Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny dzisiaj stwierdziłam ze moja Hania naprawdę zazdrosna o tatusia jest zawsze kopie jak mój mąż z nocki wraca dzisiaj cisza. Pol godz po powrocie mój mąż położył się do łóżka i jak tylko brzuchem go dotknęłam to koniec świata tak zaczęła mnie i jego kopać ze szok heh
Ja tez w remoncie może uda am się skończyć do świąt ale do polowy stycznia napewno na kartonach bo większą część mebli przyjdzie w połowie stycznia. Wiec Sarah wiem co to znaczy
Dzisiaj ma przyjść jeden narożnik który zamówiłam przez internet pod adres naszego mieszkanka i siedzę jak na szpilkach czekam na tel od kuriera
Ochraniacz ja będę kupowała napewno mam na Facebooku w polubienia makaszke ta firmę co kocyki zamawialysmy i dodała wczoraj zdj pościeli i tam były ochraniacze na całe łóżeczko i chyba tam zamówię jedna pościel -
Sarah wspolczuje. na pewno Wam teraz ciezko i pod wzgeledem duzej islosc rzezy do ogarniecia ale tez z powodu rodziny. rzeczywiscie nie potrafie sobie wyobrazic takiego potraktowanie jeszcze teraz w ciazy. masakra.
oby zycie odplacilo jej tym samym. a Wam zycze duzo sily i cierpliwosci.Sarah88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah to nie ciekawa sytuacja ale trzeba być silnym zobaczysz wszystko się ułoży i jeszcze będziecie się z tego śmiali. A e nowym mieszkaniu napewno będzie wam lepiej. Popatrz na to rąk ze po porodzie zaczniecie nowe lepsze życie z synkiem w nowym mieszkaniu napewno wszystko będzie dobrze
-
Sarah88 bardzo mi przykro, że macie taką skomplikowaną sytuację, ale może jednak lepiej, że sytuacja ta nastąpiła teraz niż za parę miesięcy kiedy dziecko miałoby już przychodzić na świat, tak macie jeszcze czas żeby się przygotować
Jak to się mówi z rodziną najlepiej się wychodzi na obrazku...
Powodzenia wam życzę w ogarnięciu całej tej sytuacji -
Hej Mamuśki dopisuje sie do jesiennej handry u mnie jeszcze drugotrymestrowa nic mi sie nie chce wszystko mnie drazni wyglądam jak kluska;(
MartaM masz śliczny brzuszek Ja mam taka sama sytuacje z siostra cos jej porzycze i poźniej musze sie prosic zeby oddala dla tego nie lubie pozyczac ja wszystko szanuje a inni niekoniecznie sama tez nie pozyczam nic od nikogo
ta pościel ze sloniem jest sliczna i tak jak dziewczyny mysle ze ochraniacz sie przydaje
Sarah przykro mi ze w takiej sytuacji sie znaleźliście tak sie nie robi zwlaszcza kobiecie w ciaży ah ludzie sa bezmyślni
dziewczyny co do glukozy to podobno nie trzeba czekac w kolejce u nas tak jest ze w pierwszej kolejnosci ida osoby na glukoze bo i tak musza czekac 2 godz[/url]
-
a co do mojej dzisiejszej wizyty to tak:
synuś ma glowke na wysokosi pepka, nozki tak ze kopie w pecherz co boli.
od 30.10 do dzis przytylam 3kg!! a myslalam ze ledwo kilogram, chyba za czesto sie wazylam w domu bo juz nic z tego nie rozumiem ;/
w koncu zbadala mi szyjke o co sama poprosilam, jest zamknieta i ma 4cm
kolejna wizyta 19 grudnia
jeśli chdozi o znieczulenie co dentysta mi nie chcial dac bez zhgody gin to okazalo sie ze nie moge bo jest z adrenalina ;/ i super, teraz nie pojde do dentysty i mi sie dziury zrobią wielkie a po ciazy wypadną zeby, moja gin to dziwna jest, kiedys pisalam wam ze mielismy wykupiona podroz poslubna do egiptu a ona powiedzisala ze absolutnie i stracilismy prawie 1000zł ;/ mielismy leciec w 11 tygodniu. teraz zas tego mi zabronila...ech...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:37
Niunia86, gosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Sarah88 a może dentysta mógłby przeprowadzić leczenie bez użycia znieczulenia...może mało przyjemna opcja, ale na pewno lepsza dla zębów niż zupełny brak leczenia, a po wizycie zawsze można paracetamol wziąć to powinien chociaż trochę złagodzić ból
-
sarah dla pocieszenia napisze Ci moja historie. mieszkalismy z moimi rodzicami a moj maz dostal stary duzy dom po babci w spadku ktory stal pusty od lat. gdyby nas sytuacja (klotnia z rodzicami) nie przymusila dalej mieszkalibysmy w 1 pokoju.
wyprowadzilismy sie w ciagu tygodnia!! w srodku zimy do domu w ktorym wogole nie bylo ogrzewania ani cieplej wody. wode grzalismy na piecu kaflowym w duzych garach a do ogrzania domu palilism6 w starym kaflowym piecu!
nie mialam nawet pralki tylko stara franie bez wirowki wiec wykrecalam recznie. i mialam wtedy 22 lata i dalismy rade.
wrecz od dnia w ktorym sie wyprowadzilismy jmiedzy mna a mezem uklada sie rewelacyjnie i nigdy nie zalowalismy tej decyzji...
z moimi rodzicami tez mam teraz super kontakt.
teraz mieszkamy w naszym domu ponad rok juz mamy centralne ogrzewanie, kupilismy pralke itd takze warunki mamy extra a dom powolutku remontujemy...
ale nie powiem nie wierzylam ze nam sie uda bo nie umialam nawet gotowac bo u mamy nie musialam robic nic. i z dnia na dzien wszystkiego sie nauczylam
takze wiem ze napewno wam baaardzo przykro i ciezko ale w kazdej sytuacji mozna dopatrzyc jakies plusy... ;* dacie rade ;*
MamaAdasia, Sarah88, SunSun, gosiaczek31, kasss, Dorka1979, loszcz lubią tę wiadomość
-
Uh, już po posiedzeniu w klinice. Przez dwie godz nic mi nie było, nawet najmniejszych mdłości czy kręcenia w głowie. Teraz w nagrodę idę do dużego sklepu z art. dla dzieci bo jest blisko.
MamaAdasia, justwol, Niunia86, gosiaczek31, kasss, czekaja lubią tę wiadomość
-
Witam,
Jeśli chodzi o ochraniacze na łożeczko to przydają się wtedy, gdy dziecko zaczyna się przemieszczać, czyli nie od razu, na poczatku ja nawet nie zakładam, bo boję się tak samo jak z poduszką uduszenia noworodka.Ale później owszem, są przydatne. Mój mały już od dawna nie śpi niestety w łożeczku, ale w łożku ze mną usypia.
Pościel mam 100x135 , wydaje mi się, że lepsza większa, choć znów na samym początku małego zawijałam w rożek i przykrywałam kocykiem.
Ja mam tsh 2.8 też mi trochę podskoczyło a biorę Letrox 50 a w weekendy 75.Tak kazał lekarz.Wizyty i badania mam co 6-8 tygodni.
Mnie ciągnie brzuch jak dłużej pochodzę tak jak dziś np zawiozłam synka na zajęcia, później byłam na zakupach i już czuję ciągnięcie. Ale to chyba normalne.
MartaM- wow, okazały brzuszek, mój co prawda też ostatnio urósł,ale nie dużo.
-
nie ma takiej opcji, przez dlugie lata panicznie bałam sie dentysty, do kazdego ktorego chodzilam robil to zle bo bolalo nawet przy znieczuleniu, wiec mam uraz, to jest jedyny dentysta ktory mi robi tak ze nie wychodze z placzem. ale moze poczekam do wiosny bo on sam powiedzial ze nawet by tych dziurek nie ruszal bo są bardzo malutkie, doslownie kropki, tylko powiedzial tez ze mozemy je zrobic przed porodem bo potem znając zycie rok do niego nie przyjde, ale jesli mąż zostanie z malym to pojde w maju, dbam o zeby za co mnie pochwalil i dodal ze są w dobrym stanie wiec moze nie bedzie zle