X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś pisałam, że generalnie to ja nic w domu robić nie muszę bo M wszystko chce sam i to nie z powodu ciąży. Zawsze tak było. Gotuje, myje okna itp, itd. Myślałam, że się to zmieni jak będę już na zwolnieniu, ale się nie zmieniło. Z racji tego, że siedzę w domu to oczywiście sprzątam na bieżąco bo po pierwsze nie lubię brudu a po drugie głupio by mi było nic cały dzień nie robić i zostawiać wszystko facetowi, który ciężko pracuje. Aż tak leniwa nie jestem. Obiady też gotuję, ale najczęściej gotujemy razem jak on już wróci.
    Często go za to chwalę i mówię "co ja bym bez ciebie zrobiła?".
    Wracając do tematu piersi to na jednej z tych czerwonych kropek o których pisałam zrobił się maleńki strupek i trochę to boli jak dotknę. Nie wiem czy może wczoraj podczas mycia coś zadrapałam niechcący czy jaki diabeł. Muszę zmusić gina żeby zobaczył. Wystraszyłam się trochę bo jeśli tak będzie przy byle dotknięciu to jak będę karmić?

Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea dasz rade.ja jestem nastawiona na karmienie piersią i zribie wszystko aby podtrzymac laktacje

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wypilam 3 herbaty z hibiskusa a dziś wyczytałam w necie ze hibiskus w ciąży jest niebezpieczy i juz sama zgupialam byłam też w aptece i jak wróciłam do domu zalwazylam ze pani pomyliła nastatyne i dala mi taka do picia musiałam się wracać a ta zamiast przepraszać to mowi ze dobrze ze przyszłam bo ona by miała problemy a przecierz jak bym to wypiła to mogło by się coś stac bo ja stosuje w globulkach miejscowo co za małpa mnie to miała gdzieś
    Amadtacia ja też jestem nastawiona na karmienie mam nadzieje ze będę mogła karmić na allegro zamawialas łóżeczko?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass zamawialsm u mnie w hurtowni 314 zl z szuflada także cena ok.kupilam dzis tez pościel 3 elementowa do łóżeczka, wanienke i rożek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 17:51

kasss lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tez czujecie codziennie ciagniecie-rwanie w dole brzuchu? Bo j mam tak codziennie wieczorem i chwilami to jest mega nieprzyjemne

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nystatyna nie wchłania się z przewodu pokarmowego, Kasss nic by się strasznego nie wydarzyło - no ale szkoda kasy wydanej, bo lek by po prostu nie zadziałał

km5svcqgfaw599l1.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

to u nas jest głównie że ja w domu mąż na działce (jeszcze go teście często wykorzystują) ale jak trzeba to i w domu pomoże a czasem nawet sam z siebie sie bierze za porządki jak chora jestem np albo mam lenia przy dziecku wszystko robił od początku głowe tylko bał sie małej umyć ale i to już opanował
    z gotowaniem to ma napady że w niedziele coś upichci ale głównie niedzielne obiadki są u jego mamusi to rzadko ma okazje sie wykazać ogólnie nie narzekam do okien sie tylko nie tyka he he a dziś umyślał sobie choinke ubierać założył lampki i pyta co dalej mówie że cukierki ale trzeba nitki powiązać i z pół godz sie mordował i odpuścił zamienił sie za sprzątanie he he

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cisza wszyscy swietujecie mikołajki. ja niestety w domu siedze mój mąż 2 zm dzisiaj miał i czekam aż wróci. moja malatka dzisiaj prawie nie ruszala się e za to teraz zaczęła nadrabiać kopie i na dole i koło pępka.

dobrze wiedzieć że tak samo zareagowalyscie na glukozę bo się przestraszyłam co ze mną się stało

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie świętuje chyba mnie coś bierze gardło bóli kaszle temp 35 stopni ale ja zadko mam goraczke a czesto obnizona i wg wiec do dzieci nie pojechaliśmy szkoda maluchów zarazić jutro jak się lepiej poczuje to pojedziemy wypilam syrop i leze a maz drinkuje z tesciowa i siostra;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss współczuję. Wiem co czujesz. Ja wieczorem miałam prawie 38 temp a teraz niecałe 36... Oczywiście jak zwykle obudził mnie zatkany nos a ze buzia nie umiem jakoś oddychać to nie śpię od 4. Mam nadzieje, ze dzisiaj antybiotyk lepiej podziała i wróci mi węch i smak bo uwielbiam jeść,waga Idzie w górę ksiazkowo jak to lekarz powiedział a ja nawet nie wiem co jem. Niestety urok zapalenia zatok :-(

Kolorowych snów. Śpijcie dalej :-)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss jaki syrop pilas? bo mnie tez eczy kaszel i dopiero o 9 jak otworza apteke podjade cos kupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 06:20

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa wiem,ze pytałaś Kasss ale ja też od kilku dni syrop stosuje bo kaszel mam straszny i mi np. pomaga sinecod. Niektórzy lekarze mówią,żeby z nim uważać ale mi mój gin i wczoraj lekarz na pogotowiu powiedział,ze po 12 tc jest bezpieczny. Więc myślę,ze warto spróbować bo mi pomaga. Ani stodal,ani prenalen nie pomogły :(
    Ja dostałam dawkę 3x5ml :)

Życzę dużo zdrówka. Obyśmy szybko wróciły do formy i mogły cieszyć się coraz więkzymi brzuszkami a nie zamartwiać infekcjami i ich skutkami..

noa8 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja miałam wczoraj cudowne popołudnie/wieczór. Pisząc że kolega do którego idziemy gotuje na poziomie Top Chef nie przesadziałam. Pod koniec wieczoru prawie leżałam na fotelu trzymając się za brzuch nie tylko dlatego że Junior kopał :)

A poza tym to niesamowite. Znamy ludźmi z którymi wczoraj się widzieliśmy kilka lat i to jest wspaniałe że wciąż tak dobrze się czujemy razem mimo że nasza sytuacja się zmienia. Kiedyś umawialiśmy się w klubach nocnych o 22giej a teraz spotykamy się o 16stej u kogoś z nas bo ja jestem w ciąży a drudzy znajomi przychodzą z malutką córeczką.

I wiecie co? Moja teściowa zawsze mnie straszyła jak to nasze życie się zmieni jak będziemy mieli dziecko albo będę w ciąży. .. że wtedy nie będzie mieli czasu na "jakieś przyjaźnie". A to bzdura. Wszystko jest kwestią chęci, organizacji i jakości tej przyjaźni. I nie trzeba całymi dniami siedzieć samemu w domu jak siostra mojego B. Nie zgadzam się że ciąża to najpiękniejszy czas w życiu kobiety ale nie jest tak źle :) najczęściej można być w ciąży i funkcjonować w miarę normalnie i niczego nie tracić z tego powodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 09:08

Niunia86, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia serdeczne dzieki za opinie wiesz dopiero co weszlam do domu bo bylam w aptecec Prenalenu nie bylo ale w aptece polecili mi Lipomal ( ziolowy syrop) kurde jednak na ulitce pisze : brak danych na temat stosowania kobiet w ciazy. slyszalas moze cos o tym syropku? bo juz wariuje;/ strasznie sie boje o dziecko aby mu nie zaszkodzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 10:02

Niunia86 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa o Lipomalu lekarz mi nic nie mówił ale obok Prenalenu polecał mi jeszcze Stodal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 10:10

• Kasha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen jest na bazie malin i czosnku. Prenalen jest przeznaczony dla ciężarówek. Mi poleciła ten zestaw pani doktor. Syropek 3x dziennie. Ma średnie działanie, no ale czego oczekiwać po syropie dla ciężarnych :)

No a tak po za tym dzień dobry.
    Dziś w gości do teściów przyszłych jadę. Jak pomyślę o teściu to aż słabo mi się robi.

Pytanko mam do Was.
    Jestem na L4 od lipca. Przepracowałam przed zwolnieniem 8,5 miesiąca. Teraz w grudniu pracodawca będzie wydawał paczki i bony na święta. Czy mi jako pracownikowi na zwolnieniu przysługują? Wszak pobierają mi składki na Fundusz. Jakiś dziennik ustaw również znalazłam, ale nie mogłam się doczytać w nim. Pytam się Was, bo mój kierownik mimo że fajny, ale "ciemna masa" i nim się dowie będzie grudzień ale 2015 ;)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry mamuski,
    witam sie w 27tc ;-)
    Noa jak bylam ostatnio w aptece po syrop dla meza- kupowalam herbapect to mi dziewczyna powiedziala, ze w ciazy tez mozna. Ja bardzo lubie herbapect i u nas zawsze sie sprawdza. Z domowych sposobow zawsze mi pomaga mleko z miodem, maslem i czosnkiem. Dodatkowo mozna podobno brac rutinoscorbin by sie wzmocnic. Duzo zdrowka Wam zycze dziewczyny :-*
    a ja dzis z takim rogalem na buzi sie obudzilam- w sumie przebudzilam bo to byla 5:30 nad ranem- czulam jakbym miala mala osmiornice w brzuzchu :-) Normalnie Junior tak sie krecil i kopal, ze szok :-)
    Scarlett zgadzam sie w 100% z tym co piszesz!!!! to zalezy od przyjaciol, nastawienia i organizacji. ja nawet ze swoim M wczoraj rozmawialam, ze po porodzie jak Junior bedzie mial juz pare miesiecy to bedziemy Go podrzucac Dziadkom a sami wybierzemy sie na jakas romantyczna kolacje, i bedziemy nadal dbac o swoj zwiazek. Niestety duzo malzenstw sie rozpada wlasnie po pojawieniu sie malenstwa :-/
    Kasha podpinam sie pod Twoje pytanie, bo u mnie jest to samo. Szykuja sie bony na swieta plus 13stka (tak to sie chyba nazywa, tak?) :-)

Niunia86, kasss, Scarlett2014, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa ja zaraz na początku ciąży dostałam od ginekologa listę leków,które mogę brać w ciąży. Na kaszel przepisał takie syropy:Alcep, Stodal, Malia, Sinecod, Tussipect, Thymi, prenalen i tradycyjny syrop z cebuli. Także do wyboru do koloru. Ja osobiście polecam Sinecod bo mi pomaga a kaszel mam naprawdę straszny.

noa8, flores lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego co wiem to na pewno należą się Wam bony/paczki jeśli są z ZFŚS. Co do 13stki to już nie jestem tego taka pewna. Należałoby zresztą w obu przypadkach spojrzeć do regulaminów firmowych. Tak powinien być jakieś zapis na ten temat. U nas bony/paczki z zfśs dostają wszyscy. Trzynastki nie mamy, jest tylko premia roczna, uznaniowa i w praktyce jeśli kogoś dłużej nie ma to albo dostaje ją mniejszą albo jej nie dostaje.

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie noa ja właśnie prenalen kupiłam mi zawsze pomagał sok z malin ale przy nadciśnieniu nie mogę trzymajcie się dziewczyny damy rade;-)
    Scarlet super ze miałaś udany wypad wszystko da się zrobić jak się tylko chce a jak znajomi też maja dzieci bądź się ich spodziewają to tym bardziej;-)
    Miłego dnia;-)

noa8 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ