Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a macie może takie uczucie ciągnięcia,drętwienia brzucha po któreś ze stron? ja mam tak ,że jak siedzę to tak drętwieje ,ciągnie mnie po lewej stronie wzdłuż talii dzisiaj długo się to uczucie utrzymuje w sumie nie wiem co to może być.
Zaznaczyłam na zdjęciu hehe nie jest to ból ale takie ciągnięcie ,dyskomfort.
Może za mało pije hmhmm
A może to przez ułożenie malucha? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorka super kiecka gdzie upolowalas?
Ewka lewatywy teraz sie nie robi ani sie nie goli krocza w szpitalu. Chyba ze przed przed cesarka to wtedy enema obowzkowa. Przy naturalnym sie nie praktykuje. Kiedys byla obowiazkowa teraz stawiaja na nature. Sama w domu sie ogolisz. Ja tak zrobilam. No a lewatywa coz... Moze tez cie samo przczyscic przed. A jak nie warto isc na kibelek zanim sie rozkreci porod na dobre bo w trakcie jest taki ucisk na kichy ze moze sie przytrafic niespodzianka:-) a wypuszczac nie chca tak jak ja mialam nawet na siku:-)
Kasha super brzusio, jak moj ale ja tydzien mlodsza ciaze mam:-) grzechotka tez sliczna. Ja dzis zaszlam do pepco ale takie tlumy wszedzie ze nigdzie sie dopchac nie mozna bylo. -
Dorka1979 wrote:To nie ja, to zdjęcie z allegro, chciałam pokazać sukienkę do tej babeczki trzeba brzuch dostawać
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dziewczyny uwaga, poruszam temat kupy
pytanie szczegolnie do dziewczyb ktore rodzily.
w pierwszej ciazy mialam cesarke. Odeszly mi wody, leze w szpitalu podlaczona do ktg i czuje, ze nie wytrzymam tak mi sie chce. Polozna mowi ze nie moge isc bo mam cewnik, kroplowke i ktg. Nic mnie nie boli. Przychodzi lekarz i mnie opierdala ze sobie leze jak na plazy i pisze smsy a mam takie mocne skurcze i juz 5cm rozwarcia a dziecko ulozone miednicowo i zaraz mi synek nogi wystawi przez kanal rodny.
ja nic nie czulam! Zero bolu tylko mi sie chcialo kupe. Czy to sa te skurcze? Boje sie, ze na porod do szpitala nie pojade bo sie nie poznam i bede na kivlbelku siedziala heheSunSun, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyJa tez dlugo nie wytrzymuje na lewym boku i krece sie raz tak raz inaczej, zeby nie dretwiec:-) strasznie boli mnie spojenie lonowe co dodatkowo utrudnia obracanie sie na lozku:-) no ale z Ola tez tak mialam.
Scarlet to prawda z kszeczkami. Dzieci reaguja na kontrastowe kolory i geometryczne ksztalty. Ja w empiku dla olki kupowalam takie wlasnie kszeczki oczami maluszka. Sa czarno biale i czarno kolorowe. I musze przyznac ze bardzo ja interesowaly i nie wiem na ile to zasluga stymulowania takiego ale jest bardzo dobrze rozwinieta intelektualnie:-) lubi ksiazki, czytanie, wczesnie bardzo zaczela mowic, ma super pamiec, spiewa piosenki, wierszyki itp teraz ma skonczone dwa latka i mowi doslownie wszystko calymi zdaniami. Slowa takie ze sama czasem jestem w szoku ze zna. Jak z duzym dzieciakiem sie rozmawia:-) nie wiem sama od czego to zalezy ale staralam sie duzo jej ksiazeczek pokazywac, opowiadac zabawki madrze dobierac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 21:11
-
Ja znowu na bokach śpie smacznie a na plecach nie uleże 5 minut ,bo brzuch dziwnie mnie ciągnie taki dyskomfort,że zaraz mi źle,słabo i muszę się odwrócić
-
nick nieaktualnyGosiaczek no ja właśnie zamówiłam karty z tej serii oczami maluszka. Pomyślałam że będzie jeszcze jeden prezent dla Juniora na Mikołaja
jutro żeby mąż nie był zazdrosny zrobię obiad i ciasto
jutro jest rocznica dnia w którym się poznaliśmy a za niecały tydzień rocznica naszych zaręczyn. Nie szczególnie świętujemy takie okazje ale dobry obiad i ciasto z tej okazji możemy zjeść
gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też na bokach nawet się wysypiam ale jak tylko przekręcę się na plecy to od razu brzuch robi mi się twardy i boli. Wiec na plecach się nie kładę. Co do leżenia ba prawym boku to tez się nie spinam bo żaden normalny człowiek nie przelezy kilku miesięcy tylko na jednym boku-nie ma szans. Wiec ja w nocy śpię raz na lewym raz na prawym
-
gosiaczek a ty jestes blondyneczka czy brunetka? bo jesli chodzi o ciemne kolory to ciemny napewno sie przyjmie, ja sie balam o blond ale juz nie dam sobie wmowic ze w ciazy wychodza zielone wlosy . A wiecie ze fryzjerka kazala mi przyjsc na odrosty jeszcze przed porodem ale nie wuem czy jej poslucham nie usmiecha mi sie w 9 miesiacu 3 h siedziec u fryzjera ale zobaczymy20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
nick nieaktualnyNoa ja właśnie kombinuje jak umówić się do fryzjera żeby po porodzie mieć ładne włosy. Coś czuje że nie będę miała głowy do myślenia o tym jak Junior będzie na świecie a nie chcę w pierwszych miesiącach życia Jaśka wyglądać jak czupiradło
na szczęście ingeruje w mój naturalny kolor nieznacznie więc liczę że jeśli pójdę do fryzjera w lutym to do czerwca może lipca będę wyglądać przyzwoicie. A w lipcu z okazji mojej 30stki będę już musiała zrobić sobie szałową fryzurę
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj kupilam chuste do noszenia malej. Przy starszaku musze miec wolne rece wiec bez chusty ani rusz.
zamowilam i mam nadzieje, ze szybko przyjdzie paczkamadziutek 23 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnymam pytanie do was czy wy też mialyscie tak jak ja po glukozie jak wyszłam z laboratorium na dwór to jakby niewiem co mi się stało tak spać mi się zachciało ze masakra bałam się żeby do domu dojechać i nie usnac po drodze. Niewiem czy to zmęczenie dało się we znaki bo nie mogę po nocach spać a o 6 juz na nogach czy to glukoza
młoda dama widzę ze nowa jesteś przynajmniej w naszym wątkusylwia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoa ja na blond robie balejaz. Wiec odrosty widac mocno juz po ok. 3 miesiacach. Ostatnio robilam koniec lipca wiec juz pora:-) bo sama nie moge patrzec. Ja farbowalam w ciazy i tez zielone nie wyszly nigdy ale tez kolor gorzej sie przyjmowal wychodzil ciut inny niz zwykle-ostatnio ciemniejsze wyszly ale tez ok, za to wlosy po farbowaniu byly inne, bardziej suche. Wiec cos tam hormony zadzialaly. W ostatniej ciazy poszlam na farbowanie przed porodem i tym razem tez pojde pewnie druga polowa lutego:-) zeby wygladac jak czlowiek choc przez 3 miesce:-)
noa8, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyska to moglo byc po glukozie. To jednak duze obciazenie dla organizmu bo musi intensywnie pracowac zeby to przerobic:-) ja chyba tez tak mialam. A zmeczenie tylko dolozylo jeszcze dodatkowo.
Madzik mysle ze to nie skurcze czulas. Tym bardziej ze mowisz ze zero bolu. No chyba ze akurat u ciebie tak wlasnie wygladaly skurcze. Pewnie maly tak mocno napieral na szyjke albo pupa ci jelito cisnal. Tak jak na kupe to parte sa raczej:-) wtedy to na maxa czulam ze mi sie chce:-) a tu nie ma odwrotu i wyjscia:-) dziwne odczucie bylo mimo ze mialam znieczulenie. Ale czulam dokladnie parcie a polozna do mnie: wyobraz sobie ze chcesz zrobic taka wielka kupe z 9 miesiecy i cisnij mocno:-) teraz sie z tego smieje ale wtedy to byl szok:-)
Mysle ze skurczy jakby co to nie przeoczysz. Bo tego sie nie da zbytnio porownac do czegos. Te slabe to lajt, napinanie mocne tylko albo jak na bolesna miesiaczke ale te mocniejsze to juz takie uczucie opasania dookola calego brzucha bolem. No nieprzyjemny ucisk jakby walcem ktos cie przejechal doslownie:-) mi to az oddechu brakowalo momentami. Ale moze kazda dziewczyna inaczej czuje. Nie mam pojecia. Lepiej moze niech powiedza dziewczyny ktore rodzily bez znieczulenia do konca jak czuly skurcze. I do czego sa podobne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 23:18
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny