Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie boje ze sie wszystko rozciagnie i juz nie bedzie tak samo
mam pytanie zawsze czulam ruchy po jednej stronie a dzisiaj maz mial reke po jednej ja po drugiej i czulam ruchy z obu stron dosc wysoko kolo pepka mozliwe to jest moze mala poprzecznie ulozona byla i mnie raczka a tatusia nuzka kopla?Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]
-
ewka1990 wrote:Dziewczynki mam takie pytanie czy zdecydujecie się na lewatywę i golenie krocza przed porodem bo ja mam zamiar się zgodzić
Ogolić, czemu nie. Jak sama nie dam rady to wtedy z pewnością skorzystam. Jeśli chodzi jednak o lewatywę to wolę kupić czopki glicerynowe i sobie zaaplikować przed wyjazdem do szpitala. Myślę, że korzystanie z własnej łazienki jest jednak dużo przyjemniejsze... -
kasss wrote:Ja sie boje ze sie wszystko rozciagnie i juz nie bedzie tak samo
mam pytanie zawsze czulam ruchy po jednej stronie a dzisiaj maz mial reke po jednej ja po drugiej i czulam ruchy z obu stron dosc wysoko kolo pepka mozliwe to jest moze mala poprzecznie ulozona byla i mnie raczka a tatusia nuzka kopla?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 17:12
-
ja na pewno nie da się ogolić w szpitalu, bo nie chcę mieć potem odrostów po pępek i na udach...mężowi to zlecę już go instruuje...
co do lewatywy...boję się tego i nie wiem...;/
kasha zgrabniutki ten brzusio Twój...
ja byłam przechodzona tydzień i urodziłam się 4300 i 63 cm ale sn ...dziecko mutant..Franek proszę Cię nie idź w moje śladyi byłam drugim dzieckiem, mama powiedziała że mimo rozmiarów wyszłam szybciej niż mój brat..
co do bóli krzyżowych to podobno dziedziczne;/ więc zapytajcie swoich mam...moja niestety miała..gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Madzik82 wrote:Ja chyba wile lewatywe niz zrobic kupe przy porodzie... Hehe
może zdam się na położną...?
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Sarah88 wrote:ja mam tak samo jak Ty, nie wytrzymuje całej nocy na jednym boku więc się obracam na plecy i na prawy bok, ale ptoem mam wyrzuty sumienia, tylko że co mam zrobić skoro mi cała strona na której leże drętwieje i zaczyna boleć...
Ja ostatnio pytałam lekarza o spanie na prawym boku i plecach. Powiedzial, ze nie ma naukowych dowodow, ze to szkodzi maluchowi. Mitem jest, ze mniej odzywione moze byc przez to dziecko. Robili badania na kobietach, ktore nosily malecdzieci tj z za mala waga. Spaly one tylko na lewym boku i nie przyczynilo sie to do zwiekszenia masy dzieci. Jak kladzie sie na prawym boku czy plecach i nie czuje sie slabiej czy gorzej to mozna tak spac bez szkody dla dzieciatkasory za brak polskich znakow, ale "pisze na kolanie".
Rubi, Sarah88, SunSun, bella82 lubią tę wiadomość
-
ja się nie spinam z tym spaniem...i nie mam wyrzutów sumienia...jak już kiedyś pisałam..nasze babcie nie miały wytycznych jak spać i rodziły zdrowe, normalne dzieci...i tak jest ciężko po co sobie jeszcze utrudniacie na którym boku spać...
jasmin, loszcz lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Czesc ! Fajne brzuszki macie! gratuluje udanych wizyt..
Ja urodzona 2 tyg przed terminem z waga 3200g 54cm
Zamierzam sie sama ogolic chybaze rady nie dam to zawolam meza o lewatywie jeszcze nie myslalam. A co do przytulanek to u nas nie ma z tym problemu tzn nie tak czesto jak wczesniej ale jak najdzie ochota to czemu nie.. moja Dr zaleca mi duzo ruchu wlasnie pod ta postacia bo mowi ze mam dluga szyjke zreszta zrzuce pare gram;-)
wiecie moze w ktorym tyg dziecko otwiera oczka w brzuszku? i czy wogole otwiera?
pije mleko z miodem bo padlo mi na kaszel;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 18:53
bella82, gosiaczek31, Juusti69 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Ja staram sie zasypiac na lewym boku ale za raz mnie cos boli i musze sie przekrecic i tak sie krece na poczatku sie zmuszalam teraz jak boli spie jak mi wygodnie
my wlasnie wrocilismy z zakopow z biedronki I Julka zalapala sie na piekne bajki;)[/url]
-
nick nieaktualny
-
madziutek slodziutko wlasnie sobie wyobrazam to ;*
Ja spie na zmiane albo na lewym albo na prawym boku na plecach staram sie nie spac zeby nie obciazac kregoslupa dlatego w nocy wierce sie raz jedna raz druga strona
Aha jestem po fryzjerze! nie zaluje tej decyzji jestem zadowolona i wrocilam z dobrym humorem z fryzjerka poplotkowalysmy ;p
Scarlett2014, madziutek 23, gosiaczek31, Emartea, MamaAdasia lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyDziewczyny piękne macie brzuszki!
Noa - zazdroszczę Ci fryzjera. Ja pewnie wybiorę się w styczniu.
Pisałyście o znieczuleniu. Ja chyba bym chciała ale powiem Wam szczerze, że o porodzie póki co wiele nie myślę. Może zmieni mi się to później. Póki co wolę iść na żywioł.
Kurcze znowu miałyście "płodny dzień" jeśli chodzi o pisanie. Nadrabiam powolibo niedawno wróciłam choć ostatecznie rozmowy rocznej dziś nie miałam - mój szef stwierdził, że skoro zostaje to się nie spieszy
Ale za to "w nagrodę" po wizycie zrobiłam duże zamówienie o rodzyneczek
A Noa mi w opisie tego tygodnia Belly pisze, że maluch otwiera teraz oczy. I że jego pierwsze książeczki powinny być czarno białe. Co mnie o tyle dziwi, że na studiach uczyli mnie że małe dziecko najlepiej reaguje nie na czarny i biały a na żółty i czerwony.
Jest np. coś takiego? http://www.empik.com/oczami-maluszka-pierwsza-ksiazeczka-twojego-dziecka-opracowanie-zbiorowe,prod61050022,ksiazka-pnoa8 lubi tę wiadomość