X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje ze sie wszystko rozciagnie i juz nie bedzie tak samo
    mam pytanie zawsze czulam ruchy po jednej stronie a dzisiaj maz mial reke po jednej ja po drugiej i czulam ruchy z obu stron dosc wysoko kolo pepka mozliwe to jest moze mala poprzecznie ulozona byla i mnie raczka a tatusia nuzka kopla?

Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczynki mam takie pytanie czy zdecydujecie się na lewatywę i golenie krocza przed porodem bo ja mam zamiar się zgodzić

Ogolić, czemu nie. Jak sama nie dam rady to wtedy z pewnością skorzystam. Jeśli chodzi jednak o lewatywę to wolę kupić czopki glicerynowe i sobie zaaplikować przed wyjazdem do szpitala. Myślę, że korzystanie z własnej łazienki jest jednak dużo przyjemniejsze...

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass u mnie wogole seks sie nie zmienil po porodzie

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1990 ja ogolilam sie sama a lewatywy nie mialam i nikt nawet nie pytal

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja sie boje ze sie wszystko rozciagnie i juz nie bedzie tak samo
    mam pytanie zawsze czulam ruchy po jednej stronie a dzisiaj maz mial reke po jednej ja po drugiej i czulam ruchy z obu stron dosc wysoko kolo pepka mozliwe to jest moze mala poprzecznie ulozona byla i mnie raczka a tatusia nuzka kopla?
    ja tak mam od ponad 2tyg jak nie wiecej,ze kopie po obu stronach a od kilku dni juz pod biustem czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 17:12

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie chce lewatywy i to wcale nie jest konieczne z tego co czytałam

Rubi lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pewno nie da się ogolić w szpitalu, bo nie chcę mieć potem odrostów po pępek i na udach...mężowi to zlecę już go instruuje...

co do lewatywy...boję się tego i nie wiem...;/

kasha zgrabniutki ten brzusio Twój...

ja byłam przechodzona tydzień i urodziłam się 4300 i 63 cm ale sn ...dziecko mutant..Franek proszę Cię nie idź w moje ślady :P i byłam drugim dzieckiem, mama powiedziała że mimo rozmiarów wyszłam szybciej niż mój brat..

co do bóli krzyżowych to podobno dziedziczne;/ więc zapytajcie swoich mam...moja niestety miała..

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.babyonline.pl/mezczyzna-w-ciazy-pas-pozwalajacy-mezczyznie-poczuc-ruchy-plodu-video,aktualnosci-film,83,r22.html

dziewczyny obczajcie to ;D
    czego to ludzie nie wymysla...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wile lewatywe niz zrobic kupe przy porodzie... Hehe

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    hehe...dlatego ja np. nie mówię nie...ale z drugiej strony nie widzę tego...:P może zdam się na położną...?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emca Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja mam tak samo jak Ty, nie wytrzymuje całej nocy na jednym boku więc się obracam na plecy i na prawy bok, ale ptoem mam wyrzuty sumienia, tylko że co mam zrobić skoro mi cała strona na której leże drętwieje i zaczyna boleć...

Ja ostatnio pytałam lekarza o spanie na prawym boku i plecach. Powiedzial, ze nie ma naukowych dowodow, ze to szkodzi maluchowi. Mitem jest, ze mniej odzywione moze byc przez to dziecko. Robili badania na kobietach, ktore nosily malecdzieci tj z za mala waga. Spaly one tylko na lewym boku i nie przyczynilo sie to do zwiekszenia masy dzieci. Jak kladzie sie na prawym boku czy plecach i nie czuje sie slabiej czy gorzej to mozna tak spac bez szkody dla dzieciatka :) sory za brak polskich znakow, ale "pisze na kolanie".

Rubi, Sarah88, SunSun, bella82 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie spinam z tym spaniem...i nie mam wyrzutów sumienia...jak już kiedyś pisałam..nasze babcie nie miały wytycznych jak spać i rodziły zdrowe, normalne dzieci...i tak jest ciężko po co sobie jeszcze utrudniacie na którym boku spać...:)

jasmin, loszcz lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:

ja właśnie z tego powodu co madzik napisała poddam się lewatywie bo wstyd by było zrobić kupe z wysiłku podczas porodu

Madzik82 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ! Fajne brzuszki macie! gratuluje udanych wizyt.. ;-)
    Ja urodzona 2 tyg przed terminem z waga 3200g 54cm
    Zamierzam sie sama ogolic chybaze rady nie dam to zawolam meza o lewatywie jeszcze nie myslalam. A co do przytulanek to u nas nie ma z tym problemu tzn nie tak czesto jak wczesniej ale jak najdzie ochota to czemu nie.. moja Dr zaleca mi duzo ruchu wlasnie pod ta postacia bo mowi ze mam dluga szyjke zreszta zrzuce pare gram;-)

wiecie moze w ktorym tyg dziecko otwiera oczka w brzuszku? i czy wogole otwiera?

pije mleko z miodem bo padlo mi na kaszel;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 18:53

bella82, gosiaczek31, Juusti69 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie zasypiac na lewym boku ale za raz mnie cos boli i musze sie przekrecic i tak sie krece na poczatku sie zmuszalam teraz jak boli spie jak mi wygodnie
    my wlasnie wrocilismy z zakopow z biedronki I Julka zalapala sie na piekne bajki;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa moje malenstwo jest wlasnie na etapie otwierania oczek ;* :)

noa8 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa ja czytałam że dziecko otwiera oczy około 28 tyg ciąży

noa8 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek slodziutko wlasnie sobie wyobrazam to ;*

Ja spie na zmiane albo na lewym albo na prawym boku na plecach staram sie nie spac zeby nie obciazac kregoslupa dlatego w nocy wierce sie raz jedna raz druga strona ;-)

Aha jestem po fryzjerze! nie zaluje tej decyzji jestem zadowolona i wrocilam z dobrym humorem z fryzjerka poplotkowalysmy ;p

Scarlett2014, madziutek 23, gosiaczek31, Emartea, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    noa ja czytałam że dziecko otwiera oczy około 28 tyg ciąży

no to super ! szybciutko mi zleci... ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie brzuszki!

Noa - zazdroszczę Ci fryzjera. Ja pewnie wybiorę się w styczniu.

Pisałyście o znieczuleniu. Ja chyba bym chciała ale powiem Wam szczerze, że o porodzie póki co wiele nie myślę. Może zmieni mi się to później. Póki co wolę iść na żywioł.

Kurcze znowu miałyście "płodny dzień" jeśli chodzi o pisanie. Nadrabiam powoli :) bo niedawno wróciłam choć ostatecznie rozmowy rocznej dziś nie miałam - mój szef stwierdził, że skoro zostaje to się nie spieszy :) Ale za to "w nagrodę" po wizycie zrobiłam duże zamówienie o rodzyneczek :)

A Noa mi w opisie tego tygodnia Belly pisze, że maluch otwiera teraz oczy. I że jego pierwsze książeczki powinny być czarno białe. Co mnie o tyle dziwi, że na studiach uczyli mnie że małe dziecko najlepiej reaguje nie na czarny i biały a na żółty i czerwony.

Jest np. coś takiego? http://www.empik.com/oczami-maluszka-pierwsza-ksiazeczka-twojego-dziecka-opracowanie-zbiorowe,prod61050022,ksiazka-p

noa8 lubi tę wiadomość

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ