Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Scarlett ja przez ostatnie 3 dni w ogóle prawie Małej nie czułam... Musiała się jakoś inaczej ułożyć i pewnie dlatego miała ciche dni. Podejrzewam,że z Twoim Juniorem jest tak samo aczkolwiek pewności nie ma nikt. Ja niestety albo i stety jestem mniej przewrazliwiona i odpuscila bym wizytę i poczekala na konkretniejsze kopniaki ale wybór należy do Ciebie. Trzymam kciuki
-
Scarlet ja tez mialam ostatnio 2 takie dni ze juz rozwazalam wizyte na IP. czułam malucha ale o wiele mniej i rzadko. trwalo to 2 dni i tez sie martwila. jednak przewage wzial rozsadek i czekalam cierpliwie na mocne kopniaki i sie doczekalam:)
jesli malego nie czujesz w ogole to oczywiscie jedz ale jeśli sie rusza tylko delikatniej to badz spokojna i sie nie denerwuj:) -
nick nieaktualnypatryśka83 wrote:Kaczmila mam do Ciebie pytanie. Czy po luteinie mniej Ci się napina brzuch?
Powiem Ci, że chyba tak. A chyba dlatego ponieważ ja w ogóle nic nie czułam przy twardniejącym brzuchu, ani mnie nic nie bolało ani nie czułam jak mi twardniał, nieraz dotknęłam brzucha i dopiero wtedy wyczułam że jest twardy. Teraz biorę luteinę 3x dziennie, leżę w łóżku i wydaje mi się że jest lepiej, brzuch mi nie twardnieje i ogólnie lepiej się czuję tak fizycznie. -
nick nieaktualnyScarlett zrób jak mówi Mama Adasia, zjedz coś bardzo słodkiego i połóż się do łóżka na dłuższą chwilę, dzidziuś powinien się odezwać.
A jeżeli ma Cię uspokoić wizyta to zadzwoń co Ci szkodzi, jak to któraś napisała lepiej iść o jedną wizytę za dużo niż o jedną za mało.
Ale myślę, że ma ciche dni i na pewno jest wszystko ok -
Madzik jej juz ponad kg a ty najszczuplejsza;)
Scarlet moze zjedz cos slodkiego napij sie coli a jak to nic nie da to faktycznie lepiej sprawdzic ja małą czuje co dzien choc nie ma mowy bym rozroznila co czuje po prostu ruchy ale pewnie to przez lozysko wczoraj czulam ja bardzo nisko dziwne uczucie nie lubie jak tak nisko sie znajdujeMadzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja jestem po telefonie do mojej gin i kazała mi dzwonić w piątek, bo przyjmuje w poniedziałki i piątki w pobliżu. Ma pełny kalendarz na piątek ale mam dzwonić ok 18.30 i wtedy mi powie na którą mam przyjechać i czy nie będzie mi przeszkadzało jak będzie to godzina 21.30 powiedziałam, że nie i będę dzwonić w piątek.
powiedziała, że oczywiście że będzie widać czy szyjka się podnosi czy nie... Byle do piątkuale jakoś jestem dobrej myśli...
SunSun, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczynki za trzymanie kciuk za mie właśnie wróciłam z wizyty szyjka ok morfologia też tylko cukier mam za wysoki i mam nie jeść nic słodkiego a to będzie trudne bo ostatnio mam straszną ochotę na słodkie ale jakoś muszę się oprzeć i być na diecie mam nadzieję że cukier mi spadnie bo jak nie to będe musiała robić sobie zastrzyki z insuliny
SunSun, bella82, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyscarlett ja też mam takie dni że małą słabo czuję i ożywia sie dopiero po kolacji jak leżę wieczorem myślę że z twoim maleństwem jest wszystko w porządku i że jeśli masz możliwość wizyty u pani ginekolog to idz będziesz spokojniejsza że z małym wszystko ok
-
nick nieaktualny
-
kaczamila wrote:Powiem Ci, że chyba tak. A chyba dlatego ponieważ ja w ogóle nic nie czułam przy twardniejącym brzuchu, ani mnie nic nie bolało ani nie czułam jak mi twardniał, nieraz dotknęłam brzucha i dopiero wtedy wyczułam że jest twardy. Teraz biorę luteinę 3x dziennie, leżę w łóżku i wydaje mi się że jest lepiej, brzuch mi nie twardnieje i ogólnie lepiej się czuję tak fizycznie.
-
Scarlet spokojnie. Moj lekarz mowi, ze klucia sa normalne i 5, 6 razy dziennie moze bolec. Jakby co kazal wziac nospe i sie polozyc. Jak na lezaco nie boli to wszystko jest ok.
ale jak masz sie denerwowac to chociaz zadzwon do lekarza.
Dzieki dziewczynki za mile slowa. Wlasnie zjadlam 3 paczki z dzemem hehe chyba moj stan na wadze zaraz sie zmieni. Ale dzien wizyty to moje male swieto i nie odmawiam sobie niczego. A co!SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Wracam do żywych..
Scarlett idź to nic nie zaszkodzi..co prawda ja miałam teraz 3dni bez Franka aktywności ale przetrzymalam bo zawsze się boję IP ale teraz im dalej ciąży i ruchy powinny się nasilac tym mniej bym się zastanawiała..Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja bym poszła Scarlett. Po co się denerwować, a tak będziesz spokojna. U mnie też maluszek nie szaleje, ale co jakiś czas czuję muskanie, kopanie, przeciąganie. Wczoraj ułożony był główką w dół. Jak dziś? Nie wiem, bo też nie umiem wyczuć. Madzik super, że mała Twoja już taka duża
Wczoraj zrobiłam listę zakupów dla młodego, niedługo chyba już będzie można wziąć prysznic w normalnych warunkach, kabina powinna być zamontowana do jutra, szwy z nogi ściągnięte, ot co u nas tak w skróciebella82, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewka dobrze że wizyta udana a co do slodyczy też sie tego boje ze mi lekarz każe odstawic zwlaszcza po nieudanej glukozie a mnie tak ciagnie ze szok wlasnie kupilam sobie duze pudelko lodow;)
Madzik ty chyba nie zalujesz sobie slodyczy ?a waga stoi w miejscu pozazdroscic tylko ja to powoli wyglądam jak kluska ale to moja wina przez to ze czesto robi mi sie slabo malo sie ruszam i sama nie chodze na spacery a mezu po pracy tez nie zawsze ma checi
Emca dobrze ze juz masz to za soba i maz caly i zdrowy;)Madzik82 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kasss no ja też się robię kluska
a do tego mało ruchu...już chyba tydzień nie byłam na spacerze..dziś miałam się wybrać na zakupy to się cieszyłam, że przejde sporo drogi i się poruszam, ale po tej burzliwej nocce nie miałam siły nawet kiwnąć palcem...;/
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
No i po wizytach.
Na dobry początek dnia pomyliłam godzinę wizyty, pani doktor nie pochwaliła wyników po glukozie (163) i muszę robić od nowa bez jedzenia słodkiego dzień wcześniej
Ale najważniejsze że córcia zdrowa, cały kilogram szczęścia i ułożona główkowo. Wszystko pozamykane w środku.
Scarlet. Nie martw się. Moja córcia też przez kilka dni nie dawała praktycznie znaków życia. A potem jak się rozkręciła, tak przez dwie noce z rzędu spać nie mogłam.
Tak dla poprawy humorku ...
Od dziś mam nowe przezwisko przez ciążę i nie tylko. Rycząca 30-tkaNiestety
Wracałam dziś z wizyty u rodziców. Wyobraźcie sobie że tramwaj dość pełny, młodzi siedzą, starzy stoją. No ok. Siedziałam również. Wchodzi pani o kulach, ustąpiłam jej miejsca. Po paru minutach pani się zorientowała że jestem w ciąży i chciała wstać i oddać mi miejsce. Na głos mówi że ja w ciąży i ustępuje jej miejsca, aż jej głupio. A ludzie wokół żadnej reakcji. Po prostu aż mnie zatkało. Jak można być tak ślepym i głuchym ?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 17:35
SunSun, Rubi, czekaja, kasss, Madzik82, kaczamila, sylwia85, sylwia85, MamaAdasia, bella82, gosiaczek31, Emca, loszcz, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasha mam nadzieję że po 2 próbie glukoza ci spadnie super że wizyta udana ja glukoze też miałam za dużą bo 150 ach ten cukier
Dziewczynki nie przejmujcie się wagą ja mam już 9kg na plusie a przed ciążą nie należałam do tych super chudychWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 17:33