Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAdasia, a pytali czy zgadzasz się na oksytocynę?
Położna mówiła, że do toalety trzeba iść co godzinę czy nam się chce czy nie i nie mogą nam zabronić. Tylko nie wspominała co zrobić jak się jest uwiązanym do tych wszystkich urządzeń i kroplówek. -
Emartea, tak pytali, tzn podpisywałam papiery , że zgadzam się na oksy i ewentualnie na cc. Ja pojechałam na IP jak mi odeszły wody, a nie było skurczy, rozwarcie na 2 palce,więc musieli mi dać oksy, bo bez wód nie da rady inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:03
-
Sarah88 wrote:ja mam tak samo jak Ty, nie wytrzymuje całej nocy na jednym boku więc się obracam na plecy i na prawy bok, ale ptoem mam wyrzuty sumienia, tylko że co mam zrobić skoro mi cała strona na której leże drętwieje i zaczyna boleć...
ja dokladnie tak samo co chwile mi _retwieje bok i musze zmieniac pozycje... pozatym maly nie lubi jak leze calkiem na boku(nie wazne na ktorym) i od razu mi wierci... wiec leze pol na boku, pol na plecach -
kaczamila wrote:i podobno na wyspiańskiego nie można było mieć położnej od czasu jak zmienił się ordynator a dwa dni temu kuzynka mówiła że jednak można mieć. Ona chodzi do babki z wyspiańskiego i jest bardzo zadowolona, płaci za wizytę 130 zł ale ma normalnie wszystko, serduszko pod każdym kontem sprawdzane, przepływy za każdym razem, pomiar, waga dziecka, zdjęć dziecka ma pełno. (moje ostatnie zdjęcie jest z 15 tyg ciąży
teraz pójdę to powiem mojej gin że chcę zdjęcie dzidziusia albo i dwa...)
a ja mam z 8 tyg i wogole mam tylko 3 zdjecia na ktorych wlasciwie widac tylko fasolke... ;/ bo moj gin ni3 ma drukarki do zdjec bo ma nowy gabinet i sie jeszcze nie dorobil... ale za to zawsze jestem bardzo zadowolona z wizyt wiec juz przywyklam ze nie mozna miec wszystkiego... -
Jutro kolejny tydzień się zaczyna więc już dziś pochwalę się brzusiem. To już będzie 29 tydzień.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4a1a6fb10cb.jpg
A taką pluszową grzechotkę jakiś czas temu w pepco upatrzyłam. Razem ze skarpetkami w zestawie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb8783416d2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:12
MamaAdasia, Emartea, Emrica, madziutek 23, Sarah88, bella82, Niunia86, SunSun, sylwia85, kasss, Anastacia33, Rubi, Scarlett2014, Emca, gosiaczek31, Juusti69, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasha wrote:Jutro kolejny tydzień się zaczyna więc już dziś pochwalę się brzusiem. To już będzie 29 tydzień.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4a1a6fb10cb.jpg
A taką pluszową grzechotkę jakiś czas temu w pepco upatrzyłam. Razem ze skarpetkami w zestawie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb8783416d2.jpg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mówiłyście o tym jakie byłyście świeżo po urodzeniu. Otóż ja byłam długa i chuda
Urodziłam się w 41 tc (40t6d), ważyłam 2860g i mierzyłam 57cm
Z tego co widzę to teraz moja Lena tez jest raczej z tych mniejszych maluchów. Chociaż nie wiem czy nie nadrobi pod koniecmadziutek 23, kaczamila, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej
o matko jak tak piszecie o tych znieczuleniach i porodach to sie ciesze że bede mieć cesarke
co do golenia to ja sie sama ogoliłam przed a co do lewatywy nawet sie nie pytali tylko kazali isć to poszłam przyjemność średnia ale jakbym miała po cearce na kupke iść od razu to już wole lewatywe przed
ja sie urodziłam po terminie 4 dni a potem chciałam w windzie sie urodzić podobno ale ile ważyłam nie pamiętamMamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Ewa, u mnie nic o lewatywie nie mówili, a ogolę się sama
Kasha, imponujący brzuszek
Ja urodziłam się 40/41 tc , ważyłam 3450, dł 58 cm.Natomiast mój mąż miał ponad 4 kg i 60 cm przy urodzeniu.
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie wrócilam z pracy bylam ze zwolnieniem szef jak mnie zobaczyl zapytal czy czekam na blizniaki jak mu powiedzialam o ciazy tez tak mowil nie wiem czemu wszyscy mowili ze bardzo sie zmienilam i spuchnieta jestem ale nie wygladam zle nasluchalam sie o porodach teraz tu nadrabiam i ten sam temat
u nas chyba wszystkim robia lewatywe a ogole sie sama jak dam rade a jak nie to maz mi pomoze
MamaAdasia Kasha śliczne brzuszkikashy juz taki duzy juk moj;)
Madziutek tez nie slyszalam o przeciwskazaniach ale widzac strach w oczach meza juz wiem ze bylby na nie ciekawa jestem czy bardzo sie zmienia sex po porodzie?MamaAdasia lubi tę wiadomość
[/url]