X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka a co gin na twoje wyniki bo ja mam podobnie i sie zastanawiam czy to za duzo czy narazie jeszcze w normach? U mnie :
    Na czczo:70
    Po 1 godz:148
    Po 2 godz: 95

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie:-) super ze sie dolaczylyscie.

Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt! Ale Wam zazdroszcze podpatrzenia maluszkow.
    Co do ulozenia to chyba jeszcze nasze pociechy maja czas zeby sie poobracac. Do porodu sporo czasu:-)
    Ja dzis tez slabiej mala czuje caly dzien. Jutro mam kontrolna wizyte bez usg oczywiscie. Jedynie poslucham serducha pierwszy raz u poloznej. Ale to nie atrakcja od kiedy mam detektor:-) no i zobacze jak waga skoczyla.

SunSun lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj ja pierwsza się wpiszę :)
    Zaraz czas do laboratorium. Wczoraj jakoś lenia złapałam. A potem na małe zakupy. Normalnie wyrosłam ze wszystkich, nawet tych szerszych ciuchów. Jeszcze troszkę i jeansy się nie zmieszczę. Nie wspomnę o płaszczu.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję nowych tygodni. świętować będziecie "100-dniówkę"? Bo to już zaraz !!

Scarlett2014, SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Dorka a co gin na twoje wyniki bo ja mam podobnie i sie zastanawiam czy to za duzo czy narazie jeszcze w normach? U mnie :
    Na czczo:70
    Po 1 godz:148
    Po 2 godz: 95
    Dostałam glukometr i sprawdzam 4x dziennie cukier i mam pilnować jak to będzie a w 30 tygodniu znowu na glukozę ale powiedziała że jeżeli będzie mi się trzymało tak do 90 na czczo i do 120 godz po jedzeniu i po tej glukozie będzie mniej więcej w tych samych granicach co było na pierwszej to przestanę tak często się kłuć. Bo stwierdziła, że jak będą wyniki podwyższone to na jakieś trzy dni położy mnie u siebie na oddziale aby to sprawdzić. A jeszcze co do wyników to powiedziała że to jeszcze nie jest cukrzyca ciążowa ale i tak poza normami jak na mój wiek bo powinny być niższe dlatego do obserwacji co się dzieje. Ale teraz jak sobie sprawdzam glukometrem to wiem co mogę jeść, i tak np.mogę sobie jeść słodycze czekoladowe itp. a nie mogę tych słodkich bułeczek maślanych i płatków śniadaniowych ani musli itp. bez czego z rana nie mogę wytrzymać.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stódniówka 20 listopada ;) i witam się druga
    Jutro wchodzę w 26 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 07:11

Scarlett2014, SunSun, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja też się witam,
    U nas dziś nowy tydzień, później dodam zdjęcie brzuszka :)

Lecę, bo mały właśnie wstał.
    Ja z ubraniami nie mam problemu na razie.
    Justyśka, gratuluję udanej wizyty :)

Scarlett2014, Niunia86, Justyska89, kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :-)
    witam nowe mamuski :-)
    mnie rano przywitaly kopniaczki Miska, obudzilam meza by przystawil ucho do brzucha i Misiek Go skopal ;-) ale mielismy ubaw :-D
    ja wstalam z bolem plecow :-/
    jesli chodzi o sluz to tez taki mam i zastanawialam sie czy jest ok, ciesze sie, ze poruszylyscie te temat :-)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mówię Wam dzień dobry w nowym tygodniu :) może i mi uda się dodać zdjęcie popołudniu... jak wychodziłam z domu było ciemno :/ nie lubię za to tej pory roku.

Zabieram się teraz do pracy bo o 13.40 mam wizytę. Jak zawsze proszę o trzymanie kciuków bo zawsze działają :)

Dopytam jeszcze dziś lekarza jaka jest różnica między normalnym śluzem w ciąży, a takim który powinien nas niepokoić.

SunSun, kaczamila, Niunia86, bella82, justwol, kasss, MamaAdasia, gosiaczek31, Emily83 lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też się wczoraj nie zdecydowałam na badania. Godzina chwilkę po 8, a przede mna 12 osób i zastój do tego. Co za masakra. I to jeszcze w prywatnej klinice.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey laski ;)

scarlet no wlasnie... moze spytaj jak rozpoznac czy sie wody nie sacza... ?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytam, dopytam :) nawet sobie listę pytań przygotowałam i zamierzam jej użyć :)

• SunSun Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Powodzenia na wizytach :-) Scarlet,Gosiaczek trzymam kciuki.
    a ja się obudziłam w podlym nastroju.Niestety trochę teściowa mi dziala na nerwy.Jedyny plus ze mąż mnie rozumie,i coś ja tam upomina.A w ramach poprawy humoru ide dziś na zakupy.Jutro mam gości.Chce wyglądać jak człowiek:-)

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,

troszkę was zaniedbałam i tak mi głupio.

W ostatnim czasie tyle się u mnie działo, że szkoda gadać. W związku z tym nie miałam głowy do udzielaniu się na forum. Wybaczcie:p

Cieszę się jak czytam, że wszystko u Was w porządku. Brzuszki piękne:)

Ja miałam usg połówkowe 3.11 i dzidziol jest zdrowy. Jak na wymiary lekarz stwierdził, że będzie duży.

Trochę mnie to przeraziło, bo przy pierwszej ciąży straaasznie się wymęczyłam przy porodzie. Moja Ola ważyła prawie 3700. A miałam wrażenie, że rodzę słonia. Jak było już po wszystkim nie miałam siły wstać przez dwie doby. Wszystko mnie bolało...

Mam do Was pytanko, co pomaga przy hemoroidach w ciąży??

Trochę wam pomarudziałam ale dziś mam kiepski nastrój:( Chyba te hormony.

Scarlett2014, bella82, SunSun, madziutek 23, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami.
    Coś czuje że dzisiaj będę miała mega lenia :)
    od rana nic mi się nie chce...
    Zaskoczyłyście mnie tymi "studniówkami" i sprawdziłam mój kalendarz a tam 114 dni do porodu OMG!!! To już za niedługo!!
    a pamiętacie jak nieśmiało wpisywałyśmy się na listę marcowych mam z głową pełną obaw ale i wielką nadzieją. Ja pamiętam końcem czerwca zrobiłam test ciążowy i zobaczyłam drugą taką bardzo bladą kreseczkę i sama nie wiedziałam czy ta kreska tam jest czy tylko chce żeby była, aż do szwagierki pobiegłam, ona ja też zobaczyła. Miałam czekać 2 dni i powtórzyć test ale nie wytrzymałam i zrobiłam na następny dzień ale druga kreska się pojawiła widoczniejsza :) później BETA HCG i mąż jechał odebrać wyniki, to jak zadzwonił to pierwsze oświadczył że jestem w grupie kobiet po menopauzie :P a później takim łamiącym się głosikiem powiedział że zostaniemy rodzicami :) aż mi się łezka zakręciła od tych wspomnień :)
    miłego dnia dziewczyny

bella82, SunSun, madziutek 23, Niunia86, Emca, czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi fajnie, że się odezwałaś i że wszystko w porządku :)

SunSun ja też mam plan, żeby dziś coś sobie kupić ale sama nie wiem co z tego wyjdzie. Czuje się dziś kiepsko - zmęczona, niewyspana i mam wrażenie że albo Junior uciska mi na pęcherz albo zaczyna mi się jakaś infekcja. Dobrze więc, że idę dziś do lekarza... zresztą może to objaw stresu przed wizytą ale martwienia się o mojego kota.

W każdym razie ciesze się, że już niedługo weekend.

Kaczamila jakby nie patrzeć już bliżej do celu niż dalej ale ja i tak chciałabym, żeby tygodnie leciały mi szybciej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest dobrze w tym stanie :) tak jak pisałyście minus z tą wagą bo ja również jestem przerazona tym faktem, jeszcze jak dziewczyny pisały o wadze wyjściowej to się załamałam bo wychodzi na to ze ważę i ważyłam najwięcej. Przez wiele lat trenowałam siatkówkę jednak wyciągło mnie tylko do 170 cm, ale za to mięśnie ważą sporo. ogólnie jestem osobą przy kości, ale nie grubą i wkurza mnie to nieraz bo widzę dziewczynę otyłą naprawdę otyłą i mówi mi że waży 80 kg, gdzie ja stanę obok i wyglądam dużo szczuplej (nie żebym się jakoś przechwalała, nie zrozumcie mnie źle), po prostu taką mam figurę, uda mam dość potężne, odstający tyłek (akurat z niego jestem zadowolona :P) i plus biust co jak pisałam przed ciążą nosiłam miseczkę F a nawet zdarzyło się G....

Ale tak poza tym pierwsza ciąża mnie oszczędziła (na razie) nie było żadnych wymiotów, osłabnięć i innych ujemnych objawów a jeszcze dodatkowo poczuć ruchy dziecka- bezcenne. kiedyś usłyszałam od kogoś że nie da się opisać ruchów dziecka i uczuć temu towarzyszących po prostu trzeba to przeżyć i tu się zgadzam z tą osobą w 100% jeszcze mnie poród przeraża ale na razie o tym nie myślę a później postaram się jakoś do tego nastawić pozytywnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam zdjęcia ślubne z pleneru więc wrzucam :)

34626mp.jpg

2holh0l.jpg

o53hu8.jpg

2la4z2v.jpg

mawio5.jpg

3533yc5.jpg

madziutek 23, SunSun, bella82, Justyska89, Emrica, Scarlett2014, Niunia86, Emartea, Emca, kasss, czekaja, Anastacia33, loszcz, Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam studniowke za 2 dni ;D

kaczamila fajnie jakbysmy trafily razem na porodowke ;) zdecydowalas juz czy bedziesz rodzic na wyspianskiego? ;)

endi fajnie ze sie odezwalas... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila tak sobie Ciebie wyobrazalam dokladnie !! ;) super ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) tak myślę że zostanę przy wyspiańskim :)

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ