Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kass no wlasnie ja raczrj sobie odmawiam. Staram sie nie jesc slodyczy i nie objadac sie wieczorem. Ale ile tsk mozna? Jak jest jakies swieto albo dzien wizyty u lekarza to jem caly dzien na co tylko mam ochote. Po takim slodkim dniu przez nastepny tydzien nie moge.nawet patrzec na cukier bleee...
Kasha wazme, ze mala zdrowa i wszystko jest ok! Gratulujekasss lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyDziewczyny dzięki za wszystkie opinie. Oczywiście byłam u lekarza i chyba powinnam dostać tytuł panikary tygodnia ale trudno. Najważniejsze że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Junior faktycznie jest nietypowo ułożony i mam prawo nie czuć ruchów. Za to mogę teraz odczuwać jak daje mi w kość i napiera na mój pęcherz.
Przy okazji lekarka sprawdziła szyjęke i wszystko jest idealnie. Co więcej Junior mocno zaczął rosnąć bo po raz pierwszy z usg wynika że jest większy niż patrząc tylko na datę miesiączki. I choć nie znam dokładniej wagi to z całą pewnością jest to powyżej 500/600 gramów.
A i choć spodziewałam się że lekarka stwierdzi że nieco panikuje to o dziwo usłyszałam że dobrze że przyszłam. Podobno najważniejsze są zmiany w dziennej aktywności Juniora czyli bez sensu żeby porównywać się z kimś innym ale jeśli Junior przyzwyczaił mnie że zawsze odzywa się o podobnych porach i z podobą częstotliwością a nagle coś się mocno zmienia to warto to sprawdzić.Madzik82, flores, MamaAdasia, gosiaczek31, kasss, kaczamila, loszcz, czekaja lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie Was nadrabiam i wcinam pączka. I mam w nosie, że będę wyglądać jak kluska, akurat teraz ochota na pączka była ważniejsza
A że akurat musiałam iść do apteki, a obok była cukiernia...
Dziękuje za miłe słowa, mąż ma się już trochę lepiej, chociaż ciągle jest osłabiony i leży.
Kasss faktycznie masz pecha, z moim zamówieniem wszystko ok. Jestem bardzo zadowolona.
Gratuluje udanych wizyt i dużych dzieciaczków, ja też czuje, że Ninka podrosła bo jej ruchy są coraz bardziej bolesne, częściej jest to wypychanie niż kopniaki, a dziś wwiercała mi się w żebra z prawej strony. Ałć!
Przygotowania i kompletowanie wyprawki ruszyło u nas pełną parą. Dziś sprzedałam swoją studencką kanapę, która pełniła rolę gościnnej, więc pokoik opróżniony. Co więcej trafiła się fajna okazja, że teść może zorganizować nam transport za darmo, więc pojechałam z tatą po mebelki dla Małej. No i mamy łóżeczko, szafę, komodę i przewijak. W weekend jak mąż wydobrzeje zaczynamy skręcanie!MamaAdasia, madziutek 23, gosiaczek31, kasss, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik u mnie to działa odwrotnie. Dopóki w ogóle nie jem słodyczy to jest ok ale jak już zacznę to nie mogę przestać. Dziś tak miałam jak próbowałam obudzić Juniora a on jak na złość nie reagował więc zjadłam pół ciasta które zrobiłam dla męża
Ewka, Madzik, Kasha gratulacje udanych wizyt. Mam nadzieję że o nikim nie zapomniałam.
Anastacia a co zamowiłaś? Mam plan żeby też zamówić kilka rzeczy zamówić w grudniu ale wyobraźnia kończy mi się na pokładach, majtkach porodowych etc.
Kaczamila cóż ja już chyba ni muszę pisać że na pewno zapytałabym lekarza co i jak.
Aaa nie wiem czy to możliwe ale z dzisiejszej wizyty wynika że mimo iż kikka ostatnich dni byłam bardzo aktywna to szyjka mi się wydluzyła. -
Scarlett super, że wszystko ok. Dokładnie to samo powiedziała mi ostatnio położna, że nawet nie chodzi o liczenie ruchów, tylko skupienie się na trybie dnia malucha, żeby w razie czego szybko zauważyć jakieś niepokojące zmiany w jego zachowaniu
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Scarlet moj lekarz zawsze mowi ze lepiej przyjechac niepotrzebnie i wszystko sprawdzic.
teraz jestes spokojna a przy okazji widzialas maluszka
Marta ja tez mam dzis paczkowy dzien mniam... Chociaz jeszcze lody chodza mi dzis po glowieMamaAdasia lubi tę wiadomość
Scarlett no i dobrze, że się utwierdziłaś że wszystko okk...
mi przyszedł dzisiaj ten kocyk w łapki psa i jest genialny....podoba mi się bardziej niż ten w sowy....taki milutki i ładny naprawdę polecam...to była moja jedyna radość w dniu dzisiejszym jak listonosz przyniósł paczke....co prawda mnie obudził o 10, ale kocyk wywołał uśmiech na mojej buzi
SunSun, Madzik82, Scarlett2014, kasss, loszcz, czekaja lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Jezu ja dziś mam jakiś dzien totalnego obzarstwa!! Juz dziś pochłonęłam : słone orzeszki,jogurt,pomarancza,koktajl truskawkowy,kiwi,małe pudełko biszkoptow,kilka ciastek,kostkę czekolady,kilka cukierków i oczwiscie obiad( wołowe z ziemniakami) i kolację ( bułkę z jajkiem ) i mi...MAŁOOOOO
Madzik82, Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Aaaa no i masz Marta. Wahalam sie ale mnie przekonalas. Ide do sklepu po lodziki.
a jutro sroda - dzien loda. I tak w kolko jakis pretekst do jedzenia heheSunSun, Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyJa też dziś pochłonęłam tone jedzenia ale jak pisałam to przez Juniora. Właśnie zjadłam końcówkę sałatki z niedzieli
Rubi jeśli polecasz kocyk to wrzuć raz jeszcze linkchoć mam już dwa
A tak w ogóle to bije swój rekord w ilości pieczonych ciast w ciągu tygodnia. A mój mąż to wszystko je! Zrobiłam już kremówki, muffinki i babkę a w weekend mój tato Andrzej ma imieniny i też obiecałam zrobić tort. Jak mnie zwolnią to otworze cukiernie.... choć w pracy, inaczej niż w ciąży jestem rozsądna i opanowana i dziś mój szef nawet za to mnie chwaili bo nie dałam się wyprowadzić z równowagi. Gdyby wiedział o moich ciążowych napadach paniki nie uwierzyłby że chodzi o mnie
MartaM ale masz fajnie z meblami i przy okazji sprowadziłaś mnie na ziemię. Jeśli chcę coś jeszcze kupić dla Juniora to muszę zrobić miejsce. Mimo iż mamy już prąd w naszym domku a nawet 2 żarówki to do marca i tak nie zdążymy się wprowadzić więc muszę nas urządzić na 40stu kilku metrach kwadratowych -
nick nieaktualnyp.s. Madzik powinnaś wiedzieć że tacy ludzie mnie wkurzją
5 rogali i nic? 3 pączki i nic? To jawna niesprawiedliwość
oddam moje duże cycki za możliwość bezkarnego objadania się słodkosciami
Moja ukochana przyjaciółka tak ma... je absolutnie wszystko i w jakich chce ilościach a jest szczupła. Była szczupła jak miała 18 lat i jak ma 30. W ciąży wyglądała jak z reklamy a po ciąży wygląda jeszcze lepiej. Ona też mnie wkurzazwłaszcza jak mówi "choć na ciastko"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:06
SunSun, Madzik82, gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, u mnie wszystko dobrze, trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i za Wasze zdrowie, u mnie na razie wszystko ok. Jutro wybieram się do szpitala w którym rodzę na spotkanie z położną i zwiedzanie porodówki, mam nadzieje że się nie przerażę bardziej niż się na ten moment boje.
a tu się pochwale moim nabytkiem, wczoraj odebrałam zamówienie:
SunSun, Scarlett2014, MartaM, Madzik82, jasmin, Niunia86, bella82, gosiaczek31, kasss, Emca, loszcz, patryśka83, patryśka83, slodka100 lubią tę wiadomość