X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczmila ja taj jak susnsun panikara straszna jestem, więc poszłabym na 100%, żeby usłyszeć, że niepotrzebnie przyszłam i wszystko jest dobrze:)

Sunsun - pięknie wyglądasz:)

Scarlet2014 - ja tak samo jak ty i sunsun nie umiem określić jak maluchy są ułożone i czym nie zaczepiają, czy to kolanko, łokieć, pięta, główka, plecki... nie mam pojęcia, umownie tak dla siebie stwierdzam, że po lewej jest Mikołaj, a po prawej Nikodem, a po środku to nie wiem:)

Joanna - u mnie od początku jeden maluch jest główkowo, a drugi poprzecznie, mam za tydzień wizytę, ale nie wiem czy będę na niej miała usg i podejrzę czy oba są już główkowo, czy zwykłe badanie i słuchanie serduszek:) a i we wtorek następny glukoza :/

SunSun, gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie.
    nadia wazy juz 1kg i 50gr.
    polozenie miednicowe ale na tym etapie to norma.
    mam piekna, dluga, twarda szyjke skierowana do kosci ogonowej. Wszystko jest ok a bole prawdopodobnie od zaparc. Lekarz powiedzial, ze dobrze ze pojechalam na IP bo lepiej 3x sie niepotrzebnie zbadac niz raz cos zbagatelizowac.

Duzo sluzu w ciazy to norma wiec bez obaw dziewczyny. Pytalam lekarza.

Sunsun ale z Ciebie laska! :)

Niunia86, bella82, patryśka83, patryśka83, slodka100, SunSun, gosiaczek31, Scarlett2014, MamaAdasia, kasss, Emca, Blanka85, Emily83, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam zielonego pojęcia jak jest mała ułożona ale czasami mam wrażenie, że wypycha się pleckami bo czuję takie dziwne napieranie na brzuch... Innych części ciała nie rozróżniam niestety ale czasami wydaje mi się, że mała drapie mnie paluszkami bo czuję jakby prądy mi od środka przechodziły po brzuchu :-)

Właśnie przyszły mi butelki i laktator i mogę powiedzieć, że jestem zadowolona. Mam w sumie 5 butelek - 3 małe 125ml i dwie większe 260ml i każdy mówi,że w zupełności na długo m i starczy :-) Do tego w zestawie była szczotka do mycia butelek i smoczek antykolkowy wiec spoko.

Ja w piątek idę na glukozę.... :-P

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ale masz już kawał Dzidzi! Tylko pozazdrościć :-) Gratuluję :-D

Madzik82 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a u mnie ciężka noc mała odkąd wróciła wczoraj z przedszkola wymiotowała 2 razy i w nocy też 2 razy nie wiem czy coś jej zaszkodziło czy z wrażenia że mamusia wreszcie wróciła bo od rana cisza nic sie nie dzieje w nocy wydawało mi sie że ma gorączkę ale wypiła ze 3 szklanki wody i moment robiła sie chłodniejsza

teraz sie bawi

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zadzwonię faktycznie do mojej gin zdam relację co i jak i zapytam co robić? Faktycznie byłabym spokojniejsza, a już wczoraj mężowi mówiłam o tym pomyśle to jak on już mi powiedział że możemy iść to faktycznie. Widzę, że od ostatniej wizyty się bardziej wszystkim przejął. Nie żeby olewał mnie wcześniej ale on tak jak ja uważamy że ciąża to nie choroba i jeżeli gin mówi że jest wszystko ok to nie trzeba rezygnować z codziennych rzeczy, a teraz to "do łóżka w tej chwili!!" i kropka :P nawet w niedzielę sprzątał cały pokój i obiad zrobił :)

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik kawał dzidzi:)
    Sywia- biedna córcia, ja pracuje w przedszkolu, teraz siedzę na l4 i powiem Wam cieszę sie z tego bo poszłam we wtorek na l4 a od czwartku u nas w grupie wysokie gorączki, dzieci przychodzą a za jakieś dwie godziny 39 gorączki i trzeba po rodziców dzwonić, podobno w jakiejś grupie przypadki szkarlatyny wystąpiły. Więc z jednej strony dobrze, że siedzę w domu bo jak moja gin powiedziała przedszkole to siedlisko chorób i zarazków w szczególności dla kobiet w ciąży...

Madzik82, sylwia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja dzisiaj mam wizytę u gina mam nadzieję ze wszystko będzie ok

blanka duzo leż i odpoczywaj napewno będzie wszystko dobrze

madzik spora już ta twoja dziewczynka super że wszystko w jak najlepszym porządku jest

bella, emca ,paryśka spore już te wasze chłopaczki są :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 12:47

Madzik82, gosiaczek31, SunSun, patryśka83, MamaAdasia, kasss, Emca, bella82, Blanka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka będzie dobrze :)

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczmila tylko że cały dzień bez zastrzeżeń nic jej nie dolego nie wymiotuje gorączki nie ma ale jutro też ją chyba jeszcze zostawie w domu
    szkoda że dziś nie poszła bo w przedszkolu mają dzień pluszowego misia ale trudno

faktycznie duże te wasze dzieciaczki moja tydz temu ważyła 700 g ciekawe ile ma teraz

a na glukoze nie ide teraz tylko po wizycie samo sie rozwiązało bo musiałam sie małą zająć

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik jeśli dobrze kojarzę to chyba twoja dzidzia jako pierwsza przekroczyła kilogram. Już spora z niej babka.
    Życzę dużo zdrówka wszystkim chorym mężom i dzieciątkom. Trzymam kciuki żeby szybciutko wyzdrowieli. Oczywiście za wszystkie krótkie szyjki też trzymam kciuki. Zobaczycie dziewczyny wszystko będzie dobrze :-*

4e3f84b95f.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik to ma najmniejszy brzuszek i największego dzidziusia nie wiem gdzie ci sie ten dzidziuś mieści

MamaAdasia, Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik juz ponad kilo szybko a po tobie nic a nic nie widać :) kluseczka będzie z niej;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym samym pomyslalam:-) najmniejszy brzuszek i kilogramowy szkrab:-) nie wiem gdzie sie schowalo:-)

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Madzik kawał dzidzi:)
    Sywia- biedna córcia, ja pracuje w przedszkolu, teraz siedzę na l4 i powiem Wam cieszę sie z tego bo poszłam we wtorek na l4 a od czwartku u nas w grupie wysokie gorączki, dzieci przychodzą a za jakieś dwie godziny 39 gorączki i trzeba po rodziców dzwonić, podobno w jakiejś grupie przypadki szkarlatyny wystąpiły. Więc z jednej strony dobrze, że siedzę w domu bo jak moja gin powiedziała przedszkole to siedlisko chorób i zarazków w szczególności dla kobiet w ciąży...
    Kaczmila mam do Ciebie pytanie. Czy po luteinie mniej Ci się napina brzuch?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi proszę (szczerze) czy ja panikuje? W weekend 2 razy coś mocniej mnie zakuło (właściwie mi się to nie zdarza) a od wczoraj bardzo słabo i mało czuje Jaśka. Wcześniej czułam go regularnie co 2/3 godziny i nie ważne czy leżałam czy pracowałam. No i oczywiście zaczęłam lekką panikę (wiedziałam że nie powinnam zostawać w domu). Mam ochotę iść do lekarza sprawdzić czy wszystko ok. Widzę że wieczorem jest wolny termin w luxmedzie. Co prawda nie u mojego prowadzącego ale u sensownej lekarki. Na IP nie chce iść bo boje się że panikuje a na wszelki wypadek każą mam zostać 3 dni. A że mam pakiet w lux medzie ti za wizytę i tak nie zapłacę. .. co najwyżej lekarka mnie wysmieje.
    Co myślicie? Panikuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak ładnie rosniecie! Zazdroszczę wam tych ruchów bąbli i zakupów wyprawkowych :) nas dopadł jakiś kryzys małżeński i mam nadzieje ze uda nam się pozbierac...

Dbajcie o siebie trzymam za was kciuki jeszcze chwila i będziecie miały swoje maleństwa obok :)

Brzuszki macie piękne super wyglądacie a kilogramy szybko zgubicie :)

Ściskam was dziewczyny :*

MamaAdasia, SunSun, kasss, kaczamila, bella82, Emily83, madziutek 23, Emartea, Juusti69, gosiaczek31, Dorka1979, loszcz lubią tę wiadomość

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny napiszcie mi proszę (szczerze) czy ja panikuje? W weekend 2 razy coś mocniej mnie zakuło (właściwie mi się to nie zdarza) a od wczoraj bardzo słabo i mało czuje Jaśka. Wcześniej czułam go regularnie co 2/3 godziny i nie ważne czy leżałam czy pracowałam. No i oczywiście zaczęłam lekką panikę (wiedziałam że nie powinnam zostawać w domu). Mam ochotę iść do lekarza sprawdzić czy wszystko ok. Widzę że wieczorem jest wolny termin w luxmedzie. Co prawda nie u mojego prowadzącego ale u sensownej lekarki. Na IP nie chce iść bo boje się że panikuje a na wszelki wypadek każą mam zostać 3 dni. A że mam pakiet w lux medzie ti za wizytę i tak nie zapłacę. .. co najwyżej lekarka mnie wysmieje.
    Co myślicie? Panikuje?
    Myślę że lepiej dla Twojego Malucha będzie jak pójdziesz i lekarz powie Ci że jest ok, niż będziesz siedzieć i się stresowac.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Scarlett, ja bym się zapisała na tę wizytę, będziesz spokojniejsza :) A jeśli masz możliwość, zjedz coś słodkiego, połóż się na plecach i zaczekaj aż mały da znać :)

Madzik, no pięknie, Nadia taka już duża, a Ty nadal laska :D

SunSun, pięknie wyglądasz :)

Anka, trzymaj się, pamiętamy o Tobie :)

Patryśka, Bella, Blanka,Emca, gratuluję wizyt :)

Joanna, mój mały na połówkowym był główką w dół.

Ja nie czuję też cały czas ruchów, tylko takimi partiami.

Ewka, trzymam kciuki za wizytę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:07

SunSun, Madzik82, patryśka83, bella82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet na pewno Junior inaczej sie ułożył ale......poszlabym i tak;-) wizyta za darmo.Uspokoisz sie.I nie będziesz wyczekiwac ruchów.Po prostu pewnie mały więcej śpi ale co ci zależy?
    Ja mam detektor i jak Laura mniej kopie to sprawdzam ja z 3 razy na dobę i faktycznie jest w swoim ulubionym miejscu na spanko.I zauważyłam ze ma dni na zmianę.Aktywny następny leniuchuje.

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ