Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj dziewczyny coś w tej pogodzie jest bo ja też wstałam dzisiaj i kawę sobie zrobiłam... od razu człowiek lepiej funkcjonuje
dzięki dziewczyny za kciuki, trzymajcie mocno wieczorem i myślę że będzie dobrze
Co do aspiratora na katar dziecka to też słyszałam, ze lepsze jest to od gruszki i też czytałam na allegro że można podłączyć do odkurzacza tylko szczerze- mnie to przeraziło -
scarlett dobra kawa nie jest zła...ja też czasem wypije (np. dzisiaj:P ) i podobno bardziej powinno się ograniczyć czarną herbatę niż kawę...i filiżanka dziennie nic nie szkodzi...
Kaczamila...powodzenia!!
mój mąż jakby zobaczył że podłączam coś dla dziecka do odkurzacza to chyba by upadłteż planuję kupić fridę bo słyszałam, że lepsza od gruszki...
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Odebrałam dziś wyniki. Glukoza na czczo 87 (prawie na czczo bo 2 godz. przed badaniem zjadłam małe śniadanie), po godz. 90 i po dwóch też 90, więc jest ok. Wyniki moczu idealne i krwi też tylko hemoglobina minimalnie za niska, ale ostatnio też tak było i biorę na to żelazo.
Byłam Tesco i kupiłam kilka ubranek:
Rzeczywiście dzięki promocji zapłaciłam dużo mniej. Jak widać nadal róż ograniczam do minimumMamaAdasia, justwol, Rubi, kasss, Scarlett2014, Niunia86, gosiaczek31, bella82, MartaM lubią tę wiadomość
-
Witam w nowym 26 tygodniu, wg Belly to już 7 miesiąc.A oto my:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:02
Rubi, kasss, kaczamila, Emartea, Scarlett2014, Niunia86, Madzik82, gosiaczek31, bella82, Anastacia33, madziutek 23, patryśka83, patryśka83, SunSun, MartaM, czekaja, jasmin, noa8, Emca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFajny brzuszek MamaAdasia
Emartea super wyniki glukozy...
A ja teraz doznałam szoku bo lezę dwa tygodnie ie pracuję. człowiek chodził do pracy, a wiecie, że pracuje w przedszkolu wiec biegania i zabawy z dziećmi co niemiara i tyłam, a teraz leżę w domu dwa tygodnie, weszłam na wagę a tu 1,5 mniej...Emartea, patryśka83, SunSun lubią tę wiadomość
-
Dziecko mojej kuzynki uwielbiało wszystko co wydawało głośne dźwięki np. suszarka do włosów czy odkurzacz. Nie było żadnego problemu z odciąganiem kataru właśnie za pomocą tego urządzenia. Dziecko z zainteresowaniem i zachwytem nasłuchiwało dźwięku i wcale nie zwracało uwagi co mu tam przy twarzy się dzieje. Jak pierwszy raz zobaczyłam, że kuzynka zamierza odkurzaczem majstrować przy nosku 3 miesięcznego dziecka to też byłam przerażona, ale jak już było po wszystkim to stwierdziłam, że to genialne. Chyba nikt by tego do sprzedaży nie dopuścił jakby było niebezpieczne???
justwol lubi tę wiadomość
-
Mama Adasia pięknie
Emartea, super ciuszki...widziałam dla dziewczynek takie śliczne sweterki...dla chłopców duuużo fajnych spodenek:P
dziewczyny, a kiedy macie ostatnie usg genetyczne?? tzn. w którym tygodniu?Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Kaczamila, widzisz, a chciałaś żeby waga się zatrzymała, a tu nawet w dół
Ja ostatnio niczego sobie nie żałuję, i chyba właśnie w pn okaze się ile przytyłam
Rubi, ja chyba ok 32 tygodnia będę miała, ok. 2 mcy przed porodem.
Ciuszki faktycznie piękne, ja już nic nie kupuję, ale jakbym nie miała to bym się skusiła.
Ja czasem piję jedną kawę z dużą ilością mleka.
-
no nie wiem jak u Ciebie wygląda "normalne" usg bo u mnie trwa minutę;/ i lekarz pokazuje mi tylko i aż że bije serduszko...
a na tym usg sprawdzana jest waga, prawidłowy rozwój płodu, serduszko (ew. wady) przepływ pępowinowy itd.Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
No właśnie Rubi dlatego pytam. Mi co miesiąc gin podaje wagę i wszystkie wymiary Emilki, bada serce, płuca, nerki itd, daje zdjęcia i opisuje wyniki. Pępowinę, macicę i wszystkie "moje" parametry też sprawdza, więc dla mnie to jest "normalne" USG.
-
nick nieaktualnyJa wczoraj umówiłam się na to USG robi się go między 28 a 33 tyg mi lekarka powiedziała żeby go zrobić w 30 tyg, wypada to u mnie 29.12 i ona wtedy pracuje wiec mi zrobi wtedy usg... muszę zadzwonić do kliniki gdzie robiłam dwa poprzednie na kasę chorych bo to teraz jest płatne i krzyknęli mi 250 zł, moja gin powiedziała, że dużo. Zadzwoniłam do innej gin do której kiedyś chodziłam i powiedziała mi 150 zł. Więc do niej sie zapisałam
-
To jak wygląda badanie usg to chyba niestety zależy od lekarza, mi na połówkowym lekarz podał wymiary, ale np. nie sprawdzał już przepływów, czy czynności odpowiednich narządów, zostało to wykonane później jak sama poszłam zrobić prywatnie badanie anatomii płodu...
nie wiem, ale może są jakieś standardy co lekarz powinien na takim badaniu pacjentce przekazać, niezależnie czy badanie jest na nfz czy prywatnie? -
U mnie to usg też nie trwa nie wiadomo ile czasu, ale lekarz sprawdza wymiary kosci udowej, głowki, brzuszka i wymiar dwuciemieniowy głowki. Poza tym sprawdza częstotliowość bicia serca, przepływy, st. dojrzałości łożyska, ilośc pł owodniowego, ewentualne jakies wady. W 1szej ciąży dostałam skierowanie na powtórne badanie w Bielańskim w Wawie gdzie do super specjalisty i na dobrym sprzęcie, bo wyszły mi różnice w poszczególnych pomiarach a odpowiadającym im tygodniach. Też chodze na NFZ.
-
no właśnie....a ja Wam pisałam że ostatnio jak byłam na wizycie i pytam lekarza czy poznam wagę dziecka, to mnie zapytał po co mi to wiedzieć
może się powinnam zbuntować czy co? ale on stwierdził, że na tym sprzęcie się nie dowiemy, mimo że to nowoczesna klinika i wydawać by się mogło, że raczej sprzęt jest nowy.
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyJa bede robila okolo 30 tc. Wypada pod konec grudnia akurat wiec pewnie zapisze sie na poczatku stycznia juz po swiatecznym szale. Pojde prywatnie bo wtedy wiem ze dokladnie lekarz sprawdza. Chyba glownie chodzi w tym ostatnim o serce, nerki, inne narzady, wielkosc dziecka lozysko i ilosc wod. Na nfz u mnie badanie 5 min i zadnych konkretow. Tzw na odwal. Dlatego nawet nie biore skierowania od prowadzacej tylko od razu mowie ze ide na usg prywatnie do lekarza ktorego ona zna i tez ceni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:42
-
justwol wrote:nie wiem, ale może są jakieś standardy co lekarz powinien na takim badaniu pacjentce przekazać, niezależnie czy badanie jest na nfz czy prywatnie?
Zobacz rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 20 września 2012 r. Tam jest taka tabelka co i kiedy lekarz powinien. To dotyczy głównie wizyt na NFZ, bo wiadomo, że prywatnie lekarz robi co chce.