X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ale przynajmniej bedziecie w swoim gniazdku na swieta, to mila perspektywa a teraz musicie we dwojke spiac sie i dzialac mimo zmeczenia i nerwow. Final bedzie super. Mnie to i bez remontow wkueza przedswiateczny okres i te wszystkie gazdzety:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dzis przyjdzie paczka od rodzyneczek....to wieczorem zrobie fotke tego co kupilam.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    a mnie chyba maz zarazil :-/ wstalam z "dziwnym"gardlem, niby nie boli ale czuje jak przelykam i na nic nie mam sily :-/ wczoraj na wieczor wypilam mleko z czosnkiem i miodem, dzis tylko z miodem i ide z powrotem do wyrka :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 09:11

• czekaja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zdrowka zycze:)

Sarah a czemu tak nagle wyszla ta przeprowadzka czy wczesniej juz byla planowana??

Anastazcia daj znac po wizycie u endo.

szaro bury dzien znowu i nic sie nie chce. oby do wiosny i do porodu:)

bella82 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emartea Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wypiłam glukozę. Nie było źle tylko teraz to dwugodzinne siedzenie w klinice. Oczywiście kolejka była spora, ale nikt nie widział, że stoją w niej ciężarne!
    Bella życzę zdrowia. Oby to była chwilowa niemoc.

Niunia86, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Ja mam niemoc wieczorami (głownie kręgosłup mi dokucza) i nawet rano jak za wcześnie wstaję. Dzisiaj wstałam przed 9 i najchętniej poszłabym znowu spać. Noc miałam ciężka bo przez mojego M musiałam spać u rodziców bez poduchy mojej,leków itd i jestem wykończona :/

Bella zdrówka życzę. Mnie od kilku dni już gardło pobolewa rano jak wstaje,nos z resztą też :(

Jutro glukoza ale podejdę do niej jak Emarteam- przecież ja lubie słodkie to co taki kubeczek słodkości moze mi zrobić prawda?? W końcu jestem większa :D

Miłego dnia:) U mnie wczoraj wieczorem popruszył chwilkę śnieżek :D

Emartea, gosiaczek31, SunSun, bella82, czekaja lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM proponuję szwagierce wejść na głowę, gnębić ją żeby oddała co pożyczyła, aż może zrozumie, że tak po prostu się nie robi. Ja tak mam z moim młodszym bratem - pożyczam mu różne rzeczy i nie ma mowy żeby sam z siebie mi je oddał, więc go po prostu cisnę o to i odzyskuję ;)

Sarah88 mam nadzieję, że jesteście już na finiszu i niedługo odetchniecie z ulgą w swoich własnych czterech kątach! Jeszcze chwilę wytrzymacie i będzie już wszystko dobrze ;)

Ja po 14 odwiedzam dermatologa, a rano już nadciśnienie. Chyba jednak się trochę denerwuję.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach i na glukozie :)

Mnie też dopadła niemoc jesienno-trzeciotrymestrowa. Jestem wiecznie zmęczona, na nic nie mam siły, a jak się za coś zabiorę to mam wrażenie, że nie dam rady skończyć. Zaraz bolą mnie plecy, nogi, ciągnie mnie brzuch, wczoraj miałam kilka zawrotów głowy. Oby okazało się to chwilowe i szybko minęło!

Mam do as pytanie czy planujecie kupić ochraniacz do łóżeczka dziecięcego? Czytałam na ten temat różne opinie. Chcę wykorzystać kupon na allegro, który dziś traci ważność i kupić pościel. No i zastanawiam się nad ochraniaczem. Korzystam z ostatnich dwóch dni wolnego i przekopuję allegro. Spodobały mi się te dwa komplety.

http://allegro.pl/2-el-posciel-do-lozeczka-120x90-slon-kropki-szara-i4841781204.html
    http://allegro.pl/posciel-gwiezdny-pyl-2-cz-120x90-belisima-kolory-i4747396559.html

Może jakieś rady od doświadczonych mam w sprawie ochraniacza na szczebelki?

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się z Wami. Ja zajadam śnaidanko, byłam po wyniki i co??... cukier wysoki :( ten przed jest ok bo 76 ale po dwóch godzinach 140 :/ i powiedzcie mi robiłyście teraz kiedyś crp bo mi wyszło mega duze a w laboratorium babka powiedziała ze w ciazy tak jest... mam 11.1, norma poniżej 5

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ochraniacz sie przydaje szczegolnie jak dziecko jest ruchliwe i przemieszcza sie w lozeczku. Ale to juz jak ma ze 3 m-ce pewnie. Przynajmniej nie wklada raczek i nozek miedzy szczeble. U mnie Ola przez sen np potafila glowa przywalic wiec tez troche ja amortyzowalo:-) Ja mam razem z dwoma kompletami poscieli ale u nas malo corcia spala sama w lozeczku, zwykle ze mna w duzym

MartaM, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila 140 to po 2 h to chyba granica normy ale pewnie bedziesz musiala zaczac leczenie przeciw cukrzycy. Diete chyba zalecaja. Albo kaza powtorzyc okolo 30tc zeby sprawdzic jeszcze raz.
    Ja crp nie mialam ale tez zrobie przy nastepnej okazji w lab. Ale mysle ze skoro masz poza norma to nie dovrze to chba swiadczy o jakiejs infekcji w organizmie. Najlepiej idz do swojego prowadzacego jak masz mozliwosc, ja nie znam sie ale dmuchalabym na zimne i z cukrem i z crp

• Emartea Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam kupić ochraniacz. Nie wiem czemu bo się nie znam, ale tak mi się wydaje, że się może przydać. A może dlatego, że u siostry i kilku koleżanek widziałam coś takiego i wydawało mi się że to musi być. A poza tym jak jest ładny to stanowi dodatkowo ozdobę.
    zastanawiam się nad pościelą do łóżeczka. Wystarczy jeden komplet, dwa czy jeszcze więcej?

Madzik82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochraniacz sie przydaje bardzo! Ale w moim przypadku jest za maly, powinien byc dookola calego lozeczka. Moj maly w nocy przemieszcza sie po calym lozeczku i co chwile wali glowa w szczebelki albo gdzies mu sie zawsze zaklinuje reka albo noga...

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam dzwonić do gin i wciśnie mnie gdzieś na wizytę...

Emartea, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

• justwol Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM ja również tak jak już dziewczyny pisały uważam, że ochraniacz się przydaje, więc sama też do już zakupiłam ;)
    Co do pościeli to jeszcze nie wiem, słyszałam, że ciężko jest ze spaniem pod kołderką u małych dzieci więc zakupiłam taki śpiworek do spania zapinany, w którym nie ma możliwości się odkopywać przez sen

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ochraniacze sa w wiekszosci w zestawach z poszewka na koldre i poduszke. U mnie bylo w komplecie od razu :) tez uwazam, ze fajnie wyglada lozeczko z tym ochraniaczrm :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!

ja też kupuje ochraniacz, myślę, że się przyda..

ja już wczoraj pisałam o niemocy...:P np. w czasie kąpieli...coraz ciężej mi to przychodzi niewygodnie mi się podnosić i z powrotem kłaść przy myciu się...ehhh dziwo miałam długą przerwę w spacerach i wczoraj jak się wypuściłam to nie było żadnej zadyszki...ale nawet mówiłam wczoraj do męża że szkoda, że nie można na kilka godzin odpinać brzuszka...porobić czegoś energiczniej i założyć :P

Sarah, przymusowa przeprowadzka nie brzmi za dobrze...ale pewnie na dobre Wam wyjdzie..Powodzenia w szybkim uporaniu się z remontami...u nas to jeszcze wszystko w polu mąż miał remontować pokój dla Franka ale nie ma kiedy :(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 komplety wystarcza. Jeden bedziesz miala zawsze na zmiane jak np sie zaplami, obsika, uleje itp. Tak mi sie wydaje:-)

Madzik a ja widzialam u kogos ze znajomych taki wlasnie komplet ze ochraniacz bym dookola na cale lozeczko. Ale moze wzieli poprostu dwa jednakowe i polaczyli?

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na allegro ochraniacze o różnych długościach. Takie na całe łóżeczko i na takie 60x120 i dłuższe.

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Bella zdrowka zycze:)

Sarah a czemu tak nagle wyszla ta przeprowadzka czy wczesniej juz byla planowana??
    nie byla planowana...planowalismy ale latem przyszlego roku, na spokojnie, a nie tak jak teraz na wariackich papierach, tylko że ludzie(ciotka meza) u ktorej wynajmowalismy po jej dziadkach teraz powiem krotko wyrzucila nas w moim stanie!!powiedziala ze jej zabraklo kasy na remont 20tys(bo chce otworzyc kolejną dzialanosc)bo zaczela remont w kuchni, teraz wziela kredyt na ten lokal i jej nie starczy,wiec albo kupimy od niej to mieszkanie (36m2) za 90tys(hahaha, nie warte tego) albo mamy do lutego sie wyprowadzic. nie chodzimy do nich na urodziny od tej pory, nie odzywamy sie...nie potrafimy tego zrozumiec, jeszcze zawolala tylko mojego meza do siebie i jemu to powiedziala rozpoczynajac bezczelnie slowami ze"kiedys musiala nadejsc ta chwila" nawet go nie zaprosila aby usiąść a bylismy w baaardzo dobrych kontaktach do tej pory, maz byl na kazde zawolanie i pomagal im bo to najblizsza rodzina, na dodatek dodala ze ona sobie tez nie moze kupic nowego stolu za 1500zł ktory chciala,kurwa jak mozna porownywac dach nad glową do stolu?! cnie pisalam wam tego, po prostu nie umialam sie zebrac, plakalam, nie przesypialismy nocy, klocilismy sie, a potem siedzielismy razem smutni, mysląc nad tym jak ktos z rodziny moze takie cos zrobic przed porodem, wczesniej jakby powiedziala, a tak nic na to nie wskazywalo, jeszcze te mieszkanie mąż z tesciem cale remontowali bo jej maz nie chcial sie za to zabrac, dopiero jak mysmy chcieli wynająć to zaczal robic.brak mi slow :( tyle pieniedzy na dziecko potrzebujemy, w moim barze nie za dobrze sie kreci, teraz kredyt musielismy wziac na remont, jezdzimy zalatwiamy od 2 tygodni, a remont sie nawet nie rozpocząl bo dnia brakuje...

co innego jak przeprowadzka jest planowana i cieszy, co innego jak z musu i wszystko przygnębia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:08

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ