X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunsun to faktycznie straszne co takie bezbronne dzieciaczki musza przezyc ;/ biedactwo ;*

scarlet to super ze masz prace do ktorej idziesz z radoscia , mysle ze to jest w zyciu bardzo wazne aby robic robic to co sie lubi... ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass jakie szczegółowe przygotowanie do zdjęcia...no pięknie :):)

kasss, loszcz lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass no extra zdjecia ;) ale masz pepek wystajacy ;D hihi ;)

kasss lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass perfekcyjnie przygotowanie i piękne zdjęcia :)

Madziutek ja też tak myślę i dlatego póki mogę pracuje. Junior jest najważniejszy i dla niego mogę leżeć plackiem i przytyć 30 kg :) ale tak długo jak mogę normalnie funkcjonować to nie daje się zmęczeniu. Bo dla mnie można być fantastyczną mamą, dla której dziecko jest najważniejsze i jednocześnie nie rezygnować z innych ważnych dla siebie kwestii np. pracy albo dbania o wygląd.

kasss, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zezloscilam teraz masakra wczoraj o 21 wyłączyli wodę w całym mieście bo coś wymieniali i włączyli dopiero o 10 rano i przez to nie zrobiłam badań moczu a mam zrobić i jak będę miała wyniki to skontaktować się z moim gin odnośnie bólu brzucha co ostatnio miałam i dzisiaj bez ostrzeżenia tez wyłączyli jak jutro nie włącza do 8 to nie wiem w jaki sposób zrobię te badania bo u mnie przyjmują do laboratorium tylko do 8.30. Normalnie masakra jakbym żyła w jakimś sredniowieczu

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za moje żale i zasmiecanie ale musiałam gdzieś się wygadac

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja ostatnio przez kilka godzin nie miałam prądu... nie mogłam wysuszyć włosów ani zrobić herbaty. Oczywiście akcja też była bez zapowiedzi. Spieszylam sie na dni otwarte szpitala. Rozumiem co czujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zła jestem bo te badanie musze zrobić a nie będę miała jak się nawet umyć a ze tak powiem na brudno nie ma sensu robić badań bo wyjdą bakterie

• Rubi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyśka nalej kupnej z butelki do miski i zagrzej trochę w czajniku....trudno się mówi ale trza sobie radzić...

oli lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem tak zrobię dzisiaj odpuściłam te badania ale jutro napewno juz nie przed chwila zaopatrzona zostałam w 5 l wody mineralnej :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny;)
    Justyska u mnie tez tak czasem sie zdarza Rubi dobrze mowi zagrzej wode i nie stresuj sie szkoda twoich nerwow choc rozumiem cie dasz rade jakos ten jeden raz;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! Baniak wody i kapiel na harcerza... ;)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam radę wu trudniejszych sytuacjach dawałam rade a tu tylko taka złość w pierwszym momencie zresztą ja tak teraz w ciąży mam szybko wybucham. Dzisiaj np mojemu mężowi się zebrało za bzdure

• SunSun Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny każde kciuki sie przydadzą:-)
    Kasss z tymi różami to moje twoje ulubione zdjęcie.Koniecznie wywołaj i postaw lub powies koło lozeczka.Takie romantyczne !:-)
    Scarlet chętnie sie u ciebie zatrudnie :-D zwłaszcza ze twoj szef ci przywiózł rogala z Poznania haha
    Boziu a ja dalej glodna...

kasss lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Mam pytanie czy wsze pociechy odwróciły się już główką w dół?
    Cześć laski, ja po wizycie, mała właśnie umnie się odwróciła główką w dół ale ginka mówiła że jeszcze kilka razy może się obrócić ale najważniejsze żeby od chyba 36 albo 37 była w dół chociaż później też się może odwrócić prawidłowo.
    U Natalki wszystko w porządku, waży 942g.więc nadrobiła z wagą bo już sprzęt do USG pokazuje 27 tydzień ciąży.
    Powiem wam że mnie przestraszył lekarka, bo jak tylko zaczęła sprawdzać to do mnie z tekstem: synek ma być?
    A ja z przerażeniem do niej że nie i że jej nic tam nie może więcej urosnąć. A ona na to że już przyglądamy się dokładnie i pocieszyła mnie, że jednak dziewczynka. Ja mówię: no, bo wystarczy że mąż do niej mówi Heniek.
    Ja po prostu się przyzwyczaiłam do myśli że będzie córcia, a pozatym starałam się żeby to była córcia.

SunSun, gosiaczek31, MartaM, Madzik82, bella82, jasmin, kaczamila, Emily83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dzięki dziewczynki za trzymanie kciuk za mie właśnie wróciłam z wizyty szyjka ok morfologia też tylko cukier mam za wysoki i mam nie jeść nic słodkiego a to będzie trudne bo ostatnio mam straszną ochotę na słodkie ale jakoś muszę się oprzeć i być na diecie mam nadzieję że cukier mi spadnie bo jak nie to będe musiała robić sobie zastrzyki z insuliny
    Ewcia to jakie miałaś wyniki z glukozy, że masz się tak pilnować? Bo powiem Ci, że ja też miałam wyższe i dostałam glukometr żebym sobie mierzyła 4x dziennie i dziś mi lekarka powiedziała że teraz mogę sobie spokojnie tak z dwa razy w tygodniu tylko zmierzyć, bo już wiem po czym mi się podnosi cukier, i tak np.słodycze typu czekolada,tofifi, tam gdzie nie była użyta mąka to modę jeść bo nie przekracza mi po godzinie 120, przeważnie jest od 100 do 118 ale za to bułeczki maślane odpadają bo skacze mi do 150, więc to u mnie rodzaj mąki daje takie skoki.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)
    Ja jeszcze w Polsce (wylatuje w czwartek).Urodziny babci mega męczące.myślałam że tam umrę czy coś ;) Rozpoczęła się o 17:00 a wyszłam o 1:30 spuchly mi stopy,bolał kręgosłup i potem brzuch...
    Siedzenie tyle godzin na niewygodnym krześle to średnio przyjemne dla brzuchatki.Było 65 osób,tańce i muzyka oraz morze alkoholu.Wiec głośno i zbyt długo dla mnie ale babcia tanczyla i widać że była szczęśliwa :)

Dziś byłam (po raz pierwszy w ciąży) u ginekologa.Dostałam jakieś dopochwowe globulki bo mam uplawy ale nic groźnego.Mały odwrócony główką w dół (już????)
    Szynka prawidłowa(nie znam dokładnej długości) zamknięta.wody ok.Mały zdrów jak ryba waży już 740 gr :)
    Jutro robię mocz i krew ,tak dla świętego spokoju.Jestem bardzo zadowolona.Dostałam zdjęcia 3D ale mały zakrywal twarz rękoma i prawie nic na nich nie widać.Oczywiście klejnoty pokazał dumnie na co pani doktor ze ten to na 100 chłop jest hihi

Emca, czekaja, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w sobotę scielam włosy z długości do ramion na króciutkie.tylko kolor mam do dupy ale pofarbuje dopiero na święta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 00:29

SunSun, slodka100 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia mamusie.ja dopije herbatke i ide na pociąg

SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kobietki Zyczę Miłego Dnia :)

SunSun lubi tę wiadomość

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ