X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości i urocze zdjęcia :)

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka Bella Emcia gratuluje udanych wizyt śliczne maluszki i duże juz;)
    pocahontas dziewczyny maja racje swietnie wygladasz i w ogóle nie widac tych kilogramów pamietam twoje zdjęcie z przed ciązy oprocz brzuszka nic sie nie zmieniłaś; dalej masz super figure)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:01

bella82, patryśka83, Pocahontas lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkurzylan,zamowilam kurierem żeby szybciej przyszlo tabletki z dha z apteki melisa ,calu dzień w domu czekalam bo dostalam info ze dziś dostarcza mi przesylke,jak mąż wrócil z pracy. po 16 pojechaliśmy po sklepach budowlanych bo wiedziałam ze podalam do siebie nr jakby przesylka przyszla wróciliśmy di domu przed 19 wchodzę na neta a tam ze paczka przyszla do sortowni od kuriera kilka minut wczesniej.nosz kurrrr...na jutro mam ostatnią tabletkę jeszcze, a frajer nie raczyl nawet do mnie zadzwonic!!! po co place za kuriera żeby temu się nie chcialo dostarczyć paczki! ! juz któryś raz tak mam,ostatnio poczta mi nie dostarczyla lezaczka a caly dzień czekalam w domu,nikt do drzwi nie zadzwonil! ! na drugi dzień sami musieliśmy na pocztę zajechać po to,jeszcze na necie pisalo ze zostawil awizo a nic nie bylo. brak slow, a jutro jak juz nie dojdzie to haje zrobię bo po poludniu znow nas w domu nie będzie, ileż można siedzieć i czekać.

noa8 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dopiero do domu dotarłam po zakupach mebli. Mamy się wprowadzić do świąt a cześć mebli przyjdzie dopiero w styczniu aj wiedziałam że tak będzie i nikt mnie nie słuchał żebyśmy wcześniej pojechali wybierać.

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja dzisiaj dzwoniłam do mojego gina i kazał mi zrobić badanie moczu jutro i zadzwonić jak będę miała wyniki bo ostatnio mnie już brzuch nie boli tylko jak dużo chodzę tak jak dzisiaj albo od czasu do czasu jak siku robie. Ale wydaje mi się ze to zależy od tego jak mała się ułoży bo nieraz czuje bol a zaraz czuje jak się przesunie i juz nie boli

Mam pytanie macie nieraz tak ze czujecie ze wam nie wygodnie w brzuchu w zależności od ułożenia dziecka ????

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam ostatnio problem Z ułożeniem do snu

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zamawiam podkłady poporodowe bella....kupić jedną paczkę (10szt.) czy dwie?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pieluch tetrowych kupuje tylko 7...bo nie chcę kupić za dużo...5 białych i dwie ze wzorkiem :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wez dwie wg mnie. najwyzej w domu zuzyjesz na noc itp. W szpitalu jednak idzie ich troche bo pierwsze 2 dni dosc mocno leci. Przynajmniej ja tak mialam ze jak wstalam pierwszy raz po porodzie to doslownie mi chlupnelo na podloge. A jak mowilam poloznej na poporodowej ze czuje ze mocno leci to zerknela i stwierdzila ze nie jest zle... A ja czulam ze przeciekam.
    Pieluch powinno Ci wystarczyc. Jesli planujesz tylko do wycierania buziaka. Ja mialam jeszcze kilka flaneli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:49

• Rubi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko paczka 4zł więc biorę

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do pytania o gaziki nasaczane. Ja mialam ale ani razu nie uzylam bo z polecenia wzielam tez octenispet i u nas sie super sprawdzil. Pepuszek odpadl ladnie zagojony po tygodniu. Nie bylo zadnych podraznien itp.

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja jestem dziś po połówkowym i chciałam was podpytać czy u was też może coś takiego się pojawiło: Badania nie udało nam się dokończyć ponieważ Antek wchodził już głową w kanał rodny :( i profesor przerwał bo im bardziej próbował tym było gorzej... do tego mam twardy brzuch oraz skurcze... czy może któraś z was miała podobnie? teraz mam już tylko leżeć i wrócić za 3 tyg a w czwartek mam wizytę u swojego lekarza... strasznie się teraz martwie...ale w ostatnich tygodniach miałam dosłownie urwanie głowy :( no i teraz mam ... to od tego latania i załatwiania wielu spraw... i jeszcze mam początek remontu w mieszkaniu które kupiłam pod wynajem. a do wymiany tam jest wszystko od elektryki po hydraulikę... doprowadzenie do stanu deweloperskiego i później dopiero remont :( ciekawe czy mój majster sam to wszystko ogarnie bo ja będę z nim tylko na telefon :(

Krysti lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja jestem dziś po połówkowym i chciałam was podpytać czy u was też może coś takiego się pojawiło: Badania nie udało nam się dokończyć ponieważ Antek wchodził już głową w kanał rodny :( i profesor przerwał bo im bardziej próbował tym było gorzej... do tego mam twardy brzuch oraz skurcze... czy może któraś z was miała podobnie? teraz mam już tylko leżeć i wrócić za 3 tyg a w czwartek mam wizytę u swojego lekarza... strasznie się teraz martwie...ale w ostatnich tygodniach miałam dosłownie urwanie głowy :( no i teraz mam ... to od tego latania i załatwiania wielu spraw... i jeszcze mam początek remontu w mieszkaniu które kupiłam pod wynajem. a do wymiany tam jest wszystko od elektryki po hydraulikę... doprowadzenie do stanu deweloperskiego i później dopiero remont :( ciekawe czy mój majster sam to wszystko ogarnie bo ja będę z nim tylko na telefon :(
    Blanka sory miałam za cytować a wcisło się lubie cholera była . ja miałam polówkowe dzis mi różne pozycje kazała robic to na jeden bok to na drugi i pięknie po mierzyła wszystko sprawdziła i ok , no co ty powiadasz to nie dało się jakos ułożyć inaczej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ja bym lezala, lyknela nospe i poobserwowala czy brzuszek zareaguje bo z tym nie ma zartow. Do wizyty u gin maksymalnie sie oszczedzaj. A jak nie przejdzie to lec na IP

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Blanka! To do czwartku lepiej lez i sie nie ruszaj! No i daj znam znac co powiedzial Twoj prowadzacy.

Reszta dobrych wiesci ogromnie mnie cieszy. Czasen mamy jakies dolki ale jak widac wszystko dobrze sie konczy. Blanka z Toba tez tak bedzie!

Termin porodu - tylko wg daty OM. Lekarz tez mi mowil ze potem te daty sa zmienne ale nie patrzy sie na to.

Rubi kup 2 paczki a potem juz podpaski starcza. One sa tanie, lepiej wziac wiecej. W szpitalu dostaniesz zapas podkladow a do domu 2 paczki beda ok

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka tak sobie mysle, ze zeby dziecko weszlo w kanal to musialabys miec rozwarcie 10cm a to raczej niemozliwe.
    moze Ci dziecko napiera i cisnie sie na szyjke? Ja tak mialam w pierwszej ciazy
    od 29tc tak mialam. Musialam brac magnez i lezec ile sie da ale moglam chodzic na krotkie spacery czy do sklepu.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie zaczyna wchodzić w kanał. ciśnie na szyjkę... zobaczę co w czwartek powie mój lekarz... teraz przez tel mi powiedział że mam brać nospe forte 3 razy dziennie 3x po 2 aspargin i luteine 3x dziennie (teraz brałam 2 razy dziennie) i zobaczymy co będzie w czwartek... ale się boję... a mały niestety nie chciał się inaczej ułożyć... hak tylko profesor naciskał żeby się przekręcił to on jeszcze bardziej się wbijał w dół :( dlatego aż przerwał resztę badania i jak będziemy jeszcze w całości za 3 tyg to wtedy dokończymy...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mialam tylko ze synrk naciskal dupka a nie glowa bo byl w polozeniu miednicowym do konca.
    donosilam ciaze do 37tc. Ciezko mi sie chodzilo bo bolalo jak naciskal na szyjke. Napieral, chcial wyjsc ale na szczescie szyjka byla zamknieta. Leki i oszczedny tryb zycia pomogly. Co dziwne 2 dni przed porodrm w magiczny sposob przestal naciskac i wszystko bylo juz ok. Ale i tak po 2 dniach urodzilam.
    nie denerwuj sie. Jezeli masz to co ja to nie jest zle. Tylko niewygodnie. Nawet jak siedzialam czulam szyjke

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejną ciężką noc..mąż się o 1:00 zerwał do toalety bo mu się wymiotowac chciało..no i siedzi nad kiblem do teraz:/ ja już mam noc z głowy bo już taka jestem że śpię na czuwaniu będę się bała żeby się w nocy nie udlawil..:/ najgorzej że poprzednio tak wymiotowal to już mówił że nie może oddychać i nie ma siły i ja się tak bałam..nie wiedziałam co robić:/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek u mnie wlasnie octenisept wydluzyl gojenid pępka. ...polozna jsk przyszla ns patronaz to poeiedziala ze tego gowna nie mamy używać

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj B. tez kolejny dzoen spedzil w lozku, po lekach temp spada, a za chwile znow rosnie do 39 i wiecej. Spimy osobno, bo lekarze kazalim mu sie ode mnie odizolowqc, ale jest tak slaby ze i tak caly dzien musze nad nim skakac. Widze jak sie biedny meczy, ale juz dzis bedzie musial sobie sam poradzic. Wczoraj ugotowalam mu zupke, domowy kisiel, wiec jest zabezpieczony. A ja dzis jestem wykonczona, oby ten dzien szybko minal.

Wczoraj mala tqk mnie kopqla caly dzien, szczegolniecwieczorem, ze qz bolalo no i w konsekwencji zaczal twardniec brzuch i nawet pojawil die bolesny skurcz. Dzis od rana znow daje czadu. Ale z niej łobuziara!

Milego dnia Mamusie :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ