X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super! A ja nic nie kupiłam dziś, bo jak tylko dojechałam i weszłam do tesco to zrobiło mi się słabo i zaczął mnie ciągnąć brzuch. Szybko złapałam kilka jogurtów i prosto do samochodu i do domu. Teraz już po obiadku i odpoczywam.

Nie dość, że Makaszka jest z mojego miasta, to teraz jeszcze u mnie na osiedlu otworzyli sklep z dziecięcymi rzeczami. Weszłam dziś z ciekawości, szyją bardzo ładne rzeczy, pięknie wykonane i widać że z materiałów świetnej jakości, tylko cen atrakcyjnych to nie mają :P Oczywiście weszłam na 5 min a już mi właścicielka zaczęła planować cały pokoik łącznie z zasłonami :P
    https://paisley.pl/

Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Rubi masz szczęście że jutro dostanę wypłatę. ... inaczej nie wybaczyłabym Ci kuszenia takimi słodkimi rzeczami :) a tak może wytrzymam do jutra :) a w sobotę i tak muszę iść do sklepu żeby kupić prezent mojemu staruszkowi :)

A tak serio to może jutro po pracy zrobię jakieś zamowienie na Allegro bo mój mąż właśnie mi przypomniał że musimy serio zająć się wyprawką. No i trochę mi głupio że to mi przypomina a nie ja jemu :) plus muszę wreszcie kupić prezenty Mikołajkowe a chyba nie mam siły chodzić za tym po sklepach.

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Podczytuję Was codziennie ale jakoś nie miałam weny nic pisać, wracam codziennie wieczorem do domu z uczelni i już nie mam na nic siły :) Jutro za to ide na glukoze, i mam pytanie, czy w czasie tych przerw między pobraniami, chociaż jakąś wode można pić?

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Hej dziewczyny :) Podczytuję Was codziennie ale jakoś nie miałam weny nic pisać, wracam codziennie wieczorem do domu z uczelni i już nie mam na nic siły :) Jutro za to ide na glukoze, i mam pytanie, czy w czasie tych przerw między pobraniami, chociaż jakąś wode można pić?
    można pić wodę...

Scarlett ja tam nie kupuję prezentów mikołajkowych :P za dużo kasy idzie..
    ale do tesco polecam się wybrać bo te bodziaki f&f mają bardzo przyzwoitą bawełnę i za bodziaka wychodzi niecałe 8zł

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w hebe jest promocja na smoczki lovi w nowe norweskie wzory jakby ktoś chcial ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 22:48

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydaje ze nawet wody nie wolno przy glukozie...?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja dzieciakom prezenty muszę kupić. Resztę pewnie odpuszczę albo kupię coś symbolicznego typu czekoladki. Tacie chcę kupić coś fajnego bo po pierwsze jestem córeczką tatusia a po drugie on strasznie nam pomógł w tym roku w wielu sprawach.

A do Tesco faktycznie może pójdę bo w Tarnowie mam blisko. No i chcę też iść do hebe - to moja ulubiina drogeria. Muszę też kupić coś na rozstępy :) znowu :) bo jak się bawiliśmy przed chwilą z mężem w polowanie na kopniaki Juniora to śmiał mnie zapytać czy to rozstępy mam na brzuchu :) nasszczęście to była tylko żyłka ale lepiej zapobiegać niż leczyć :)

Rubi lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek mnie Pani pielęgniarka wręcz opieprzyła, że się nie napiłam wody i zaraz jej zejdę...więc tym razem jak będzie mi się chciało pić to sobie nie odmówię..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda że w ogóle muszę powtarzać, bo w tamtej ciąży gin kazała mi zrobić w 7tc ;/ bez sensu...ale wyniki były dobre więc liczę na to że nic się nie zmieni

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wode mozna popijac ,malymi lyczkami co jakis czas zeby zlagodzic ew mdlosci. Wiadomo nie pol litra na raz:-) woda nie wplynie na poziom glukozy.
    A co do anemii mi ostatnio internistka powiedziala tez co innego niz gin. Polozna i ginka ze zla morfo i nedokrwistosc, a rodzinna ze w ciazy na sam poziom hemoglobiny nie patrzy sie bo wazny jest tez bodajze hematokryt czyli stopien krzepliwosci ktory w ciazy zaniza hemoglobine bo jest wieksza objetosc krwi i jest rzadsza i wchodzi objetosciowo malo krwinek w obrazie. Ale nie zawsze trzeba leczyc. Jakos tak:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 20:52

• noa8 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wode to mi mowiono żebym nie piła wiec nie piłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 20:59

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówiła ze mogę pic wodę i żeby sobie cytrynke wcisnąć aż się bohe tego drugiego podejścia
    Rubi dziwne ze kazali ci robić w 7tc a ubranka sa śliczne ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtedy ciąże prowadziła mi taka 70letnia gin która chyba miała jakieś swoje stare zasady i się ich trzymała :P szkoda, że musiałam pić na darmo ten kleik..jedyny plus to wiem chociaż że to żadna straszna sprawa i się teraz nie martwię jak to będzie...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a kupiłaś te bodziaki w zwykłym Tesco czy w Tesco Extra? Ja byłam wczoraj w zwykłym i nie było takich.

4e3f84b95f.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna powiedziała żebym sobie wzięła ogórki, więc nie wiem jak to jest, wodę to na pewno ze sobą zabieram na glukozę.

Ale się bobasek kręci, albo i oba:) cały brzuszek faluje:)
    Może to dlatego, że mężuś mi dziś zamówił cudną kosmetyczkę :D jupii:))

http://allegro.pl/kosmetyczka-kufer-reed-7919-tiffany-prezent-i4769970732.html

miałam już po 20.00 nie jeść, ale jestem taka głodna, że chyba jakąś kolacyjkę jeszcze zszykuję:)

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozstepy ... widze ze pojawily sie nowe kreseczki kilka dni temu, no coz. Taka karma:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Rubi a kupiłaś te bodziaki w zwykłym Tesco czy w Tesco Extra? Ja byłam wczoraj w zwykłym i nie było takich.
    w sumie to nie wiem ale to tesco jest duże z duuuużym działem z ciuchami i znajduje się w galerii łódzkiej jeśli ma to jakieś znaczenie..

pocahontas a to już na gwiazdkę czy tak po prostu?:P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha a ja właśnie wynegocjowałam z jednym sprzedawcą na Allegro że jeśli zamówię u niego 5 zabawek to przesyłkę będę miała gratis :) a z kuponem o którym pisała Madzik (dzięki) może nie zbankrutuje na zabawkach dla chrzesniaka i dzieciaków. I z czystym sumieniem kupię jeszcze prezent Mikołajkowy dla Juniora :)

Doświadczone mamy znacie aspirator do noska Frida? Jest np. u rodzyneczek.

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja często w Tesco też nie mogę nic dostać bo albo jest mało rzeczy albo bardzo drogie. Może więc trzeba zależy od sklepu bo widzę że dziewczyny potrafią upolować cuda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A rozstepy ... widze ze pojawily sie nowe kreseczki kilka dni temu, no coz. Taka karma:-)

Rozstępy to ja może i przeżyje. Ale żeby mąż mi to wspomniał? Phi :) mowy nie ma :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ