X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super! A ja nic nie kupiłam dziś, bo jak tylko dojechałam i weszłam do tesco to zrobiło mi się słabo i zaczął mnie ciągnąć brzuch. Szybko złapałam kilka jogurtów i prosto do samochodu i do domu. Teraz już po obiadku i odpoczywam.

Nie dość, że Makaszka jest z mojego miasta, to teraz jeszcze u mnie na osiedlu otworzyli sklep z dziecięcymi rzeczami. Weszłam dziś z ciekawości, szyją bardzo ładne rzeczy, pięknie wykonane i widać że z materiałów świetnej jakości, tylko cen atrakcyjnych to nie mają :P Oczywiście weszłam na 5 min a już mi właścicielka zaczęła planować cały pokoik łącznie z zasłonami :P
    https://paisley.pl/

Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Rubi masz szczęście że jutro dostanę wypłatę. ... inaczej nie wybaczyłabym Ci kuszenia takimi słodkimi rzeczami :) a tak może wytrzymam do jutra :) a w sobotę i tak muszę iść do sklepu żeby kupić prezent mojemu staruszkowi :)

A tak serio to może jutro po pracy zrobię jakieś zamowienie na Allegro bo mój mąż właśnie mi przypomniał że musimy serio zająć się wyprawką. No i trochę mi głupio że to mi przypomina a nie ja jemu :) plus muszę wreszcie kupić prezenty Mikołajkowe a chyba nie mam siły chodzić za tym po sklepach.

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Podczytuję Was codziennie ale jakoś nie miałam weny nic pisać, wracam codziennie wieczorem do domu z uczelni i już nie mam na nic siły :) Jutro za to ide na glukoze, i mam pytanie, czy w czasie tych przerw między pobraniami, chociaż jakąś wode można pić?

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Hej dziewczyny :) Podczytuję Was codziennie ale jakoś nie miałam weny nic pisać, wracam codziennie wieczorem do domu z uczelni i już nie mam na nic siły :) Jutro za to ide na glukoze, i mam pytanie, czy w czasie tych przerw między pobraniami, chociaż jakąś wode można pić?
    można pić wodę...

Scarlett ja tam nie kupuję prezentów mikołajkowych :P za dużo kasy idzie..
    ale do tesco polecam się wybrać bo te bodziaki f&f mają bardzo przyzwoitą bawełnę i za bodziaka wychodzi niecałe 8zł

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w hebe jest promocja na smoczki lovi w nowe norweskie wzory jakby ktoś chcial ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 22:48

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydaje ze nawet wody nie wolno przy glukozie...?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja dzieciakom prezenty muszę kupić. Resztę pewnie odpuszczę albo kupię coś symbolicznego typu czekoladki. Tacie chcę kupić coś fajnego bo po pierwsze jestem córeczką tatusia a po drugie on strasznie nam pomógł w tym roku w wielu sprawach.

A do Tesco faktycznie może pójdę bo w Tarnowie mam blisko. No i chcę też iść do hebe - to moja ulubiina drogeria. Muszę też kupić coś na rozstępy :) znowu :) bo jak się bawiliśmy przed chwilą z mężem w polowanie na kopniaki Juniora to śmiał mnie zapytać czy to rozstępy mam na brzuchu :) nasszczęście to była tylko żyłka ale lepiej zapobiegać niż leczyć :)

Rubi lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek mnie Pani pielęgniarka wręcz opieprzyła, że się nie napiłam wody i zaraz jej zejdę...więc tym razem jak będzie mi się chciało pić to sobie nie odmówię..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda że w ogóle muszę powtarzać, bo w tamtej ciąży gin kazała mi zrobić w 7tc ;/ bez sensu...ale wyniki były dobre więc liczę na to że nic się nie zmieni

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wode mozna popijac ,malymi lyczkami co jakis czas zeby zlagodzic ew mdlosci. Wiadomo nie pol litra na raz:-) woda nie wplynie na poziom glukozy.
    A co do anemii mi ostatnio internistka powiedziala tez co innego niz gin. Polozna i ginka ze zla morfo i nedokrwistosc, a rodzinna ze w ciazy na sam poziom hemoglobiny nie patrzy sie bo wazny jest tez bodajze hematokryt czyli stopien krzepliwosci ktory w ciazy zaniza hemoglobine bo jest wieksza objetosc krwi i jest rzadsza i wchodzi objetosciowo malo krwinek w obrazie. Ale nie zawsze trzeba leczyc. Jakos tak:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 20:52

• noa8 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wode to mi mowiono żebym nie piła wiec nie piłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 20:59

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówiła ze mogę pic wodę i żeby sobie cytrynke wcisnąć aż się bohe tego drugiego podejścia
    Rubi dziwne ze kazali ci robić w 7tc a ubranka sa śliczne ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtedy ciąże prowadziła mi taka 70letnia gin która chyba miała jakieś swoje stare zasady i się ich trzymała :P szkoda, że musiałam pić na darmo ten kleik..jedyny plus to wiem chociaż że to żadna straszna sprawa i się teraz nie martwię jak to będzie...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a kupiłaś te bodziaki w zwykłym Tesco czy w Tesco Extra? Ja byłam wczoraj w zwykłym i nie było takich.

4e3f84b95f.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna powiedziała żebym sobie wzięła ogórki, więc nie wiem jak to jest, wodę to na pewno ze sobą zabieram na glukozę.

Ale się bobasek kręci, albo i oba:) cały brzuszek faluje:)
    Może to dlatego, że mężuś mi dziś zamówił cudną kosmetyczkę :D jupii:))

http://allegro.pl/kosmetyczka-kufer-reed-7919-tiffany-prezent-i4769970732.html

miałam już po 20.00 nie jeść, ale jestem taka głodna, że chyba jakąś kolacyjkę jeszcze zszykuję:)

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozstepy ... widze ze pojawily sie nowe kreseczki kilka dni temu, no coz. Taka karma:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Rubi a kupiłaś te bodziaki w zwykłym Tesco czy w Tesco Extra? Ja byłam wczoraj w zwykłym i nie było takich.
    w sumie to nie wiem ale to tesco jest duże z duuuużym działem z ciuchami i znajduje się w galerii łódzkiej jeśli ma to jakieś znaczenie..

pocahontas a to już na gwiazdkę czy tak po prostu?:P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha a ja właśnie wynegocjowałam z jednym sprzedawcą na Allegro że jeśli zamówię u niego 5 zabawek to przesyłkę będę miała gratis :) a z kuponem o którym pisała Madzik (dzięki) może nie zbankrutuje na zabawkach dla chrzesniaka i dzieciaków. I z czystym sumieniem kupię jeszcze prezent Mikołajkowy dla Juniora :)

Doświadczone mamy znacie aspirator do noska Frida? Jest np. u rodzyneczek.

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja często w Tesco też nie mogę nic dostać bo albo jest mało rzeczy albo bardzo drogie. Może więc trzeba zależy od sklepu bo widzę że dziewczyny potrafią upolować cuda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A rozstepy ... widze ze pojawily sie nowe kreseczki kilka dni temu, no coz. Taka karma:-)

Rozstępy to ja może i przeżyje. Ale żeby mąż mi to wspomniał? Phi :) mowy nie ma :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ