X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Madzik, ja tak miałam, czułam jakby mi się chciało kupę, to chyba już dziecko tak napierało i dlatego. Ale przy tym czułam bóle.

A ja mam okna z głowy, mąż umył , co prawda nie tak dokładnie jak ja, ale i tak jestem mu wdzieczna , że chciał, jeszcze będzie firany wieszał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 11:59

Niunia86, gosiaczek31, Madzik82, SunSun, noa8 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, kuruj się :)

Scarlett, gratuluję ci, tylko 0,5 kg , ja od poniedziałku tez się ograniczam, dziś zjadłam już ciastko, ale w końcu weekend.

Dorka, a ja właśnie zszywania nie czułam, wogóle, ale moze to przez oksy, podobno te wywoływane skurcze są silniejsze i gorsze do zniesienia.

Ja na farbowanie zapisałam się na 22 grudnia, a później pewnie na początku marca jeszcze sie wybiorę no i do kosmetyczki na hennę i pedicure :) Później już tak szybko się nie wyrwę niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:08

Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Rubi to Ty się szykuj jak na wojnę :)

Niunia kuruj się i zaopatrz się w sok malinowy, cytrynę etc. Antybiotyk antybiotykiem ale naturalne sposoby też nie zaszkodzą.

Sylwia ja mam urodziny pod koniec lipca i zamierzam je świętować z radosnym Jaśkiem, piękną fryzurą i zgrabnym tyłkiem :) i liczę że nie zmieni się to w wersję z odrostami po pas, 15stoma kilogramami nadwagi i wrzeszczącym Juniorem :)

Kass u nas jest tyle dzieci do prezentów że rozdamy je na 3/4 podejścia :) jutro podejście numer 2 :) ale wcześniej zamierzam udać się na rynek żeby pooglądać świąteczne pierdułki :)

A na dziś większość planu już zrealizowałam :) ciasto gotowe, obiad prawie. W mieszkaniu jest czysto a na rzeczy Jaśka czeka kolejna wolna szuflada :) mam umyte włosy, zrobiony makijaż i wyglądam jak człowiek :) czekam aż wroci mąż bo samej nie chce mi się dźwigać zakupów. No i potem do znajomych :)

MamaAdasia, Niunia86, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia zdrowka! Wygrzewaj sie w domku a maz niech przejmie obowiazki.
    Ja na swojego az tak nie moge liczyc. Ma dwie lewe rece do prac w domu. Zreszta mam wrazenie ze mysli ze ja mimo ciazy nadal moge wszystko.

Niunia86 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, ja swojemu zapowiedziałam 3 dni wcześniej że ma mi pomóc, inaczej uciekłby z domu, zresztą teraz jak umył okna też wziął małego i zniknął gdzieś, niby coś zawieźć. Im trzeba powiedzieć wprost co mają zrobić, bo inaczej nie ogarną. Ja z Adasiem myłam sama okna, teraz wcześniej tez, ale bez przesady nic mu się nie stanie jak mi pomoże. Taka okazja moze się już nie powtórzyć :D

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet Ty to jests jak perfekcyjna pani domu:-) dopiero 12 a ty wszytko ogarniete:-) ja sie nigdy zebrac nie moge bo za pozno wstaje:-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)
    U mie pogoda dziś dosyć ładna Mikołaj przyszedł z prezętami na obiad robie moje ulubione gołąbki więc dzień zapowiada się na udany

MartaM ja mam wzrost 163 cm i przytyłam do tej pory 10 kg więc mamy z wagą podobnie

niunia dużo zdrówka życzę odpoczywaj i się kuruj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:31

MamaAdasia, gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja tak samo jak ty a jak wstane to i tak wszystko w wolnym tempie robię! Mój maz też nie pali się do pomocy czasem coś zrobi jak mu powiem ale sam od siebie to nic ale i tak nie dokładnie a później piwo przecierz ci pomagam tylko szkoda ze ja tego nie widze
    Coś czuje ze to właśnie scarlet będzie nas motywować po porodzie;-)
    Mój pokój to już wygląda jak magazyn dosłownie wszędzie jest coś dla małej maz rano otwozyl szafkę chyba zapomniał ze już nie jest jego i mówi Julka no nie ty to jesteś wszedzie;-)
    Ewka ja też mam 163 cm i 15 kg wiec juz spora kulka jestem ale pije mało wody i to moze być przyczyna bo woda w organizmie się zatrzymuje muszę zacząć więcej pic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:33

madziutek 23, gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss może i picie wody pomorze ja piję dużo jak na mie ok 2 l ale niestety nie tylko wody bo piję też soczek jabłkowy naturalny bez cukru ale wiadomo i tak ten soczek w kilogramy mi idzie :) Ale słyszałam że przy karmieniu zrzuca się pare kilogramów ale nie wiem czy to prawda jest

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Niunia zdrowka! Wygrzewaj sie w domku a maz niech przejmie obowiazki.
    Ja na swojego az tak nie moge liczyc. Ma dwie lewe rece do prac w domu. Zreszta mam wrazenie ze mysli ze ja mimo ciazy nadal moge wszystko.

o w 100% jakbym o sobie czytala ;D

czasem nawet jak moj m jest w domu to i tak ja do pieca chodze...
    jak go poprosze np dokrec zlew bo kapie to tak : w tygodniu nie, bo jest zmeczony po pracy -tylko okapac sie, zjesc i spac... w weekend nie bo caly tydzien pracowal i tylko jeden dzien ma do odpoczynku a w niedziele nie mozna pracowac ... :D

no wiec Magdzia musi za mezusia isc, wziasc kluch i zlew dokrecic np ;) (to tylko przyklad jeden z wielu ) ;)

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po prostu mam inny styl pracy :-) po prostu często, zwłaszcza jak jestem sama, zaczynam prace domowe krótko po tym jak się obudzę - jeszcze w piżamie albo szlafroku. Jak raz mój mąż wrócił wcześniej i tak mnie przyłapał to zasugerował nawet że zachowuje się trochę jak opętana :) ale ja to lubię :) jak ogarne co muszę idę pod prysznic i doprowadzić się do przyzwoitego wygladu. A potem mogę już lenić się resztę dnia - lubie wiedzieć że nic już nic nie muszę zrobić do wieczora :)

Mój B. do sprzątania też nie ma ani chęci ani talentu. Niby coś zrobi jak go poproszę ale wychodzi mu to średnio i jeszcze z narzekaniem. Ale za to umie gotować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam 162 i plus 9 kg więc u mnie też nie za bardzo jest to się gdzie rozłożyć :) ale nic na ile mogę staram się jeść madrzej. Zupełnie ze słodyczy i innych niezbyt zdrowych rzeczy nie umiem zrezygnować :) za bardzo lubię jeść.

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamiast napisac mowi ze ci pmagam slownik przekrecil na piwo haha
    to widze dziewczyny ze u kazdej to samo co oni by bez nas zrobili;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas co sobote sie sprzata generalnie i tak samo wstaje rano i zaczynam sprzatanie ;p maz zawsze mi pomoze nigdy nie odmowi no chybaze ma inne zajecia kolo domu ale narzekac nie moge , U mnie gorzej jest z gotowaniem czasem mnie to meczy i czasem robie obiad na 2dni ewentualnie cos na szybko , wiem ze przy dziecku bede musiala sie spiac w tej kwesti ;D za to ciastamoge piec kazdego dnia ;D i tak to wyglada ;-)

Dzisiejsze mikolajki zapowiadaj sie milo. z okazji Imienin mojej mamuski idziemy rodzinnie na wloska pizze makarony i tiramisuu , Milej soboty! ;-) ;-) ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie gotuje wcale, tylko wode na kawe lub herbate:-) ewentualnie kielbase na cieplo. Niestety w domu nie nauczony bo tutaj na wsi kobiety sa od wszystkich prac w domu. U mnie a wychowalam sie w miescie cale zycie i mam 3 braci, kazdy umie ugotowac i sprzatac a nawet remontowac:-) i nikt mi nie powie ze w miescie dzieci sa bardziej rozpuszczone i niesamodzielne. A na wsi to nauczone ciezkiej pracy bo widze ze jest calkiem na odwrot:-) no ale mysle ze na nauke za pozno. Moj G niedlugo bedzie mial 40:-) staruszek. I tak dziwie sie ze sie przelamal i nauczyl zmieniac pieluchy i myc pupe malej:-) bo poczatkowo nie chcial nawet tknac. Pierwszy raz na rece wzial jak miala miesiac!! Bo wczesniej sie bal. Myslalam ze wogole na ojca sie nie nadaje. Zalamana bylam a teraz umie juz prawie wszystko przy mlodej. To i moze przy mlodszej bedzie latwiej :-)

SunSun, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TWracajac do badania piersi to ja mialam na poczatku ciazy reczne przez moja gin. Pozniej juz nie. Usg robilam jakies 2-3 lata temu.. Pewnie po porodzie bede musiala zrobic oczywiscie jak skoncze karmic. mnie wlasciwie piersi nie bola, czasem tylko mocno swedza ale tak tez mialam poprzednio. No i dopiero teraz zaczelam wyraznie widziec ze brodawki mi sie zmieniaja. Nabieraja innego koloru. Poza tym zadnych objawow niepokojacych. Mysle ze na nastepnej wizycie powiedz swojemu lekarzowi moze zechce obejrzec czy ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 20:13

• Emrica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. To moj facet to aniol, i posprzata i ugotuje nawet okna umyje. Ja nie bylam w ciazy to roblilismy wiekszosc prac domowych wspolnie a teraz jak jestem w ciazy to by nic nie pozwolil mi robic w sumie to sie nie dziwie boi sie zwlaszcza ze lekarz zalecil duzo odpoczynku i lezenia. My ciast nie pieczemy, czasem jakies babeczki lub w lato sernik na zimno. Nie lubie za duzo ciast jak sa imieniny czy jakies spotkania to tsk ale tak na codzien to nie.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sprząta ale w kuchni też tylko woda:) najważniejsze ze lubi porządek..i często mamy taki podział że ja gotuje a on po mnie sprząta..choć często i ja sprzątam..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski,
    ja musze powiedziec, ze nie moge narzekac na meza. Nie sprzatalam od dnia w ktorym dowiedzielismy sie, ze jestem w ciazy :-) maz sam co weekend planuje sobie czas by posprzatac a ja wtedy siedze :-) nawet na zakupy nie pozwala mi samej chodzic bo nie chce bym dzwigaa :-) zawsze cos naprawi jak trzeba :-)
    my mielismy dosc pracowity dzien bo z rana pojechalismy zareklamowac bujaczek- i wlasciciel powiedzial, ze sam jest ciekawy czy nam uznaja reklamacje. ale jak powiedzialam, ze nie kupimy wozka i fotelika u niego jak nam nie uznaja reklamacji to sam powiedzial, ze on nam i tak to wymieni :-) wiec chyba sobie szybko przekalkulowal, ze za duzo by stracil :-)
    pozniej wrocilismy do domku, szybka kawka i na zakupy spozywcze. masakra co sie dzieje w sklepach, a teraz do Swiat to juz tylko gorzej bedzie!
    ale mamy juz angel care i bardzo sie ciesze, bede spokojniej spala jak Junior bedzie z nami :-)
    niedawno wrocilismy do domku i szybciutko robilam wrap-y z kurczakiem :-)

gosiaczek31, Scarlett2014, noa8, Emca lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zamowilsm łóżeczko z szuflada dla Fanianka bedzie do odbioru za 2 tygodnie

bella82, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ