X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wklej link do tej sukienki. Jest bardzo fajna. W swoje się nie mieszczę. A na święta coś ładnego trzeba ubrać.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/sukienka-dresowa-tunika-z-kieszeniami-tuba-hit-i4723222507.html
    To ta sukienka
    A wracając do porodu bez znieczulenia, to obydwa miałam bez znieczulenia zabardzo nie pamiętam uczucia skurczy ale na pewno był ból, według mnie do zniesienia, gorzej bałam się zszywania, bo za pierwszym razem mnie nacięli a za drugim sama pękłam

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wasi lekarze badają wam piersi? Mój przed ciążą to nawet regularnie co pół roku robił mi usg, a odkąd jestem w ciąży chyba ani razu na nie nie zerknął. Pytam, bo zauważyłam, że od kilku dni mam bardzo wrażliwy (ale to bardzo) jeden sutek, a dziś przy myciu to tak mnie zaszczypało jakby tam jakaś ranka, małe skaleczenie było. Nic nie widzę oprócz jakiś dziwnych czerwonych kropek, ale je widziałam już wcześniej. Czy wy macie jakieś problemy z piersiami?

Miłej nocy życzę.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dziewczyny, a czy wasi lekarze badają wam piersi? Mój przed ciążą to nawet regularnie co pół roku robił mi usg, a odkąd jestem w ciąży chyba ani razu na nie nie zerknął. Pytam, bo zauważyłam, że od kilku dni mam bardzo wrażliwy (ale to bardzo) jeden sutek, a dziś przy myciu to tak mnie zaszczypało jakby tam jakaś ranka, małe skaleczenie było. Nic nie widzę oprócz jakiś dziwnych czerwonych kropek, ale je widziałam już wcześniej. Czy wy macie jakieś problemy z piersiami?

Miłej nocy życzę.
    Z tego co mi moja ginka mówiła to podczas ciąży nie ma sensu robić USG piersi bo mają one inną strukturę niż normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam w 29 tydzień. No to jeszcze około 11 tygodni

Scarlett2014, Niunia86, Rubi, SunSun, gosiaczek31, Emartea, MamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja miałam usg piersi na samym początku ciąży (lekarz kazał mi je zrobić chyba do 12 tygodnia) potem ponoć nie robi się usg bo tak jak pisze Dorka zmienia się struktura piersi. Wczoraj lekarz mnie zdziwił bo ręcznie sprawdził mi piersi. Ale może to dlatego że ja mam zdiagnozowane gruczolakowłókniaki i powinnam co pół roku je kontrolować na usg.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w nowym tygodniu ! ;-)

Scarlett Myślę że to dobry pomysł żebyś poszła w lutym do fryzjera będziesz miała spokójz włosami na pare miesięcy ;-) aha jakie ciasto dziś pieczesz? Ja ostatnio brałam z Was przykład i piekłam mega kremowe ciacha co tydzień i mam za swoje na piątkowej wizycie Dr dała do zrozumienia że spuściłam troche z pasa tak więc do świąt zero pieczenia ;-) Twoje jedyne +0,5 kgod ostatniej wizyty robi wrażenie! masz silną wole kobieto! ;-)

Ja usg piersi nie miałam w życiu ale to może ze względu na to że jestem młoda bardzo ale mimo wszystko po porodzie bardzo chce przebadać piersi , bo zawsze byłam przewrazliwiona ze cos mnie kłuje czy boli a w rodzinie wystepowaly choroby tego typu,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:22

madziutek 23, Niunia86, MamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa to nic jest kwestia silnej woli tylko już 9 kg na plus :) ale za to pożyczyłam sobie zasadę Madzik i wczoraj jadłam wszystko :) zresztą dziś i jutro też zamierzam mieć dzień dziecka bo dziś idziemy do znajomych gdzie naszych przyjaciel gotuje na poziomie Top Chefa a jutro chcę iść na kramiki bożonarodzeniowe na rynku a tam co roku muszę obowiązkowo zjeść moje ukochane ciastko z cynamonem :)

Do domu zrobiłam właśnie 3 bita ale to bardziej pod kątem mojego męża. Dla siebie najchętniej zrobilabym zwykłą szarlotke i podała ją z sosem waniliowy. Ale że ciasto ma być mikolajkową słodkoscią dla męża to musi być kremowe i masiaste :)

Co do piersi moim zdaniem wiek nie ma nic do rzeczy. Ja o moch guzkach wiem od lat i od lat nic się z nimi nie zmienia. Poza kontrolami nawet o nich zapominam ale może w końcu po urodzeniu Jaśka dojrzeje do myśli żeby się ich pozbyć.

Jakie macie plany na dziś? Ja ambitne :) chce posprzątać, dokończyć ciasto, zrobić obiad i miejsce w szafie na kolejne rzeczy dla Juniora :) a potem zakupy spożywcze i relaks u znajomych na parapetówce.

Milego dnia :)

Madzik82, madziutek 23, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Nadrabiam Was od rana :)

Ani moja mam ani siostra nie miały lewatywy, same się 'oczyściły' przed porodem i podobno najczęściej natura sama sobie z tym radzi.

Co do spania na lewym boku to czytałam, że nie ma to większego wpływu na dziecko, tylko zapobiega powstawaniu żylaków, bo ta pozycja zapobiega uciskaniu żyły głównej. Ja nie mam problemu z żylakami na nogach, ale ostatnio przeczytałam artykuł o tym, że częstym problemem ciężarnych są żylaki w miejscu intymnym. Od razu pobiegłam do łazienki chwyciłam lusterko i jest... są widoczne linia i dwa guzki lekko na niebiesko zabarwione. Oczywiście pierwsza reakcja łzy w oczach, ale później poczytałam że najczęściej znikają po porodzie, a powstają w wyniku uciskającej macicy. Na szczęście go nie czuję, bo czytałam że mogą być bardzo bolesne i dokuczliwe.

A dziś czeka mnie wyprawa z reklamacją mojego ciążowego płaszczyka, po miesiącu chodzenia wygląda jakby miał dwa lata. Materiał się niszczy i mechaci, wyglądam jak lump :P Ciekawe w czym będę teraz chodzić, obym coś dziś znalazła.

madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałabym. U mnie waga nadal bez zmian 8-9 kg na plusie w zależności od dnia (przy moim 160 cm wzrostu zrobiłam się małą kluseczką :P). W pasie 95 cm. I chociaż przez ostatnie 2 tygodnie waga stoi mi w miejscu to zaokrągliłam się na buzi, brzuch troszeczkę poszedł na boczki i już nie mam takiej ładnej piłeczki, dlatego tak bardzo bałam się wejść na wagę, a na wadze bez zmian :P

Usg piersi miałam robione kilka miesięcy przed zajściem w ciąże, wszystko było ok, usłyszałam, że mam tyle gruczołów i przewodów mlecznych, że jestem urodzona do karmienia dzieci i bycia matką polką :P W ciąży nie miałam badanych piersi.

madziutek 23, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet bardzi dobrze! Latwo trzymac fason w ciagu tygodnia jak wiesz, ze niedlugo "dzien dziecka". I chyba jeden dzien obzarstwa robi mniej szkody niz codzienne podjadanie mniejszych ilosci.
    marta nie martw sie zylakami. Nie,wiem czy mam bo sie tam nie ogladam i nie zamierzam. Wazne, ze nie mam hemoroidow ;)
    dzieki za odpowiedz o kupie hehe plus taki, ze nie czuje bolu do rozwarcia minimum 5cm ale wiem, ze lewatywe zrobie w domu, druga w szpitalu i chyva jeszcze kupie te czopki glicerynowe. Kupy boje sie bardziej niz porodu haha chyba przesadzam ale zlapalam obsesje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:09

madziutek 23, Scarlett2014, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko wczoraj już zaczeło się tak wypychać że aż w szoku byłam, jest taki silny, potrafi bardzo mocno mi ruszać brzuchem
    i podobnie to wyglądało wieczorem jak na tym filmiku(leżałam na boku), było widać ogromną kule :D

https://www.facebook.com/video.php?v=783537015015194

:D a dziś rano mnie tym obudził

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:59

gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah u mnie to juz norma ;D slodkie to jest ;* a najlepiej jak raz mi sie tak wypial i dostal czkawke ;D

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    mam pytanie do was czy wy też mialyscie tak jak ja po glukozie jak wyszłam z laboratorium na dwór to jakby niewiem co mi się stało tak spać mi się zachciało ze masakra bałam się żeby do domu dojechać i nie usnac po drodze. Niewiem czy to zmęczenie dało się we znaki bo nie mogę po nocach spać a o 6 juz na nogach czy to glukoza

młoda dama widzę ze nowa jesteś przynajmniej w naszym wątku

Ja miałam tak samo do domu i spałam 2 godz prawie bo nie mogłam sobie poradzić

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Noa ja właśnie kombinuje jak umówić się do fryzjera żeby po porodzie mieć ładne włosy. Coś czuje że nie będę miała głowy do myślenia o tym jak Junior będzie na świecie a nie chcę w pierwszych miesiącach życia Jaśka wyglądać jak czupiradło :) na szczęście ingeruje w mój naturalny kolor nieznacznie więc liczę że jeśli pójdę do fryzjera w lutym to do czerwca może lipca będę wyglądać przyzwoicie. A w lipcu z okazji mojej 30stki będę już musiała zrobić sobie szałową fryzurę :)

ja się jutro wybieram do fryzjera
    Scarlett to my w tym samym wieku ja 30 setkę mam w maju dobrze ze ja mam koleżankę fryzjerka wiec albo ona da mnie albo ja do niej jadę

MamaAdasia lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) alee pogoda podla..
    Wszystkiego najlepszego z okazji mikolajek dla was i Waszych maluchów..
    Dla mnie dziś prezentem jest fakt że mezulek odpuścił pracę..ale za to bierze się za remont u Franusia..
    Ja od ostatniej wizyty jestem 2kg na plusie a do kolejnej jeszcze tydzień..ciekawe co tym razem powie mój dr ale jestem tak bojowo nastawiona że lepiej dla niego żeby nic nie palnął..
    Miłego dzwonka i udanych mikolajek :)

gosiaczek31, MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany Rubi... wizyta powinna byc przyjemnoscia ;D

ale w Twoim przypadku masz racje... przygotuj cieta riposte zeby mu szczena opadla ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja Mikołajki rozpoczęłam wizytą u lekarza.. Zapalenie zatok i antybiotyk na tydzień :/
    Dobrze,ze wraca dzisiaj M to mnie wyręczy w wyprowadzaniu psa no i już zakupy trzeba zrobić a ja niestety nie mam możliwości.

Miłego Dnia Mikołaja życzę Wam i Brzuszkom :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pięknie niunia ;/ kuruj się i nie wytykaj nosa z domu bo zimno i brzydko..

Niunia86 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część mamuśki
    Justyska ja po pierwszej glukozie spalam prawie cały dzień po drugiej dobrze się czułam
    Niunia dobrze ze maz wraca a ty pod piezynke i nie wychodź;-)
    My dziś odwiedzamy dzieciaki z prezentami jak maz z zajęć wróci ma też odebrać nasza paczkę z empiku dziś mama kupiła mi też kocyk do nosidełka taki fajny bo maly;-) jutro też planuje robić 3 bita bo w poniedziałek mam impreze na zakończenie sezonu w pracy i mi się trafiło robienie ciasta bo pomoc moje najlepsze;-)
    Wczoraj wieczorem zmierzylam ciśnienie i miałam 156/145 myślałam ze padne na zawal jak zobaczyłam ciśnieniomierz swiecocy się na czerwono maz też się zmartwił i szybko kazał brać dwie tabletki na szczęście spadło ale pierwszy raz to drugie miałam takie wysokie zwykle było gora 90
    miłych Mikołajek mamuśki najpiękniejsze prezenty mamy w brzuszku;-)

MamaAdasia, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ