie wiem co z czym i jak to zorganizować.Sprawy czysto urzędowe czaje ale imprezowe mnie przerastają. O ile ślub kościelny wiadomo kościół, suknia, sala weselna to jak to wyglądało bądź powinno wyglądać Waszym zdaniem w wersji ślubu cywilnego???
    Będę wdzięczna za każdą radę bądź relację z Waszych ślubów cywilnych ;)

SunSun, bella82, Niunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    już widziałam są i z małpkami ale na razie jeszcze nic nie kupuje bo mała zakosi ona uwielbia kocyki tylko jej zawsze kupowałam takie miluśie jak te są z jednej strony tej jednokolorowej

ja tez jeszcze sie wstrzymam do polowkowego bo sie jeszcze okaze ze mojej Hani cos urosło :) ale malo to prawdopodobne

mam zamiar zrobic cs takiego dla mojej malej kolo lozeczka powiesic http://www.youtube.com/watch?v=Be3-xlci-ow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 21:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja to nie mam talentów manualnych więc coś takie pewnie też by mnie przerosło :) ale ogółem bardzo lubię rzeczy ręcznie robione.

Magda ja byłam tylko na jednym ślubie cywilnym. U naszych przyjaciół którzy mieli w planach ślub kościelny kilka miesięcy później. Sama impreza była bardzo skromna i tylko dla najbliższych (może 30 osób), odbyła się w domu rodziców Pana Mlodego. Było dość ciasno ale poza tym bardzo przyjemnie. Trochę jak u cioci na imieninach... obiad a potem sałatki etc. Ale fajne było to że wszyscy razem siedzieli i rozmawiali. A i Panna Młoda miała skromną błękitną sukienkę w przed kolano.

Wymysliłam że kocyk zamówię w piątek po wizycie u lekarza... to będzie taki prezent dla Juniora w ramach świętowania równej połowy ciąży :)

magda91 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    SunSun nie czytaj. Jeśli już Internet to lepiej oglądanie rzeczy dla malucha. Ja dziś nic nie kupiłam amle myślę że jutro bądź dziś zamówię to: http://allegro.pl/jesienny-kocyk-maluszka-minky-75x100cm-kolderka-i4625906522.html

A poza tym to wróciłam z obiadu u teściowej, zjadłam sałatkę śledziową, ciastko i nadal jestem głodn więc gotuje pierogi :) a jutro pewnie będę Wam narzekać ze tyje:)
    na mojej liście tez jest ten kocyk od dawna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 21:46

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    Drogie mamusie!!
    Przepraszam, że tyle czasu się nie udzielałam ale tyle się dzieje ostatnio, że wpadam na chwilę podczytać Was, obejrzeć brzuszki i znikam ;)
    Wizytę miałam tydzień temu i maleństwo ważyło 225 gram, nie powiedziała ile mierzy a ja z tego szoku nie zapytałam. Szok gdyż iż ponieważ na genetycznym usłyszałam, że będzie chłopiec a ta mi mówi, że dziewczynka i teraz nie wiem co myśleć ;) na połówkowe nie idę, później pójdę na 3d. kolejna wizyta 4 listopada... i mam do Was pytanko...
    naszła mnie i narzeczonego myśl o ślubie cywilnym. W sumie to on nalega żeby uregulować te sprawy a ja nie wiem co z czym i jak to zorganizować.Sprawy czysto urzędowe czaje ale imprezowe mnie przerastają. O ile ślub kościelny wiadomo kościół, suknia, sala weselna to jak to wyglądało bądź powinno wyglądać Waszym zdaniem w wersji ślubu cywilnego???
    Będę wdzięczna za każdą radę bądź relację z Waszych ślubów cywilnych ;)

Magda gratulacje :-)
    my mielismy najpierw slub cywilny a rok pozniej koscielny i tak naprawde na slubie cywilnym byla najblizsza rodzinka plus prawdziwi przyjaciele. na cywilnym mialam normalnie biala suknie slubna, a po uroczystosci zaprosilismy gosci na obid/kolacje. Byl alkohol, byla muzyczka, byl tort i bylo naprawde sympatycznie. rozeszlismy sie ok 21/22. wszyscy mi mowili, ze szkoda kasy, radzili by isc do urzedu podpisac papiery ale ja sie nie zgodzilam poniewaz roznie w zyciu bywa i nie chcialam by jesli cywilny bedzie moim jedynym slubem to nie chce zalowac, ze czegos nie zrobilam. Szykowalam sie jak na slub koscielny paznokcie, make up i fryzura :-) a po cywilnym tesciowa wynajela nam apartament dla nowozencow :-D i tym oto sposobem mialam 2 super sluby ktorych nigdy nie zapomne (z jednym mezem oczywiscie ;-)) :-)

Emca, kasss, magda91, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi i jak przeszło ci?
    Scarlet świetny kocyk!
    Magda ja nie miałam cywilnego ale wiem ze niektórzy robią skromne przyjęcie i zdążają się tacy co wielkie wesele spokojnie możesz ubrać biala suknie jeśli tylko masz taka ochotę ślub ma się raz w zyciu
    A ja właśnie wróciłam od kardiologa i dowiedziałam się ze jak ciśnienie się nie unormuje nie będę mogła rodzic naturalnie a bardzo mi na tym zależy jestem zalamana pocieszam się tym ze moze jeszcze się wyrówna

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 dwa lata temu z mężem po kilku latach znajomości chcieliśmy ze sobą zamieszkać, ale pomysł z wynajmem mieszkania nie bardzo nam się podobał. Postanowiliśmy postarać się o kredyt i kupić mieszkanie, więc szybciutko do urzędu i zaklepaliśmy najbliższą możliwą datę (w planach na kolejny rok był ślub kościelny, który ostatecznie do tej pory się nie odbył).
    Zaprosiliśmy świadków, rodziców, moją i męża siostrę, przyjaciółkę i patrona mojego męża (z osobami towarzyszącymi, ale część singli przyszła sama). Później pojechaliśmy na uroczysty obiad, było bardzo miło i wesoło, na koniec wszyscy pojechaliśmy do moich rodziców na kontynuację 'biesiady'. Sukienkę kupiłam w sieciówce, makijaż, paznokcie robiłam sama, jedynie odwiedziłam fryzjera.
    Rodzina (szczególnie ta dalsza) trochę marudziła, że ostatecznie nie było wielkiego wesela, ale już to chyba przełknęli. A poniżej kilka zdjęć, wybrałam te bez gości, żeby nie naruszać ich prywatności :)

1zmhxkx.jpg

2mmc0n.jpg

29fwoxh.jpg

a47lhd.jpg

magda91, bella82, SunSun, gosiaczek31, Justyska89, Dorka1979, Anastacia33, Niunia86, kasss lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne bo gorączka mi nie spadła ale lepiej mi jakby spadła..bylismy w przychodni doraźnej pani kazala brać panadol przy temp. Co 8h i probiotyk..i że dobrze że nie ma wymiotow to powinno tak już zostać..w razie czego robić pokłady albo letnią kąpiel..i już..oby jutro było lepiej:(

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma brała tylko ślub cywilny i była w białej, typowo ślubnej sukni i mieli najnormalniejsze wesele. To twój ślub i twój wybór. Nie ma chyba w tej kwestii jakichś reguł.

4e3f84b95f.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też planuję kupić kocyk, poduszkę i rożek z minky. Ten sprzedawca Makaszka ma też fajne kostki i szmatki sensoryczne. Na stronie Makaszka na facebooku są też inne wzory, można indywidualnie dobrać kolory.

Rubi dobrze, że byłaś. W ciąży podobno zawsze jest wyższa temperatura, a gorączka powyżej 37,5. U mnie standard to 37,2-37,5. Odpoczywaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 22:20

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzałam kupić któryś z tych http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka, ale czekam aż poznam płeć. Widzę, że te minky są dosyć podobne i też bardzo ładne no i sporo tańsze, więc jeszcze przemyślę ten zakup.

4e3f84b95f.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój A. miał cywilny zrobiony jak kościelny. Ale to nie jego był pomysł, tylko jego żony. Więc właściwie to zależy od Was. Z regóły cywilny robi się skromny, dla najbliższych, bo to tylko podpisanie papierków. Tradycyjny ślub kościelny jest uroczysty. Jakby ważniejszy. Tak się przyjęło. Taka jest moja opinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 22:26

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to właśnie wpadłam na pomysł, że chyba sama spróbuję uszyć taki kocyk.

SunSun, MamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niedawno uspałam małego..

Rubi, dobrze że się skonsultowałaś, odpoczywaj i obserwuj temperaturę, daj znać jutro co i jak

Ja raz w życiu byłam na cywilnym, u kumpeli ,ona miała białą długa suknię, było może z 40 osób na przyjeciu, raczej skromnie.

Kasss, a jakie masz to ciśnienie?

Scarlett, jeśli chcesz żeby kocyk Ci dłużej posłużył, to lepiej większy, a jeśli tylko na początek moze być mniejszy. Większym np możesz przykryć dziecko około roku, dwóch, a mniejszy będzie wtedy za mały.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na stronie Smyka są też fajne kocyki i tańsze.
    http://www.smyk.com/babyono-kocyk-z-mikrofibry-dwustronny-74x100-cm-malpki,p1054405410,swiat-niemowlaka-p

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorkiem. moje dzieciaki już śpią to można trochę odetchnąć. taka cisza w domu. wczoraj miałam połówkowe,z dzidzią wszystko dobrze no i będzie 5 dziewczynka. troszkę smutno się zrobiło że nie chłopak,no ale trudno, ważne że jest zdrowa. gratuluję wszystkim udanych wizyt. Rubi dużo zdrówka,oby szybko ci przeszło. nie pamiętam która z was pisała że czuje kopniaczki bardzo nisko ja mam tak samo,raz czuje po lewej stronie brzucha wysoko a zaraz z prawej strony bardzo nisko.

MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31, Scarlett2014, bella82, madziutek 23, sylwia85 lubią tę wiadomość

3i498iikv1ryry89.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dorka H to ja sobie nawet wyobrazic nie umiem
    zawsze nosiłam 75D dopóki krawcowa nie zwróciła mi uwagi że złe staniki noszę i poleciła mi sklep gdzie gościówa dobiera odpowiednie rozmiary i okazało się że jednak powinnam nosić 75G od razu biust lepiej wyglądał

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ