X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett jak najbardziej ta frida jest ok

860isg18r6bpss11.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie! Byłam wczoraj z moim swędzeniem u dermetologa i okazuje się, że mam świerzb :/ nie wiadomo skąd się przypałętał, ale na szczęście jest niegroźny dla dziecka
    dostałam maść salicylową do smarowania, muszę prać rzeczy w temp. 60 stopni, a czego się nie da to wymrozić przez 48h... Ogólnie wczoraj się cieszyłam, że już wiem co to jest i jak z tym walczyć, a dziś jestem nieco podłamana bo zdaję sobie sprawę, że czeka mnie nie lada batalia by pozbyć się tego pasożyta
    może znacie jeszcze jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się tego cholerstwa?

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Udanych wizyt życzę w dniu dzisiejszym.

Ja jestem już po wizycie, wczoraj. Maluch ma się dobrze,795g. Wszystkie parametry jak należy. Przewrócił się główką w dół,ale pewnie będzie jeszcze fikał ;)
    Synuś wg USG jest 3 dni starszy.
    Przy okazji zajechałam do wielkiej hurtowni,kupiłam tylko 3 rzeczy,bo stwierdziłam,że taniej kupię u jednego sprzedawcy na necie ;) Oglądałam mnóstwo wózków i jestem w rozpaczy,bo sama nie wiem co wybrać .

Justwol życzę szybkiego pozbycia się tego świństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:08

Niunia86, SunSun, Scarlett2014, kasss, gosiaczek31, Madzik82, slodka100, Emca lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jakoś od wczoraj załamana pojechałam do naszego mieszkania i się załapałam trochę do świąt mamy się przeprowadzić a ja tego nie widzę jakoś miałabyc skończona łazienka a tu brakło silikonu tu znowu okazało się ze w zestawie muszli nie było przycisku tu znowu nie można było lustra zawiesić bo nie było wystarczająco grubych kołków masakra i tak cały czas coś. Niby zostało malowanie i panele w pokojach ale za to kuchnia nie tknieta jeszcze jakiś strach i przerażenie mnie wziął

• bella82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ammuski, a ja dzis nadal kiepsko sie czuje :-/ glowa mnie boli i jakas polamana jestem :-/ pogoda tez nie dodaje energii :-/

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin gratuluję :) Ciekawe ile moja Dzidzia będzie ważyć na czwartkowej wizycie. Wydaje mi się,że też ok. 800g.

Justwol mam nadzieje, że dasz rade ogarnąć pasożyta :)

Sarlett ja cieszę się bardziej,że mam to świństwo za sobą. Tera będę sie modlić o dobry wynik,który dostanę dopiero w poniedziałek przed południem :)

jasmin lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Justwol współczuję! Bardzo ciężko sie pozbyć bo musisz wsxyskie rzeczy wyprac i najlepiej wyprasowac bo wystarczy ze gdzieś sie uchowa to znowu będziesz chora!Koleżanka mi opowiadała ze to istna masakra.
    Bella ja też kiepsko sie czuje a nastrój mam wręcz straszny :-/ pogoda itp..eh najchętniej zostalbym w łóżku ;-)
    Ninia to juz masz za sobą :-) wyniki będą na pewno dobre :-)
    Miłego dnia brzuszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:58

Niunia86 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się z Wami.

Nuinia cieszę się, że przeszłaś glukozę pomyślnie :) nie jest taka straszna :)
    Bella wracaj do zdrowia, mnie tez coś od wczoraj zatoki bolą (nawet nie wiem czy tak się mówi że bolą) przy szybszych ruchach głową je czuje. i tak się zastanawiam czy to może temu CRP wyszło mi wysokie... no zobaczymy

Dzisiaj są jakieś wizyty?? Ja jadę na "krzywy ryj" dzisiaj :P nie byłam umówiona ale ginka mówiła ze mam przyjechać, sprawdzimy szyjkę i pokażę jej wyniki, Oskarka raczej nie zobaczymy, dopiero za dwa tygodnie na umówionej wizycie :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAA i dzisiaj stuknęła mi STUDNIÓWKA :) ale to leci!!

Rubi, kasss, gosiaczek31, Scarlett2014, SunSun, Niunia86, Emartea, Madzik82, madziutek 23, czekaja lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po pracy rozpakuje paczke od rodzyneczek

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja obudziłam się o 7 i zaczęłam ryczec i tak przez godz nie wiem czemu czy to te hormony czy podświadomie boje się porodu sama nie wiem ale dziwne uczucie
    Justwol trzymam kciuki zebys szybko się tego pozbyła najważniejsze ze maluszkowi nie zaszkodzi
    Bella s ty masz dalej te bole głowy czy to od przeziębienia?
    Niunia dobrze ze udało ci się z ta glukoza;-)
    Kaczamila trzymam kciuki za szyjke;-)

kaczamila, gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wracaj do zdrowia, justwol no to prawda ciezko sie pozbyc tego. Wspolczuje. Ale najwazniejsze ze wiesz co ci jest. Ostatnio w przychodni dziewczyny z rejestracji mowily ze jakas plaga tego sie zrobila i duzo ludzi ma i trzeba uwazac zeby nie zlapac. Ale jak sie uchronic w miejscach publicznych? Chyba sie nie da niestety...

Niunia dobrze ze glukoza bez problemu poszla, trzymam kciuki zby wynik byl dobry:-)
    Justyska do swiat jeszcze toche, dacie rade:-) malowanie i panele to szybko pojda, zdarzycie:-)

Kaczamila gratki z okazji studniowki:-) i powodzenia na wizycie.
    Jasmin super ze jestes po wizytowaniu i wszystko dobrze u malenstwa:-) z kupowaniem w hurtowniach czesto tak jest ze czesto wychodzi drozej niz np na allegro. Ja tak sie wkopalam z posciela i lozeczkiem:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:32

Niunia86, jasmin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece zaplacic ubezpieczenie samochodu bo do dzis mam. Wole nie ryzykowac bez:-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam :-*
    Kasss dlugo juz mnie nie bolala, i ostatnio sie wszystkim "chwalilam", ze super sie czuje wiec mam chyba za swoje ;-) wydaje mi sie, ze tez taka pogoda wplywa na samopoczucie.

• justwol Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 generalnie z tego co się dowiedziałam można się świerzbem zarazić poprzez bezpośredni kontakt ze skórą osoby zarażonej lub np. poprzez spanie w tej samej pościeli lub pożyczenie sobie ubrań itp.
    niestety, tak jak piszesz ostatnio takiego rodzaju choróbska się szerzą

Kaczamila powodzenia na wizycie, mam nadzieję, że usłyszysz pozytywne wiadomości i będziesz się mogła jutro wybrać na imprezę andrzejkową ;)

kaczamila lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja dzis po pracy rozpakuje paczke od rodzyneczek

To daj znać jak coś Cię pozytywnie albo negatywnie Cię zaskoczy :) ja popołudniu chcę zrobić zamówienie :)

Bella a próbujesz się czymś kurować? choćby domowymi sposobami? ja piję teraz mnóstwo herbaty z sokiem i cytryną i chyba udało mi się zatrzymać przeziębienia na bardzo wstępnym etapie.

Kass pewnie hormony. Niestety każda z nas pewnie już do końca będzie miała raz lepszy, raz gorszy dzień.

Jasmin cudowne wieści przynosisz :) gratuluję.

Justwol współczuje. Naprawdę.

Kaczamila wierzę, że na wizycie będzie ok i jutro będziesz mogła na zabawie andrzejkowej uczcić swoją 100dniówkę :)

jasmin lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett tak,pije mleko z czosnkiem i miodem, plus herbatki z miodem i cytryna :-) wydaje mi sie, ze ew przeziebienie powstrzymalam a bol glowy to czysty przypadek ;-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety jest szaro i ponuro :-/ ja chyba tez sie skusze na filizanke kawuni :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wspolczuje tych bóli głowy moze flizanka kawy pomoze u mnie tez paskudna pogoda
    Mamusie a co do tego aspiratora kolezanka mi mowila ze pod odkurzac go podlączali jak to uslyszelismy z mezem zaczelismy sie smiac ale na allegro jest cos takiego wlasnie do odkurzacza ??

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass tak na allegro można dostać coś takiego do podłączenia pod odkurzacz, moja chrześniaczka miała tak odciągany katarem jak sama nie potrafiła wydmuchać powietrza przez nos odpowiednio i bardzo się to sprawdzało, podobno lepiej niż gruszka

ckaiyx8dwetxnt0a.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ