X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzwoniłam do gin i mam dzwonić po 20 bo ma trochę pacjentek. trzymajcie kciuki, dam znać coś czuje że nie dzisiaj bo będę siedziała u niej długo w kolejce ale jutro rano napisze. Dobrej nocki :*

gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    MartaM no śliczne sa sukienki w smyku;) a pokoikiem dla małej sie pochwal jak juz bedzie gotowy;)
    Kasha ja tez sie boje im blizej tym częsciej o tym mysle bjoe sie czy bede dobra mama i czy sobie poradze to chyba normalne takie obawy

Teraz wydaje Ci sie, ze nie wiesz jak byc mama. Ale uwierz mi, jak pierwszy raz wezmiesz na rece,swoje dziecko - po prostu sie nia staniesz! Dasz rade! I bedziesz super mama!

kasss, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki madzik mam nadzieje ze tak bedzie ale takie obawy zawsze będa na pewno zrobie wszystko by byc najlepsza mama dla mojego dziecka;)
    na pocieszenie dostałam dzisiaj nowa podusie od makaszki i nie musialam odsyłać tej pierwszej więc mam dwie ta pierwsza bardzo plaska ale jak dla takiego maluszka bedzie dobra zobaczcie jaka różnica
    30c3w5l.jpg
    I tak sie zastanawiam ktory komplet sobie zostawic poczatkowo mial byc zielony taki wybral mąż a różowy zamowilam dla tej dziewczynki co dostalismy po niej ciuszki i teraz nie wiem czy nie zaienic co myslicie?

Madzik82, gosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a wiesz, ze przez pierwsze miesiace nie daje sie dzieciom poduszek i ze ta plaska Ci sie nawet bardziej przyda?
    dobrze, ze masz dwie :)

kasss, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku. Całą ciążę nie wymiotowałam a dziś jest mi tak niedobrze że chyba oszaleje. Podejrzewam że to "zasługa" obiadu który zjadłam.

Liczę tylko że można uda mi się szybko zasnąć i obudzić w lepszej formie. Może na dzień dobry zrobię fotkę brzucha :) dziś nie mam na nic siły :/

• kasss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem ale zamawialam 3 bo jeszcze jedna dla koleżanki i tylko moja była taka plaska nie wygladala fajnie a ze już wczesnej pomylili mi kolor kocyka to zadzwonilam bedzie plaska na poczatek a ta grubsza na później;)
    Scarlet może faktycznie cos ci zaszkodzilo połóż sie wczesniej moze przez noc ci przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 19:20

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje jak biedy Junior też się męczy więc na poprawę humoru zamówiłam mu zabawkę o której kiedyś Wam pisałam. Normalnie są drogie ale dziś jest minus 25% gdyby któraś była zainteresowana - http://www.mamissima.pl/przytulanki/les_deglingos_simply_15_cm_wilk_bigbos.html

Kupiłam prezenty na Mikołaja dla wszystkich dzieci to Junior też musiał coś dostać :)

gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet oby do jutra przeszlo. Odpoczywaj.
    Kasss ja tez w zestawie poscieli + wklady poduszka i kolderka, podusie mialam taka super plaska. Dla maluszka taka wystarcza a nawet jak madzik juz mowila bez najzdrowiej. Ale masz dwie wiec bedziesz miala druga na zas:-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie ostatnio naczytalam jak to Wam sie dzieci nie chca ruszac i dzisiaj tez cos slabo czuje. No dzieki... ;)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczka od rodzyneczek musi poczekac bo moja córcia trafila do sxpitala ze stanem zapalnym crp 88.wymioty, biegunka goraczka odwodnienie

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu... Anastazja saj znac co z Malutka :(

• kasss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej bidulka koniecznie daj znać co z corcia trzymamy kciuki;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kał-sama woda poszedl na posiew. ..teraz jak siusie wydusi to tez ns posiew i na ogólne. Dopiero wtedy bedzie wiadomo co jest przyczyna....podejrzewam albo rotawirus albo bakteria

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak czuje, ze dziecko sie wyciaga albo wystawia jakas czesc ciala to to sie tez liczy jako ruchy?

• Kasha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik myślę że tak.

Dziękuję za pocieszenie. Trochę mi przeszło. Oby było jak piszecie. Mam w domu 5-latka i wydaje mi się że jestem troszkę surowa. Znaczy się zauważam jego tylko złe zachowania i praktycznie żadnych dobrych.

Anastacia, będzie dobrze. Trzymamy kciuki.
    Aż pochwalić się muszę. Dziś dowiedziałam się że koleżanka mojego A szykuje nam wyprawkę na rok. Jakieś zabawki i ciuszki po swojej córci przywiezie. Nie mogę się doczekać. Te co mam już poswgregowałam.

gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide na glukoze.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jednak pisze jeszcze dzisiaj. Więc szyjka twarda i wydłużyła się:):):) ale sie cieszę :) wszystko w jak najlepszym porządku. CRP mam powtórzyć za dwa tygodnie jak dalej będzie wysokie to wykupić antybiotyk i brać, a glukoza- mam iść do poradni diabetologicznej z tym wynikiem bo jest dość wysoki i tam albo zrobią dla mnie dietę albo powiedzą czego unikać... ale z tej szyjki to się cieszę :) mąż nawet odetchnął i się śmieje że pewnie szyjka jak u indyka :) i pani gin pożyczyła nam miłej zabawy andrzejkowej, bez szaleństw ale możemy spokojnie iść :)

kasss, Madzik82, gosiaczek31, Scarlett2014, Emartea, SunSun, czekaja, Niunia86, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia daj znać co z małą, mocno trzymam kciuki by było wszystko ok. Buziaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, zdrowka dla Małej! Dawaj znać jak sytuacja. pewnie jakiegos rota złapała w przedszkolu biedna...

Kaczamila super wiadomości. Udanej zabawy zatem:)

Madzik - tak to tez sie liczy jako ruch. Kazde poruszenie, czymkolwiek, smyrniecie, obroty sie liczy.
    Ja dzis tez słabo czuje. Wczoraj od rana miałam napiety brzuch i nawet po nospie nie chciało przejść. Dzis miekki, detektor poszedł w użycie, ciezko było mi zlokalizowac serducho... A wieczorem bum... jak zwykle aktywna:) i z czkawką wiec sie uspokoiłam troche:) Czasem warto poczekać na znaki:)

Madzik82, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek moja juz sie rozszalala ale musialam pochlonac sporo Nutelli hehe

Kasha moj maz dzisiaj sie bawil z synkiem. Mowil do niego niby w zartach dosyc ostrym tonem, nie chwalil go, zwrocil uwage, ze cos rozsypal. Maly ma dopiero 18 miesiecy ale chyba wyczul sprawe bo sie poplakal i nie chcial sie juz tata bawic.
    za to pochwaly dzialaja na niego jak magnez. Misie pluszali patrza jak je obiad i bija mu brawo - zjadl cala rybe. Krolik go chwalil ze super myje zabki - nie chcial wypuscic szczoteczki
    na dzieci chyba pochwaly sa wieksza motywacja. Zycze duuuuzo cierpliwosci :)

gosiaczek31, Dorka1979, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ